Màster en Il·lustració i Còmic

Amb el Màster en il·lustració i Còmic aconseguiràs trobar la teva veu com a il·lustrador i dibuixant, mentre amplies les teves capacitats i llenguatges gràfics per respondre amb èxit als requeriments del mercat professional.

Sol·licita informació

Amb el Màster en il·lustració i Còmic aconseguiràs trobar la teva veu com a il·lustrador i dibuixant, mentre amplies les teves capacitats i llenguatges gràfics per respondre amb èxit als requeriments del mercat professional.

Titulació

Màster en Il·lustració i Còmic.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Mery Cuesta

Crèdits ECTS

60

Durada

Setembre a juliol

Preu

10.250€
(+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Castellà

Requisits d'accés i admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent en Disseny Gràfic o Belles Arts. Portfoli i coneixement de programes d'il·lustració.
Més informació

Quins són els llenguatges i eines del dibuixant en l'actualitat? En el Màster en Il·lustració i Còmic coneixeràs els reptes als quals s'enfronta un professional de la il·lustració i el còmic en l'era de la informació.

Vivim en un moment d'auge dels llenguatges gràfics i, especialment, del còmic i la il·lustració. No ens referim únicament al seu èxit com a estètica de mercat o com a producte cultural, sinó al desenvolupament històric de la personalitat d'aquests llenguatges. Els nous mitjans tecnològics estan transformant definitivament la professió de dibuixant, il·lustrador i editor. El ventall de possibilitats augmenta tant a nivell creatiu com en els aspectes d'edició, producció i distribució del treball. És així com s'està produint avui un moviment d'expansió en consum cultural dels productes relacionats amb l'expressió gràfica, així com una migració tant del rol del creatiu com del públic cap a suports digitals.

El Màster en Il·lustració i Còmic combina una faceta experimental amb l'aprofundiment en diversos llenguatges i eines d'actualitat que retraten un perfil professional expandit del dibuixant. A més, a l'actualitat el món professional del dibuixant i del creatiu gràfic és l'esfera internacional, pel fet que les tecnologies permeten que no existeixin fronteres en els mercats. El Màster ofereix les claus per a desenvolupar-se en aquest nou panorama, entenent el món com un mercat global i disseccionant l'entramat empresarial (clients, representants, galeristes, editors…) al voltant del sector relacionat amb els llenguatges gràfics. El programa culmina en una publicació (llibre il·lustrat, còmic, formats híbrids...) desenvolupada durant tot el programa en col·laboració directa amb editors i professionals del món de l'edició.

Un dels objectius més rellevants del Màster en Il·lustració i Còmic és la de connectar directament a l'alumne amb l'àmbit professional, no només preparar-lo, sinó introduir-lo directament en l'experiència del tracte amb el client mitjançant projectes i encàrrecs que els serveixin com a porta d'entrada al món professional. Per això, en el Màster s'elaboraran diversos projectes reals per a reconegudes editorials i empreses, la qual cosa permet als alumnes la difusió professional del seu treball i assumir els paràmetres reals de relació amb el client, ja que la tasca d'un creador gràfic és, en essència, un acte de comunicació.

El programa, meitat pràctic i meitat teòric, atorga les eines necessàries, tant tècniques com creatives, perquè cada persona trobi el seu camí en el panorama actual de la il·lustració i el còmic, en un moment vertiginós de canvis tecnològics i socials.


On estudiar il·lustració i còmic a Espanya?

Si estàs pensant a estudiar il·lustració o còmic a Espanya, però encara no saps per quina ciutat decidir-te has de saber que, sense dubte, Barcelona representa un escenari únic, en el que la seva singular arquitectura i la seva particular cultura, et permetran endinsar-te en el sector del llenguatge gràfic des d'una perspectiva interdisciplinària i enriquidora. En els últims anys, Barcelona s'ha convertit en l'autèntica capital del disseny del país.
 

Estudiar il·lustració i còmic a Barcelona

Barcelona és una ciutat oberta i plural, que acull estudiants i professionals vinguts de qualsevol lloc del món. Sense cap dubte, destaca la seva gran qualitat de vida, motiu pel qual diferents empreses i entitats han decidit establir a Barcelona el seu principal centre d'activitat. Per tot això, s'ha convertit en una ciutat de referència a escala nacional i internacional. 

En aquest sentit, sense cap dubte, Elisava representa una de les escoles més recomanades per estudiar il·lustració i còmic a Barcelona. El nostre avançat sistema d'ensenyament et facilitarà les eines necessàries per arribar a ser l'il·lustrador, el dibuixant o l'editor que requereix el canviant sector dels llenguatges gràfics. 

A més, la nostra escola es troba a una de les zones més emblemàtiques de la ciutat de Barcelona, reconeguda pel seu valor històric, cultural i, sobretot, per la seva vitalitat. Per tot això, representa un marc inigualable en el qual desenvolupar els primers passos de la teva carrera i assentar les bases del teu futur professional.

 • Ajudar a l'alumne a buscar, entendre i assumir els canvis en la professió  de dibuixant i creatiu gràfic.
 • Guiar a l'alumne a trobar el seu lloc en el panorama internacional.
 • Donar les claus per tenir èxit en el món de la il·lustració, el còmic i la creació gràfica.
 • Conèixer i experimentar totes les fases de treball i consecució d'un projecte comercial i/o un projecte personal.
 • Posar a l'alumne en contacte directe amb els professionals més destacats del sector en l'actualitat, tant en l'àmbit nacional com internacional.
 • Potenciar els valors personals de cada alumne i la seva marca personal, ajudant a trencar mecanismes o judicis preestablerts.
 • Transmetre a l'alumne els coneixements i experiències suficients per a poder iniciar la seva pròpia carrera dins del mercat de la il·lustració i el còmic.
 • Introduir a l'alumne en llenguatges i tècniques experimentals per a potenciar la seva pròpia singularitat.
 • Explorar i potenciar la veu pròpia de cada persona.
 • Domini dels criteris il·lustratius, plàstics i de concepte i síntesi, així com de les eines, i les tècniques en l'àmbit de la il·lustració i el còmic aplicat a:
  • Un projecte personal final de curs d'edició de còmic, llibre il·lustrat o llibre d'autor.
  • Projectes d'encàrrec d'il·lustració per a editorials, revistes, diaris, publicitat, il·lustracions per a merchandising, branding, comunicació...
  • Projectes digitals (websites, apps, animacions, videojocs, il·lustració per premsa digital).
  • Projectes comercials d'edició, còmic, llibre il·lustrat...
  • Projectes personals expositius.
  • Projectes en llenguatges variats (tatuatge, muralisme ...).
    
 • Domini de les fases de treball i la planificació professional de projectes d'il·lustració i elaboració d'una novel·la gràfica.
Mery Cuesta
mery-cuesta-professorat.png

Mery Cuesta

Directora del Màster en Il·lustració i Còmic