Màster en Disseny de Mobiliari

Al Màster en Disseny de Mobiliari aprendràs a comunicar usos i actituds a partir del disseny de mobles i crearàs mobiliari capaç de resoldre les necessitats de l'entorn domèstic i de treball amb nous materials i tecnologies.

Sol·licita informació

Al Màster en Disseny de Mobiliari aprendràs a comunicar usos i actituds a partir del disseny de mobles i crearàs mobiliari capaç de resoldre les necessitats de l'entorn domèstic i de treball amb nous materials i tecnologies.

Titulació

Màster en Disseny de Mobiliari.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Ricard Ferrer

Crèdits ECTS

60

Durada

Febrer a febrer
Setembre a juliol

Preu

Ed. feb 10.250€
(+450€ preinscripció)
Ed. set 10.700€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Castellà

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent en Arquitectura, Enginyeria o Disseny Producte o d'Espai. Coneixement de softwares 2D o 3D.
Més informació

Com podem crear mobiliari capaç de resoldre les necessitats de l'entorn domèstic o de treball? Al Màster en Disseny de Mobiliari coneixeràs el llenguatge i les referències bàsiques per a innovar

El Màster en Disseny de Mobiliari desenvolupa, de manera específica, pràctiques professionals que configuren l'ofici de "moblista" o dissenyador de mobiliari. Aquesta disciplina presenta unes particularitats que la diferencien. Exigeix el coneixement d'un llenguatge i unes referències pròpies, presents en cada moble, un codi depurat en el transcurs del temps, que ens permet comunicar usos i actituds, i resol eficaçment aquells objectes que configuren les relacions en el nostre entorn domèstic o laboral.

Aquesta immersió en la realitat del disseny de mobles, del present i del passat, ens obre les portes a la realitat industrial d'un sector que és avui un dels referents en la producció d'objectes d'avantguarda, amb modes i tendències pròpies, nous materials i tecnologies, que ens possibiliten avançar i innovar.

El Màster identifica i connecta diversos perfils professionals. Les tasques i projectes per desenvolupar responen a propostes realistes. Els professors encarregats de l'assessorament i seguiment dels projectes són professionals, i els diversos conferenciants i les visites programades responen a aquest mateix esperit.

El Màster en Disseny de Mobiliari està estructurat en dos postgraus que ens permeten tenir una visió integral del sector. D'una banda, a la part "hàbitat", s'aborda la resolució de l'equipament per a l'espai domèstic, i, d'altra banda, a "contract", el mobiliari específic per a instal·lacions, col·lectivitats i elements urbans.
 

On estudiar disseny de mobiliari?

Elisava és una de les escoles universitàries de disseny i enginyeria més reconegudes a escala nacional i internacional. El nostre particular sistema d'ensenyament, basat en el coneixement interdisciplinari i en la pràctica de projectes reals, fa possible la formació de professionals adaptats a les necessitats reals, presents i futures, que emergeixen del sector. Per això, la nostra escola és el lloc ideal on estudiar disseny de mobiliari.
 

Estudiar disseny de mobles a Barcelona

Estudiar disseny de mobles a una ciutat com Barcelona representa una oportunitat única d'endinsar-se en l'estudi d'aquesta disciplina en un marc inigualable. La ciutat és avui dia un important motor econòmic, en el que conviuen importants organitzacions, entitats i empreses líders en el cap del disseny i la innovació. Establir les sinergies necessàries per assegurar el contacte constant i la col·laboració en tota mena de projectes amb aquests agents és un dels nostres principals objectius. 

Estudiar disseny de mobiliari a Barcelona és una clara aposta de present i de futur, ja que actualment el mercat laboral reclama professionals especialitzats que aportin una visió curiosa, creativa i estratègica del disseny de mobles. 

Per això, si ets una persona curiosa, creativa i resolutiva, un màster en disseny de mobles és la formació acadèmica de postgrau que estàs buscant.

Al llarg del curs de disseny de mobiliari, els estudiants aprendran:

 • Habilitar l'estudiant per al treball en grup o en col·laboració amb oficines tècniques, adaptant-se a noves situacions i avaluant les necessitats específiques d'un client a partir de l'anàlisi del seu catàleg i el seu producte.
 • Incorporar les diferents tècniques i metodologies que permetin projectar sense que es produeixi una diferenciació entre els aspectes conceptuals i constructius, desenvolupant, a la vegada, les pràctiques específiques que conformen l'ofici.
 • Adquirir hàbits en l'observació experta dels atributs del passat i del present, els quals determinen les característiques dels codis que ens permeten identificar objectes o solucions innovadores.
 • Assolir un coneixement avançat del sector identificant els fabricants i dissenyadors de referència, així com les línies o tendències actuals, i anticipar els escenaris i usos del futur.
 • Conèixer i dominar el llenguatge formal específic del sector per establir un diàleg fluid i coherent amb l'usuari, i incorporar els atributs desitjats correctament als projectes desenvolupats.
 • Conèixer els processos, tecnologies i materials, a més de les indústries auxiliars implicades, per a generar innovació real en el sector i aportar solucions viables tècnica i comercialment realistes.
 • Consolidar un Portafoli amb els projectes desenvolupats en el màster, on es mostrin les competències adquirides i el treball d'aspectes específics per a cada alumne com la marca personal.
 • Domini de les eines per al disseny de producte; orientades al sector del mobiliari; conceptuals i metodològiques; i de coneixement, tant de les tècniques de representació, com de processos i materials de producció associats, que siguin d'aplicació a:
  • Projectes de mobiliari per a industrials i fabricants de mercat per a la llar.
  • Projectes de mobiliari per a la llar especials a mida.
  • Projectes de mobiliari industrials per a col·lectivitats.
  • Projectes de mobiliari urbà.
  • Projectes de mobiliari entapissat.
  • Projectes d'elements de mobiliari singulars representatius per a col·lectivitats.
  • Projectes d'il·luminació.
    
 • Domini de la formalització i dels codis associats en projectes aplicat a les diferents disciplines.
 • Domini de les fases de treball i la planificació professional de projectes.
 • Domini de les competències per al desenvolupament de projectes en grups de treball.
 • Utilització dels recursos i codis necessaris per a comunicar-se amb els diferents agents implicats en el procés (clients i col·laboradors).
Ricard Ferrer
ricard ferrer

Ricard Ferrer

Professor de l'Àrea de Disseny de Producte