Màster en Disseny Escenogràfic per a Teatre, Cinema i TV

Amb el Màster en Disseny Escenogràfic per a Teatre, Cinema i TV adquiriràs els coneixements necessaris per formar part d'un equip escenogràfic teatral o un departament artístic d'un projecte audiovisual (videoclips, publicitat, cinema, ficció ...).

Sol·licita informació

Amb el Màster en Disseny Escenogràfic per a Teatre, Cinema i TV adquiriràs els coneixements necessaris per formar part d'un equip escenogràfic teatral o un departament artístic d'un projecte audiovisual (videoclips, publicitat, cinema, ficció ...).

Titulació

Màster en Disseny Escenogràfic per a Teatre, Cinema i TV.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Sebastià Brosa, Mireia Cusó

Crèdits ECTS

60

Durada

Setembre a juliol

Preu

10.700€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Castellà

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de grau o equivalent. Nocions bàsiques del paquet Adobe i carta de candidatura.
Més informació

El Màster en Disseny Escenogràfic és un programa enfocat al creixement professional que cerca, a partir de l'estudi i anàlisi de casos pràctics, conèixer i saber aplicar les millors solucions en cada cas presentat; ja sigui un enunciat per a resoldre una escenografia teatral o bé els guions d'una sèrie de ficció de qualsevol plataforma internacional de streaming.

Moltes de les innovacions en l'àmbit escènic a nivell internacional dels últims anys han emergit del desenvolupament escenogràfic. La contribució del disseny és clau i obre un camp d'exploració artístic i tècnic encarat a la producció d'espectacles o audiovisuals de primera línia.

El Màster en Disseny Escenogràfic té com a objectiu que els alumnes adquireixin els coneixements necessaris per a ser part d'un equip de disseny escenogràfic teatral o per a formar part del departament artístic d'un projecte audiovisual (videoclips, publicitat, cinema, ficció...) preparant-los per a ser dissenyadors d'espai escenogràfic.

Aquest màster en escenografia explora la disciplina des de la vessant artística i conceptual en paral·lel a presentar i conèixer les tècniques i tecnologies associades a la creació escenogràfica. Aquest vessant és un complement de valor indispensable que permet una formació global i inèdita en l'àmbit de l'escenografia.

El programa proporciona convenis de pràctiques amb companyies, escenògrafs i productores de primer nivell als alumnes participants que superin el màster amb solvència.


A qui va dirigit un màster en escenografia i disseny?

Un màster en escenografia i disseny està dirigit a professionals de l'àmbit del disseny, l'art, l'arquitectura, l'art dramàtic, la comunicació... En general, el programa del nostre màster està destinat a satisfer les necessitats de totes aquelles persones interessades en la capacitat evocadora i comunicativa de l'espai dels objectes.
 

Estudiar escenografia a Barcelona

Barcelona és una ciutat cosmopolita, oberta, adaptada a l'canvi i a les noves sinergies que emergeixen de l'àmbit cultural. A més, al llarg de la seva història, ha estat si de la tradició teatral, acollint actors, directors, dramaturgs, escenògrafs o músics arribats d'arreu de món.

Actualment i davant el desenvolupament de les plataformes de streaming, Barcelona ha reforçat la seva posició com a ciutat referent per a rodatges de cinema i sèries, així com de publicitat. Les millors productores d'Europa tenen seu a la ciutat i és per tant referent a nivell audiovisual internacional.

 • Investigar i aprofundir en l'escenografia com una especialitat del disseny vinculada a les arts escèniques i audiovisuals, abordant la creació de suports espacials per a teatre, grans esdeveniments o televisió i cinema, des d'una òptica artística i tècnica.
 • Conèixer les principals plàstiques escenogràfiques que fan possible el trasllat del guió a l'espai, de la mà de professionals de l'escena contemporània i explorar l'aplicació d'aquests coneixements tant en l'àmbit de l'escenografia per a espectacles en directe com en el de les produccions audiovisuals registrades. 
 • Descobrir el funcionament tècnic dels diferents tipus d'espais escènics per a conèixer les característiques i potencials dels espais on s'insereixen les escenografies.
 • Explorar en tècniques i tecnologies associades al disseny escenogràfic, amb especial atenció en les diferències entre els formats en directe i els audiovisuals.
 • Conèixer els paràmetres de construcció, muntatge i producció escenogràfica que influeixen en el disseny d'una escenografia o decorat de rodatge.
 • Capacitat d'aplicar els coneixements adquirits i resolució de problemes en contextos multidisciplinaris relacionats amb les arts de l'espectacle en viu i projectes escenogràfics audiovisuals.
 • Adquisició i millora de les tècniques relacionades amb les diferents disciplines tant per a espectacles de directe com audiovisuals.
 • Domini de les fases de treball i la planificació professional de projectes de disseny escenogràfic, tant per a directe com per a projectes audiovisuals.
 • Adquisició de tècniques de representació i posada en escena.
 • Acostament a les diferents disciplines que intervenen en la posada en escena i que formen part dels departaments d'escenografia teatral i/o audiovisual. L'attrezzo i els props, el vestuari, el maquillatge, la il·luminació, o els efectes especials.
 • Domini de la formalització dels projectes previs necessaris per al disseny d'una posada en escena teatral i/o audiovisual.
 • Acostament als diferents departaments que intervenen en el treball d'una posada en escena, i la relació que s'estableix entre ells.
 • Utilització dels recursos i codis necessaris per a comunicar-se amb els diferents agents implicats en el procés de disseny i producció de la posada en escena (clients i departaments vinculats).
Sebastià Brosa
sebastia_brossa

Sebastià Brosa

Codirector del Màster en Disseny Escenogràfic per a Teatre, Cinema i TV

Mireia Cusó
mireia_cuso

Mireia Cusó

Codirectora del Màster en Disseny Escenogràfic per a Teatre, Cinema i TV