Màster en Il·lustració i Còmic

Amb el Màster en il·lustració i Còmic aconseguiràs trobar la teva veu com a il·lustrador i dibuixant, mentre amplies les teves capacitats i llenguatges gràfics per respondre amb èxit als requeriments del mercat professional.

Sol·licita informació

Amb el Màster en il·lustració i Còmic aconseguiràs trobar la teva veu com a il·lustrador i dibuixant, mentre amplies les teves capacitats i llenguatges gràfics per respondre amb èxit als requeriments del mercat professional.

Titulació

Màster en Il·lustració i Còmic.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Mery Cuesta

Crèdits ECTS

60

Durada

Setembre a juliol

Preu

10.700€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Castellà

Requisits d'accés i admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent en Disseny Gràfic o Belles Arts. Portfoli i coneixement de programes d'il·lustració.
Més informació

Quins són els llenguatges i eines del dibuixant en l'actualitat? En el Màster en Il·lustració i Còmic descobriràs com desenvolupar-te com a professional de la il·lustració i el còmic i trobaràs la teva veu com a creador.

El perfil del dibuixant i l’il·lustrador contemporanis ha canviat de manera radical en les dues últimes dècades. En el context de la cultura digital, els llenguatges gràfics han guanyat una visibilitat enorme, un auge laboral important i una legitimació cultural creixent. Aquestes transformacions, però, han exigit que el dibuixant i il·lustrador sigui flexible i s’adapti al canvi en allò que respecta a la concepció, producció, distribució i promoció de la seva feina. Immersos en la cultura digital, els dibuixants i il·lustradors viuen un canvi de rol excepcional, en el qual cal que es reinventin contínuament.

El Màster en Il·lustració i Còmic és un programa ubicat en la contemporaneïtat,   que combina una perspectiva fenomenològica de les diverses postures que ha adoptat el dibuixant i il·lustrador en la història recent, amb una immersió pràctica, teòrica i experiencial en el panorama actual. El Màster aprofundeix en les claus professionals del dibuixant i il·lustrador que tenen a veure, en essència, amb la concepció d’una idea i la seva plasmació gràfica eficaç. A partir d’aquí, el programa proposa diverses aproximacions als llenguatges gràfics que defineixen un perfil professional estès del dibuixant en concordança amb la versatilitat que requereix el mercat actual. El programa culmina amb un Projecte Final (llibre il·lustrat, novel·la gràfica, formats híbrids...) desenvolupat al llarg de tot el curs en col·laboració directa amb editors professionals en actiu, que facilitarà que l’estudiant entri en el mercat professional.

L’objectiu final del Màster en Il·lustració i Còmic és que l’alumne o alumna guanyi l’experiència, eines i capacitat crítica necessàries per trobar el seu camí en el panorama actual de la il·lustració i narrativa gràfica, en un moment de vertiginosos canvis tecnològics i socials. El Màster promou un procés de transformació personal i col·lectiva a la recerca de la singularitat, ja que troba runa veu pròpia és completament necessari per desenvolupar una trajectòria rellevant dins la mar de propostes que avui ofereix la cultura digital.


On estudiar il·lustració i còmic a Espanya?

Si vols estudiar il·lustració o còmic a Espanya, però encara no saps per quina ciutat decidir-te, has de saber que Barcelona representa un escenari únic, en què la seva arquitectura singular i cultura particular et permetran endinsar-te en el sector del llenguatge gràfic des d’una perspectiva interdisciplinària i enriquidora.

Estudiar il·lustració i còmic a Barcelona

Barcelona és una ciutat oberta i plural, que acull estudiants i professionals que venen d’arreu del món. Sens dubte, destaca per la seva gran qualitat de vida, motiu pel qual diverses empreses i entitats han decidit establir en Barcelona el seu centre principal d’activitat. Per tot això, ara és una ciutat de referència en l’àmbit nacional i internacional.

En aquest sentit, sense cap mena de dubte, Elisava representa una de les escoles més recomanades per estudiar il·lustració i còmic a Barcelona. El nostre sistema d’ensenyament avançat et facilitarà les eines necessàries per esdevenir l’il·lustrador, dibuixant o editor que requereix el sector canviant dels llenguatges gràfics.

A més, la nostra escola es troba en una de les àrees més emblemàtiques de la ciutat de Barcelona, reconeguda pel seu valor històric, cultural i, sobretot, per la seva vitalitat. Per totes aquestes raons, Elisava representa un marc inigualable en el qual desenvolupar els primers passos de la teva carrera i assentar les bases del teu futur professional.

 • Ajudar a entendre i incorporar els canvis en la professió d’il·lustrador, dibuixant i creatiu gràfic
 • Aportar les claus per guanyar visibilitat i rellevància en el món de la il·lustració, el còmic i la creació gràfica
 • Conèixer i experimentar les fases de treball i consecució d’un projecte comercial
 • Facilitar el contacte directe de l’alumne o alumna amb professionals destacats del sector en l’actualitat
 • Potenciar els valors personals de cada alumne i la seva marca personal, per ajudar a trencar mecanismes o judicis preestablerts.
 • Transmetre els coneixements i experiències suficients per iniciar o consolidar una trajectòria dins del mercat de la il·lustració i el còmic
 • Introduir l’alumne o alumna en llenguatges i tècniques experimentals per potenciar la seva singularitat.
 • Experimentar de primera mà el panorama de la il·lustració en l’estricta contemporaneïtat
 • Conèixer les claus dels àmbits principals en què es desenvolupa la professió de l’il·lustrador i el dibuixant
 • Posar a prova i comparar els coneixements adquirits amb les necessitats del mercat.
 • Aprofundir en les fenomenologies de la narrativa gràfica
 • Aprendre a narrar en imatges i en una narrativa seqüencial gràfica i experimentar amb la forma, el text i el temps
 • Experimentar amb la hibridació de llenguatges gràfics en línia amb la creació experimental d’avantguarda internacional
 • Vehicular missatges de densitat emocional i intel·lectual alta mitjançant el dibuix
 • Conèixer diversos camps de creació i llenguatges gràfics com a metodologia d’impacte per detectar una veu creativa singular i pròpia
 • Incorporar continguts de caràcter teòric que ampliïn la visió sobre el panorama històric de la il·lustració i la narrativa gràfica
 • Conèixer les eines necessàries per concebre, desplegar i finalitzar un projecte editorial en el punt òptim per entrar en contacte amb editorials.
 • Apoderar-se per concebre i materialitzar un projecte personal.
Mery Cuesta
mery-cuesta-professorat.png

Mery Cuesta

Directora del Màster en Il·lustració i Còmic