Màster en Disseny de Packaging

El Màster en Disseny de Packaging et capacitarà per comunicar, formalment i gràfica, els atributs d'un producte. Aprendràs a dissenyar un envàs que capti les necessitats de l'entorn i a plantejar la solució, disseny i execució de qualsevol projecte de packaging.

Sol·licita informació

El Màster en Disseny de Packaging et capacitarà per comunicar, formalment i gràfica, els atributs d'un producte. Aprendràs a dissenyar un envàs que capti les necessitats de l'entorn i a plantejar la solució, disseny i execució de qualsevol projecte de packaging.

Titulació

Màster en Disseny de Packaging.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Eva Minguella

Crèdits ECTS

60

Durada

Setembre a juliol
Febrer a febrer

Preu

Ed. feb 10.250€
(+450€ preinscripció)
Ed. set 10.700€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Castellà

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent en Disseny Gràfic, Disseny de Producte o Enginyeria de Producte. Coneixement de softwares de Disseny Gràfic.
Més informació

Com podem comunicar els atributs d'un producte a través del seu envàs? Al Màster en Disseny de Packaging aprendràs a aprofitar el packaging com una oportunitat per a sumar sentit i significat al producte?

En un mercat en contínua expansió, el packaging requereix de professionals amb la capacitat de comunicar, tant formal com gràficament, els atributs d'un producte. Dissenyar un envàs avui dia implica aportar al mercat productes que sedueixin pel seu llenguatge de comunicació i estiguin pensats amb consciència social i responsabilitat mediambiental. Aquest màster en packaging ofereix les eines adequades per conceptualitzar i desenvolupar projectes de packaging integrals, amb la voluntat de formar dissenyadors especialitzats en aquesta disciplina.

El Màster en Disseny de Packaging se centra tant en el disseny gràfic com en el disseny estructural de packaging, no des d'un punt de vista tècnic, sinó de la seva forma i comunicació. Ofereix una oportunitat única per treballar al costat dels dissenyadors de packaging més reconeguts de cada sector i aprendre la seva metodologia de treball per arribar a un resultat òptim i professional.

L'objectiu final és proveir als participants, mitjançant tallers pràctics i càpsules teòriques, dels coneixements necessaris per crear i desenvolupar un producte des del punt de vista de l'estratègia i del branding, detectar les necessitats del client i plantejar la solució, disseny i execució de qualsevol projecte de packaging.

En el transcurs del Màster es resolen un mínim de 12 casos pràctics de diferent naturalesa i categoria: del packaging gourmet al de gran consum, del redisseny a la creació de nous envasos. S'introdueixen conceptes com ecodisseny i innovació per crear envasos més eficients i sostenibles, que promoguin el bon disseny i l'òptima utilització dels materials.
 


On estudiar disseny de packaging?

Si t'apassiona el món del disseny de producte i vols especialitzar-te, però encara no tens clar on estudiar disseny de packaging, has de saber que Elisava representa una oportunitat única d'endinsar-te en aquest àmbit.

Elisava és una de les escoles universitàries líders en disseny. El nostre avançat sistema formatiu, que combina els instruments teòrics amb la pràctica en projectes reals, et permetrà tenir una visió interdisciplinària i integradora del disseny de packaging. A més, tindràs l'oportunitat de formar-te amb un equip de professors amb una àmplia i destacada trajectòria en el sector. 

Per tot això, el nostre màster en disseny de packaging pot oferir-te les eines necessàries per arribar a ser un dissenyador d'èxit, especialitzat en la concepció de projectes de packaging i adaptat a les necessitats dels productes del present i amb una clara visió de futur. 

 

Màster en Packaging a Barcelona

En un entorn canviant i altament competitiu, el disseny de packaging s'ha convertit en una disciplina molt valorada per la majoria d'empreses que desitgen atraure vendes creant productes diferenciadors. El packaging conforma una part important del procés de compra i representa el primer contacte entre consumidor o client i producte. 

A Barcelona, com a centre d'una creixent activitat econòmica i industrial, estudiar packaging pot convertir-se en una oportunitat única per explorar diferents realitats i conèixer de primera mà les necessitats que emergeixen del sector. A la ciutat, conviuen multitud d'empreses i organitzacions amb una important presència en l'àmbit nacional i internacional i que compten amb professionals líders en el disseny de packaging. Des d'Elisava, tractem d'establir lligams per tal que els estudiants puguin palpar aquestes realitats i complementar la seva pràctica formativa amb l'experiència en projectes reals.

Sense dubtes, estudiar un màster en disseny de packaging a Barcelona pot obrir-te les portes a un camp del disseny en el qual encara queda molt per recórrer i que requereix professionals ben formats, amb una visió creativa i pensament obert. Les noves formes, tecnologies i materials juguen un paper determinant al packaging del present i del futur i, en conseqüència, en la concepció i significació d'un producte.

A través del nostre màster en packaging, els estudiants podran:

 • Aprofundir en la disciplina del packaging, la seva història i les noves tendències, i saber com influeixen la societat i el consumidor en les solucions de packaging.
 • Oferir els instruments teòrics/pràctics necessaris per realitzar i presentar un projecte de packaging: creació de naming, lettering i tipografia aplicada, direcció d'art i tècniques de presentació.
 • Conèixer les línies que segueixen els estrategs i els dissenyadors per aconseguir un producte d'èxit, adquirir una base teòrica sòlida de branding i saber com es crea i desenvolupa un producte des del punt de vista del màrqueting.
 • Posar en pràctica els coneixements adquirits a través de l'anàlisi, el plantejament, el disseny i l'execució de projectes de packaging. Detectar les necessitats del client i crear envasos que responen a les exigències dels diferents sectors. Aprendre a crear envasos més eficients i sostenibles que promoguin el bon disseny i l'òptima utilització dels materials.
 • Dotar l'estudiant de coneixements específics en els materials que utilitza la indústria del packaging: els sistemes de creació de l'envàs, la preimpressió i la impressió, els controls de qualitat i identificar els diferents tipus d'envasos que existeixen i les seves possibilitats.
 • Conèixer els factors que condicionen la producció i la selecció d'un envàs per a un producte específic i el paper que la selecció d'un determinat tipus d'envàs pot tenir en un producte.
 • Capacitat de desenvolupament d'un projecte integral de packaging, tant gràfic com estructural, en totes les seves fases:
  • Fase inicial: Nocions bàsiques sobre branding i estratègia. Generació del briefing inicial de plantejament de projecte
  • Fase de desenvolupament de marca: Generació de naming i creació de marca. Capacitat d'estructurar una arquitectura de packaging.
  • Fase de disseny de packaging: Domini de la formalització dels projectes de disseny, tant a nivell gràfic com a nivell estructural, aplicat a diferents sectors o necessitats: 
   • Packaging de gran consum
   • Packaging cosmètic (healthcare)
   • Packaging gourment-alimentació
   • Redisseny de packaging
   • Packaging per a vins
   • Ecopackaging
   • Packaging per emportar (take-away)
   • Packaging per a productes de luxe
   • Packaging d'e-commerce
  •  Fase de realització de maquetes i arts finals:
   • Nocions bàsiques per al desenvolupament de maquetes en volum (escuma) i en cartró.
   • Nocions bàsiques per al desenvolupament d'arts finals per a reproducció.
     
 • Desenvolupament d'eines complementàries a un projecte de packaging. Eines estratègiques com branding, màrqueting i neuromàrqueting; de disseny, com microtipografia i composició tipogràfica, o d'àmbit general com estètica, història del packaging...
   
 • Desenvolupament de coneixements tècnics referents a criteris de sostenibilitat, materials i sistemes d'impressió.
   
 • Domini del llenguatge necessari per a presentar un projecte i per a comunicar-se amb els diferents agents que participen en el procés. 

Si t'interessa aquest programa, també et pot interessar el curs d'estiu New Luxury Packaging.

Eva Minguella
eva-minguella-professorat.png

Eva Minguella

Directora Màster en Disseny de Packaging