Màster en Disseny Visual

Com poden els dissenyadors gràfics ser agents de canvi i de transformació social?

Una visió expandida del disseny gràfic per a pensadors crítics, que qüestionen el present per construir futurs nous.

Sol·licita informació

Com poden els dissenyadors gràfics ser agents de canvi i de transformació social?

Una visió expandida del disseny gràfic per a pensadors crítics, que qüestionen el present per construir futurs nous.

Títol

Màster en Disseny Visual.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Marc Panero

Crèdits ECTS

60 

Durada

Setembre a juliol

Preu

Ed. feb 10.250€
(+450€ preinscripció)
Ed. sep 10.700€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Idiomes

Dues edicions: castellà i anglès.

Requisits d'accés i admissió

Preferentement, graduats superiors en disseny gràfic i perfils professionals amb experiència acreditada. Eficiència i autonomia en l'ús de software de disseny gràfic. Més informació

Vivim en un món que ens planteja contínuament desafiaments. Desafiaments socials, mediambientals, econòmics, culturals ... I necessitem generar solucions intel·ligents que plantegin nous futurs. El disseny gràfic és una disciplina que canvia i evoluciona constantment, amb potencial per incidir en tots els mitjans: digitals, impresos i de l'entorn.

Necessitem dissenyadors gràfics versàtils, crítics amb la societat. Que preguntin sobre la seva responsabilitat social com a professionals contemporanis. Amb energia per abordar els reptes que plantegen els nous mitjans en constant evolució. Que siguin capaços de desenvolupar conceptes disruptius de comunicació visual. I que busquin respostes als problemes del demà.

 

El Màster Disseny Visual d'Elisava és un programa avançat d'un any enfocat a la pràctica contemporània del disseny gràfic. Un curs per trobar els teus propis trets distintius com a professional i per explorar nous llenguatges visuals.

Aquest enfocament es porta a terme a través de la realització d'un projecte integral en què posem en pràctica totes les àrees tradicionals del disseny gràfic: identitat visual, editorial, digital, packaging, gràfica ambiental i audiovisual; així com altres disciplines indispensables en l'actualitat: estratègia, investigació, identitat verbal, disseny de processos i facilitació, gestió, experimentació...

Volem treballar amb estudiants inquiets, inconformistes, decidits a utilitzar el disseny per incidir en la societat. Que es facin preguntes, que qüestionin el paper del disseny gràfic i que siguin conscients que aquesta disciplina pot canviar els contextos socials, mediambientals, econòmics i culturals.

Una visió expandida del disseny. L'enfocament holístic del programa comprèn tots els requisits de la pràctica actual del disseny gràfic. Una formació global per desenvolupar la teva carrera en una àmplia gamma de formats, temes, plataformes i escales.

El nostre procés és col·laboratiu. Comptem amb un gran equip de professors, professionals en actiu, experts i convidats, apassionats pel que fan i que gaudeixen compartint i generant sinergies setmana rere setmana. A més, l'experiència es completa amb altres esdeveniments, com conferències, showcases i case studies, que permeten connectar amb diferents camps del disseny.

Desenvolupament personal i acompanyament professional. Qui ets? Què t'interessa? Què vols fer? Per trobar la teva pròpia veu, explorarem i buscarem nous llenguatges, formats i maneres de treballar. Aprendrem a llegir i a entendre la realitat professional.

Seguirem aprofundint en tipografia, columna vertebral del disseny gràfic, una potent eina funcional amb moltíssim potencial expressiu. Continuarem aprenent tipografia des de diferents perspectives, des de la més tradicional fins a la que ens ofereix les noves tecnologies.

La metodologia d'aquest programa està pensada per formar directors creatius polivalents, capaços de liderar projectes globals de qualsevol àrea del disseny gràfic.

Per això, aquest curs es desenvolupa al voltant del Projecte Màster en el qual es plantegen totes les àrees tradicionals del disseny gràfic al costat de noves disciplines d'estudi, aconseguint una visió integral i completa.

En poques paraules, el Màster Disseny Visual aglutina la perspectiva pràctica, l'acompanyament professional i personal, i un format molt connectat al món professional, amb experts que ens donaran les claus per incidir amb el nostre treball en la societat.

Tu, com a dissenyador o dissenyadora, què vols aportar a la societat? En l'actual context complex i canviant hi ha infinits camins per explorar. Tu decideixes.

Els nostres valors

 • Pensament crític

Què està passant al món? Les temàtiques sobre les quals treballem sempre tenen un vincle directe amb l'actualitat. En el màster, viuràs un procés de transició fluïda entre el món acadèmic i el professional, aportant una visió crítica del disseny que impacti de manera positiva en la societat.

 • Treball en equip

Els dissenyadors gràfics acostumem a treballar de forma col·lectiva, en equips multidisciplinaris o especialitzats, grans o petits. Hem d'aprendre a relacionar-nos, compartir i connectar amb els nostres companys, clients, proveïdors i col·laboradors per treballar de forma eficaç i resolutiva.

 • Aprenentatge mitjançant la pràctica

Creixeràs com a dissenyador gràfic en aquest programa 100% pràctic, creat a partir de projectes. La teoria és important, ningú diu el contrari, però el projecte en el qual incideix especialment aquest màster en disseny gràfic t'oferirà una visió holística.

 • Sinergies entre professor i alumne

Un gran tàndem. Prestigiosos experts internacionals del disseny seran els teus guies, mentors, acompanyants. Durant tot el curs, tindràs el suport constant de professors i convidats que t'acompanyaran per obtenir el màxim en els teus projectes, establint un equilibri entre reflexió, planificació i acció.

La nostra passió? El disseny gràfic. Estem compromesos amb l'educació i la investigació oberta, flexible i multidisciplinari, orientada al món professional.

1 Projecte Màster

Cada curs s'articula a partir d'un tema d'actualitat per explorar i experimentar com el disseny gràfic pot ser una eina de canvi i transformació de la societat. Treballarem per parelles i cada equip definirà el seu propi brief. Farem un projecte gràfic integral, per buscar la versatilitat davant les diferents necessitats, entorns, processos i llenguatges.

1.1 Investigació i context

L'objectiu és que els estudiants desenvolupin una consciència crítica com a ciutadans i com a dissenyadors. Reflexionarem sobre el model econòmic i social actual, per entendre d'on ve i cap a on pot anar i posarem el focus en el paper que ha d'exercir el disseny. A més d'oferir aquest bagatge teòric, es prepararà els estudiants per elaborar un pla d'investigació que els ajudi a afrontar el seu projecte final de màster.


1.2 Estratègia i Identitat verbal

Un bon dissenyador és, sobretot, un bon pensador. L'estratègia és una eina essencial per definir i fitar els objectius i les particularitats de qualsevol projecte de disseny, i aporta valor al nostre treball. A partir de l'estratègia, la identitat verbal ens permet donar forma al projecte amb paraules a través del naming, el concepte, la narrativa, el to de veu i la creació de tot tipus de textos, un complement necessari a la identitat gràfica.


1.3 Projecte integral

A partir de la temàtica del curs i del brief definit per cada parella de treball, desenvoluparem un projecte de disseny holístic. Crearàs la identitat i un llenguatge visual en desplegar el projecte en diferents àrees: editorial, digital, packaging, motion graphics i gràfica de l'entorn. 


1.4 Showcases i Case studies

Trobades amb dissenyadors locals que, a través de les seves experiències, ens permeten identificar fenòmens actuals i obtenir punts de vista nous, reflexions i referències que ampliaran el nostre coneixement de la pràctica del disseny gràfic.


1.5 Design Crit

Sessions crítiques de discussió informal sobre els aspectes destacables i millorables dels Projectes Màster, amb un professional convidat i amb el director del màster. La crítica considera el treball en relació amb les metes i els objectius definits amb anterioritat, i explora per què es prenen les decisions i com d'efectives (o no) són en el context del projecte.

2 Fonaments

Mai no se sap prou de tipografia. Seguirem aprofundint en la disciplina que defineix el disseny gràfic des de diverses perspectives. Pensar el disseny gràfic amb una mirada sistèmica ens permet crear solucions sòlides, escalables, consistents i alhora originals. Aprofundir i enfortir els llenguatges visuals a través de la direcció d'art des del punt de vista d'un dissenyador. Experimentar és una part intrínseca del disseny que no hem d'oblidar mai.

2.1 Tipografia

La tipografia ens ajuda a mostrar idees i informació d'una manera ordenada i comprensible. Explorem diferents vessants del tractament de la tipografia en diverses aplicacions, tant en suports físics com digitals, sense deixar de banda els aspectes més tècnics. Desenvolupem formes de comunicació amb allò que és més essencial, la lletra.


2.2 Sistemes gràfics

Pensar el disseny gràfic amb una mirada sistèmica ens permet crear solucions sòlides, escalables, consistents i alhora originals. En aquest curs debatrem els límits i abast dels sistemes gràfics i identificarem els seus elements bàsics. Explorarem els avantatges i possibilitats d'una mirada sistèmica als problemes de disseny i desenvoluparem un sistema gràfic que posi en pràctica allò que s'ha après. 


2.3 Direcció d'art

La quantitat aclaparadora d'informació a la qual estem exposats en el dia a dia requereix un esforç de diferenciació i desenvolupament de codis visuals per aconseguir l'atenció amb una audiència definida, a través de qualsevol tipus de mitjà. La direcció d'art és l'eina que tenim per construir els codis visuals, ja siguin estètics i/o conceptuals, en qualsevol suport comunicatiu que requereixi d'imatge per aconseguir l'objectiu d'un missatge.


2.4 Experimentació

El disseny gràfic, com que és una pràctica de producció massiva i dependent d'un sistema que demana molta eficiència i eficàcia, moltes vegades perd espais per explorar i exercitar sense tenir un objectiu clar; tot i que moltes d'aquestes exploracions no tenen un focus definit, són summament útils a l'hora de diferenciar-se i de definir el segell o identitat d'un dissenyador.


2.5 Taller gráfic

Sessions per conèixer algunes tècniques gràfiques i descobrir les possibilitats de producció en les instal·lacions de l'escola.

3 Negoci

El disseny gràfic no tracta només de concepte, forma, color i tipografia. També és un negoci: establir relacions humanes, treballar en equip, buscar oportunitats, realitzar bones presentacions als clients, facturar projectes rendibles... Aquestes qüestions formen part del dia a dia i s'han de dominar a la perfecció.

3.1 Principis del nou treball en equip

Els temps en què un dissenyador podia treballar en solitud, sense la necessitat de col·laborar amb ningú més, estan caducs. La indústria d'avui ens exigeix treballar amb clients, usuaris i altres perfils per completar les nostres tasques de manera brillant.
Aquestes col·laboracions no ocorren per art de màgia. Hem de dissenyar els nostres processos de co-creació i establir marcs que ens ajudin a treballar de forma més fluida i eficient.


3.2 Gestió del disseny

He rebut un bon brief? Com m'organitzo el temps i les tasques? Quant hauria de cobrar per un projecte? Com preparo un pressupost que contingui tot el treball que duré a terme? Aquesta assignatura
ens donarà eines per gestionar un estudi i/o equip de treball, alhora que ens ajudarà a entendre com funcionen els processos inherents al disseny.


3.4 Projecció professional

Quin tipus de professional soc? Què em falta per esdevenir qui vull ser? Sento a vegades que visc intentant alinear els projectes amb els meus valors, emocions i creences? Ens endinsarem en les persones que volem ser, en la manera de desenvolupar les nostres habilitats i en les millors formes perquè el món conegui els nostres superpoders.
 

4 Workshops

Els tallers ens permeten complementar i aprofundir en altres competències i disciplines del disseny gràfic. Són trobades de cinc dies amb especialistes i professionals reconeguts en els quals compartirem experiències i sinergies. Habitualment estan programats de dilluns a divendres.

4.1 Design potential

Després d'haver dedicat el primer trimestre a pensar en el projecte màster, definint el brief, elaborant l'estratègia i creant la identitat verbal, en aquest workshop explorarem el potencial de disseny de cada projecte.


4.2 Disseny Sistèmic de tipus

Vivim en una (nova) edat d'or del disseny sistèmic de tipus. Les noves tecnologies i els programes fàcils d'utilitzar han anivellat el camp de joc i ens donen l'oportunitat d'experimentar amb noves idees.
El món de les fonts display ha estat testimoni de molts impulsos nous: les tipografies s'han tornat més flexibles, variables i cinètiques que mai.

4.3 Experiència

La recerca, l'experimentació i l'observació són essencials per nodrir el talent. En aquest sentit, proposem compartir i aprendre al llarg d'una setmana amb una figura del món del disseny internacional que hagi desenvolupat un llenguatge visual distintiu i fàcil de reconèixer.


4.4 Col·laboració

La professió del disseny gràfic s'enriqueix gràcies a la col·laboració amb altres àrees. Realitzarem un workshop amb un altre programa de màster d'Elisava, guiats per instructors convidats, per explorar i estimular les capacitats interdisciplinàries dels estudiants.

4.4 Degree Show

L'últim workshop del màster consisteix a mostrar al públic les experiències del curs a través de diferents formats. Ens enfrontarem a un projecte expositiu i editorial, real i complet, un procés intens que es
desenvolupa en un temps molt ajustat i que culmina en el Degree Show.

5 Esdeveniments

Escoltar és aprendre. Sobretot, quan professionals, emergents o consolidats, comparteixen la seva experiència de vida a través de la seva trajectòria professional. La inspiració t’ha de trobar treballant, però també escoltant.

5.1 Conferències internacionals

Convidem a prestigiosos dissenyadors internacionals perquè imparteixin conferències amb les quals conèixer de primera mà experiències, projectes i casos d'estudi en diferents camps del disseny gràfic.


5.2 Màster’s Talks

Organitzem xerrades amb creadors destacats de diferents àmbits que ens permeten compartir experiències, observar fenòmens del disseny, obtenir nous punts de vista, reflexions i referències que enriqueixen la nostra perspectiva interdisciplinària del disseny.


Degut al nostre interès per millorar constantment el programa i a la realitat professional dels nostres docents, ens reservem el dret a fer canvis en el contingut i en el professorat del màster.
 

Tenir guies de referència és sempre important en qualsevol viatge o aventura. Treballaràs amb experts professionals internacionals, que t'ajudaran a treure el màxim partit del màster. 

Professorat  2022-2023

Tutors

 • David Galar, Thru Motion
 • Roseta Mus Pons, Roseta y Oihana
 • Javier Pereda, Esiete
 • Pol Pérez, Studiopol
 • Xavier Roca, Run Design

Professors

 • Sílvia Escursell
 • Toni Llàcer
 • Alejandro Masferrer, Triggers
 • Damián ‘Mich’ Micenmacher
 • Paadín
 • Olga Pérez Estrada, Ajuntament de Barcelona
 • Mikel Romero, León Romero
 • Malva Sawada
 • Simón Sepúlveda
 • Marc Torrell, Usted

Professors convidats

 • Guido de Boer, High on Type
 • Vincent de Boer, High on Type
 • Thierry Brunfaut, Base Design
 • Cyrus Highsmith, Occupant Fonts
 • Martin Lorenz, TwoPoints.net

Col·laboradors

 • Anna Berbiela, Pràctica
 • Albert Folch, Folch Studio
 • Pablo Juncadella, Mucho
 • Pau Garcia, Domestic Data Streamers
 • Ricard Sunyol, Codea
 • Explora totes les disciplines

Com pots canviar el món a través del disseny gràfic? Troba el teu camí professional de forma independent. Després dels teus estudis universitaris de disseny gràfic, el Màster Disseny Visual et permetrà ampliar els teus coneixements per trobar el teu propi camí.

 • Descobreix el teu potencial

Aquest és el moment en què comences la teva aventura. En què tries el teu futur. T'oferim les eines i l'experiència adequada per investigar, dissenyar, per dirigir i liderar el procés creatiu.

 • Crea un portafoli

Els projectes que realitzaràs al llarg del curs es convertiran en el teu millor portafoli. Durant tot el màster realitzaràs treballs pràctics que et permetran crear un portafoli complet, potent i multidisciplinari.

 • Una experiència única

Tindràs l'oportunitat de participar en una infinitat de projectes, workshops, showcases, case studies, conferències, tutories... al costat d'una gran varietat de professors i convidats internacionals.

 • Una ciutat que respira disseny

Barcelona respira disseny, cultura, gastronomia i esdeveniments de tota mena. Barcelona és una ciutat amb grans oportunitats, innovadora, oberta, cosmopolita. Una ciutat de futurs. Gaudeix del teu temps a Elisava i de la vibrant vida a Barcelona!

 • Un ambient multicultural

Treballaràs amb estudiants de tot el món i compartiràs amb tots ells punts de vista, il·lusions, cultures, noves idees i mil oportunitats en una atmosfera cultural emocionant.

"Una experiència que em va permetre redescobrir el paper d'un dissenyador en el panorama actual. Un aprenentatge que va venir des dels increïbles professors, fins a les experiències amb les persones del meu costat: els meus companys" Nicolás Cevallos, MDV 20 

A qui està dirigit

Com a preferència, a graduats superiors en disseny gràfic i a perfils professionals amb experiència acreditada. De forma excepcional, d'acord amb el seu portafoli i trajectòria, s'acceptaran llicenciats en comunicació, belles arts o publicitat. Els candidats han de ser eficients i autònoms en el control de programari de disseny gràfic.

Requisits d'accés i admissió

Com a preferència, graduats superiors en disseny gràfic i perfils professionals amb experiència acreditada. De manera excepcional, d'acord amb el seu portafoli i trajectòria, s'acceptaran llicenciats en comunicació, belles arts, publicitat, etc. Els candidats han de ser eficients i autònoms en el control de programari de disseny gràfic.

Durada del curs

400 hores

Horari

Dilluns, dimarts i dimecres, de 17h a 21,15h.
Workshops de dilluns a divendres.

*De manera excepcional i per motius acadèmics, algunes sessions es poden programar fora d'aquest horari.

Edicions i idiomes

Es realitzen dues edicions cada curs, una en castellà (MDV / Màster Disseny Visual) i una altra en anglès (MVD / Master Visual Design).
En ambdues edicions, la majoria dels workshops, showcases, case studies i conferències són en anglès.

Nombre d'estudiants

Màxim 20 estudiants en cada edició. Els candidats se seleccionen a mesura que es realitzen les preinscripcions fins a completar-ne el nombre màxim.

Equip

Thais Caballero, Coordinadora
Marc Panero, Director

Marc Panero
marc_panero

Marc Panero

Director dels Màsters en Disseny Visual, Editorial, Data Design i Beyond Packaging