Màster en Disseny Gràfic

El Màster en Disseny Gràfic et prepara per ser un pensador crític i un agent de progrés per a la societat. El dissenyador contemporani fa preguntes, afronta reptes i busca respostes als problemes del demà.

Sol·licita informació

El Màster en Disseny Gràfic et prepara per ser un pensador crític i un agent de progrés per a la societat. El dissenyador contemporani fa preguntes, afronta reptes i busca respostes als problemes del demà.

Titulació

Màster en Disseny Gràfic.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Marc Panero

Crèdits ECTS

60 

Durada

Setembre a juliol

Preu

Ed. Castellà: 10.000€
(+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Idiomes

Dues edicions: castellà i anglès.

Requisits d'admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent en Disseny Gràfic. Eficiència en la utilització de softwares especialitzats.
Més informació

Com es converteix un dissenyador gràfic en director creatiu? El Màster en Disseny Gràfic planteja que en un entorn en constant transformació el dissenyador ha de ser versàtil i dominar les diferents disciplines, processos i llenguatges del disseny gràfic.

Aquest Màster en Disseny Gràfic et prepara per ser un pensador crític i un agent de progrés per a la societat. El dissenyador contemporani fa preguntes, enfronta reptes i busca resposta als problemes del demà. A l'actualitat el disseny té més sentit que mai. Forma part del procés de decisió de qualsevol empresa i s'ha integrat amb èxit en àmbits com l'economia, el món empresarial i l'institucional, en la forma en què es defineixen productes i serveis.

El dissenyador gràfic ja és una figura habitual en els equips que desenvolupen noves activitats i iniciatives, són els encarregats de crear estratègies integradores, de dotar a qualsevol nova proposta de coherència conceptual, formal i funcional. Des de la identitat verbal i visual, fins a la gràfica en moviment i les aplicacions digitals, passant pel disseny editorial, d'embalatge o senyalització, el dissenyador aporta coherència i singularitza cada projecte en un trànsit que part del concepte i desemboca en la implementació.

Mitjançant el desenvolupament d'un projecte integral, el Màster en Disseny Gràfic vol dotar als dissenyadors d'una visió global, actual i multidisciplinària de la pràctica del disseny. Aquest Màster està dirigit a estudiants dinàmics i curiosos, disposats a explorar camins creatius poc concorreguts i a plantejar solucions singulars i innovadores.

El programa del Màster en Disseny Gràfic s'ha concebut des d'una perspectiva holística perquè l’alumnat pugui acostar la seva pràctica a la figura del director creatiu, un professional capaç d'elaborar una direcció global dels projectes, de transitar entre diferents disciplines del disseny gràfic coordinant i supervisant equips.

La pràctica del disseny requereix professionals amb mentalitat resolutiva, amb criteri propi i amb una àmplia perspectiva del disseny contemporani. Volem que el programa d'aquest Màster faciliti aquestes qüestions a través de l'experimentació i d'un aprenentatge actiu i pràctic, amb el suport de grans professionals.

El Màster desenvolupa un projecte integral que reuneix set disciplines del disseny gràfic: identitat verbal, identitat visual, editorial, packaging, senyalística, digital i audiovisual. Els estudiants rebran el suport constant dels professors durant tot el procés perquè puguin extreure el màxim dels seus projectes mantenint l'equilibri entre reflexió, planificació i acció.

Treball en equip

Actualment, la pràctica del disseny es desenvolupa de manera col·lectiva i volem que aquesta transformació també es reflecteixi en aquest Màster. Treballar amb eficàcia, qualitat i d'una manera intel·ligent implica contrastar, col·laborar i compartir. Per això, durant el Màster, cada estudiant treballa formant equip amb un altre estudiant a la recerca d'una col·laboració significativa i fructífera.

La pràctica és la clau

La teoria és important; però l'autèntic desenvolupament del dissenyador gràfic culmina en la pràctica del disseny. El Màster en Disseny Gràfic incideix directament en aquesta realitat i es desenvolupa des d'una perspectiva eminentment pràctica: l'experiència ens ofereix la majoria de les respostes del disseny.

A prop de la realitat

Aquest Màster s'ha desenvolupat com un procés de transició fluida entre el món acadèmic i el professional. Per això, volem que els estudiants desenvolupin el millor de si mateixos, que mantinguin la seva motivació i generin un ambient de treball pròxim al qual s'experimenta en un entorn professional.

Professors i alumnes: una col·laboració

El professorat del màster està format per prestigiosos professionals del disseny que juguen un paper actiu en el desenvolupament dels estudiants. La seva experiència i coneixements permetran que els estudiants comptin amb una assessoria constant en la cerca de solucions, en la presa de decisions pròpies i en el desenvolupament del seu criteri.

El Màster en Disseny Gràfic aborda la pràctica del disseny gràfic des de múltiples perspectives i mitjançant diferents suports i formats. Creiem i busquem la versatilitat del dissenyador gràfic, que ha de tenir la capacitat per adaptar-se a una professió canviant en la que assumirà noves capacitats en diferents entorns professionals.

Tot els detalls del programa a mdg.elisava.net
El curs s'estructura al voltant de diferents projectes i formats lectius:

Estratègia i formació d'equips

Cada curs s'articula a partir d'un tema d'actualitat, proposat pels directors del Màster, que permetrà als estudiants explorar i experimentar com el disseny gràfic pot ser una eina de canvi i progrés de la societat. Els estudiants treballaran per parelles, i cada equip definirà el seu propi brief prenent el tema proposat com a punt de partida.

Sistemes gràfics

És un exercici pràctic, previ a la posada en marxa del Projecte Màster, que apropa els estudiants a la idea de globalitat i els mostra com desenvolupar els elements comuns que són la base de qualsevol projecte gràfic multidisciplinari.

Projecte Màster

Apliquem una dinàmica de problem-solving, propera a la del món professional, per desenvolupar en paral·lel 7 àrees o disciplines del disseny gràfic: identitat verbal, identitat visual, editorial, gràfica de l'entorn, packaging, digital i audiovisual. Es tracta d'emular un projecte gràfic integral.

Mentre aprofundim en la versatilitat que el dissenyador ha d'adoptar davant les diferents necessitats, entorns, processos i llenguatges, desenvolupem una visió global i multidisciplinari de la pràctica del disseny.

Tipografia i visió global

El desenvolupament del Projecte reclama una assistència i un suport constant durant el curs. Els estudiants tenen l'oportunitat de plantejar els seus dubtes a diferents experts que els ajudaran a dur a terme el seu Projecte, tant conceptual com formalment. Aquestes consultories es refereixen als grans aspectes comuns en qualsevol projecte gràfic.

Workshops

Els workshops ens permeten complementar i aprofundir coneixements d'altres disciplines del disseny gràfic. Són experiències interactives desenvolupades per professionals i especialistes reconeguts.

El negoci del disseny

El disseny gràfic no tracta només de concepte, forma, color i tipografia; també té un aspecte lligat al negoci: realitzar bones presentacions als clients, establir relacions humanes, treballar en equip, buscar oportunitats, facturar treballs i projectes rendibles... A les càpsules tractem temes que formen part del dia a dia del disseny gràfic i que els alumnes hauran de dominar si decideixen que aquest sigui la seva manera de vida.

Showcases i Case Studies

Regularment, organitzem trobades amb dissenyadors locals que, mitjançant les seves experiències, ens permeten identificar fenòmens actuals i obtenir nous punts de vista, reflexions i referències que ampliaran el nostre coneixement de la pràctica del disseny gràfic.

Conferències internacionals

Convidem a dissenyadors internacionals de reconegut prestigi a realitzar una conferència que permeti als estudiants conèixer les seves experiències, projectes i Case Studies en diferents camps del disseny gràfic.

Amplia la teva visió

Et proposem aquest Màster en Disseny Gràfic com el començament d'alguna cosa nova i no com un pas inevitable en la teva carrera. Volem que aquest curs et prepari per trobar el teu propi camí professional i, per això, t'animarem a potenciar la teva independència i talent per explorar les diferents disciplines del disseny gràfic.

Descobreix el teu potencial

Aprèn a connectar diferents idees i perspectives per obrir possibilitats en el teu futur. T'oferim les eines i l'experiència adequada per a dissenyar, per crear l'estratègia o el contingut, per dirigir o liderar el procés.

Construeix un portafolis excel·lent

El Projecte que realitzaràs al llarg del curs et dotarà dels coneixements i les habilitats necessàries per crear un portafolis excel·lent, una qüestió clau per a realitzar una bona transició al món professional.

Una experiència única

La combinació de projectes, workshops, showcases, conferències i tutories converteixen aquest Màster en una experiència única on pots ampliar els teus coneixements i experiència.

Una ciutat que respira disseny

Barcelona respira disseny, cultura, gastronomia i esdeveniments de tota mena; el que la converteix en una ciutat perfecta per aprendre i gaudir. Barcelona t'inspirarà i farà que la teva estada sigui una experiència inoblidable.

Un ambient multicultural i enriquidor

Els nostres estudiants provenen de tot el món i creen una atmosfera cultural vibrant on l'intercanvi d'idees, punts de vista i cultures es produeix d'una manera natural.

Edicions

Cada any acadèmic es realitzen dues edicions del Màster, una en castellà i l'altra en anglès.
MDG (Master en Diseño Gráfico) és l'edició en castellà.
MGD (Master in Graphic Design) és l'edició en anglès.

Nombre d'estudiants

En cada edició del Màster s'acceptaran un màxim de 20 estudiants.
Un cop oberta la inscripció s'aniran seleccionant els candidats a mesura que facin efectives les preinscripcions.

Per a qui

Preferentment a graduats superiors en disseny gràfic i a perfils professionals amb experiència acreditada. Excepcionalment, d'acord amb la seva cartera i trajectòria, s'accepten llicenciats en comunicació, belles arts i publicitat. El candidat ha de ser eficient i autònom en el maneig de programari de disseny gràfic.

idiomes

Una edició en espanyol (MDG) i una edició en anglès (MGD).
En ambdues edicions la majoria dels workshops empren l'anglès com a llengua vehicular amb suport de l'espanyol d'acord amb les necessitats de l'audiència. Gairebé la totalitat de les conferències i alguns showcases o case studies es realitzen en anglès.

Nota

A causa del nostre interès en la millora contínua del programa i a la transformació constant de la pràctica del disseny, ens reservem el dret a realitzar canvis en el contingut i professorat del Màster.

Marc Panero
marc_panero

Marc Panero

Director del Màster en Disseny Gràfic
Director del Màster en Disseny Editorial
Codirector del Master's Degree in Data and Design
Now How
Now How

Now How

Vitor Manduchi - Charles Pons

Now How

Vitor Manduchi - Charles Pons
Do co
doco1.1.jpg

Do co

Ana Julieta Calavia - Didac Pérez

Do co

Ana Julieta Calavia - Didac Pérez
Plan B
planb1.1.jpg

Plan B

Beatrix Pina - Pedro Mata

Plan B

Beatrix Pina - Pedro Mata
Taral·larà
tarallara1.1.jpg

Taral·larà

Andrés Villanueva, Helena Llop

Taral·larà

Andrés Villanueva, Helena Llop

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies