Màster en Disseny per a Futurs Emergents

Aquest programa se centra en el disseny d'intervencions en forma de productes, plataformes i desplegaments l'objectiu és produir nous futurs emergents mitjançant l'anàlisi prèvia dels desafiaments actuals en la societat i la indústria.

 

 

Sol·licita informació

Aquest programa se centra en el disseny d'intervencions en forma de productes, plataformes i desplegaments l'objectiu és produir nous futurs emergents mitjançant l'anàlisi prèvia dels desafiaments actuals en la societat i la indústria.

 

 

Titulació

Master's Degree in Design for Emergent Futures, títol expedit per l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i Elisava.

Direcció

Tomás Díez i Oscar Tomico

Crèdits ECTS

75 (curs 1)
45 (curs 2) 
120 (curs 1+2)

Preu

+ Curs 1 UE: 12.800 €
No UE: 16.000 €
+ Curs 2 UE: 14.400 €
No UE: 11.500 €
+ Cursos 1+2 UE: 24.350 €
No UE: 30.400 €
Finançament i beques

Durada

Octubre a Juny (1 o 2 cursos)

Idioma

Anglès

Requisits d'admissió

Títol de grau, diplomatura o estudis superiors oficials.
Carta de motivació.
Accés i admissió

Vols portar el disseny un pas més enllà convertint les teves idees innovadores en grans solucions? Al Màster en Disseny per a Futurs Emergents aprendràs a combinar l'alta tecnologia, el pensament de disseny i la creativitat pel futur.

El Màster en Disseny per a Futurs Emergents està organitzat per Elisava i l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya en col·laboració amb la Fab Academy. 

L'objectiu d'aquest Màster és proporcionar la visió estratègica i les eines perquè dissenyadors, sociòlegs, economistes i informàtics es converteixin en agents de canvi en múltiples entorns professionals. El programa se centra en el disseny d'intervencions en forma de productes, plataformes i iniciatives que tenen com a objectiu produir nous futurs emergents, mitjançant l'anàlisi prèvia dels reptes actuals de la societat i la indústria. 

S'anima als estudiants a treballar en múltiples escales (des de bits fins a geografia) per a dissenyar i provar intervencions en el món real. El contingut teòric i pràctic d'aquest programa proposa un viatge exploratori per a comprendre i criticar el paper de les tecnologies disruptives en la transformació de les nostres societats actuals: fabricació digital, blockchain, biologia sintètica, intel·ligència artificial, entre altres. Al mateix temps, durant el curs acadèmic els estudiants consolidaran un perfil híbrid que barreja diverses habilitats (tècniques i humanes), les quals s'aplicaran en la implementació de projectes.

El Màster en Disseny per a Futurs Emergents permet a dissenyadors, sociòlegs, informàtics, economistes, antropòlegs, empresaris de tecnologia i persones que estan buscant una trajectòria professional híbrida per a concebre i produir idees trencadores per a transformar el món. Aquest màster té un alt component d'aprenentatge pràctic i basat en projectes, en el qual es demanarà als estudiants que transformin idees innovadores en estratègies de disseny, prototips i intervencions que duran a terme a Barcelona, com a centre de proves, però alhora connectades globalment amb altres ciutats.

Els candidats a aquest Máster són professionals procedents del Disseny Industrial, Disseny de Producte, Disseny Urbà, Disseny Gràfic, Disseny d'Interacció, Informàtica, Enginyeria (Mecànica, Química, de Productes, Materials), Sociologia, Antropologia, Economia i altres professions relacionades.

 • Generar una nova generació de professionals que siguin “agents de canvi” en camps transdisciplinaris que combinin l'alta tecnologia, coneixements digitals i estratègies de disseny sostenible.
 • Capacitar els professionals en noves formes creatives d'utilitzar tecnologies disruptives per a transformar la indústria actual.
 • Preparar als professionals per tal de desafiar l’actual model productiu a través dels avenços tecnològics emergents (fabricació digital, biologia sintètica, intel·ligència artificial, cadena de blocs, etc.) així com solucions vinculades a l'economia circular.
 • Formar professionals en el desenvolupament de projectes amb inquietuds socials, ambientals i tecnològiques.
MDEF Elisava
MDEF Elisava
MDEF Elisava
MDEF Elisava
MDEF Elisava
MDEF Elisava
 • Comprendre, desenvolupar, prototipar i provar noves idees sobre com el disseny i la tecnologia són capaces de generar diferents resultats en qualsevol realitat. 
 • Adquirir habilitats sòlides en el camp de la fabricació digital, la biologia sintètica, la intel·ligència artificial, les tecnologies de comptabilitat distribuïda i la informàtica.
 • Dissenyar i adoptar noves estratègies per a frenar el canvi climàtic en el cicle de vida del producte, dissenyar per a accelerar la transformació econòmica mitjançant un enfocament de pensament sistèmic i per a l'impacte social a escala local a través de petites intervencions i iniciatives sostenibles.
 • Traduir idees en prototips, i prototips en productes, que poden ser provats i corregits al llarg del procés de disseny per tal de posicionar-los dins del mercat o sector.
 • Reconèixer el potencial dels nous models de negoci associats a l'economia circular, els paradigmes autosuficients i les tecnologies emergents.

1. Master's Degree in Design for Emergent Futures (1r curs) 

S'organitza en tres trimestres: octubre-desembre, gener-març, abril-juny. Cada període inclou teoria "Design Studio", seminaris i classes magistrals d'experts. També es realitzen field trips, com ara a Shenzhen, Xina i Cuba.

 • Design Studio: Se centren en l'experimentació del món real i el desenvolupament sociotècnic. Desenvoluparàs habilitats tècniques, estètiques i conceptuals treballant en escenaris reals.
 • Seminaris: Aprofundeixen en dominis específics del coneixement i són impartits per experts i acadèmics internacionals dels camps del disseny i les tecnologies emergents (futurs especulatius, futurologia i disseny especulatiu).
 • Fab Academy és un model educatiu distribuït dirigit per Neil Gershenfeld del Center For Bits and Atoms del MIT i basat en el curs de creació ràpida de prototips del MIT. El programa proporciona coneixements avançats de fabricació digital mitjançant un pla d'estudis pràctic únic i accés a eines i recursos tecnològics.

El programa té quatre pilars conceptuals:

 • Instrumentació: Aprendràs habilitats i eines per traduir les teves idees en prototips i prototips en productes, com ara codificació, fabricació digital, disseny de maquinària, biologia sintètica i pensament computacional.
 • Exploració: Coneixeràs tecnologies i fenòmens socioculturals que tenen la capacitat d'alterar la nostra comprensió actual de la societat, la indústria i l'economia.
 • Reflexió: Participaràs en sessions de reflexió individuals i grupals per desenvolupar la teva pròpia identitat i habilitats, coneixements i actituds com a dissenyador o dissenyadora.
 • Application: Crearàs respostes de disseny per explorar les teves curiositats a través de la innovació. Seguiràs una cultura de creació com un generador de coneixement i experimentació, crucial per a la resolució de problemes.


2. Master's Degree in Design for Emergent Futures (2n curs) 

El segon any et permetrà aprofundir la teva formació i desenvolupar més el Treball Final de Màster presentat. També continuaràs els teus treballs de recerca i innovació utilitzant un enfocament multiescalar, experimental i realista, i convertint els projectes desenvolupats el primer any en plataformes vives per a la recerca acadèmica, el desenvolupament empresarial o l'impacte directe en comunitats de codi obert.

El taller Projecte Final de Màster és la part més important del segon curs. Per això comptarem amb tres tipus de projectes, relacionats amb cada trimestre del programa, i cada un amb els seus objectius específics.

 • Implementació: El primer taller està enfocat a reforçar la implementació dels projectes desenvolupats el primer any del programa. Per assolir aquest objectiu, es faran tutories amb els directors del màster, directors del taller destudi i experts convidats. Les tutories estaran enfocades a reforçar la capacitat per articular projectes d'innovació al món real, i a poder incorporar els coneixements adquirits durant el programa.
 • Validació: Aquest taller està enfocat a desenvolupar una sèrie d'estratègies durant la implementació del projecte final per a la seva avaluació econòmica, ambiental, social i comunicativa. Mitjançant un procés de disseny iteratiu, i aplicant metodologies de mesurament d'impacte, seràs capaç de recopilar i analitzar evidències que et permetin la presa de decisions estratègiques.
 • Difusió: Taller enfocat a desenvolupar les accions de comunicació i difusió del Treball Fi de Màster. Dins d'aquestes estratègies es contempla la difusió en l'àmbit acadèmic, així com les estratègies de comunicació relacionades amb els mitjans tradicionals i innovadors, tant a nivell digital, com imprès o performatiu.

El programa t'ofereix també un programa de residències anual amb una durada de 9 mesos per treballar en un projecte de recerca de primer nivell a Fab Lab Barcelona, IAAC i Elisava. Et convertiràs en investigador/a junior de ple dret a la institució d'acollida, treballant amb els equips del projecte. Comptaràs amb un mentor/a de recerca que definirà les teves tasques i objectius específics i et guiarà durant tot el programa.

Dr. Oscar Tomico
oscar_tomico

Dr. Oscar Tomico

Cap d'estudis
Tomás Díez
Tomás Díez

Tomás Díez

Codirector del Master in Design for Emergent Futures

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies