Màster en Disseny mitjançant Nous Materials

El Màster en Disseny Mitjançant Nous Materials és un enfocament de disseny i innovació, de sostenibilitat i creativitat mitjançant nous materials. Un curs experimental i transdisciplinari que valora el disseny de materials com una àrea de treball innovadora.

Sol·licita informació

El Màster en Disseny Mitjançant Nous Materials és un enfocament de disseny i innovació, de sostenibilitat i creativitat mitjançant nous materials. Un curs experimental i transdisciplinari que valora el disseny de materials com una àrea de treball innovadora.

Titulació

Master's Degree in Design through New Materials.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Laura Clèries

Idioma

Anglès

Crèdits ECTS

60

Field trip

Workshop de 5 dies en una ciutat europea (en funció de la situació sanitària). Despeses del viatge i allotjament no inclosos.

Durada

Setembre a juliol

Lloc

El Màster s'imparteix a Elisava i a alguns workshops en altres espais distribuïts.

Preu

12.500€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de grau o equivalent a disseny, enginyeria, arquitectura o art.
Més informació

Tot allò que ens envolta són materials. Són al centre de la innovació, definits com la primera decisió del desenvolupament del disseny i generen un impacte que influeix en la indústria, la societat i fins i tot els valors culturals. La innovació basada en els materials permet desenvolupar noves iniciatives, trobar solucions més sostenibles i engegar processos de disseny més creatius. El Màster en Disseny mitjançant Nous Materials et permetrà crear noves oportunitats a través dels nous materials i definir com es construeix el nostre futur.

El nostre objectiu és generar una nova generació “d’especialistes en disseny de materials” en camps transdisciplinaris, proporcionant un coneixement pràctic i un domini actiu.


Estudiar disseny mitjançant nous materials a Barcelona

Si estàs pensant a estudiar disseny, però encara no tens clar per quina escola o ciutat decidir-te, has de saber que Barcelona representa un dels millors destins en els quals especialitzar-se en disseny i innovació de materials. 

Barcelona és bressol del disseny i un referent a nivell internacional. Dissenyadors i creatius de tot el món han establert a la ciutat el seu centre d'activitat, atrets per les últimes tendències i el complet ecosistema que es desenvolupa a la ciutat. L'apreciat llegat que varen deixar els grans artistes, contrasta amb la petjada dels nous creadors i dissenyadors, composant sinergies singulars. La creativitat, la transversalitat i l'esperit obert es pot respirar a cada racó de la ciutat. 

Per què estudiar un màster en disseny de nous materials?

Estudiar un màster en disseny, amb la particularitat d'estar enfocat al disseny mitjançant nous materials, dota a l'estudiant d'una visió interdisciplinària i integradora. El dissenyador especialitzat en aquest àmbit observa, estudia i desenvolupa el disseny des d'una perspectiva única. 

La innovació de materials cobra especial rellevància en un sector canviant i que es troba a la cerca constant de noves realitats. No hi ha dubte que els materials defineixen la forma en què es construeix la realitat. Per això, es tracta d'una professió amb una clara visió de present i de futur. 

A través del nostre màster en disseny mitjançant nous materials, els estudiants adquiriran les eines necessàries per arribar a ser els dissenyadors i creadors que requereix el sector. Al finalitzar l'experiència formativa, gràcies a la seva fonamentació teòrica i a la pràctica en projectes reals, els estudiants estaran preparats per afrontar qualsevol repte amb èxit. 

El Màster en Disseny mitjançant Nous Materials està estructurat per a què adquireixis, desenvolupis i exercitis habilitats i competències específiques. Aquestes habilitats abasten de manera acumulativa el conjunt de destreses necessàries per a dissenyar, desenvolupar, optimitzar i comunicar eficientment un projecte en termes d’innovació impulsada per materials, producció basada en processos i solucions de disseny. Volem que:

 • Siguis capaç d'analitzar futurs escenaris socioculturals i contextualitzar els nous materials en un context global.
 • Seleccionis i apliquis materials, tecnologies i processos de fabricació en el disseny i especificitat dels processos de desenvolupament.
 • Adquireixis les habilitats per idear aplicacions de nous materials.
 • Avaluïs els aspectes de sostenibilitat i l'impacte mediambiental dels materials per aplicar-los a la indústria.
 • Experimentis amb nous materials i tecnologies relacionades per produir noves aplicacions de materials, nous desenvolupaments de materials o nous llenguatges de materials.
 • Siguis capaç de generar famílies de colors i llenguatges de materials aplicats a la marca i la col·locació al mercat.
 • Generis una narrativa i una estratègia sòlides per posicionar un material dins del mercat o del sector amb èxit.
 • Reconeguis el potencial dels nous models de negoci associats als materials i les tecnologies relacionades que es generin.

Aquest Màster en Disseny mitjançant Nous Materials vol proporcionar-te les eines pràctiques per donar vida a les teves idees. Combinant un enfocament teòric i pràctic, amb un foment constant de la investigació i l'anàlisi, els nostres objectius són:

 • Formar professionals en noves formes creatives de fer i comunicar.
 • Formar professionals per a les noves oportunitats que sorgeixen de la consolidació dels materials i les tecnologies relacionades com a impulsors de la innovació.
 • Formar professionals en el desenvolupament de projectes amb preocupacions socials, mediambientals i tecnològiques.

Al Treball de Fi de Màster crearàs un nou material, una nova col·lecció de productes o un nou projecte arquitectònic centrat en la sostenibilitat, la innovació, la creativitat i les solucions inspirades en el futur proper.

Materials in context, material narratives

Els aspectes culturals i socials dels materials. Les tendències del mercat. Metodologies de recerca de futurs i construcció d’escenaris i narratives futures.

Materials foundations

Famílies de materials. Metalls, ceràmiques i més enllà: cap a una nova ontologia dels materials. Punts de vista científics i creatius sobre les propietats físiques. Processament de materials.

Materials in use

Selecció de materials. Aplicacions dels materials en diferents sectors, des de l'automoció fins a la salut.

Materials innovation

Punts de vista actuals sobre la innovació en materials. Les tendències en investigació i desenvolupament de materials inclouen des de materials avançats d'alta tecnologia i nano-tecnologia fins a materials de baixa tecnologia de base biològica. 

Materials experimentation

Una sèrie de tallers sobre la fabricació de materials. De l'artesania a la indústria. 

Materials industry and sustainability

La producció al segle XXI. Sostenibilitat: del cicle de vida als nous models de negoci.

Materials languages, materials interaction

Disseny de colors, materials i acabats. Tendències a l'estètica dels materials. Llenguatges i narratives, narració visual, estilisme, mitjans de comunicació. L'emocionalitat dels materials. Qualitats sensorials. Propietats tangibles i intangibles.

Materials strategies

Col·locació al mercat; estratègia, patents, PI, models de negoci.

Directora:

Laura Clèries
Directora d'Elisava Research i professora de l'Àrea de Materials al Grau en Enginyeria de Disseny Industrial.

Professorat:

 • Pere Llorach, cap de l'àrea de Sostenibilitat del Grau d'Enginyeria de Disseny Industrial (Elisava). 
 • Clara Guasch, Directora (Girbau Lab) - Materials, sostenibilitat i innovació. Prèviament a IKEA.
 • Maria Boto, Microbiòloga. Líder del Color Biolab (University College Ghent). 
 • Saúl Baeza, Dissenyador de Producte i Moda especialitzat en nous materials. Fundador (Does work).  
 • Raul Nieves, Tecnòleg creatiu, especialista en Materialitat Digital.
 • Cristina Noguer, Investigadora de materials, dissenyadora i responsable d'innovació. Especialista en llenguatges materials.
 • Luis Eslava, Cap d'Estudis de l'àrea de Disseny de Producte del Grau en Disseny d'Elisava, Fundador (Luis Eslava Studio).
 • Sara Gonzalez de Ubieta, Arquitecta i Dissenyadora de calçat. Investigació i Desenvolupament (nanimarquina).

Professorat convidat:

 • Christope Guberan, Dissenyador de Producte (Studio Guberan).
 • Studio Klarenbeek and Dros.
 • Seetal Solanki, Fundadora (Ma-tt-er).  
 • Ruth Jonsara, Directora del Laboratori de Materials Saludables (Parsons School of Design).

Descobreix la resta de Màsters Beyond.