Màster en Fotografia i Disseny

El Màster en Fotografia i Disseny et permetrà convertir-te en un professional d'èxit i desenvolupar, les competències teoricopràctiques necessàries per ser un creador d'imatges innovador i creatiu. Aprèn a comunicar visualment i de manera efectiva idees i projectes des d'un enfocament multidisciplinari.

Sol·licita informació

El Màster en Fotografia i Disseny et permetrà convertir-te en un professional d'èxit i desenvolupar, les competències teoricopràctiques necessàries per ser un creador d'imatges innovador i creatiu. Aprèn a comunicar visualment i de manera efectiva idees i projectes des d'un enfocament multidisciplinari.

Titulació

Màster en Fotografia i Disseny.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Pedro Vicente

Durada

Setembre a juliol

Idioma

Anglès

Crèdits ECTS

60

Preu

11.500€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent.
Més informació

El Màster en Fotografia i Disseny és un programa de postgrau basat en la pràctica fotogràfica que tracta la fotografia com una disciplina oberta a través de la qual s’anima l’estudiant a crear extensos projectes fotogràfics d’alta complexitat, a la vegada que a explorar els enfocaments més contemporanis de la fotografia.

El Màster atrau estudiants de tot el món i emfasitza la innovació, experimentació i recerca teòrica i pràctica, i motiva els estudiants a involucrar-se activament amb la pràctica fotogràfica contemporània mitjançant publicacions, exposicions i la participació en projectes fotogràfics reals.

El programa ofereix un entorn dinàmic i apassionant per estudiar la pràctica de la fotografia, dotant els alumnes de coneixements avançats de fotografia, tant pràctics, tècnics com teòrics, que s’apliquen als projectes dels propis estudiants. Aquesta és una de les característiques del nostre Màster en Fotografia i Disseny, l’ensenyament de la fotografia es col·loca al nivell de la pràctica fotogràfica contemporània. També es posa especial atenció en la difusió del treball fotogràfic, l’exposició i la publicació, i se centra en les raons per les quals el significat d’una imatge està determinat pel seu ús i contextualització.

Inspirant-se en l’experiència d’una àmplia gama de fotògrafs professionals, professors convidats i assessors tècnics, l’alumne millorarà els seus coneixements i habilitats gràcies a un seguit de projectes fotogràfics que es basen en la recerca pràctica. Al final del Màster l’alumne serà capaç de realitzar un treball fotogràfic contemporani que utilitzi la fotografia de manera efectiva per expressar i comunicar eficaçment idees complexes, explorant més enllà dels límits específics de la pròpia fotografia amb l’objectiu de produir solucions innovadores per als nous escenaris i mètodes de visualització i contextualització de les imatges.
 


Estudiar fotografia a Barcelona

Barcelona és una ciutat amb unes característiques molt particulars que la fan imposar-se com una important metròpoli i un referent internacionalment. Destaca pel seu gran valor arquitectònic, cultural, gastronòmic i per ser bressol del disseny. A més, geogràficament també es troba en un entorn singular i el seu clima és agradable. Per tot això, si estàs pensant a estudiar fotografia, no hi ha dubte que Barcelona pot ser l'escenari ideal en el qual especialitzar-te en la pràctica d'aquest art. 

La nostra escola es troba al cor de Barcelona, a una de les zones més emblemàtiques de la ciutat i a pocs metres del Port de Barcelona. Un entorn idíl·lic que afavoreix la creativitat, el disseny i la creació. Elisava representa el millor lloc per estudiar fotografia per molts motius. A continuació, descobriràs alguns d'ells. 
 

Beques per estudiar fotografia a Barcelona

Per conèixer els diferents sistemes de finançament i beques per estudiar fotografia a les que pots acollir-te, et recomanem que consultis l'apartat de Finançament i beques per a màsters.
 

Màster oficial en Fotografia

A l'hora de valorar on cursar un màster en fotografia i per quina escola optar, has de tenir en compte que actualment existeixen moltes possibilitats, atesa la creixent demanda de professionals especialitzats en aquest àmbit. Tanmateix, no totes les escoles i centres formatius poden oferir-te les mateixes garanties. 

A Elisava comptem amb una àmplia experiència docent i amb un avançat sistema formatiu. Ens avalen els bons resultats, la satisfacció dels nostres estudiants i el reconeixement del nostre centre com una de les escoles universitàries de disseny més reconegudes internacionalment. Els nostres estudis reglats en Fotografia et permetran assolir l'èxit i l'excel·lència en tots els teus futurs projectes. 

Cursar el nostre màster en fotografia a Barcelona et facilitarà les eines necessàries per arribar a ser un professional adaptat a les necessitats reals, presents i futures, que emergeixen del sector. A continuació, exposem els objectius fonamentals que té el Màster en Fotografia i Disseny i t'expliquem quines seran les principals competències que adquiriràs en el transcurs d'aquesta nova etapa d'aprenentatge. 

 • Proporcionar un context flexible però estructurat en què els estudiants puguin realitzar de forma rigorosa un projecte de recerca autodirigit els resultats del qual es materialitzin en la producció sistemàtica d’un cos de treball específic i original en el camp de la fotografia
 • Proporcionar les eines visuals necessàries per poder construir un projecte fotogràfic des del principi a la fi
 • Dotar els alumnes dels coneixements necessaris per poder expressar idees amb un projecte fotogràfic d’una manera eficaç
 • Fomentar el desenvolupament de la reflexió crítica per part de cada estudiant com la base per al desenvolupament d’alumnes independents capaços d’avançar en les seves pròpies habilitats, coneixements i la pràctica professional i de recerca
 • Proporcionar als estudiants els mitjans per establir i concebre el seu lloc de treball en el context de situacions acadèmiques i professionals rellevants i contemporànies, i debats
 • Proporcionar a l’alumne les habilitats tècniques de la fotografia professional i ser capaç de sortir-se’n en qualsevol circumstància professional
 • Comprometre’s amb un públic real, generar noves narratives desafiadores sobre la naturalesa del treball i la seva relació amb les formes de producció, difusió i consum canviants
 • Proporcionar una formació multidisciplinària als professionals que s’especialitzen en l’àrea de la fotografia perquè puguin utilitzar la fotografia com una eina per expressar conceptes i idees

Els estudiants que completin el Màster en Fotografia i Disseny amb èxit hauran:

 • Iniciat i posat en marxa un projecte individual autodirigit de recerca utilitzant mètodes de recerca, materials, tècniques i processos apropiats per a la pràctica del disseny.
 • Demostrat un coneixement profund i un compromís crític amb els contextos pràctics, teòrics i professionals rellevants del seu projecte i ser capaços de situar i interpretar la seva pròpia feina en aquest context.
 • Demostrat tenir la capacitat d’aplicar l’anàlisi, la síntesi i l’avaluació a una varietat de recursos externs i a la seva pràctica per inspirar i informar sobre la generació, el desenvolupament i l’aplicació d’idees originals.
 • Demostrat haver tractat el seu propi treball de forma reflexiva i avaluativa, la qual cosa els permeti actuar de forma independent en la identificació, la implementació i el manteniment de la recerca individual i la pràctica professional.
 • Demostrat la capacitat de comunicar de forma efectiva conceptes complexos i especulatius, mètodes i propostes de forma oral, escrita i visual.
 • Identificat el potencial per a la seva feina en contextos professionals específics i hauran desenvolupat els coneixements de comunicació apropiats per a la interacció amb el públic.
 • Demostrat la capacitat d’usar la fotografia com una eina per comunicar conceptes i idees de manera efectiva.
Dr. Pedro Vicente
pedro vicente

Dr. Pedro Vicente

Director del Màster en Fotografia i Disseny