Màster en Disseny Gràfic

Una visió expandida del disseny gràfic. Del concepte a l'estratègia i de la gestió a l'experimentació en les seves expressions: identitat visual i verbal, editorial, digital, tipografia, packaging, gràfica ambiental i audiovisual.

Sol·licita informació

Una visió expandida del disseny gràfic. Del concepte a l'estratègia i de la gestió a l'experimentació en les seves expressions: identitat visual i verbal, editorial, digital, tipografia, packaging, gràfica ambiental i audiovisual.

Titulació

Màster en Disseny Visual.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Marc Panero

Crèdits ECTS

60 

Durada

Setembre a juliol

Preu

Ed. Castellà: 10.250€
(+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Idiomes

Dues edicions: castellà i anglès.

En ambdues edicions la majoria dels workshops, showcases, case studies i conferències són en anglès.

Requisits d'admissió

Graduats en Disseny Gràfic i professionals amb experiència acreditada. De forma excepcional, graduats en Comunicació, Belles Arts o Publicitat amb portfoli demostrable. Has de tenir coneixements avançats de programari de disseny gràfic.
Més informació

Vivim en un món que ens planteja contínuament desafiaments. Desafiaments socials, mediambientals, econòmics, culturals ... I necessitem generar solucions intel·ligents que plantegin nous futurs. El disseny gràfic és una disciplina que canvia i evoluciona constantment, amb potencial per incidir en tots els mitjans: digitals, impresos i de l'entorn.

Necessitem dissenyadors gràfics versàtils, crítics amb la societat. Que preguntin sobre la seva responsabilitat social com a professionals contemporanis. Amb energia per abordar els reptes que plantegen els nous mitjans en constant evolució. Que siguin capaços de desenvolupar conceptes disruptius de comunicació visual. I que busquin respostes als problemes del demà.

El Màster Disseny Gràfic d'Elisava és un programa avançat d'un any enfocat a la pràctica contemporània del disseny gràfic. Un curs per trobar els teus propis trets distintius com a professional i per explorar nous llenguatges visuals.

Aquest enfocament es porta a terme a través de la realització d'un projecte integral en què posem en pràctica totes les àrees tradicionals del disseny gràfic: identitat visual, editorial, digital, packaging, gràfica ambiental i audiovisual; així com altres disciplines indispensables en l'actualitat: estratègia, investigació, identitat verbal, disseny de processos i facilitació, gestió, experimentació...

Volem treballar amb estudiants inquiets, inconformistes, decidits a utilitzar el disseny per incidir en la societat. Que es facin preguntes, que qüestionin el paper del disseny gràfic i que siguin conscients que aquesta disciplina pot canviar els contextos socials, mediambientals, econòmics i culturals.

Una visió expandida del disseny. L'enfocament holístic del programa comprèn tots els requisits de la pràctica actual del disseny gràfic. Una formació global per desenvolupar la teva carrera en una àmplia gamma de formats, temes, plataformes i escales.

El nostre procés és col·laboratiu. Comptem amb un gran equip de professors, professionals en actiu, experts i convidats, apassionats pel que fan i que gaudeixen compartint i generant sinergies setmana rere setmana. A més, l'experiència es completa amb altres esdeveniments, com conferències, showcases i case studies, que permeten connectar amb diferents camps del disseny.

Desenvolupament personal i acompanyament professional. Qui ets? Què t'interessa? Què vols fer? Per trobar la teva pròpia veu, explorarem i buscarem nous llenguatges, formats i maneres de treballar. Aprendrem a llegir i a entendre la realitat professional.

Seguirem aprofundint en tipografia, columna vertebral del disseny gràfic, una potent eina funcional amb moltíssim potencial expressiu. Continuarem aprenent tipografia des de diferents perspectives, des de la més tradicional fins a la que ens ofereix les noves tecnologies.

La metodologia d'aquest programa està pensada per formar directors creatius polivalents, capaços de liderar projectes globals de qualsevol àrea del disseny gràfic.

Per això, aquest curs es desenvolupa al voltant del Projecte Màster en el qual es plantegen totes les àrees tradicionals del disseny gràfic al costat de noves disciplines d'estudi, aconseguint una visió integral i completa.

En poques paraules, el Màster Disseny Gràfic aglutina la perspectiva pràctica, l'acompanyament professional i personal, i un format molt connectat al món professional, amb experts que ens donaran les claus per incidir amb el nostre treball en la societat.

Tu, com a dissenyador o dissenyadora, què vols aportar a la societat? En l'actual context complex i canviant hi ha infinits camins per explorar. Tu decideixes.

Els nostres valors

 • Pensament crític

Què està passant al món? Les temàtiques sobre les quals treballem sempre tenen un vincle directe amb l'actualitat. En el màster, viuràs un procés de transició fluïda entre el món acadèmic i el professional, aportant una visió crítica del disseny que impacti de manera positiva en la societat.

 • Treball en equip

Els dissenyadors gràfics acostumem a treballar de forma col·lectiva, en equips multidisciplinaris o especialitzats, grans o petits. Hem d'aprendre a relacionar-nos, compartir i connectar amb els nostres companys, clients, proveïdors i col·laboradors per treballar de forma eficaç i resolutiva.

 • Aprenentatge mitjançant la pràctica

Creixeràs com a dissenyador gràfic en aquest programa 100% pràctic, creat a partir de projectes. La teoria és important, ningú diu el contrari, però el projecte en el qual incideix especialment aquest màster en disseny gràfic t'oferirà una visió holística.

 • Sinergies entre professor i alumne

Un gran tàndem. Prestigiosos experts internacionals del disseny seran els teus guies, mentors, acompanyants. Durant tot el curs, tindràs el suport constant de professors i convidats que t'acompanyaran per obtenir el màxim en els teus projectes, establint un equilibri entre reflexió, planificació i acció.

La nostra passió? El disseny gràfic. Estem compromesos amb l'educació i la investigació oberta, flexible i multidisciplinari, orientada al món professional.

1 Projecte Màster

Cada curs s'articula a partir d'un tema d'actualitat per explorar i experimentar com el disseny gràfic pot ser una eina de canvi i transformació de la societat. Treballarem per parelles i cada equip definirà el seu propi brief. Farem un projecte gràfic integral, per buscar la versatilitat davant les diferents necessitats, entorns, processos i llenguatges.

1.1 Masterclasses
1.2 Identitat verbal
1.3 Projecte integral
1.4 Consultories
1.5 Design Crit
1.6 Showcases i Case studies

2 Fonaments

Mai se sap prou tipografia. Seguirem aprofundint en la disciplina que defineix el disseny gràfic des de diverses perspectives.

La creació de bons sistemes gràfics ens permet articular amb eficàcia els nostres projectes a través de diferents disciplines i formats.

Experimentar és una part intrínseca que no hem d'oblidar mai.

2.1 Tipografia
2.2 Sistemes gràfics
2.3 Experimentació

3 Negoci

El disseny gràfic no tracta només de concepte, forma, color i tipografia. També és un negoci: establir relacions humanes, treballar en equip, buscar oportunitats, realitzar bones presentacions als clients, facturar projectes rendibles... Aquestes qüestions formen part del dia a dia i s'han de dominar a la perfecció.

3.1 Processos de disseny i facilitació
3.2 Disseny estratègic
3.3 Gestió de el disseny
3.4 Projecció professional

4 Workshops

Els tallers ens permeten complementar i aprofundir en altres competències i disciplines del disseny gràfic. Són trobades de cinc dies amb especialistes i professionals reconeguts en els quals compartirem experiències i sinergies. Habitualment estan programats de dilluns a divendres.

4.1 Disseny Sistèmic de tipus
4.2 Sistemes gràfics animats
4.3 Col·laboració
4.4 Degree Show

5 Esdeveniments

Escoltar és aprendre. Sobretot, quan professionals, emergents o consolidats, comparteixen la seva experiència de vida a través de la seva trajectòria professional. La inspiració t’ha de trobar treballant, però també escoltant.

5.1 Conferències internacionals
5.2 Màsters Talks

Tenir guies de referència és sempre important en qualsevol viatge o aventura. Treballaràs amb experts professionals internacionals, que t'ajudaran a treure el màxim partit del màster. 

 • Josep Basora, Basora
 • Mark Bohle, Studio Mark Bohle
 • Laura Santarelli
 • Carles Carreté, Basora
 • Santi Fuster, Bendita Gloria
 • David Galar, Gimmewings
 • Pablo Juncadella, Mucho
 • Toni Llàcer
 • Martin Lorenz, TwoPoints.net
 • Gerard Mallandrich, Gimmewings
 • Nelson ‘Junior’ Martínez
 • Eduardo Martínez Piracés
 • Alejandro Masferrer, Triggers
 • Damián ‘Mich’ Micenmacher
 • Roseta Mus Pons, Roseta y Oihana
 • Marc Panero
 • Javier Pereda, Esiete
 • Olga Pérez Estrada, Ajuntament de Barcelona
 • Pol Pérez, Studiopol
 • Alex Prieto
 • Xavier Roca, Run Design
 • Mikel Romero, León Romero
 • Pablo Salas
 • Malva Sawada
 • Simón Sepúlveda 
 • Patrick Thomas, Patrick Thomas Studio
 • Sergi Vilà 
 • Explora totes les disciplines

Com pots canviar el món a través del disseny gràfic? Troba el teu camí professional de forma independent amb un màster en disseny gràfic. Després dels teus estudis universitaris de disseny gràfic, el Màster Disseny Gràfic et permetrà ampliar els teus coneixements per trobar el teu propi camí.

 • Descobreix el teu potencial

Aquest és el moment en què comences la teva pròpia aventura. En què tries el teu futur. T'oferim les eines i l'experiència adequada per investigar, dissenyar, per dirigir i liderar el procés creatiu.

 • Crea un portfoli

Els projectes que realitzaràs al llarg del curs es convertiran en el teu millor portfoli. Durant tot el màster realitzaràs treballs pràctics que et permetran crear un portfoli complet, potent i multidisciplinari.

 • Una experiència única

Tindràs l'oportunitat de participar en una infinitat de projectes, workshops, showcases, case studies, conferències, tutories... al costat d'una gran varietat de professors i convidats internacionals.

 • Una ciutat que respira disseny

Barcelona respira disseny, cultura, gastronomia i esdeveniments de tota mena. Barcelona és una ciutat amb grans oportunitats, innovadora, oberta, cosmopolita. Una ciutat de futurs. Gaudeix del teu temps a Elisava i de la vibrant vida a Barcelona!

 • Un ambient multicultural

Treballaràs amb estudiants de tot el món i compartiràs amb tots ells punts de vista, il·lusions, cultures, noves idees i mil oportunitats en una atmosfera cultural emocionant.

"Una experiència que em va permetre redescobrir el paper d'un dissenyador en el panorama actual. Un aprenentatge que va venir des dels increïbles professors, fins a les experiències amb les persones del meu costat: els meus companys" Nicolás Cevallos, MDV 20 

Graduats en Disseny Gràfic i professionals amb experiència acreditada. De forma excepcional, graduats en Comunicació, Belles Arts o Publicitat amb portfoli demostrable. Has de tenir coneixements avançats de programari de disseny gràfic.

Edicions i idiomes

Es realitzen dues edicions cada curs, una en castellà (MDV / Màster Disseny Gràfic) i una altra en anglès (MVD / Master Visual Design).

En ambdues edicions la majoria dels workshops, showcases, case studies i conferències són en anglès.

Nombre d'estudiants

Màxim 20 estudiants en cada edició. Els candidats se seleccionen a mesura que es realitzen les preinscripcions fins a completar el nombre màxim.

Marc Panero
marc_panero

Marc Panero

Director dels Màsters en Disseny Visual, Editorial, Data Design i Beyond Packaging