Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació

Amb el Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació (MIDI) podràs combinar la investigació de tendències amb metodologies com el pensament creatiu. Transforma la societat i la indústria mitjançant la investigació qualitativa i etnogràfica, la interdisciplinarietat i la innovació.

Sol·licita informació

Amb el Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació (MIDI) podràs combinar la investigació de tendències amb metodologies com el pensament creatiu. Transforma la societat i la indústria mitjançant la investigació qualitativa i etnogràfica, la interdisciplinarietat i la innovació.

Titulació

Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Jorge Rodríguez Nieto

Idiomes

Ed. Castellà (anglès mig)
Ed. Anglès (anglès alt)

Crèdits ECTS

60

Field Trip

2 field trip de 5 dies. Despeses de viatge i allotjament no incloses.

Durada

Setembre a juliol
Febrer a febrer

Preu

Ed. Castellà: 10.000€
(+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari, diploma de BA o equivalent o experiència laboral de mínim un any.
Més informació
 

Com podem conèixer les necessitats canviants i fluides de la societat actual? Com podem millorar el futur a través de la investigació i la innovació?

El màster combina disciplines molt potents en el procés d'innovació: la investigació de tendències i diverses metodologies àgils com el service design i el design thinking. El programa està enfocat a oferir eines actuals relacionades amb l'estratègia, la interdisciplinarietat i la innovació, dirigides a processos de transformació aplicables al govern i a la indústria.


Estudiar Recerca per al Disseny i la Innovació 

Entenem la innovació com un procés de disseny per a la satisfacció de necessitats reals i canviants de l'usuari i ciutadans, amb la finalitat de millorar el seu futur a través de productes, serveis, experiències i estratègies. Es replantegen els antics esquemes i s'aposta per crear i prototipar nous models a partir d'una investigació exhaustiva.

Durant el MIDI desenvolupem projectes d'innovació vinculats a empreses i al govern, en tres àrees principals: Innovació Corporativa, Innovació per a Pimes i Innovació Social.

Treballem sempre en equips en projectes reals per a organitzacions com Metges sense Fronteres, Hewlett Packard, Cisco, Zumex, Telefónica, Cirque du Soleil, Nike, Ajuntament de Barcelona, Govern d'Argentina, a més d'organitzacions locals, pimes, emprenedories, entre d'altres. 

Col·laborem amb múltiples col·lectius, institucions i universitats involucrades amb el tema d'innovació a Europa i Llatinoamèrica com Universitat de de Lisboa, Rotterdam Business School, Universitat de Munich, etc. per enfortir xarxes, col·laboracions i projectes. 

En cada edició explorem, amb dos field trips a ciutats europees, tendències, visitesa a empreses, projectes i opinions d'usuaris, per aconseguir un ampli espectre de conceptes pel que fa a la innovació. Constantment realitzem workshops, seminaris i esdeveniments (Design Thinking Week, Trendslab, Service Design Week) en col·laboració amb empreses que permeten ampliar la participació al voltant de temes com el disseny i innovació en serveis, les tendències, el disseny especulatiu, la innovació, l'estratègia i el design thinking.

 • Formar consultors professionals amb capacitat d'investigació, creació i participació en processos d'innovació i estratègia.
 • Oferir als professionals no vinculats al disseny eines que complementin la seva formació en camps científics, tècnics i humanístics, per potenciar el seu perfil professional i les seves oportunitats creatives.
 • Oferir als professionals vinculats al disseny un espai d'interacció amb altres agents dels processos d'innovació per tal de treballar en equips multidisciplinaris.
 • Abordar la innovació en un sentit ampli, incloent la seva vessant tecnològica, social, creativa, productiva i d'esquemes de negoci.
 • Fomentar un mindset d'innovació amb la creació d'espais i esdeveniments d'intercanvi i col·laboració entre tots els agents vinculats als processos d'innovació, disseny de serveis i escenaris d'estratègia.
 • Facilitar a organitzacions, empreses i governs l'exploració de nous serveis, sistemes, productes, estratègies i experiències a través de projectes reals vinculats a la innovació.
 • Maneig de metodologies i eines d'investigació onlineoffline i treball de camp.
 • Coneixement de l'anàlisi de tendències, informació de manera estratègica.
 • Empatia i processos de disseny centrats en les persones i pensament creatiu.
 • Viabilitat en projectes de canvi, desenvolupament de plans i estratègies d'innovació.
 • Consultoria en innovació, disseny de serveis, design thinkingsystems thinking i metodologies àgils.
 • Competències professionals com team managementaccount management i project management.
 • Capacitat de síntesi d'informació, presentació de resultats, propostes, reports i oratòria.

Jorge Rodriguez Nieto

Daniel Zentgraf · Managing Partner en DesignThinkers Group Spain i La Innovation Kitchen, Barcelona

Daniela Marzavan · Managing Director Marzavan Innovation, Germany

Nelson Pinheiro · Director del Programa d'Estudis de Cultura, Facultad de Letras Universidad de Lisboa

Josep Maria Monguet · Professor Investigador Universitat Politécnica de Catalunya

Kirsten van Damme · Managing Partner Out of Office, Denmark

Massimo Ingegno · Director Thammasat Design Center, Bangkok

Manuel Grassler · Managing Partner VISIONENBAUEN - Innovations- und Organisationsberatung, Austria

Carla Montane · Sociòloga i Investigadora, Barcelona

Victor Gil · Managing Director Nethodology

Jorge Rodríguez Nieto
jorge-rodriguez-professorat.png

Jorge Rodríguez Nieto

Director del Màster en Investigació per al Disseny i la Innovació

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies