Màster en Disseny i Direcció d'Art

Al Màster en Disseny i Direcció d'Art et convertiràs en director d'art capaç d'unificar els missatges corporatius de manera creativa, sensitiva i directa, i seràs responsable de l'estratègia estètica dels projectes.

Sol·licita informació

Al Màster en Disseny i Direcció d'Art et convertiràs en director d'art capaç d'unificar els missatges corporatius de manera creativa, sensitiva i directa, i seràs responsable de l'estratègia estètica dels projectes.

Titulació

Màster en Disseny i Direcció d’Art. 
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Marc Aliart
Bernard Arce 
Enric Jaulent

Crèditos ECTS

60

Durada

Setembre a juliol
Febrer a febrer

Preu

10.000€
(+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Castellà

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent a Disseny Gràfic, Comunicació Audiovisual, Publicitat, Belles arts, etc.
Més informació

Coneix al Màster en Disseny i Direcció d'Art el paper del director d'art, així com la seva complexa tasca de conceptualització visual i gràfica dels missatges en el context actual.

En un futur molt proper, tota empresa requerirà un director d'art, responsable de l'estratègia estètica, que unifiqui els missatges corporatius i que ajudi la companyia a connectar amb el seu client de la manera més directa i sensible possible.

El Director d’Art conceptualitza i dirigeix. És el creatiu encarregat de la concepció visual i gràfica dels missatges, que s’ocupa fonamentalment de definir l'estratègia estètica. Investiga i elabora l'univers específic de referents visuals a proposar i dirigir a especialistes, dissenyadors gràfics, fotògrafs, il·lustradors, arquitectes, realitzadors... per controlar la unitat estètica del projecte.

El nostre màster en direcció d’art té com objectiu principal formar professionals capaços de tenir una visió estratègica i global de la comunicació, amb domini de les competències i funcions pròpies del director d'art, per poder crear i dirigir projectes en el camp dels missatges visuals.
 


Forma't a través d'un màster en Direcció d'Art

Pensar de forma creativa, tenir una gran capacitat d'anàlisi o captar amb facilitat els detalls que ens rodegen són aptituds necessàries per a qualsevol professional que desitgi especialitzar-se en la direcció d'art. Aquestes qualitats, sumades a l'especialització del nostre programa de màster, faran dels nostres estudiants futurs directors i directores d'art. A més, el nostre màster en direcció d'art dota als seus estiduants la capacitat de conceptualitzar i dirigir l'estratègia estètica.

Si poseeixes aquestes aptituds o desitjes desenvolupar les teves capacitats en l'àmbit del disseny i la comunicació, et convidem a descobrir el nostre màster en direcció d'art a Barcelona. 
 

Estudiar direcció d'art a Barcelona

Estudiar direcció d'art és una opció de futur en un moment com l'actual. La creixent demanda de professionals amb una àmplia visió del món del disseny i la comunicació fa evident la vitalitat del sector i la necessitat d'adoptar una visió estratègica. 

Existeixen multitud de llocs on estudiar direcció d'art, però cap escenari pot oferir les facilitats i experiències d'una ciutat cosmopolita, oberta i adaptada al canvi com és Barcelona. 

Per tot això, estudiar direcció d'art a Barcelona és un clar encert. La nostra ciutat és avui dia un important centre d'activitat cultural, en el qual el sector viu un dels seus moments més plens. 

 • Formar nous professionals amb una visió i un pensament estratègics cap a la comunicació i el disseny, per aconseguir solucions reals i eficients als problemes plantejats.
 • Destacar el paper central de la comunicació estratègica com a factor d’anàlisi, de diferenciació i de posicionament, tant per a les organitzacions del sector privat com del sector públic.
 • Estimular les habilitats de l’alumnat i dotar-lo d’eines perquè pugui dissenyar una acció estratègica global i multicanal.
 • Executar els exercicis pràctics en contextos reals, tot reflexionant sobre els canvis i les tendències que els nous mitjans (Paid, Owned, Earned) estan incorporant en matèria de comunicació i disseny.
 • Formar professionals a nivell teòric i pràctic dins la creació i direcció de projectes en l’àmbit visual, amb l'objectiu que dominin les competències i les funcions pròpies del director d’art.
 • Fomentar la immersió en la cultura audiovisual, fomentant la multidisciplinarietat i la interacció dels llenguatges i plataformes creatives (música, teatre, cinema, fotografia, recursos audiovisuals, rendiment, etc.).
 • Establir diferents línies de treball teòric i pràctic per l’anàlisi i control de l’eficàcia del missatge persuasiu audiovisual.
 • Capacitat per planificar un projecte integral de la comunicació estratègica multicanal, des del diagnòstic a la presentació final.
 • Capacitat per analitzar l'entorn, a partir de les necessitats comunicatives, tot determinant quins són els elements clau, els grups d'interès i els processos que intervenen directament i indirectament en l'àmbit de la nostra acció i concretar una Proposta de valor.
 • Capacitat per entendre, assimilar i utilitzar la diversitat de llengües, suports i canals amb l’objectiu d'articular estratègies integrals de comunicació capaç de connectar els clients amb els usuaris.
 • Habilitat per comprendre les bases de la comunicació a nivell biològic i aplicar-les a projectes persuasius.
 • Habilitat per aplicar i adequar els diferents coneixements implícits en la disciplina del disseny en diferents artefactes de comunicació amb una finalitat predefinida.
 • Capacitat per establir el criteri propi, en la presa de decisions en processos creatius i argumentar-los després d'analitzar i comparar diferents possibilitats.
 • Capacitat per entendre els diferents registres audiovisuals, mitjançant els seus atributs morfològics i semàntics i aplicar-los a projectes creatius.
 • Habilitat en la generació de nous mons possibles de mètodes projectuals disruptius.
 • Capacitat de coordinar o dirigir equips multidisciplinaris que treballin en un projecte específic, generant una edició instruccional, clara i estimulant.
 • Habilitats en l’exposició, l'argumentació i presentació de projectes en públic.
 • Capacitat per treballar en equip i per l’acceptació de rols en situacions complexes.
Marc Aliart
Marc Aliart foto web

Marc Aliart

Codirector del Màster en Disseny i Creativitat Audiovisual
Codirector del Màster en Disseny i Direcció d'Art
Codirector del Màster en Direcció Creativa i Comunicació
Ber Arce
Ber Arce Elisava

Ber Arce

Codirector del Màster en Disseny i Direcció d’Art
Codirector del Màster en Direcció Creativa i Comunicació
Enric Jaulent
Enric Jaulent Elisava

Enric Jaulent

Codirector del Postgrau en Disseny i Estratègies de Comunicació

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies