Màster en Strategic Design in Complexity

El Màster en Strategic Design in Complexity combina disseny estratègic, pensament sistèmic, sostenibilitat i ciències socials aplicades per idear nous enfocaments en el camp de la innovació empresarial i social.

Sol·licita informació

El Màster en Strategic Design in Complexity combina disseny estratègic, pensament sistèmic, sostenibilitat i ciències socials aplicades per idear nous enfocaments en el camp de la innovació empresarial i social.

Títol

Master’s Degree in Strategic Design in Complexity.
Títol propi UVic-UCC

Direcció

Christer Windeløv-Lidzélius, Enric Bayó

Durada

De setembre a juliol

Preu

12.500€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Crèdits ECTS

60

Idioma

Anglès

Field trip

Despeses no incloses

El Màster en Strategic Design in Complexity, fruit de la col·laboració entre Elisava i Kaospilot*, combina disciplines de disseny amb altres ciències socials aplicades com a resposta als reptes del nostre temps, possibilitant que els graduats augmentin la seva capacitat de resolució de problemes tant en l’àmbit dels negocis com en qualsevol tipus d’organitzacions o comunitats.

*Kaospilot és una de les millors escoles de disseny del món (BusinessWeek) i una escola de negocis líder en el món (Fast Company). Kaospilot ha treballat en la intersecció del disseny i negocis durant molts anys, aplicant els principis del disseny en els àmbits empresarial i social.

El disseny ha trobat el seu lloc en pràcticament tots els aspectes de la vida en societat, i ja no es limita només a les àrees relacionades amb l'artesania, l'art i l'arquitectura. Seguint amb aquesta tendència, la planificació estratègica i la seva aplicació han començat a formar part del món del disseny,impulsant nous híbrids i teories que cobreixen àrees com la innovació, el disseny inclusiu, el disseny corporatiu i el disseny estratègic, però també àrees com el lideratge, la sostenibilitat, el pensament sistèmic, el canvi i el desenvolupament empresarial, entre d’altres.

A mida que el món és cada vegada més VICA (volàtil, incert, complex i ambigu), àrees com el disseny d'estratègies i el paper de l'estratègia en el disseny són cada vegada més importants. Precisament, aquest màster respon al context de creixent complexitat de la societat i a la necessitat d'un enfocament sistèmic per a la resolució de problemes. Per tant, pretén preparar una nova generació de professionals no només potenciant les seves habilitats empresarials, sinó també dotant-los de les capacitats de disseny requerides per desenvolupar iniciatives que responguin als reptes i necessitats del segle XXI, que inclouen qüestions ambientals i ètiques.

En aquest context, aquest programa promou la investigació etnogràfica i antropològica, la ideació i el prototipat per idear nous enfocaments en el camp de la innovació empresarial i social. L’estudiant assolirà habilitats crítiques basades en el disseny mentre desenvolupa perspectives sofisticades sobre el management i l'estratègia organitzativa, la sostenibilitat financera i ambiental, l'esperit emprenedor i el lideratge ètic.

Durant el màster es realitzaran 2 field trips de 4 dies a Berlín i Aarhus. L'objectiu és oferir una visió més àmplia de les "formes de pensar" i de les "formes de fer", així com promoure conèixer-se a un mateix, treballar en equip i ampliar la xarxa de contactes.

Aquest programa de màster proporciona als estudiants el coneixement, les habilitats i les actituds necessàries per competir en el mercat global com a dissenyadors innovadors, dissenyadors estratègics especialitzats i business developers.

En aquest sentit, el programa introdueix els estudiants en les maneres de pensar i fer del disseny estratègic i els permet  desenvolupar la seva pròpia pràctica seguint els canvis sistèmics i abordant tant les qüestions crítiques dels negocis com reptes socials. Aquí hi trobem temàtiques com la planificació i el pensament estratègics, la complexitat, els estudis futurs, els escenaris d’aprenentatge, la innovació, el mercat, els models de negoci, la sostenibilitat, el lideratge, l'organització, la comprensió dels problemes, el comportament humà o el pensament sistèmic, entre d’altres.

El màster està dissenyat per assolir els objectius següents:

 • Proporcionar coneixements, metodologies i habilitats per abordar projectes des d'una perspectiva de disseny estratègic
 • Conèixer les disciplines de disseny i estratègia, com evolucionen i com interactuen
 • Aprendre a analitzar les tendències i traduir-les en idees aplicables
 • Comprendre la complexitat dels reptes i els desenvolupaments que es produeixen als sistemes
 • Construir formulacions de problemes i dissenys de recerca
 • Aplicar diferents metodologies per construir prototips i propostes
 • Crear propostes de valor, models i estratègies
 • Entendre les implicacions de la pràctica del disseny i, en particular, del disseny estratègic així com els avantatges i reptes que comporta un enfocament centrat en el disseny per a les organitzacions, els negocis i el desenvolupament social.
 • Capacitat per aplicar mètodes i eines de disseny estratègic per descriure i analitzar problemes en escenaris complexos.
 • Coneixement per aplicar els mètodes adients per generar idees, desenvolupar conceptes i construir equips.
 • Capacitat per formular i comunicar plans de negoci basats en el disseny estratègic als stakeholders, dintre de l'organització mateixa o comunitats.
 • Comprensió de les diferents formes de lideratge i l'impacte que tenen en el disseny estratègic.
 • Capacitat d'aplicar el disseny estratègic tenint en compte l'evolució del mercat i la proposta de valor de l'empresa.
 • Analitzar i descriure processos d'innovació en una organització determinada.
 • Comprendre el canvi com una oportunitat i tenir capacitat per transformar aquesta oportunitat en solucions desitjables i viables.
 • Gestionar equips de treball multidisciplinari basats en principis de disseny estratègic.
 • Parlar en públic i fer presentacions

Actualment existeix una forta demanda de professionals en l'àmbit del disseny i l'estratègia. L’aproximació des del disseny de la ideació i l'estratègia és un concepte emergent, considerat una de les funcions futures per construir organitzacions que puguin respondre a qualsevol futur imprevisible.

Els graduats d’aquest programa estan ben situats per desenvolupar carreres professionals en la gestió de la sostenibilitat, la innovació, l'empresa social, el disseny estratègic i el disseny de serveis, i per l’emprenedoria en una àmplia gamma d'indústries, organitzacions i camps professionals. Els estudiants que ja estan treballant poden aplicar allò que han après per esdevenir "intrapreneurs" en les seves organitzacions actuals o exercir funcions noves i emergents com a gestors del canvi, caps d'innovació o pensadors principals per avançar cap a noves funcions com a responsables de la gestió del canvi, innovació o futur.

Identifiquem dos perfils macroprofessionals principals: "especialistes en disseny i innovació” (directors de màrqueting, R&D managers, dissenyadors industrials i enginyers de productes, dissenyadors de solucions multimèdia i serveis) i "integradors de processos d’innovació i de disseny" (directors de disseny, design managers, project managers, product managers, retail managers, brand managers, consultors per a la innovació en productes i sistemes).

Algunes sortides professionals d’aquest màster són:

 • Business designer
 • Consultor de negocis
 • Estratega de marca
 • Estratega de continguts
 • Customer experience designer
 • Gestor de disseny i innovació
 • Estratega de disseny
 • Emprenedor
 • Product manager
 • Product marketing manager
 • Estratega d’UX

Descobreix la resta de Màsters i Postgraus Executive.

Christer Windeløv-Lidzélius
Christer Windeløv-Lidzélius

Christer Windeløv-Lidzélius

Professor de Disseny i Estratègia Empresarial i director del Master in Strategic Design in Complexity

Enric Bayó
Enric Bayó Elisava

Enric Bayó

Coordinador dels Màsters i Postgraus Executive