Màster en Disseny per a Futurs Emergents

Aquest programa se centra en el disseny d'intervencions en forma de productes, plataformes i desplegaments l'objectiu és produir nous futurs emergents mitjançant l'anàlisi prèvia dels desafiaments actuals en la societat i la indústria.

 

 

Sol·licita informació

Aquest programa se centra en el disseny d'intervencions en forma de productes, plataformes i desplegaments l'objectiu és produir nous futurs emergents mitjançant l'anàlisi prèvia dels desafiaments actuals en la societat i la indústria.

 

 

Titulació

Master's Degree in Design for Emergent Futures, títol expedit per l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i Elisava.

Direcció

Tomás Díez i Oscar Tomico

Crèdits ECTS

75

Preu

Estudiants no UE: 16.000 €
Estudiants UE: 12.800 €
Finançament i beques

Durada

Oct 2020 a Jun 2021
Jornada completa

Idioma

Anglès

Requisits d'admissió

Títol de grau, diplomatura o estudis superiors oficials.
Carta de motivació.
Accés i admissió

Vols portar el disseny un pas més enllà convertint les teves idees innovadores en grans solucions? Al Màster en Disseny per a Futurs Emergents aprendràs a combinar l'alta tecnologia, el pensament de disseny i la creativitat pel futur.

El Màster en Disseny per a Futurs Emergents està organitzat per l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya i l'Escola Superior de Disseny i Enginyeria Elisava de Barcelona, en col·laboració amb la Fab Academy. 

L'objectiu d'aquest Màster és proporcionar la visió estratègica i les eines perquè dissenyadors, sociòlegs, economistes i informàtics es converteixin en agents de canvi en múltiples entorns professionals. El programa se centra en el disseny d'intervencions en forma de productes, plataformes i iniciatives que tenen com a objectiu produir nous futurs emergents, mitjançant l'anàlisi prèvia dels reptes actuals de la societat i la indústria. 

S'anima als estudiants a treballar en múltiples escales (des de bits fins a geografia) per a dissenyar i provar intervencions en el món real. El contingut teòric i pràctic d'aquest programa proposa un viatge exploratori per a comprendre i criticar el paper de les tecnologies disruptives en la transformació de les nostres societats actuals: fabricació digital, blockchain, biologia sintètica, intel·ligència artificial, entre altres. Al mateix temps, durant el curs acadèmic els estudiants consolidaran un perfil híbrid que barreja diverses habilitats (tècniques i humanes), les quals s'aplicaran en la implementació de projectes.

El Màster en Disseny per a Futurs Emergents permet a dissenyadors, sociòlegs, informàtics, economistes, antropòlegs, empresaris de tecnologia i persones que estan buscant una trajectòria professional híbrida per a concebre i produir idees trencadores per a transformar el món. Aquest màster té un alt component d'aprenentatge pràctic i basat en projectes, en el qual es demanarà als estudiants que transformin idees innovadores en estratègies de disseny, prototips i intervencions que duran a terme a Barcelona, com a centre de proves, però alhora connectades globalment amb altres ciutats.

Els candidats a aquest Máster són professionals procedents del Disseny Industrial, Disseny de Producte, Disseny Urbà, Disseny Gràfic, Disseny d'Interacció, Informàtica, Enginyeria (Mecànica, Química, de Productes, Materials), Sociologia, Antropologia, Economia i altres professions relacionades.

  • Generar una nova generació de professionals que siguin “agents de canvi” en camps transdisciplinaris que combinin l'alta tecnologia, coneixements digitals i estratègies de disseny sostenible.
  • Capacitar els professionals en noves formes creatives d'utilitzar tecnologies disruptives per a transformar la indústria actual.
  • Preparar als professionals per tal de desafiar l’actual model productiu a través dels avenços tecnològics emergents (fabricació digital, biologia sintètica, intel·ligència artificial, cadena de blocs, etc.) així com solucions vinculades a l'economia circular.
  • Formar professionals en el desenvolupament de projectes amb inquietuds socials, ambientals i tecnològiques.
  • Comprendre, desenvolupar, prototipar i provar noves idees sobre com el disseny i la tecnologia són capaces de generar diferents resultats en qualsevol realitat. 
  • Adquirir habilitats sòlides en el camp de la fabricació digital, la biologia sintètica, la intel·ligència artificial, les tecnologies de comptabilitat distribuïda i la informàtica.
  • Dissenyar i adoptar noves estratègies per a frenar el canvi climàtic en el cicle de vida del producte, dissenyar per a accelerar la transformació econòmica mitjançant un enfocament de pensament sistèmic i per a l'impacte social a escala local a través de petites intervencions i iniciatives sostenibles.
  • Traduir idees en prototips, i prototips en productes, que poden ser provats i corregits al llarg del procés de disseny per tal de posicionar-los dins del mercat o sector.
  • Reconèixer el potencial dels nous models de negoci associats a l'economia circular, els paradigmes autosuficients i les tecnologies emergents.
Dr. Oscar Tomico
oscar_tomico

Dr. Oscar Tomico

Codirector del Master in Design for Emergent Futures
Tomás Díez
Tomás Díez

Tomás Díez

Codirector del Master in Design for Emergent Futures

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies