Màster en Disseny i Direcció d'Art

Al Màster en Disseny i Direcció d'Art et convertiràs en director d'art capaç d'unificar els missatges corporatius de manera creativa, sensitiva i directa, i seràs responsable de l'estratègia estètica dels projectes.

Sol·licita informació

Al Màster en Disseny i Direcció d'Art et convertiràs en director d'art capaç d'unificar els missatges corporatius de manera creativa, sensitiva i directa, i seràs responsable de l'estratègia estètica dels projectes.

Titulació

Màster en Disseny i Direcció d’Art. 
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Marc Aliart
Bernard Arce 
Enric Jaulent

Crèdits ECTS

60

Durada

Setembre a juliol
Febrer a febrer

Preu

Ed. feb 10.250€
(+450€ preinscripció)
Ed. set 10.700€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent a Disseny Gràfic, Comunicació Audiovisual, Publicitat, Belles arts, etc.
Més informació

Idiomes

El Màster en Direcció d´Art és una aproximació al món de la direcció d´art amb una perspectiva definida per tres principis: experiència, experimentació i expressió, qüestionant i reinterpretant els mètodes creatius tradicionals per trobar conceptes i estètiques inesperades i originals.

La direcció d'art és una professió amb especialitzacions àmplies i específiques, per la qual cosa juga un paper cada cop més rellevant a les diferents indústries creatives. Els Directors d'Art requereixen un coneixement detallat de la naturalesa i els recursos expressius de múltiples llenguatges, és a dir: la paraula, la fotografia, el vídeo, l'objecte i la interacció. D'aquesta manera, el Director d'Art no es limita a interpretar propostes estratègiques, sinó que també s'ocupa del desenvolupament, producció, treball de camp i creació. Per això, el format d'aquest taller és el d'un taller permanent, on els projectes es porten més enllà de les consideracions creatives i estètiques.

Estudiar un Màster en Direcció d'Art

Si vols estudiar direcció d'art o cursos de direcció d'art a Barcelona, aquest programa té un fort enfocament de disrupció i entre les seves premisses bàsiques hi ha la d'identificar, qüestionar i destruir els convencionalismes en el món del disseny i la creativitat. Per això, en aquest curs de direcció d'art ens centrem en els extrems de l'espectre artístic, tant pel que fa a allò analògic i artesanal com a allò CGI i la virtualitat. El programa del Màster en Direcció d'Art cerca explorar gèneres i estils específics com el terror, els documentals i l'erotisme. Aquest Màster en Direcció d'Art entén la innovació com una àrea que no només pertany a la revolució digital i busca potenciar-ne el caràcter experimental, combinant formats i codis de forma conscient i inesperada, en la cerca de nous resultats.

A nivell contextual, el programa se centra en un espai i temps metamodernista, en què conviuen processos i discursos narratius i desconstructius que donen lloc a la remescla i la intertextualitat. Sota la premissa d'explorar categories alternatives de bellesa, aquest Màster en Direcció d'Art s'endinsarà a l'estètica oriental i nòrdica.

Sota la premissa de capacitar el Director d'Art per apropar-se a la producció, es treballarà en la recerca i el desenvolupament de projectes independents, que ajudin els participants a definir i enfortir la seva estètica i marca personal. El Màster en Direcció d'Art també se centrarà en el treball en grup, amb projectes desenvolupats en equip, en què el grup ha de treballar conjuntament, complementant les habilitats dels seus membres, per aconseguir els seus objectius.

El projecte final d'aquest Màster en Direcció d'Art s'endinsarà al món de la moda i el cinema, on es desenvoluparan pel·lícules capaces de desafiar i explorar els fonaments d'aquesta categoria i oferir una visió fresca, autèntica i trencadora.

Forma't a través d'un màster en Direcció d'Art

Pensar de forma creativa, tenir una gran capacitat d'anàlisi o captar amb facilitat els detalls que ens rodegen són aptituds necessàries per a qualsevol professional que desitgi especialitzar-se en la direcció d'art. Aquestes qualitats, sumades a l'especialització del nostre programa de màster, faran dels nostres estudiants futurs directors i directores d'art. A més, el nostre màster en direcció d'art dota als seus estiduants la capacitat de conceptualitzar i dirigir l'estratègia estètica.

Si poseeixes aquestes aptituds o desitjes desenvolupar les teves capacitats en l'àmbit del disseny i la comunicació, et convidem a descobrir el nostre màster en direcció d'art a Barcelona. 

Estudiar direcció d'art a Barcelona

Estudiar direcció d'art és una opció de futur en un moment com l'actual. La creixent demanda de professionals amb una àmplia visió del món del disseny i la comunicació fa evident la vitalitat del sector i la necessitat d'adoptar una visió estratègica. 

Existeixen multitud de llocs on estudiar direcció d'art, però cap escenari pot oferir les facilitats i experiències d'una ciutat cosmopolita, oberta i adaptada al canvi com és Barcelona. 

Si estàs pensant en estudiar a l'estranger, pots estudiar un Màster en Direcció d'Art a Europa. Barcelona és una ciutat d'esperit obert que ofereix una gran qualitat de vida als seus habitants. La seva excel·lent oferta educativa i de lleure; seguretat, eficàcia dels seus serveis de transport i sanitaris; i un clima atractiu que convida a gaudir de la vida de la ciutat l'han convertit en una de les ciutats europees més sol·licitades. Per aquestes i moltes altres raons, si vols estudiar un Màster en Direcció d'Art a Espanya, Barcelona és la millor opció per a tu.

Per tot això, estudiar direcció d'art a Barcelona és un clar encert. La nostra ciutat és avui dia un important centre d'activitat cultural, en el qual el sector viu un dels seus moments més plens.

 • Formar nous professionals amb una visió i un pensament estratègics cap a la comunicació i el disseny, per aconseguir solucions reals i eficients als problemes plantejats.
 • Destacar el paper central de la comunicació estratègica com a factor d’anàlisi, de diferenciació i de posicionament, tant per a les organitzacions del sector privat com del sector públic.
 • Estimular les habilitats de l’alumnat i dotar-lo d’eines perquè pugui dissenyar una acció estratègica global i multicanal.
 • Executar els exercicis pràctics en contextos reals, tot reflexionant sobre els canvis i les tendències que els nous mitjans (Paid, Owned, Earned) estan incorporant en matèria de comunicació i disseny.
 • Formar professionals a nivell teòric i pràctic dins la creació i direcció de projectes en l’àmbit visual, amb l'objectiu que dominin les competències i les funcions pròpies del director d’art.
 • Fomentar la immersió en la cultura audiovisual, fomentant la multidisciplinarietat i la interacció dels llenguatges i plataformes creatives (música, teatre, cinema, fotografia, recursos audiovisuals, rendiment, etc.).
 • Establir diferents línies de treball teòric i pràctic per l’anàlisi i control de l’eficàcia del missatge persuasiu audiovisual.
 • Capacitat per planificar un projecte integral de la comunicació estratègica multicanal, des del diagnòstic a la presentació final.
 • Capacitat per analitzar l'entorn, a partir de les necessitats comunicatives, tot determinant quins són els elements clau, els grups d'interès i els processos que intervenen directament i indirectament en l'àmbit de la nostra acció i concretar una Proposta de valor.
 • Capacitat per entendre, assimilar i utilitzar la diversitat de llengües, suports i canals amb l’objectiu d'articular estratègies integrals de comunicació capaç de connectar els clients amb els usuaris.
 • Habilitat per comprendre les bases de la comunicació a nivell biològic i aplicar-les a projectes persuasius.
 • Habilitat per aplicar i adequar els diferents coneixements implícits en la disciplina del disseny en diferents artefactes de comunicació amb una finalitat predefinida.
 • Capacitat per establir el criteri propi, en la presa de decisions en processos creatius i argumentar-los després d'analitzar i comparar diferents possibilitats.
 • Capacitat per entendre els diferents registres audiovisuals, mitjançant els seus atributs morfològics i semàntics i aplicar-los a projectes creatius.
 • Habilitat en la generació de nous mons possibles de mètodes projectuals disruptius.
 • Capacitat de coordinar o dirigir equips multidisciplinaris que treballin en un projecte específic, generant una edició instruccional, clara i estimulant.
 • Habilitats en l’exposició, l'argumentació i presentació de projectes en públic.
 • Capacitat per treballar en equip i per l’acceptació de rols en situacions complexes.

Impartim un altre màster de direcció d'art en anglès, el Master in Art Direction and New Narratives. Una visió disruptiva, experimental i exploratòria de la direcció d'art. Fes clic aquí per conèixer tots els detalls sobre aquest màster: