Màster en Data and Design

Enfronta un dels reptes dels dissenyadors contemporanis: dissenyar informació útil per a l'usuari i realitzar una correcta visualització de dades amb l'objectiu de comunicar idees complexes d'una forma senzilla.

Sol·licita informació

Enfronta un dels reptes dels dissenyadors contemporanis: dissenyar informació útil per a l'usuari i realitzar una correcta visualització de dades amb l'objectiu de comunicar idees complexes d'una forma senzilla.

Titulació

Màster en Data and Design.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Marc Panero
Pau Garcia
Paadín

Crèdits ECTS

60

Durada

Setembre a juliol

Preu

11.000€
(+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Anglès

Requisits d'accés i admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent en Periodisme, Disseny Gràfic o similar. Obert a altres perfils acadèmics per la transdisciplinarietat del Màster.
Més informació

Com podem fer que la informació sigui transcendent per a l'humà? Al Màster en Data and Design aprendràs a dissenyar la forma d'entendre el món.

La informació és el nucli de la nostra societat moderna i donar-li sentit és un desafiament per a empreses, plataformes de mitjans i governs. En un món on les fake news s'usen com a armes polítiques, les monedes digitals amenacen les finances tradicionals i estranys personatges es converteixen en caps d'estat, el nostre paper com a dissenyadors és vital.

El Màster en Data and Design (MADD) té com a objectiu formar professionals en el disseny d'informació i la visualització de dades. El programa capacitarà l'alumnat per afrontar qualsevol problema de disseny que impliqui el maneig de grans quantitats de dades, sistemes complexos o accions encadenades, amb una perspectiva crítica i des d'una sòlida base de disseny gràfic.

El Màster s'articula al voltant de tres mòduls de Fonaments i dos Projectes. Al seu voltant una estructura modular de Workshops i Càpsules ens permetrà accentuar en cada moment els coneixements i reptes pràctics que l'alumnat vagi afrontant.

Aquests mòduls tractaran la visualització de dades, els sistemes d'informació i la narrativa transmèdia des de la pràctica rigorosa i amb voluntat experimental. Els projectes pràctics tindran com a marc el context més ampli de la ciutat de Barcelona a través de la col·laboració amb entitats i professionals d'altres disciplines.

L'alumne formarà part d'un compromès i motivat grup de dissenyadors, investigadors, pensadors istorytellers, en una experiència pràctica d'aprenentatge col·laboratiu. Podrà desenvolupar els seus interessos, mentre treballa en projectes basats en problemes reals i utilitzar la ciutat de Barcelona com a laboratori.

En el Màster en Data and Design l'alumne adquirira els coneixements de esquemàtica, cartografia i anàlisi de dades aplicats al disseny d'eines que ajudin a la comunicació de grans volums d'informació o que facilitin la presa de decisions dins de sistemes complexos. 

Obtindrà eines i competències de diferents disciplines, des de data science fins a sociologia, estratègia de comunicació, cartografia i mètodes audiovisuals d'investigació i comunicació, seran part d'un repte adisciplinario abordat des d'un punt de vista crític amb l'excel·lència del disseny en ment.

Junts explorarem qüestions d'aquesta índole: Com poden les dades influir en la nostra percepció de la realitat? Com podem analitzar i treballar amb elles d'una manera productiva? Què tan flexibles són les dades i de quantes maneres podem representar-les? Com pot l'anàlisi de dades i el disseny ajudar les comunitats a fer una mica de llum sobre les seves realitats i millorar-les?

 • Conèixer la història i el context del Disseny de la Informació
 • Desenvolupar d'un esperit crític i saber afrontar els problemes de disseny emmarcats en el seu context social.
 • Aprendre a utilitzar els recursos propis de la infografia: cartografia, esquemàtica i representació estadística en el context més ampli del Disseny d'Informació.
 • Resoldre de forma eficient problemes específics de Disseny d'Informació.
 • Conèixer les eines més comunes d'anàlisi de dades.
 • Familiaritzar-se amb els processos previs de documentació i anàlisi de dades i ser capaç d'estructurar les seves conclusions.
 • Capacitat per analitzar sistemes complexos o grans volums d'informació i ser capaç de comunicar-los de manera intel·ligible i eficient.
 • Entendre les possibilitats d'expressió i comunicació del Disseny d'Informació i ho incorpori en la seva pràctica professional.
 • Capacitat d'integrar el Disseny d'Informació en projectes de disseny i comunicació.
 • Incorporar les perspectives d'altres disciplines (programació, estadística, enginyeria ...) a la metodologia de treball.
 • Capacitat de treball en equip amb professionals de diferents àmbits.
Marc Panero
marc_panero

Marc Panero

Director del Màster en Disseny Gràfic
Director del Màster en Disseny Editorial
Codirector del Master's Degree in Data and Design
Pau Garcia
pau_garcia

Pau Garcia

Codirector del Master's Degree in Data and Design
José Manuel Pérez Paadin
paadin-profesor-elisava.png

José Manuel Pérez Paadin

Codirector del Master's Degree in Data and Design

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies