Màster en Disseny Editorial

El disseny editorial s'ha expandit dràsticament. El paper del dissenyador ha evolucionat de creador a productor i cada vegada dirigeix ​​més processos de manera directa i els converteix en una oportunitat.

Sol·licita informació

El disseny editorial s'ha expandit dràsticament. El paper del dissenyador ha evolucionat de creador a productor i cada vegada dirigeix ​​més processos de manera directa i els converteix en una oportunitat.

Titulació

Màster en Disseny Editorial.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Marc Panero

Crèdits ECTS

60

Durada

Setembre a juliol

Preu

Ed. Castellà: 10.000€
(+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Dues edicions: castellà i anglés.

Requisits d'accés i admissió

Títol universitari oficial de Grau equivalent en Disseny Gràfic. Coneixement de softwares de Disseny Gràfic.
Més informació

Com poden els dissenyadors navegar entre el mitjà imprès, el digital i el contingut? El Màster en Disseny Editorial explora les possibilitats de les experiències editorials més enllà del format.

El camp del disseny editorial ha experimentat una expansió dràstica. El paper del dissenyador ha evolucionat de creador a productor, i cada vegada maneja més processos directament, i cada procés es converteix en una oportunitat.

Hi ha qui afirma que el mitjà imprès està acabat i que el futur serà estrictament digital. No obstant això, la realitat resulta molt més complexa i vibrant. En comptes d'assistir a la desaparició dels formats tradicionals, la nova pràctica els harmonitza i els potencia, proposant una experiència més dinàmica i transversal per a l’usuari.

Aquest context planteja grans desafiaments i oportunitats per als dissenyadors formats en l'especialització en disseny editorial. El rol d'aquests professionals va més enllà del tradicional; s'han convertit en creadors d'estratègies de contingut i en narradors, sempre des del coneixement de la tecnologia. Es tracta de trobar la connexió entre contingut, context i formats.

Al Màster en Disseny Editorial aprendràs perspectives diverses de la mà d'experts internacionals en el camp del disseny editorial. Junts, explorarem aquest nou paradigma a través de projectes, workshops i xerrades. No només descobriràs algunes respostes als reptes d'avui, sinó que aprendràs a superar els del futur.

El Màster reivindica la recerca, la creativitat i la imaginació en la creació de productes editorials. Va dirigit a estudiants curiosos, dinàmics i proactius que vulguin explorar la complexa relació entre disseny i contingut, i també la simbiosi entre l'imprès i el digital.

La pràctica del disseny requereix professionals amb mentalitat resolutiva, amb criteri propi i amb una àmplia perspectiva del disseny contemporani. Volem que el Màster en Disseny Editorial faciliti aquestes qüestions a través de l'experimentació i d'un aprenentatge actiu i pràctic, amb el suport de grans professionals.

Els estudiants treballaran en tres projectes que desenvoluparan en tots els seus aspectes: un llibre, una revista i una plataforma digital. Els professors col·laboraran en aquest procés i propiciaran que els alumnes vagin més enllà, que entrin en el detall sense perdre la perspectiva mitjançant una combinació equilibrada de pensament, planificació i acció. Més enllà de les qüestions tècniques, el Màster en Disseny Editorial s'ha desenvolupat per animar els estudiants en la cerca del desenvolupament personal i professional.

 • Treball en equip: Actualment, la pràctica del disseny es desenvolupa de manera col·lectiva i volem que aquesta transformació també es reflecteixi en aquest Màster. Treballar amb eficàcia, qualitat i d'una manera intel·ligent implica contrastar, col·laborar i compartir, per això, durant el curs, cada estudiant treballarà formant equip amb un altre estudiant a la recerca d'una col·laboració significativa i fructífera.
 • La pràctica és la clau: La teoria és important; però l'autèntic desenvolupament del dissenyador gràfic culmina en la pràctica del disseny. El Màster incideix directament en aquesta realitat i es desenvolupa des d'una perspectiva eminentment pràctica: l'experiència ens ofereix la majoria de les respostes del disseny.
 • A prop de la realitat: El Màster en Disseny Editorial s'ha desenvolupat com un procés de transició fluida entre el món acadèmic i el professional. Per això, volem que els estudiants desenvolupin el millor de si mateixos, que mantinguin la seva motivació i generin un ambient de treball pròxim al qual s'experimenta en un entorn professional.
 • Professors i estudiants: Una col·laboració: El professorat del Màster està format per prestigiosos professionals del disseny que juguen un paper actiu en el desenvolupament dels estudiants. La seva experiència i coneixements permetran que els estudiants comptin amb una assessoria constant en la cerca de solucions, en la presa de decisions pròpies i en el desenvolupament del seu criteri.

Aprèn mentre desenvolupes projectes amb el suport dels professionals que avui estan definint què és el disseny editorial.

A causa del nostre interès en la millora contínua del programa i a la transformació constant de la pràctica del disseny, ens reservem el dret a realitzar canvis en el contingut i professorat del Màster.

El Màster en Disseny Editorial aborda la pràctica del disseny editorial des de múltiples perspectives i mitjançant diferents suports i formats. El dissenyador editorial ha de tenir la capacitat per adaptar-se a una indústria canviant, per jugar cada vegada més rols diferents.

Tot els detalls del programa a mdg.elisava.net
El curs s'estructura al voltant de diferents projectes i formats lectius:

 • Formació d'equips: Abans de començar a treballar amb els continguts del programa, els estudiants tindran temps per conèixer-se mitjançant exercicis pràctics. Aquesta és la fase inicial per elegir els diferents companys d'equip per a cada projecte. Es tracta de proporcionar tècniques i eines de col·laboració i creació conjunta als estudiants que puguin utilitzar tot l'any.
 • Projectes Màster: Amb la dinàmica problem-solving, habitual en l'àmbit professional, els estudiants desenvoluparan tres projectes al llarg del curs per aprofundir en les tres àrees fonamentals del disseny editorial: llibre, publicacions periòdiques i entorn editorial digital. A cada projecte els estudiants treballaran amb una parella diferent per emfatitzar la importància del treball en equip i de la complementarietat de talents.
 • Direcció d'art: A través de projectes trimestrals els estudiants exploraran el potencial creatiu de la col·laboració amb professionals creatius de l'àmbit editorial com fotògrafs i il·lustradors.
 • Tipografia: Buscar l'excel·lència en l'elecció i execució tipogràfica és clau en el disseny editorial. L'objectiu és que els estudiants desenvolupin un criteri i un ús topogràfic propi, adaptat a les característiques conceptuals, funcionals, tècniques i estètiques de cada projecte editorial. Consolidar els coneixements topogràfics i estimular la capacitat crítica per seleccionar i aplicar la tipografia per ser més autònoms en aquest àmbit.
 • Redacció, producció gràfica i edició: Proporcionen als estudiants una sèrie de coneixements essencials pel dissenyador editorial i, al mateix temps, els permeten millorar els seus tres projectes de màster des de diferents punts de vista, ja sigui la redacció del contingut escrit, la definició d'un aspecte de la producció o el detall d'edició ortotipogràfica. 
 • Workshops: Els workshops ens permeten complementar i aprofundir en altres competències i disciplines del disseny editorial. Els desenvolupem com trobades amb especialistes i professionals reconeguts.
  Habitualment estan programats de dilluns a divendres.
 • Showcases i Case Studies: Regularment, organitzem trobades amb dissenyadors locals que, mitjançant les seves experiències, ens permeten identificar fenòmens actuals i obtenir nous punts de vista, reflexions i referències que ampliaran el nostre coneixement de la pràctica del disseny editorial.
 • Conferències internacionals: Convidem a dissenyadors internacionals de reconegut prestigi a realitzar una conferència que permeti als estudiants conèixer les seves experiències, projectes i Case Studies en diferents camps del disseny editorial.
 • Amplia la teva visió: Et proposem aquest Màster en Disseny Editorial com el començament d'alguna cosa nova i no com un pas inevitable en la teva carrera. Volem que aquest curs et prepari per trobar el teu propi camí professional i, per això, t'animarem a potenciar la teva independència i talent per explorar les diferents disciplines del disseny editorial.
 • Descubre tu potencial: Aprende a conectar distintas ideas y perspectivas para abrir posibilidades en tu futuro. Te ofrecemos las herramientas y la experiencia adecuada para diseñar, para crear la estrategia o el contenido, para dirigir o liderar el proceso.
 • Construeix un portafolis excel·lent: El Projecte que realitzaràs al llarg del curs et dotarà dels coneixements i les habilitats necessàries per crear un portafolis excel·lent, una qüestió clau per a realitzar una bona transició al món professional.
 • Una experiència única: La combinació de projectes, workshops, showcases, conferències i tutories converteixen aquest Màster en una experiència única on ampliar els teus coneixements i experiència.
 • Una ciutat que respira disseny: Barcelona respira disseny, cultura, gastronomia i esdeveniments de tota mena; el que la converteix en una ciutat perfecta per aprendre i gaudir. Barcelona t'inspirarà i farà que la teva estada sigui una experiència inoblidable.
 • Un ambient multicultural i enriquidor: Els nostres estudiants provenen de tot el món i creen una atmosfera cultural vibrant on l'intercanvi d'idees, punts de vista i cultures es produeix d'una manera natural.

Edicions del Màster en Disseny Editorial

Cada any acadèmic es realitzen dues edicions del Màster, una en castellà i l'altra en anglès.
MDE (Màster en Diseño Editorial) és l'edició en castellà.
MED (Master in Editorial Design) és l'edició en anglès.

Nombre d'estudiants

En cada edició del Màster en Disseny Editorial s'acceptaran un màxim de 20 estudiants. Un cop oberta la inscripció s'aniran seleccionant els candidats a mesura que facin efectives les preinscripcions.

A qui està dirigit el Màster en Disseny Editorial?

Preferentment a graduats superiors en disseny gràfic i a perfils professionals amb experiència acreditada. Excepcionalment, d'acord amb la seva cartera i trajectòria, s'accepten llicenciats en comunicació, belles arts i publicitat. El candidat ha de ser eficient i autònom en el maneig de software de disseny gràfic.

Idiomes

Una edició en espanyol (MDE) i una edició en anglès (MED).
En ambdues edicions la majoria dels workshops empren l'anglès com a llengua vehicular amb suport de l'espanyol d'acord amb les necessitats de l'audiència. Gairebé la totalitat de les conferències i alguns showcases o case studies es realitzen en anglès.

Nota

A causa del nostre interès en la millora contínua del programa i a la transformació constant de la pràctica del disseny, ens reservem el dret a realitzar canvis en el contingut i professorat del Màster.

Marc Panero
marc_panero

Marc Panero

Director del Màster en Disseny Gràfic
Director del Màster en Disseny Editorial
Codirector del Master's Degree in Data and Design
La Naturaleza del Conflicto
La Naturaleza del Conflicto - Elisava

La Naturaleza del Conflicto

María Mazzanti, Claudia Rizo Patrón Kermenic

La Naturaleza del Conflicto

María Mazzanti, Claudia Rizo Patrón Kermenic
Puta vida
putavida1.1.jpg

Puta vida

María Villamil - Daniel Senior

Puta vida

María Villamil - Daniel Senior
Selcaut
selcaut1.1.jpg

Selcaut

María Villamil - María Mazzanti

Selcaut

María Villamil - María Mazzanti
The New Testament
testament1.1.jpg

The New Testament

Olga Pipnik - Daniel Senior

The New Testament

Olga Pipnik - Daniel Senior

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies