Màster en Disseny i Direcció d'Experiència d'Usuari (UX) i Serveis Digitals

Aprofita el potencial d'aquest màster en disseny web per emprendre, dirigir i dissenyar productes i serveis web, així com aplicacions d'avantguarda des d'una perspectiva centrada en l'experiència d'usuari.

Sol·licita informació

Aprofita el potencial d'aquest màster en disseny web per emprendre, dirigir i dissenyar productes i serveis web, així com aplicacions d'avantguarda des d'una perspectiva centrada en l'experiència d'usuari.

Titulació

Màster en Disseny i Direcció d'Experiència d'Usuari i Serveis Digitals.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Ariel Guersenzvaig
Rosa Llop 

Crèdits ECTS

60

Durada

Setembre a juliol

Preu

10.250€
(+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Idiomes

Castellà, anglès bàsic

Requisits d'admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent en Disseny, Enginyeria, Comunicació, Publicitat, etc. Coneixement de softwares de disseny i presentació carta de motivació.
Més informació

El Màster en Disseny i Direcció de Projectes Web està pensat per ajudar-te a desenvolupar les teves habilitats en les principals àrees del disseny d'experiència d'usuari, disseny d'interacció i disseny d'interfície. Pensa en el teu web o aplicació favorites; segurament t'agraden pels sons que reprodueixen, o perquè són fàcils d’utilitzar, o per com s'integren en el teu dia a dia.

Si compres online, segurament valores la facilitat d'ús, la funcionalitat, o l'intuïtiva i ràpida que és la plataforma. En el cas de llegir diaris o notícies, probablement apreciaràs la informació relacionada i la llegibilitat de la tipografia. Podríem seguir, però segurament el que valores és que et donen el que els demanes en el moment en què el necessites. Quan tot funciona, sovint no ets totalment conscient d'això ja que la teva energia està focalitzada a triar aquest producte o vol que estàs buscant, a llegir aquest article, o a veure aquest vídeo per a aprendre com es prepara una bona paella.

El paper del disseny per ordinador en la quotidianitat

Això és experiència d'usuari i, precisament, dissenyar aquestes experiències és el que ensenyem en el Màster en disseny web d'Elisava. Mitjançant un professorat especialitzat en cadascuna de les àrees temàtiques del programa, l'estudi de casos i la realització d'un projecte pràctic a partir del disseny per ordinador, l'estudiant obtindrà una formació multidisciplinària. El programa té un clar focus centrat en els usuaris, però sense descurar la visió de negoci.

La nostra proposta formativa abasta tots els aspectes necessaris perquè adquireixis les competències i coneixements que et permetin dur a terme projectes per a productes, serveis, disseny per ordinador i aplicacions digitals innovadores i efectives. Amb aquesta formació l'estudiant tindrà una visió detallada de tot el procés de la creació d'un projecte interactiu on la visió de negoci, l'experiència d'usuari (UX), la tecnologia i el disseny d'interfície, ocupen el lloc central.

El Màster en Disseny i Direcció de Projectes Web ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques en importants empreses del sector (per exemple Everis, BeRepublic, Gamma UX, Optimyzet, Multiplica, Ogilvy, Everis, Gamma UX), però també a start-ups o empreses d'altres àmbits. Després de cursar aquest màster, un important número de ex-alumnes s'han incorporat a algunes de les principals empreses del sector a Espanya i l'estranger. També molts dels projectes finals de màster han estat guardonats amb prestigiosos premis internacionals, finançament i beques.
 


Per què estudiar un màster en disseny web i experiència d'usuari?

Quan les noves tecnologies són una part important del nostre dia a dia, estudiar un màster en disseny web i experiència d'usuari es converteix en una clara opció de present i de futur. La ràpida inserció en el món laboral i la creixent demanda de professionals especialitzats en el disseny per ordinador és, sense cap dubte, un dels motius més destacables pels quals estudiar disseny web. 

Precisament, en un moment en què les plataformes digitals formen part de la nostra quotidianitat, el disseny per ordinador i l'experiència d'usuari es converteixen en aspectes clau a l'hora d'assegurar l'èxit de qualsevol projecte digital. Tot això, sense perdre de vista la visió estratègica del negoci que fa que la feina d'un dissenyador web sigui, a més de creativa i estratègica, única en cada projecte desenvolupat. 

En un entorn tan canviant com és internet, el dissenyador web no deixa d'aprendre i evolucionar cap a noves disciplines, desenvolupant les eines necessàries per adaptar-se a qualsevol situació i adquirint una visió estratègica, ben fonamentada i preparada pel canvi. 

 

Estudiar disseny web a Barcelona

Barcelona s'ha convertit en una de les ciutats de referència en tot el món. Avui dia, representa el centre d'una important activitat econòmica i cultural i un escenari ideal en el qual especialitzar-se en la pràctica del disseny i el desenvolupament web. Estudiar disseny web a Barcelona t'obrirà les portes cap a un futur pròsper i ple d'èxits. 

A la ciutat comtal, conviuen importants empreses i start-ups del sector que cada any obren les portes a estudiants vinguts de tot el món perquè coneguin de primera mà l'experiència professional. Des d'Elisava creiem en un sistema formatiu basat en la pràctica de projectes reals i, per això, col·laborem amb aquestes empreses, entitats i organitzacions de referència, apropant als nostres alumnes la realitat que emergeix del sector.
 

Un màster en disseny web i experiència d'usuari té uns clars objectius:

 • Entendre la importància de l'experiència d'usuari com una disciplina que dóna sentit al treball conjunt de tecnologia, disseny i interacció.
 • Proporcionar els coneixements interdisciplinaris necessaris per dur a terme un projecte de disseny d'experiència d'usuari en productes digitals.
 • Entendre les tecnologies interactives per a aprofitar la seva potencialitat social i de negoci en el disseny i desenvolupament de serveis i productes digitals.
 • Dirigir i gestionar un projecte d'interacció a partir de metodologies àgils.
 • Aplicar tècniques de Design Thinking, Trend Forecasting i altres processos d'innovació per a conceptualitzar experiències amb una clara proposta de valor.
 • Aplicar les principals tècniques de recerca i modelatge per dissenyar experiències digitals centrades en els usuaris.
 • Identificar i implementar els principis d'usabilitat per dissenyar serveis i aplicacions intuïtives, eficaces i eficients.
 • Aplicar tècniques bàsiques d'arquitectura de la informació i visualització de processos per a l'organització dels fluxos de l'experiència.
 • Proposar i implementar estratègies de contingut per desenvolupar copys persuasius, implementar campanyes d'email màrqueting i gestionar les xarxes socials.
 • Crear ‘flows’ d'usuari basats en tècniques de persuasió, optimització i seguiment que converteixin usuaris en clients.
 • Dissenyar la capa visual i interactiva d'una aplicació des d'una perspectiva global, tenint en compte tant les convencions i patrons propis de l'ecosistema, com els avantatges del disseny de sistemes.
 • Implementar sistemes de mesurament i interpretar les dades per jutjar el comportament i la funcionalitat d'un disseny.
 • Aplicar nous models de negoci, fomentar el caràcter emprenedor del mitjà i establir noves oportunitats professionals.
 • Entendre i aplicar els mecanismes sociològics i conceptuals d'Internet i les tecnologies digitals en la creació de productes i serveis.
 • Conèixer i aplicar les tècniques pròpies de l'experiència d'usuari (UX) i el disseny d'interacció per al modelatge i l'arquitectura de serveis i aplicacions.
 • Conèixer i aplicar els principis del disseny d'interfície d'usuari per a la creació de sistemes visuals i micro-interaccionis.
 • Aplicar els coneixements interdisciplinaris necessaris per a dissenyar i prototipar serveis i aplicacions web així com altres productes digitals.
 • Conèixer i aplicar les tècniques de disseny centrat en l'usuari per dissenyar productes i serveis centrats en les seves necessitats amb l'objectiu d'oferir propostes eficients, eficaces i usables.
 • Comprendre i proposar nous models de negoci que fomentin el caràcter emprenedor del mitjà i estableixin noves oportunitats professionals.
 • Desenvolupar estratègies tant de contingut com de mesurament que permetin el posicionament de marca i consolidin oportunitats de conversió comercial.
 • Conèixer i aplicar metodologies de planificació i direcció de projectes àgils.
 • Conèixer la metodologia del disseny de productes interactius, les etapes que el configuren i el seu caràcter iteratiu.
 • Ser capaç d'analitzar el context social, identificar oportunitats i plantejar reptes d'innovació que fomentin la transformació digital.
Dr. Ariel Guersenzvaig
Ariel

Dr. Ariel Guersenzvaig

Professor de l'Àrea de Projectes Globals
Rosa Llop
rosa_llop

Rosa Llop

Codirectora del Màster en Disseny i Direcció d'Experiència d'Usuari i Serveis Digitals