Màster en Data and Design

Enfronta un dels reptes dels dissenyadors contemporanis: dissenyar informació útil per a l'usuari i realitzar una correcta visualització de dades amb l'objectiu de comunicar idees complexes d'una forma senzilla.

Sol·licita informació

Enfronta un dels reptes dels dissenyadors contemporanis: dissenyar informació útil per a l'usuari i realitzar una correcta visualització de dades amb l'objectiu de comunicar idees complexes d'una forma senzilla.

Titulació

Màster en Data and Design, títol propi expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Direcció

Marc Panero
Codirectors: Pau Garcia, Paadín

Crèdits ECTS

60

Durada

Set 2020 a jul 2021
Dx, dj i dv, 17:00-21:15 h

Preu

Set 2020: 11.000€ (+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Anglès

Requisits d'accés i admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent en Periodisme, Disseny Gràfic o similar. Obert a altres perfils acadèmics per la transdisciplinarietat del Màster.
Més informació

Com podem fer que la informació sigui transcendent per a l'humà? Al Màster en Data and Design aprendràs a dissenyar la forma d'entendre el món.

La informació és el nucli de la nostra societat moderna i donar-li sentit és un desafiament per a empreses, plataformes de mitjans i governs. En un món on les fake news s'usen com a armes polítiques, les monedes digitals amenacen les finances tradicionals i estranys personatges es converteixen en caps d'estat, el nostre paper com a dissenyadors és vital.

El Màster en Data and Design (MADD) té com a objectiu formar professionals en el disseny d'informació i la visualització de dades. El programa capacitarà l'alumnat per afrontar qualsevol problema de disseny que impliqui el maneig de grans quantitats de dades, sistemes complexos o accions encadenades, amb una perspectiva crítica i des d'una sòlida base de disseny gràfic.

El Màster s'articula al voltant de tres mòduls de Fonaments i dos Projectes. Al seu voltant una estructura modular de Workshops i Càpsules ens permetrà accentuar en cada moment els coneixements i reptes pràctics que l'alumnat vagi afrontant.

Aquests mòduls tractaran la visualització de dades, els sistemes d'informació i la narrativa transmèdia des de la pràctica rigorosa i amb voluntat experimental. Els projectes pràctics tindran com a marc el context més ampli de la ciutat de Barcelona a través de la col·laboració amb entitats i professionals d'altres disciplines.

L'alumne formarà part d'un compromès i motivat grup de dissenyadors, investigadors, pensadors istorytellers, en una experiència pràctica d'aprenentatge col·laboratiu. Podrà desenvolupar els seus interessos, mentre treballa en projectes basats en problemes reals i utilitzar la ciutat de Barcelona com a laboratori.

En el Màster en Data and Design l'alumne adquirira els coneixements de esquemàtica, cartografia i anàlisi de dades aplicats al disseny d'eines que ajudin a la comunicació de grans volums d'informació o que facilitin la presa de decisions dins de sistemes complexos. 

Obtindrà eines i competències de diferents disciplines, des de data science fins a sociologia, estratègia de comunicació, cartografia i mètodes audiovisuals d'investigació i comunicació, seran part d'un repte adisciplinario abordat des d'un punt de vista crític amb l'excel·lència del disseny en ment.

Junts explorarem qüestions d'aquesta índole: Com poden les dades influir en la nostra percepció de la realitat? Com podem analitzar i treballar amb elles d'una manera productiva? Què tan flexibles són les dades i de quantes maneres podem representar-les? Com pot l'anàlisi de dades i el disseny ajudar les comunitats a fer una mica de llum sobre les seves realitats i millorar-les?

 • Conèixer la història i el context del Disseny de la Informació
 • Desenvolupar d'un esperit crític i saber afrontar els problemes de disseny emmarcats en el seu context social.
 • Aprendre a utilitzar els recursos propis de la infografia: cartografia, esquemàtica i representació estadística en el context més ampli del Disseny d'Informació.
 • Resoldre de forma eficient problemes específics de Disseny d'Informació.
 • Conèixer les eines més comunes d'anàlisi de dades.
 • Familiaritzar-se amb els processos previs de documentació i anàlisi de dades i ser capaç d'estructurar les seves conclusions.
 • Capacitat per analitzar sistemes complexos o grans volums d'informació i ser capaç de comunicar-los de manera intel·ligible i eficient.
 • Entendre les possibilitats d'expressió i comunicació del Disseny d'Informació i ho incorpori en la seva pràctica professional.
 • Capacitat d'integrar el Disseny d'Informació en projectes de disseny i comunicació.
 • Incorporar les perspectives d'altres disciplines (programació, estadística, enginyeria ...) a la metodologia de treball.
 • Capacitat de treball en equip amb professionals de diferents àmbits.
Marc Panero
marc_panero

Marc Panero

Codirector del Màster en Disseny Gràfic, Màster en Disseny Editorial i Master in Data and Design
Pau Garcia
pau_garcia

Pau Garcia

Col·laborador del Master in Data and Design
José Manuel Pérez Paadin
paadin-profesor-elisava.png

José Manuel Pérez Paadin

Col·laborador del Master in Data and Design

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies