Màster en Disseny per a la Resiliència

Com pot el disseny millorar les vides de les persones, des d'un enfocament basat en la resiliència? El Màster en Disseny per a la Resiliència forma agents de canvi professionals que creuen que un món millor és possible a través del disseny. 

Sol·licita informació

Com pot el disseny millorar les vides de les persones, des d'un enfocament basat en la resiliència? El Màster en Disseny per a la Resiliència forma agents de canvi professionals que creuen que un món millor és possible a través del disseny. 

Titulació

Master’s Degree in Design for 
Resilience.
Títol propi UVic-UCC. 

Direcció

Amaia Celaya
Carmen Malvar

Crèdits ECTS

60

Idioma

Anglès 

Horaris

Dilluns, dimarts i divendres.
De 17 h a 21.15 h.

Durada

Setembre a juliol 

Preu 

12.000€ 
(+450€ preinscripció) 
Finançament i beques 

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent en Disseny, Enginyeria, Arquitectura o Art. 
Més informació 

Com pot el disseny transformar el nostre entorn en positiu, des d'una consciència i un activisme ambiental? Com pot contribuir a una societat més justa i ètica, des del coneixement global i alhora secundant-se en iniciatives de base?  

La disciplina del disseny ha de tenir coneixement sobre les seves implicacions ètiques i polítiques (mediambientals, socioculturals i econòmiques), a més del codi deontològic associat a cada pràctica. L’anàlisi de l'escenari internacional, amb les seves diferents agendes, i de les necessitats reals que el món actualment experimenta i que afecten el treball del dissenyador, és absolutament necessari. 
 
El Màster en Disseny per a la Resiliència capacita l’estudiant per assumir i consolidar tasques de responsabilitat en el desenvolupament i implementació d'estratègies, productes, serveis o noves activitats de negoci. Aquestes tasques integren diferents enfocaments i escales, des del producte/servei a la ciutat/regió, o des de l'acció climàtica, que, a més, permeten millorar la situació econòmica d'una comunitat. 
 
Aquest programa es proposa des d'un enfocament de “learning by doing” per a formar agents de canvi en el disseny per a la resiliència. Des del principi del curs, l’estudiant serà responsable de crear, desenvolupar i operar un projecte real, amb productes o serveis reals per a la transformació. 
 
El Màster se centra en crear condicions perquè els agents de canvi es puguin formar com a emprenedors d'impacte i vectors de transformació en la societat del segle XXI. El curs està dirigit a persones amb actitud proactiva, oberts al món i a la transformació, compromesos amb el medi ambient i disposats a atrevir-se en la creació de projectes transformadors ambientalment sostenibles, socialment justos i econòmicament viables. Necessitem agents de canvi ambiciosos que creguin que un món millor és possible a través del disseny. 

 • Identificar i entendre els principals conceptes sobre la resiliència, per a desenvolupar dissenys amb màxim impacte en la matèria. 
 • Conèixer els principals contextos i enfocaments en els quals es desenvolupa la resiliència. 
 • Desenvolupar capacitats específiques per a un disseny resilient, que permeti solucions rellevants i de gran impacte per a la transformació en positiu. 
 • Desenvolupar capacitats específiques de gestió adaptativa i àgils, entenent la necessitat de la revisió iterativa i els ajustos successius, des de tècniques de lideratge col·laboratiu i empàtic. 
 • Incorporar els continguts apresos a situacions reals a diverses escales. 
 • Implementar amb èxit noves iniciatives que solucionin problemes i necessitats rellevants des d’un enfocament en resiliència. 
 • Comprendre la capacitat transformadora del disseny, incorporant la incertesa i el risc en l'anàlisi. 
 • Entendre els contextos (geogràfics, espacials, funcionals, organitzacionals i/o de governança) en els quals es desenvolupa un projecte. 
 • Aplicar el pensament crític per imaginar un món millor gràcies al treball de la comunitat de dissenyadors com a agents de canvi. 
 • Formular dissenys per a la resiliència, convertint els problemes en oportunitats. 
 • Conèixer diferents mètodes, tècniques i eines en l'àmbit de la gestió adaptativa i àgil del disseny. 
 • Ser capaç de treballar en equip, entenent motivacions i rols, i desenvolupar iniciatives innovadores en entorns d'incertesa. 
 • Gestionar i liderar equips de treball multidisciplinaris basats en els principis d'empatia i col·laboració. 
 • Ser capaç de desenvolupar i aplicar habilitats per a l'autonomia i l'emprenedoria, des d'una orientació cap a accions transformadores. 

Amaia Celaya  
Arquitecta amb experiència en disseny, planificació urbana i acció humanitària internacional. Experta en models de resiliència i gestió de riscos, així com en temes de sostenibilitat i acció climàtica. Abans d'unir-se com experta a les Nacions Unides (ONU-Hàbitat), va treballar al sector privat durant 16 anys liderant el seu propi estudi d'arquitectura i urbanisme. També ha treballat a la Unitat de Resposta a Emergències de la Direcció General d'Ajuda Humanitària i Protecció Civil (ECHO) de la Comissió Europea. Experta/avaluadora per als programes Horizonte 2020, CORDIS, UIA (Urban Innovative Actions) de la Comissió Europea en matèria de resiliència, societats segures i solucions basades en la natura des de 2015. És també experta en el Comitè Tècnic ISO / TC 292 - Seguretat i resiliència.  

Carmen Malvar
Llicenciada en Interiors per l’Escola d’art ‘Maestro Mateo School of Art and Crafts’ a Espanya i Llicenciada en Arquitectura amb honors pel ‘Pratt Institute School of Architecture’. Fundadora i gerent d’Atelier Malvar + Tusch .Llc a Nova York, especialitzat en disseny i consultoria de marques.

Ha estat part de l’estudi d’Arquitectura com a arquitecte en cap d’un dels equips de la marca Zara (Inditex), conceptualitzant per a aquesta marca nous prototips de botigues per ser implementats mundialment amb un equip d’expertes. Ella ha participat també en la globalització de diferents marques com Camper (Companyia de Sabates), Mango (Companyia de Moda), Tous (Companyia de Joies) i Desigual (Companyia de Moda) durant els darrers anys. Carmen ha dissenyat i supervisat la implementació de botigues internacionals en més de trenta localitzacions arreu del món.

Treballa regularment com a consultora a la Càmera de Comerç d’Espanya a Nova York i a diferents institucions. Alguns dels objectius de Carmen són implementar i desenvolupar estratègies per a marques on el disseny de producció anima als proveïdors locals a ser part del procés local i del procés global sense perdre la seva identitat. Carmen treballa en el departament de recerca a ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona, amb la finalitat de crear una estructura que permeti que tota la informació investigada sigui aplicada en un centre d’activitat per als minoristes Europeus, així com per apropar-se cada vegada més a un enfocament sostenible.

També aporta els seus descobriments al Fashion Institute of Technology de Nova York, on col·labora en el Programa de Certificat de Gestió de Marques, entre altres institucions. Carmen Malvar ha estat professora adjunta al Departament de Disseny d'Interiors del Pratt Institute, i ha estat investigadora al Centre d'Estudis Sostenibles en el Programa de Certificat d'Emprenedoria en Disseny sota la direcció de Deborah Johnson. També és directora del Màster en Espai Comercial d'Elisava i de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat (UPC). Així mateix, imparteix i executa seminaris sobre Disseny, Tendències Comercials i Nous Formats de Retail entre Nova York, Espanya i Llatinoamèrica.

Daniel Lewis 
Consultor i assessor de l'ONU i altres organitzacions acadèmiques a UK, Turquia, Birmània, Austràlia i Canadà.  Ha gestionat la cartera global de treball de desastres i conflictes d'UN Habitat, des de l'any 2002 a l'2017. 

Curro Claret 
Dissenyador industrial. El seu disseny es pot considerar com a social, ja que és una eina per a generar processos d’inclusió, col·laboració i co-disseny amb col·lectius de persones en situació de fragilitat.  

Jordi Cortés 
Sociòleg i politòleg, especialitzat en Relacions Internacionals i Cooperació. Responsable de Projectes de Cooperació Directa de l'Ajuntament de Barcelona.

Andreu Gatuellas 
Psicòleg, coach d'equips, investigador en neurociència cognitiva, especialista en intel·ligència emocional, formador i conferenciant. 

Miquel Carrillo 
Enginyer químic, membre d'Enginyeria Sense Fronteres, del Consell Català de Cooperació i del Consell de Foment de la Pau, a mes de membre de la junta de la Coordinadora Estatal d'ONGD. Treballa en cooperació internacional des de fa més de 25 anys. 

Jordi Morató 
Doctor en microbiologia amb 20 anys d'experiència en recerca, educació i gestió de projectes de desenvolupament humà sostenible relacionats amb recursos, economia circular i desenvolupament comunitari participatiu. 

Nicola Tollin 
Professor amb responsabilitats especials en Resiliència Urbana a la University of Southern Denmark. Director executiu de RESURBE, International Program on Urban Resilience.  

Equipo n'UNDO
n'UNDO és un col·lectiu d’arquitectes que fa re-arquitectura, intervenint en el territori i la ciutat des de la No Construcció, la Minimització, la Reutilització i el Desmantellament. 

Greta Tresserra 
Arquitecta i urbanista, especialitzada en desenvolupament sostenible i cooperació internacional. Àmplia experiència en ús de materials de baixa petja ecològica, com el bambú. 12 anys de trajectòria internacional, a Alemanya, Kenya o Colòmbia. 

Ricardo Guasch Ceballos 
Recercador i membre de l’equip responsable de la línia d’investigació “Decoding Well-Being” d’Elisava. Les seves àrees de coneixement són el disseny d’interiors, disseny enfocat a l’usuari, habitatge, espai de treball i hostaleria. 

Cristina González Gracianteparalunceta 
Psicòloga amb àmplia experiència en el sector humanitari (UNICEF) i en gestió de recursos humans. Especialista en capacitats per al lideratge i cultura de la intel·ligència. 

Miguel Urquía  
Coordinador de refugis d'emergència a ACNUR des de Ginebra (Suïssa), donant suport als clústers a nivell nacional a Síria, Iemen, República Democràtica del Congo i d'altres països. 

Nikolay Nikolaiev 
Analista i estrateg, actualment treballa al Departament d'Arquitectura de la República de Sakha (Rússia). La seva especialització és la governança de ciutats científiques, exploració espacial i desenvolupament internacional.  

Miquel Corral
Des de 2009 col·labora al Departament d’Arquitectura de Sistemes d’Informació de l’Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona, i des del 2013 desenvolupant perfils gràfics de resiliència a partir de modelització de dades amb UN Habitat. 

Equip LOBELIA by IsardSat 
Experts en dades d'observació de la terra i projeccions climàtiques per avaluar vulnerabilitats, riscos i oportunitats associades a diferents escenaris climàtics per a casos particulars i regions d'interès. 

Mónica Sans Duran 
Dirigeix el Programa Awasuka des del 2015, dedicat a la millora de l’hàbitat al Nepal rural. Interessada en la música com a canal de difusió d’hàbits saludables en comunitats rurals. 

Sébastien Thomas  
Responsable de la Unitat de Resiliència i Mitjans de Vida - Oxfam Intermón Codirector de el Centre de Coneixement sobre Resiliència d'Oxfam a Oxfam Intermón.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies