Màster en Disseny mitjançant Nous Materials

Un enfocament de disseny i innovació, de sostenibilitat i creativitat mitjançant nous materials. Un curs experimental i transdisciplinari que valora el disseny de materials com una àrea de treball innovadora.

NOVA DATA D'INICI: 9/10/2020

Sol·licita informació

Un enfocament de disseny i innovació, de sostenibilitat i creativitat mitjançant nous materials. Un curs experimental i transdisciplinari que valora el disseny de materials com una àrea de treball innovadora.

NOVA DATA D'INICI: 9/10/2020

Titulació

Master in Design through New Materials, título propio expedido por la Universidad Pompeu Fabra (UPF).

Direcció

Laura Clèries

Idioma

Anglès

Crèdits ECTS

60

Field trip

Workshop de 5 dies a una ciutat europea. Despeses del viatge i allotjament no incloses. 

Durada

Oct 2020 a jul 2021
Dm, dj i dv, 17:00-21:15 h.

Lloc

El Màster s'imparteix a Elisava i Materfad (Barcelona Design Hub).

Preu

Oct 2020: 11.000€ (+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent en Disseny, Enginyeria, Arquitectura o Art.
Més informació

Poden els materials definir la forma en què es construeix el nostre futur? Al Màster en Disseny mitjançant Nous Materials coneixeràs els nous materials per crear noves oportunitats.

Estem envoltats de materials; i els materials són, avui dia, el focus de la innovació. Per aquest motiu generen un impacte no només en la indústria, sinó també en la societat i fins i tot en els valors culturals d'aquesta. Els materials ja no es concreten al final del procés de disseny, sinó que formen part del seu desenvolupament inicial. A més, els consumidors presten més atenció als materials amb què s'envolten, estan molt més alfabetitzats i interessats en la innovació de materials que abans. La innovació basada en materials permet el desenvolupament de noves indústries, la recerca de solucions més sostenibles i la implementació de processos de disseny més creatius.

En aquest context, el Màster en Disseny mitjançant Nous Materials pretén generar una nova generació "d'especialistes en disseny de materials" en camps transdisciplinaris i proporcionar un coneixement pràctic i un domini actiu dels nous materials com a agents en la innovació. Aquest màster uneix el coneixement universitari rigorós i aplicat en disseny mitjançant materials (Elisava) amb la innovació de materials industrials (Materfad, centre d'innovació de materials i biblioteca), i es porta a terme a Barcelona, ​​seu de la innovació social i tecnològica.

Com a reflex del seu esperit internacional, el programa inclou un taller a l'estranger en un centre de materials o estudi de disseny europeu seleccionat, informació actualitzada dels experts de disseny internacionals més importants promoguts pels materials i una xarxa de centres i indústries líders en innovació relacionats amb els materials. Els continguts i la metodologia del Máster permeten experimentar tant la teoria sobre materials com els tallers pràctics; imaginar la innovació de la recerca a la indústria, de projectes especulatius a projectes aplicats, i adoptar una actitud científica, creativa i multidisciplinària al camp.

L'orientació professional del Màster en Disseny mitjançant Nous Materials permet que els dissenyadors tèxtils, dissenyadors de productes, enginyers, arquitectes o dissenyadors d'interiors produeixin un Treball Final de Màster, sobre una base empresarial o per a un soci industrial, que generi un nou material, una nova col·lecció de productes o un nou projecte arquitectònic amb enfocament en materials, sostenibilitat, innovació, creativitat i solucions inspirades en el futur proper.

"... En un futur pròxim hi haurà una necessitat creixent de dissenyadors que puguin treballar amb diferents tipus de materials. Per exemple, el camp de disseny dels arquitectes de bambú comença a ser bastant prometedor, ja que el món occidental abraça les possibilitats de treballar amb un material capaç de suportar pes que pugui créixer 90 cm en 24 hores i es pugui doblegar, laminar, unir i raspar, com ho ha fet l'Àsia". "... La barreja intel·ligent de teixits (per a un augment de la comoditat) i plàstics i metalls (per a l'estructura i funció) tindria beneficis significatius per a productes sanitaris i esportius". FastCoDesign

 • Crear una nova generació de "especialistes en disseny de materials" en camps transdisciplinaris.
 • Formar professionals a partir de noves formes creatives de crear i comunicar.
 • Preparar els professionals per a les noves oportunitats que sorgeixen de la consolidació de materials i tecnologies relacionades com a impulsors de la innovació.
 • Formar professionals en el desenvolupament de projectes amb inquietuds socials, ambientals i tecnològiques.
 • Analitzar futurs escenaris socioculturals i contextualitzar nous materials en un context mundial.
 • Seleccionar i aplicar materials, tecnologies i processos de fabricació en el disseny i la naturalesa específica dels processos de desenvolupament.
 • Adquirir les habilitats per a la ideació d'utilitats de nous materials.
 • Avaluar aspectes de sostenibilitat i impacte ambiental de materials per a aplicacions industrials.
 • Experimentar amb nous materials i tecnologies relacionades amb ells per produir noves aplicacions de materials, nous desenvolupaments de materials o nous llenguatges de materials.
 • Generar famílies de color i adorns, així com materials en els idiomes aplicats a la marca i la col·locació en el mercat.
 • Generar una narrativa i una estratègia sanes per posicionar amb èxit un material dins del mercat o sector.
 • Reconèixer el potencial dels nous models de negocis associats als materials i les tecnologies relacionades que es generen.
Dra. Laura Clèries
Laura Clèries

Dra. Laura Clèries

Directora del Master in Design Through New Materials
Dra. Marta González
Dra. Marta González

Dra. Marta González

Professora del Master in Design through New Materials
Carol Rius
Carol Rius

Carol Rius

Col·laboradora del Master in Design through New Materials

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies