Màster en Disseny per a Futurs Emergents

Aquest programa se centra en el disseny d'intervencions en forma de productes, plataformes i desplegaments l'objectiu és produir nous futurs emergents mitjançant l'anàlisi prèvia dels desafiaments actuals en la societat i la indústria.

 

 

Sol·licita informació

Aquest programa se centra en el disseny d'intervencions en forma de productes, plataformes i desplegaments l'objectiu és produir nous futurs emergents mitjançant l'anàlisi prèvia dels desafiaments actuals en la societat i la indústria.

 

 

Titulació

Master's Degree in Design for Emergent Futures, títol expedit per l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i Elisava.

Direcció

Tomás Díez i Oscar Tomico

Crèdits ECTS

75

Preu

Estudiants UE: 12.800 €
Estudiants no UE: 16.000 €
Finançament i beques

Durada

Oct 2021 a Jun 2022
Jornada completa

Idioma

Anglès

Requisits d'admissió

Títol de grau, diplomatura o estudis superiors oficials.
Carta de motivació.
Accés i admissió

Vols portar el disseny un pas més enllà convertint les teves idees innovadores en grans solucions? Al Màster en Disseny per a Futurs Emergents aprendràs a combinar l'alta tecnologia, el pensament de disseny i la creativitat pel futur.

El Màster en Disseny per a Futurs Emergents està organitzat per Elisava i l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya en col·laboració amb la Fab Academy. 

L'objectiu d'aquest Màster és proporcionar la visió estratègica i les eines perquè dissenyadors, sociòlegs, economistes i informàtics es converteixin en agents de canvi en múltiples entorns professionals. El programa se centra en el disseny d'intervencions en forma de productes, plataformes i iniciatives que tenen com a objectiu produir nous futurs emergents, mitjançant l'anàlisi prèvia dels reptes actuals de la societat i la indústria. 

S'anima als estudiants a treballar en múltiples escales (des de bits fins a geografia) per a dissenyar i provar intervencions en el món real. El contingut teòric i pràctic d'aquest programa proposa un viatge exploratori per a comprendre i criticar el paper de les tecnologies disruptives en la transformació de les nostres societats actuals: fabricació digital, blockchain, biologia sintètica, intel·ligència artificial, entre altres. Al mateix temps, durant el curs acadèmic els estudiants consolidaran un perfil híbrid que barreja diverses habilitats (tècniques i humanes), les quals s'aplicaran en la implementació de projectes.

El Màster en Disseny per a Futurs Emergents permet a dissenyadors, sociòlegs, informàtics, economistes, antropòlegs, empresaris de tecnologia i persones que estan buscant una trajectòria professional híbrida per a concebre i produir idees trencadores per a transformar el món. Aquest màster té un alt component d'aprenentatge pràctic i basat en projectes, en el qual es demanarà als estudiants que transformin idees innovadores en estratègies de disseny, prototips i intervencions que duran a terme a Barcelona, com a centre de proves, però alhora connectades globalment amb altres ciutats.

Els candidats a aquest Máster són professionals procedents del Disseny Industrial, Disseny de Producte, Disseny Urbà, Disseny Gràfic, Disseny d'Interacció, Informàtica, Enginyeria (Mecànica, Química, de Productes, Materials), Sociologia, Antropologia, Economia i altres professions relacionades.

  • Generar una nova generació de professionals que siguin “agents de canvi” en camps transdisciplinaris que combinin l'alta tecnologia, coneixements digitals i estratègies de disseny sostenible.
  • Capacitar els professionals en noves formes creatives d'utilitzar tecnologies disruptives per a transformar la indústria actual.
  • Preparar als professionals per tal de desafiar l’actual model productiu a través dels avenços tecnològics emergents (fabricació digital, biologia sintètica, intel·ligència artificial, cadena de blocs, etc.) així com solucions vinculades a l'economia circular.
  • Formar professionals en el desenvolupament de projectes amb inquietuds socials, ambientals i tecnològiques.
  • Comprendre, desenvolupar, prototipar i provar noves idees sobre com el disseny i la tecnologia són capaces de generar diferents resultats en qualsevol realitat. 
  • Adquirir habilitats sòlides en el camp de la fabricació digital, la biologia sintètica, la intel·ligència artificial, les tecnologies de comptabilitat distribuïda i la informàtica.
  • Dissenyar i adoptar noves estratègies per a frenar el canvi climàtic en el cicle de vida del producte, dissenyar per a accelerar la transformació econòmica mitjançant un enfocament de pensament sistèmic i per a l'impacte social a escala local a través de petites intervencions i iniciatives sostenibles.
  • Traduir idees en prototips, i prototips en productes, que poden ser provats i corregits al llarg del procés de disseny per tal de posicionar-los dins del mercat o sector.
  • Reconèixer el potencial dels nous models de negoci associats a l'economia circular, els paradigmes autosuficients i les tecnologies emergents.
Dr. Oscar Tomico
oscar_tomico

Dr. Oscar Tomico

Codirector del Master in Design for Emergent Futures
Professor del Màster en Disseny Mitjançant Nous Materials
Tomás Díez
Tomás Díez

Tomás Díez

Codirector del Master in Design for Emergent Futures

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies