Màster en Strategic Design in Complexity

El Màster en Strategic Design in Complexity combina disseny estratègic, pensament sistèmic, sostenibilitat i ciències socials aplicades per idear nous enfocaments en el camp de la innovació empresarial i social.

Sol·licita informació

El Màster en Strategic Design in Complexity combina disseny estratègic, pensament sistèmic, sostenibilitat i ciències socials aplicades per idear nous enfocaments en el camp de la innovació empresarial i social.

Títol

Master’s Degree in Strategic Design in Complexity.
Títol propi UVic-UCC

Direcció

Christer Windeløv-Lidzélius, Enric Bayó

Durada

De setembre a juliol

Preu

12.500€
(+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Crèdits ECTS

60

Idioma

Anglès

El Màster en Strategic Design in Complexity, fruit de la col·laboració entre Elisava i Kaospilot, combina disciplines de disseny amb altres ciències socials aplicades com a resposta als reptes del nostre temps, possibilitant que els graduats augmentin la seva capacitat de resolució de problemes tant en l’àmbit dels negocis com en qualsevol tipus d’organitzacions o comunitats.

Kaospilot està considerada una de les millors escoles de disseny del món (BusinessWeek) i la millor escola d'emprenedoria (Fast Company) segons diversos mitjans. Kaospilot ha operat en la intersecció del disseny i negocis durant anys i ha destacat en l'aplicació dels principis del disseny en àrees empresarials i socials.

El disseny ha trobat sempre el seu camí en pràcticament tots els aspectes de la vida social, deixant enrere la seva estreta aplicació en relació amb l'artesania, l'art i l'arquitectura. En aquest sentit, la planificació estratègica i la seva aplicació han començat a impregnar el món del disseny, fent evolucionar nous híbrids i pensaments que cobreixen àrees com la innovació, el disseny integrador, el disseny empresarial i el disseny estratègic, però també àrees com el lideratge, la sostenibilitat, el pensament sistèmic, el canvi i el desenvolupament empresarial, entre d’altres.

A mida que el món és cada vegada més reconegut com un món VICA (volàtil, incert, complex i ambigu), qüestions com el disseny d'estratègies i el paper de l'estratègia en el disseny són cada vegada més importants. Aquest nou programa de màster és una resposta a aquest context de creixent complexitat de la societat i a la necessitat d'un enfocament sistèmic per resoldre problemes. Per això, aquest programa vol equipar una nova generació de professionals no només amb un fort atractiu empresarial si no, a més, amb capacitats de disseny per transformar les seves iniciatives d’acord amb les necessitats del segle XXI, que inclouen des de qüestions ambientals fins a aspectes ètics.

En aquest context, aquest programa promou la investigació etnogràfica i antropològica, la ideació i el prototipat per idear nous enfocaments en el camp de la innovació empresarial i social. L’estudiant assolirà habilitats crítiques basades en el disseny mentre desenvolupa perspectives sofisticades sobre la gestió i l'estratègia organitzativa, la sostenibilitat financera i ambiental, l'esperit empresarial i el lideratge ètic.

Aquest programa de màster proporciona als estudiants el coneixement, les habilitats i les actituds necessàries per competir en el mercat global com a dissenyadors innovadors, dissenyadors estratègics especialitzats i desenvolupadors empresarials.

En aquest sentit, el programa introdueix els estudiants en formes de pensament i maneres de fer del disseny estratègic, permetent-los aprendre de les últimes investigacions sobre com desenvolupar la seva pròpia pràctica implicant-se en canvis sistèmics i abordant tant qüestions crítiques empresarials com diversos reptes socials. Aquí hi trobem temàtiques com la planificació i el pensament estratègics, la complexitat, els estudis futurs, els escenaris d’aprenentatge, la innovació, el mercat, els models de negoci, la sostenibilitat, el lideratge, l'organització, la comprensió dels problemes, el comportament humà o el pensament sistèmic, entre d’altres.

El màster està orientat als següents objectius:

 • Proporcionar coneixements, metodologies i habilitats per abordar projectes de disseny estratègic
 • Conèixer les disciplines de disseny i estratègia, com evolucionen i com interactuen
 • Aprendre com analitzar les tendències i traduir-les en idees aplicables
 • Comprendre la complexitat dels reptes i els desenvolupaments dels sistemes
 • Construir formulacions de problemes així com dissenys de recerca
 • Aplicar diferents metodologies per construir prototips i proposicions
 • Crear propostes de valor, models i estratègies
 • Entendre les implicacions de la pràctica del disseny i, particularment, el disseny estratègic així com els avantatges i reptes d'un enfocament de disseny en les organitzacions, els negocis i el desenvolupament social.
 • Aplicar diferents mètodes i eines de disseny estratègic com a aproximació per descriure i analitzar problemes en escenaris complexos.
 • Demostrar capacitat en mètodes per a la generació d'idees, el desenvolupament de conceptes i construcció d'equips.
 • Formular i comunicar plans de negoci basats en el disseny estratègic a les parts interessades (stakeholders), a la seva pròpia organització o a comunitats.
 • Demostrar coneixement i perspicàcia sobre diferents formes de lideratge i el seu impacte en el disseny estratègic.
 • Analitzar l'espai per al disseny estratègic derivat de l'evolució del mercat i la proposta de valor de l'empresa.
 • Analitzar i descriure processos d'innovació en una organització donada.
 • Gestionar equips de treball multidisciplinari basats en principis de disseny estratègic.
 • Comprendre el canvi com una oportunitat i tenir capacitat per a transformar aquesta oportunitat en solucions desitjables i viables.
 • Tenir habilitats per comunicar problemes teòrics i pràctics en el disseny estratègic.

Actualment existeix una forta demanda de professionals en l'àmbit del disseny i l'estratègia. L’aproximació des del disseny de la ideació i aplicació de l'estratègia és un tema emergent, a vegades representat com una funció futura que construeix ponts entre el desenvolupament organitzatiu i empresarial, més enllà dels productes i serveis.

Els graduats d’aquest programa estan ben situats per a desenvolupar carreres professionals en la gestió de la sostenibilitat, la innovació, l'empresa social, el disseny estratègic i de serveis, i per l’emprenedoria en una àmplia gamma d'indústries, organitzacions i camps professionals. Els estudiants que ja estan treballant poden aplicar el seu aprenentatge per convertir-se en "intrapreneurs" en les seves organitzacions actuals o avançar en papers nous i emergents com a caps de processos de canvi, caps d'innovació o lead design thinkers.

Identifiquem dos perfils macroprofessionals principals: "especialistes en disseny i innovació” (directors de màrqueting, R&D managers, dissenyadors industrials i enginyers de productes, dissenyadors de solucions multimèdia i serveis) i "integradors de processos d’innovació i de disseny" (directors de disseny, design managers, project managers, product managers, retail managers, brand managers, consultors per a la innovació en productes i sistemes).

Algunes sortides professionals d’aquest màster són:

 • Fundador d’agències de consultoria
 • Consultor de negoci
 • Business designer
 • Estratega de marca
 • Estratega de continguts
 • Customer experience designer
 • Gestor de disseny i innovació
 • Estratega de disseny
 • Emprenedor
 • Product manager
 • Product marketing manager
 • Estratega d’UX

Descobreix la resta de Màsters i Postgraus Executive.

Christer Windeløv-Lidzélius
Christer Windeløv-Lidzélius

Christer Windeløv-Lidzélius

Director del Màster en Strategic Design in Complexity

Enric Bayó
Enric Bayó Elisava

Enric Bayó

Director del Màster en Gestió Avançada del Disseny. Estratègia i Emprenedoria, Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació, Postgrau en Innovació i Design Thinking, Postgrau en Coolhunting. Disseny i Tendències Globals. Co-director del Màster en Strategic Design in Complexity