Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació

Amb el Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació podràs combinar la investigació de tendències amb metodologies com el pensament creatiu. Transforma la societat i la indústria mitjançant la investigació qualitativa i etnogràfica, la interdisciplinarietat i la innovació.

Sol·licita informació

Amb el Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació podràs combinar la investigació de tendències amb metodologies com el pensament creatiu. Transforma la societat i la indústria mitjançant la investigació qualitativa i etnogràfica, la interdisciplinarietat i la innovació.

Titulació

Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Enric Bayó

Idiomes

Anglès

Crèdits ECTS

60

Field Trip

2 field trip de 5 dies. Despeses de viatge i allotjament no incloses.

Durada

Setembre a juliol
Febrer a febrer

Preu

Ed. feb. 11.000€
(+450€ preinscripció)
Ed. set. 11.500€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari, diploma de BA o equivalent o experiència laboral de mínim un any.
Més informació
 

Com podem conèixer les necessitats canviants i fluides de la societat actual? Com podem millorar el futur a través de la investigació i la innovació?

El màster combina disciplines molt potents en el procés d'innovació: la investigació de tendències i diverses metodologies àgils com el service design i el design thinking. El programa està enfocat a oferir eines actuals relacionades amb l'estratègia, la interdisciplinarietat i la innovació, dirigides a processos de transformació aplicables al govern i a la indústria.


Estudiar Investigació per al Disseny i la Innovació

Al Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació entenem la innovació com un procès de disseny per al canvi i la transformació d’organitzacions, sistemes, empreses, usuari i ciutadans, amb la finalitat de millorar el futur de tothom.

El Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació és un programa estratègic i transversal d’innovació que a través del disseny d’estratègies que combinen productes, serveis, experiències i sistemes organitzacionals busca la solució de problemes socials o de negoci. Replantegen antics esquemes i apostem per crear i prototipar nous models, a partir de la investigación exhaustiva i centrada en les persones.

Durant el programa desenvolupem projectes en tres àrees principals: Innovació Corporativa, Innovació per a pimes i Innovació Social en asociament amb Design Thinkers Group Spain, Dismanage Collective i La Factoria, treballant sempre en equips i projectes reals per a organitzacions com Metges sense Fronteres, Hewlett Packard, Cisco, Zumex, Telefònica, Cirque Du Soleil, Nike, Ajuntament de Barcelona, Govern d’Argentina, Steelcase, a més d’organitzacions locals, pimes i emprenedories.

Al Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació col·laborem amb múltiples col·lectius, institucions i universitats a nivell global, involucrades amb el temps d’innovació com la Universitat de Lisboa, Rotterdam Business School, Universitat de Munic, Thammasat Design Center, Bangkok, entre d’altres, per a enfortir xarxes, activitats i projectes.

A cada edició explorarem, amb dos field trips a ciutats europees, tendències, visites a empreses, projectes i opinions d’usuaris, aconseguint un ampli espectre de conceptes amb respecte a la innovació.

 • Formar consultors professionals amb capacitat d'investigació, creació i participació en processos d'innovació i estratègia.
 • Oferir als professionals no vinculats al disseny eines que complementin la seva formació en camps científics, tècnics i humanístics, per potenciar el seu perfil professional i les seves oportunitats creatives.
 • Oferir als professionals vinculats al disseny un espai d'interacció amb altres agents dels processos d'innovació per tal de treballar en equips multidisciplinaris.
 • Abordar la innovació en un sentit ampli, incloent la seva vessant tecnològica, social, creativa, productiva i d'esquemes de negoci.
 • Fomentar un mindset d'innovació amb la creació d'espais i esdeveniments d'intercanvi i col·laboració entre tots els agents vinculats als processos d'innovació, disseny de serveis i escenaris d'estratègia.
 • Facilitar a organitzacions, empreses i governs l'exploració de nous serveis, sistemes, productes, estratègies i experiències a través de projectes reals vinculats a la innovació.
 • Maneig de metodologies i eines d'investigació onlineoffline i treball de camp.
 • Coneixement de l'anàlisi de tendències, informació de manera estratègica.
 • Empatia i processos de disseny centrats en les persones i pensament creatiu.
 • Viabilitat en projectes de canvi, desenvolupament de plans i estratègies d'innovació.
 • Consultoria en innovació, disseny de serveis, design thinkingsystems thinking i metodologies àgils.
 • Competències professionals com team managementaccount management i project management.
 • Capacitat de síntesi d'informació, presentació de resultats, propostes, reports i oratòria.


Immersions Urbanes

 • Centrat en el treball de camp i l’aplicació directa en ciutats europees, de mètodes i eines d’investigació quantitativa, qualitativa i dades per al disseny centrat en les persones i aplicat al projecte d’investigació.

Eines de Business

 • Orientat al desenvolupament de soft skills com gestió de clients, gestió d’equips, project management i formulació de projectes, public speaking i facilitació, entre d’altres.

Projecte d’investigació de Tendències i Escenaris

 • Desenvolupat per cada equip per a un client real que porta un repte d’innovació basat en la investigació. Està tutoritzat per professors del programa i desenvolupat durant els tallers i immersions.

Metodologies qualitatives d’Investigació

 • Mètodes i eines de la sociologia, l’antropologia, la investigació de mercats, la semàntica i la semiòtica, a més d’estudis de cultura i societat.

Assajos crítics I

 • Sobre articles i llibres d’actualitat al voltant dels temes d’anàlisi de context, escenaris, futurs i projecció de tendències.

Metodologia per a Estudis de Tendències i Futurs

 • Metodologia pròpia desenvolupada pel programa que guia pas a pas els estudiants en el desenvolupament del projecte d’investigació i anàlisi de tendències per a la formulació d’escenaris d’oportunitat i futurs.


Introducció i context

 • Una benvinguda al món del design thinking, els seus mètodes i els seus conceptes essencials. Conformació d’equips de treball i brief de projectes.

Taller central DT

 • És l’espai col·laboratiu on els equips de treball plantegen, desenvolupen i iteren les propostes d’innovació basades en la recerca realitzada. espai de debat i experimentació.

Seminaris temàtics i fòrums

 • Amb professors, tutors i conferenciants convidats que donen suport tècnic i acadèmic al desenvolupament del taller central i als workshops.

Workshops d’innovació

 • Centrats en àrees específiques de processos de design thinking, ajuden a desenvolupar habilitats en el disseny de serveis, experiències, prototips, tests i activitats de co-creació.
 • Dictats per professors convidats, col·lectius i professionals en actiu del sector innovació.

Eines de business

 • Permeten entendre les relacions entre la innovació, la producció i els negocis des de la perspectiva del client.

Introducció al Design Thinking

 • Permet connectar les habilitats de recerca amb esquemes de pensament col·laboratiu i innovador.

Projecte de recerca

 • Tutelat per professors del programa i executius d’empreses vinculades amb el Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació.

Daniela Marzavan · Managing Director Marzavan Innovation, Germany
Nelson Pinheiro · Director del Programa d'Estudis de Cultura, Facultad de Letras Universidad de Lisboa
Josep Maria Monguet · Professor Investigador Universitat Politécnica de Catalunya
Kirsten van Damme · Managing Partner Out of Office, Denmark
Massimo Ingegno · Director Thammasat Design Center, Bangkok
Manuel Grassler · Managing Partner VISIONENBAUEN - Innovations- und Organisationsberatung, Austria
Carla Montane · Sociòloga i Investigadora, Barcelona
Victor Gil · Managing Director Nethodology

Descobreix la resta de Màsters i Postgraus Executive.

Enric Bayó
Enric Bayó Elisava

Enric Bayó

Coordinador dels Màsters i Postgraus Executive