Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat

Aconsegueix crear i desenvolupar mobiliari que de solució a les necessitats que la societat té en el seu entorn domèstic.

 

Sol·licita informació

Aconsegueix crear i desenvolupar mobiliari que de solució a les necessitats que la societat té en el seu entorn domèstic.

 

Titulació

Diploma de Postgrau en Disseny de Mobiliari per a l'Hàbitat.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Ricard Ferrer

Crèdits ECTS

30

Durada

Febrer a juliol 

Preu

5.270€ (+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Castellà

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de grau o equivalent a Arquitectura, Enginyeria de Producte, Disseny de Producte o d'Espai. Domini de programes 2D o 3D.
Més informació

Quin és el llenguatge i les referències bàsiques per a innovar? Al Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat aprendràs a crear mobiliari capaç de resoldre les necessitats de l'entorn domèstic o de treball.

El Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat desenvolupa, de manera específica, pràctiques professionals que configuren l'ofici de "moblista" o dissenyador de mobiliari. Aquesta disciplina presenta unes particularitats que la diferencien. Exigeix el coneixement d'un llenguatge i unes referències pròpies, presents en cada moble, un codi depurat en el transcurs del temps, que ens permet comunicar usos i actituds, i resol eficaçment aquells objectes que configuren les relacions en el nostre entorn domèstic o laboral.

Aquesta immersió en la realitat del moble, del present i del passat, ens obre les portes a la realitat industrial d'un sector que és avui un dels referents en la producció d'objectes d'avantguarda, amb modes i tendències pròpies, nous materials i tecnologies, que ens possibiliten avançar i innovar.

El postgrau identifica i connecta diversos perfils professionals. Les tasques i projectes per desenvolupar responen a propostes realistes. Els professors encarregats de l'assessorament i seguiment dels projectes són professionals, i els diversos conferenciants i les visites programades responen a aquest mateix esperit. El Postgrau en Disseny de Mobiliari per a l'Hàbitat aborda la resolució de l'equipament per a l'espai domèstic, i, d'altra banda.

El Postgrau en Disseny de Mobiliari per a l'Hàbitat, planteja la disciplina del disseny de mobiliari domèstic industrial i a mida des d’una perspectiva especialitzada que fa referència a un coneixement històric del moble com a objecte social i cultural. Aquest postgrau s’estructura a partir dels següents mòduls:

Introducció històrica del moble com a motor d’innovació

 • Introducció històrica del moble estructurada a partir dels diferents perfils professionals que en cada moment han tingut la responsabilitat de dissenyar i manufacturar el moble.
 • Introducció tipològica. Treball de recerca per tal de descobrir l’àmplia varietat i riquesa tipològica com a territori de reflexió i investigació de noves solucions a aplicar en el disseny del moble contemporani.

El moble domèstic

 • Anàlisi del panorama actual de la producció de mobiliari contemporani, amb un acurat estudi de fabricants i editors de referència. Fires sectorials a Europa, les tendències en el món del moble i nous canals de venda i distribució. Visita a showrooms, xerrades amb industrials i dissenyadors de mobiliari que aportin una visió de conjunt del panorama actual.

El moble a mida

 • La oferta de mercat sovint no recull necessitats específiques que han de ser resoltes d’una manera determinada.
 • Anàlisi de com es desenvolupa un moble a mida, limitacions i oportunitats. El moble d’edició limitada.

Criteris constructius, materials i tecnologies

 • Recorregut pels materials i derivats de la fusta com a matèria primera. Els taulells. Tipus, característiques i mides comercials. La xapa decorativa. Revestiments sintètics, nous materials derivats de la fusta. Altres materials: el moble en plàstic, el metall, anàlisi a partir d’exemples pràctics, materials de nova generació o d’altres sectors, noves aplicacions.
 • Les indústries auxiliars: Els ferratges, components per a construcció de mobles. El disseny de mobles entapissats, el moble entapissat injectat, la indústria auxiliar en tapisseria.

Projectes

 • Són el focus principal de la nostra proposta. El gruix dels continguts tenen una relació directa i son d’aplicació en el desenvolupament dels projectes de cada Postgrau. La majoria de les propostes estan plantejades en contacte directe amb el client i es corresponen a escenaris i necessitats reals.
 • Habilitar l'estudiant per al treball en grup o en col·laboració amb oficines tècniques, adaptant-se a noves situacions i avaluant les necessitats específiques d'un client a partir de l'anàlisi del seu catàleg i el seu producte.
 • Incorporar les diferents tècniques i metodologies que permetin projectar sense que es produeixi una diferenciació entre els aspectes conceptuals i constructius, desenvolupant, a la vegada, les pràctiques específiques que conformen l'ofici.
 • Adquirir hàbits en l'observació experta dels atributs del passat i del present, els quals determinen les característiques dels codis que ens permeten identificar objectes o solucions innovadores.
 • Assolir un coneixement avançat del sector identificant els fabricants i dissenyadors de referència, així com les línies o tendències actuals, i anticipar els escenaris i usos del futur.
 • Conèixer i dominar el llenguatge formal específic del sector per establir un diàleg fluid i coherent amb l'usuari, i incorporar els atributs desitjats correctament als projectes desenvolupats.
 • Conèixer els processos, tecnologies i materials, a més de les indústries auxiliars implicades, per a generar innovació real en el sector i aportar solucions viables tècnica i comercialment realistes.
 • Consolidar un Portafoli amb els projectes desenvolupats en el postgrau, on es mostrin les competències adquirides i el treball d'aspectes específics per a cada alumne com la marca personal.
 • Domini de les eines per al disseny de producte; orientades al sector del mobiliari; conceptuals i metodològiques; i de coneixement, tant de les tècniques de representació, com de processos i materials de producció associats, que siguin d'aplicació a:
  • Projectes de mobiliari per a industrials i fabricants de mercat per a la llar
  • Projectes de mobiliari per a la llar especials a mida
  • Projectes de mobiliari industrials per a col·lectivitats
  • Projectes de mobiliari urbà
  • Projectes de mobiliari entapissat
  • Projectes d'elements de mobiliari singulars representatius per a col·lectivitats
  • Projectes d'il·luminació
    
 • Domini de la formalització i dels codis associats en projectes aplicat a les diferents disciplines.
 • Domini de les fases de treball i la planificació professional de projectes.
 • Domini de les competències per al desenvolupament de projectes en grups de treball.
 • Utilització dels recursos i codis necessaris per a comunicar-se amb els diferents agents implicats en el procés (clients i col·laboradors).
Ricard Ferrer
ricard ferrer

Ricard Ferrer

Director del Màster en Disseny de Mobiliari
Alu
Alu Elisava

Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat

Alu

Cristina Espot, María Morrás

Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat

Alu

Cristina Espot, María Morrás
Colorada
Colorada Elisava

Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat

Colorada

Florencia Cruz Bernal

Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat

Colorada

Florencia Cruz Bernal
Pailful
Pailful Elisava

Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat

Pailful

Mirella Gregori

Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat

Pailful

Mirella Gregori
Ivy
Ivy Elisava

Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat

Ivy

Sumaya Shelbi

Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat

Ivy

Sumaya Shelbi
Junts
Junts Elisava

Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat

Junts

Agota Rimsaite, Cristina Sánchez

Postgrau en Disseny de Mobiliari de l'Habitat

Junts

Agota Rimsaite, Cristina Sánchez

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies