Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació

Combina la investigació de tendències amb metodologies com el pensament creatiu. Transforma la societat i la indústria mitjançant la investigació qualitativa i etnogràfica, la interdisciplinarietat i la innovació.

Sol·licita informació

Combina la investigació de tendències amb metodologies com el pensament creatiu. Transforma la societat i la indústria mitjançant la investigació qualitativa i etnogràfica, la interdisciplinarietat i la innovació.

Titulació

Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació, títol propi expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Direcció

Jorge Rodríguez Nieto

Idiomes

Ed. Castellà (requereix anglès mig)
Ed. Anglès (requereix anglès alt)

Crèdits ECTS

60

Field Trip

2 field trip de 5 dies. Despeses de viatge i allotjament no incloses.

Durada

Set 2020 a jul 2021
Feb 2021 a feb 2022
Dm, dx i dv, 17:00-21:15 h.

Preu

Ed. Castellà. Set 2020: 10.000€ (+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari, diploma de BA o equivalent o experiència laboral de mínim un any.
Més informació
 

Com podem conèixer les necessitats canviants i fluides de la societat actual? Com podem millorar la qualitat de vida a través del disseny i la innovació?

El màster combina dues disciplines molt potents en el procés d'innovació: la investigació de tendències i les metodologies àgils com service design i design thinking. El programa està enfocat a oferir eines actuals relacionades amb la investigació qualitativa i etnogràfica, la interdisciplinarietat i la innovació, dirigides a processos de transformació aplicables a la societat i a la indústria.

Entenem la innovació com un procés d'acostament a la satisfacció de necessitats reals i canviants de l'usuari, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida a través de productes, serveis, experiències i noves eines. Es pensen i es replantegen vells esquemes i s'arrisca per crear i prototipar a partir d'una investigació exhaustiva.

Durant el curs desenvolupem projectes de recerca vinculats a empreses i al govern, en tres àrees principals: Innovació Corporativa, Innovació per a Pimes i Innovació Social. Hem treballat amb projectes reals per a Metges sense Fronteres, Hewlett Packard, Artemide, Lékué, Telefónica, Cirque du Soleil, Nike, Ajuntament de Barcelona i ACCIÓ entre d'altres, a més de projectes de transformació interna com La Biblioteca Enric Bricall, Sistema d'Admissions Elisava, MIDI Global Network, Elisava Alumni, etc.

Col·laborem amb múltiples col·lectius, grups, institucions i universitats involucrades amb el tema d'innovació a Europa i Llatinoamèrica com Universidade de Lisboa, Rotterdam Business School, Ravensbourne College, HTW Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin, entre d'altres per enfortir xarxes i facilitar col·laboracions.

En cada edició explorem, amb dos field trips a ciutats europees, tendències, esquemes de treball i opinions d'usuaris, per aconseguir un ampli espectre d'opcions pel que fa a la innovació. Constantment realitzem workshops i esdeveniments que permeten ampliar la participació al voltant de temes com el disseny i innovació en serveis, les tendències, la innovació, l'estratègia i el design thinking.

 • Formar investigadors amb capacitat de creació i participació en processos d'innovació i desenvolupament.
 • Oferir als professionals no vinculats al disseny eines que complementin la seva formació en camps científics, tècnics i humanístics, per potenciar el seu perfil professional i les seves oportunitats.
 • Oferir als professionals vinculats al disseny un espai d'interacció amb altres agents dels processos d'innovació per tal de treballar en equips multidisciplinaris.
 • Abordar la innovació en un sentit ampli, incloent la seva vessant tecnològica, social, creativa, productiva i d'esquemes de negoci.
 • Fomentar la creació d'espais i esdeveniments d'intercanvi i col·laboració entre tots els agents vinculats als processos d'innovació, disseny de serveis i escenaris d'estratègia.
 • Facilitar a organitzacions, empreses i governs l'exploració de nous serveis, sistemes, productes, estratègies i experiències a través de projectes reals vinculats a la innovació.
 • Maneig de metodologies i eines d'investigació onlineoffline i treball de camp.
 • Coneixement de l'anàlisi de tendències.
 • Empatia i pensament creatiu.
 • Viabilitat en projectes d'innovació, desenvolupament de plans i estratègies d'innovació
 • Consultoria en innovació, disseny de serveis, design thinkingsystems thinking i metodologies àgils.
 • Coneixement del team managementaccount management i project management.
 • Capacitat de parlar en públic.
Jorge Rodriguez Nieto
jorge-rodriguez-professorat.png

Jorge Rodriguez Nieto

Director del Màster en Gestió avançada del Disseny. Estratègia i Empreneneduria
Director del Màster en Investigació per al Disseny i la Innovació
Daniel Zentgraf
daniel_zentgraf.png

Daniel Zentgraf

Col·laborador del Màster en Investigació per al Disseny i la Innovació

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies