TypeJuly - Noël Leu (Grilli Type)

Expressive Typography. El mitjà és el missatge

Sol·licita informació

Expressive Typography. El mitjà és el missatge

Durada

Juliol 2022 (TBC)

Idioma

Anglès

Paraules clau

Tipografia, expressió, influència, comunicació, emoció

Qui pot aplicar

Dissenyadors gràfics i tipògrafs.

Coneixements o experiència requerida

Coneixements bàsics o alta autoestima de treball amb el mitjà visual escollit pel participant.

Nota

A causa del COVID19, algunes dates podrien patir modificacions i/o alguns cursos podrien cancel·lar-se.

Sovint pensem en la tipografia com una eina per a visualitzar el llenguatge de forma llegible i atractiva. Però la tipografia no s'ha de considerar un missatger neutral. La tipografia és un mitjà que exerceix subtilment la seva màgia sobre el receptor per modelar la forma amb la qual es percep un missatge. Aquest taller explora com utilitzar part d'aquesta màgia.

Objectius

L'objectiu és comprendre com el missatger pot donar forma i manipular la tipografia per aconseguir l'efecte desitjat.

Materials

Si els participants necessiten un programari específic per a l'animació o el disseny tipogràfic, per exemple, l'hauran de portar juntament amb un ordinador portàtil. Els treballs no digitals també són benvinguts. L'escola proporcionarà alguns materials com paper, fotocopiadora i impressora b/n. Els participants són lliures de portar els seus propis materials.

Els participants triaran un tema en el qual basar el seu projecte. Pot ser un llibre, un disc, una cançó, una pel·lícula o qualsevol altra cosa per a la qual vulguin trobar una expressió tipogràfica. El tema es visualitzarà tipogràficament en un mitjà escollit pel participant. Pot ser una animació, un tipus de lletra, un cartell o qualsevol cosa que funcioni amb tipografia. El resultat final serà tant una presentació del producte com el viatge que el participant hagi fet per arribar-hi.

Noël Leu
Noël Leu és un dissenyador gràfic suís. Sol passar gran part de l'any viatjant pel món per ampliar el seu horitzó, inspirar-se i donar xerrades sobre disseny.

Grilli Type
Grilli Type és una foneria tipogràfica suïssa independent fundada per Noël Leu i Thierry Blancpain a finals de 2009. Grilli Type s'ha fet molt coneguda per les seves fonts comercials i a mida. Però també pels minisites que els acompanyen. Sovint utilitzen animació i una gran quantitat de material de referència, els llocs desglossen el procés de disseny per a cada tipus de lletra, fet que permet que tant els aficionats a la tipografia com els novells apreciïn els matisos del disseny tipogràfic.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies