Notícies

Aigües de Barcelona materialitzarà el Treball Fi de Grau 'Nodes Verds', de l'alumna Marie Bonnet

Data:

Nodes Verds, Treball Fi de Grau (TFG) de Marie Bonnet Salvador, alumna del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial, potencia la unió de punts verds de Barcelona per formar corredors verds.

Aigües de Barcelona ha adquirit la IP del projecte, tutoritzat pel professor Xavier Tutó i nominat als Premis i! 2017. El seu objectiu: crear nexos entre zones verdes de la capital catalana prenent com a punt de partida la vegetació d'elements urbans de la xarxa d'Aigües de Barcelona.

Ciutats verdes i elements urbans

El projecte Nodes Verds sorgeix del repte llançat per Aigües de Barcelona a ELISAVA sobre com posar els elements urbans de Barcelona al servei de la renaturalització de la ciutat. El projecte busca, també, la conscienciació ciutadana sobre aquest tema.

La solució tècnica consisteix en un sistema de vegetació d'armaris de mostra d'aigua. El sistema està compost per un panell vertical vegetal amb anclatges per fixar-se al sòl, una caixa de connexió que facilita el bon funcionament del sistema i una coberta exterior que permet el pas de les plantes per protegir el conjunt. El panell aprofita l'aigua de mostreig, una vegada analitzada, per regar les plantes elegides específicament per a aquesta fi.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies