Màster en Disseny Editorial

Com poden els dissenyadors navegar entre el mitjà imprès, el digital i el contingut? Mitjançant el Màster en Disseny Editorial podràs explorar les possibilitats de les experiències editorials més enllà del format.

Sol·licita informació

Com poden els dissenyadors navegar entre el mitjà imprès, el digital i el contingut? Mitjançant el Màster en Disseny Editorial podràs explorar les possibilitats de les experiències editorials més enllà del format.

Títol

Màster en Disseny Editorial.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Marc Panero

Crèdits ECTS

60

Durada

Setembre a juliol

Preu

Edició Castellà 10.250€
(+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Idiomes

Dues edicions: castellà i anglés.
En ambdues edicions la majoria dels workshops, showcases, case studies i conferències són en anglès.

Requisits d'accés i admissió

Graduats en Disseny Gràfic i professionals amb experiència acreditada. De forma excepcional, graduats en Comunicació, Belles Arts o Publicitat amb portfoli demostrable. Has de tenir coneixements avançats de software de disseny gràfic.
Més informació

El disseny editorial s'ha expandit dràsticament. El paper del dissenyador editorial ha evolucionat de creador a productor, i cada vegada maneja més processos directament, i cada nou procés es converteix en una oportunitat.

Aquest màster està dirigit a estudiants curiosos, dinàmics i proactius que vulguin explorar noves relacions entre el disseny i el contingut, i aprofundir en la simbiosi entre allò imprès i allò digital.

Hi ha qui afirma que el mitjà imprès està acabat i que el futur serà estrictament digital. Tanmateix, la realitat resulta molt més complexa i vibrant.

En comptes d'assistir a la desaparició dels formats tradicionals, la nova pràctica els harmonitza i els potencia, proposant a l'usuari una experiència més dinàmica i transversal.

Aquest context planteja grans reptes i oportunitats per als dissenyadors dedicats al disseny editorial. El paper d'aquests professionals va més enllà del tradicional; s'han convertit en estratègies de contingut i en narradors, sempre des del coneixement de la tecnologia. Es tracta de trobar la connexió entre contingut, context i formats.

En el Màster en Disseny Editorial aprendràs perspectives diverses de la mà d'experts internacionals en el camp del disseny editorial. Junts, explorarem aquest nou paradigma a través de projectes, workshops i xerrades. No només descobriràs algunes respostes als reptes d'avui, sinó que aprendràs a superar els del futur.

En el Màster en Disseny Editorial reivindiquem la investigació, la creativitat i la imaginació en la creació de productes editorials.

Aprèn fent: desenvolupa projectes amb el suport dels professionals que defineixen què significa disseny editorial avui.

Avui, els dissenyadors han de ser versàtils i oberts per a comprendre com funciona la comunicació més enllà del paper. Han de ser capaços de convertir una idea creativa en múltiples canals i actius.

El màster aborda la pràctica del disseny editorial des de múltiples perspectives i a través de diferents formats.

Els dissenyadors editorials han de tenir la capacitat d'adaptar-se a una indústria canviant i exercir cada vegada més rols.

Si tens clar que vols especialitzar-te en aquest àmbit, però encara no tens clar on estudiar disseny editorial, has de saber que Elisava és una de les escoles de disseny de referència a escala nacional i internacional. Gràcies al nostre avançat sistema formatiu, et podem oferir les eines necessàries per arribar a ser el dissenyador editorial que requereix un canviant i evolucionat sector. En aquest sentit, avui dia, estudiar un màster de disseny editorial representa una encertada decisió de present i futur.

El nostre màster en Disseny Editorial combina la teoria amb la pràctica en projectes reals perquè puguis endinsar-te en el sector i entendre les seves necessitats. A més, durant el transcurs de tota la teva etapa formativa, comptaràs amb el suport d'experts professionals i professors de referència perquè puguis posar les teves idees en acció. Per això, si estàs pensant en estudiar disseny editorial, et recomanem que consultis el nostre pla formatiu que trobaràs en aquesta mateixa pàgina. Estàs a un sol pas de convertir-te en el dissenyador que sempre has somiat ser!

La pràctica del disseny requereix professionals amb mentalitat resolutiva, amb criteri propi i amb una àmplia perspectiva del disseny contemporani. Volem que el programa d'aquest màster faciliti aquestes qüestions a través de l'experimentació i d'un aprenentatge actiu i pràctic, amb el suport de grans professionals.

Els estudiants treballaran en tres projectes que desenvoluparan en tots els seus aspectes: un llibre, una revista i una plataforma digital. Els professors col·laboraran en aquest procés i propiciaran que els alumnes vagin més enllà, que entrin en el detall sense perdre la perspectiva mitjançant una combinació equilibrada de pensament, planificació i acció.

Més enllà de les qüestions tècniques, el programa del màster s'ha desenvolupat per incitar els estudiants en la recerca del desenvolupament personal i professional.

Avui, els dissenyadors han de ser versàtils i oberts per a comprendre com funciona la comunicació més enllà del paper. Han de ser capaços de convertir una idea creativa en múltiples canals i actius.

 

Treball en equip

Actualment, la pràctica del disseny es desenvolupa de manera col·lectiva i volem que aquesta transformació també es reflecteixi en aquest màster. Treballar amb eficàcia, qualitat i d'una manera intel·ligent implica contrastar, col·laborar i compartir, per això, en el Màster en Disseny Editorial, cada estudiant treballa formant equip amb un altre estudiant a la recerca d'una col·laboració significativa i fructífera.

La pràctica és la clau 

La teoria és important; però l'autèntic desenvolupament del dissenyador gràfic culmina en la pràctica del disseny. El màster incideix directament en aquesta realitat i es desenvolupa des d'una perspectiva eminentment pràctica: l'experiència ens ofereix la majoria de les respostes del disseny.

A prop de la realitat 

Aquest màster s'ha desenvolupat com un procés de transició fluïda entre el món acadèmic i el professional. Per això, volem que els estudiants desenvolupin el millor de si mateixos, que mantinguin la seva motivació i generin un ambient de treball proper al qual s'experimenta en un entorn professional.

Professors i alumnes: una col·laboració

El professorat del Màster en Disseny Editorial està format per prestigiosos professionals del disseny que participen activament en el desenvolupament dels estudiants. La seva experiència i coneixements permetran que els estudiants comptin amb una assessoria constant en la recerca de solucions, en la presa de decisions pròpies i en el desenvolupament del seu criteri.

Aprèn fent: desenvolupa projectes amb el suport dels professionals que defineixen què significa disseny editorial avui.

1 Projectes Màster

Amb la dinàmica problem-solving, habitual en l'àmbit professional, els estudiants desenvoluparan tres projectes al llarg del curs per aprofundir en les tres àrees fonamentals del disseny editorial: llibre, publicacions periòdiques i entorn editorial digital. A cada projecte els estudiants treballaran amb una parella diferent per emfatitzar la importància del treball en equip i de la complementarietat de talents.

1.1 Disseny de llibre
1.2 Disseny de publicacions periòdiques
1.3 Entorn editorial digital
1.4 Design Crit

2 Fonaments

L'objectiu del disseny editorial és fer que les publicacions siguin atractives, visualment interessants i fàcils de llegir. Un bon disseny editorial és aquell que és coherent i clar amb el seu propòsit. Cada vegada que la tipografia i la direcció d'art es fan servir de manera efectiva, poden evocar sentiments diferents, dominar aquests llenguatges és clau en el disseny editorial.

2.1 Tipografia
2.2 Direcció d'art
2.3 Direcció d'art en fotografia
2.4 Direcció d'art en il·lustració

3 Ofici

Proporcionen als estudiants una sèrie de coneixements essencials per al dissenyador editorial i, al mateix temps, els permeten millorar els seus tres projectes màsters des de diferents punts de vista, ja sigui la redacció del contingut escrit, la definició d'un aspecte de la producció o la preparació de les arts finals.

3.1 Disseny de processos i facilitació
3.2 Arts gràfiques
3.3 Redacció creativa
3.4 Producció creativa
3.5 Edició i ortotipografia

4 Workshops

Els workshops ens permeten complementar i aprofundir en altres competències i disciplines del disseny editorial. Els desenvolupem com a trobades de cinc dies amb especialistes i professionals reconeguts. Habitualment estan programats de dilluns a divendres.

4.1 Experiència
4.2 Periodisme de dades
4.3 Fotollibre
4.4 Degree Show

5 Esdeveniments

Escoltar és aprendre. Sobretot, quan professionals, emergents o consolidats, comparteixen la seva experiència de vida a través de la seva trajectòria professional. La inspiració t’ha de trobar treballant, però també escoltant.

5.1 Conferències internacionals
5.2 Màsters Talks

Degut al nostre interès per millorar constantment el programa i a la realitat professional dels nostres docents, ens reservem el dret a realitzar canvis en el contingut i en el professorat del màster.

 

Els estudiants treballen colze a colze sota la guia d'experts professionals i professors de referència per posar les seves idees en acció.

 • Mario Berenguer, Hermanos Berenguer 
 • Silvia Escursell
 • Albert Folch, Folch 
 • F Javier Gómez Laínez, Nous Medis 
 • Ane Guerra García de Albéniz 
 • Andreu Jansà
 • Alejandro Masferrer, Triggers 
 • Laura Meseguer 
 • Marc Panero
 • Javier Pereda, Esiete 
 • Irene Pereyra, Anton & Irene 
 • Pol Pérez, Studiopol 
 • Camilo Roa, Réplica 
 • Josep Román, Affaire 
 • Albert Romagosa, Studio Albert Romagosa 
 • Serge Rompza, Node Berlin 
 • Dolors Soriano 
 • Omar Sosa, Apartamento Magazine  
 • Patrick Thomas, Patrick Thomas Studio 
 • Jon Uriarte, Photographers Gallery 

Amplia la teva visió 

Et proposem aquest Màster en Disseny Editorial com el començament d'alguna cosa nova i no com un pas inevitable en la teva carrera. Volem que aquest curs et prepari per trobar el teu propi camí professional i per això t’animarem a potenciar la teva independència i talent per explorar les diferents disciplines del disseny editorial.

Descobreix el teu potencial

Aprèn a connectar diferents idees i perspectives per obrir possibilitats en el teu futur. T'oferim les eines i l'experiència adequada per a dissenyar, per crear l'estratègia o el contingut, per dirigir o liderar el procés.

Construeix un portfoli excel·lent 

Els projectes que realitzaràs al llarg del curs et dotaran dels coneixements i les habilitats necessàries per crear un portfoli excel·lent, una qüestió clau per a realitzar una bona transició al món professional.

Una experiència única

La combinació de projectes, workshops, conferències i tutories converteixen aquest màster en una gran oportunitat per ampliar els teus coneixements i experiència.

Una ciutat que respira disseny

Barcelona respira disseny, cultura, gastronomia i esdeveniments de tota mena; el que la converteix en una ciutat perfecta per aprendre i gaudir. Barcelona t’inspirarà i farà que la teva estada sigui una experiència inoblidable.

Un ambient multicultural i enriquidor

Els nostres estudiants provenen de tot el món i creen una atmosfera cultural vibrant on l'intercanvi d'idees, punts de vista i cultures es produeix d'una manera natural.

«Ha estat una experiència transformadora en tots els sentits, en la qual s'incentiva el treball en equip, a més del personal. Amb un professorat d'elit molt proper, que transmet uns coneixements que van molt més enllà de l'àmbit editorial.» Aramis Lleó, MDE 20

Preferentment a graduats superiors en disseny gràfic i a perfils professionals amb experiència acreditada. Excepcionalment, d'acord amb el seu portfoli i trajectòria, s'acceptaran llicenciats en comunicació, belles arts i publicitat. Els candidats han de ser eficients i autònoms en el maneig de software de disseny gràfic. També et pot interessar el curs de Summer School de Disseny Editorial.

Edicions i idiomes

Es realitzen dues edicions cada curs, una en castellà (MDE / Màster Disseny Editorial) i una altra en anglès (MED / Màster Editorial Design).

En ambdues edicions la majoria dels workshops, showcases, case studies i conferències són en anglès.

Nombre d'estudiants

Màxim 20 estudiants en cada edició. Els candidats se seleccionen a mesura que es realitzen les preinscripcions fins a completar el nombre màxim.

 

Marc Panero
marc_panero

Marc Panero

Director dels Màsters en Disseny Visual, Editorial, Data Design i Beyond Packaging