Màster en Disseny de l'Espai Comercial: Retail Design

El Màster en Disseny de l'Espai Comercial: Retail Design et permetrà adquirir els coneixements necessaris en estratègia, innovació tecnològica i visual merchandising per donar resposta al disseny de punts de venda en un sector en canvi permanent.

Sol·licita informació

El Màster en Disseny de l'Espai Comercial: Retail Design et permetrà adquirir els coneixements necessaris en estratègia, innovació tecnològica i visual merchandising per donar resposta al disseny de punts de venda en un sector en canvi permanent.

Titulació

Màster en Disseny de l’Espai Comercial: Retail Design.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Carmen Malvar
Marta Hardisson

Crèdits ECTS

60

Durada

Febrer a febrer
Setembre a juliol

Preu

Ed. feb 10.250€
(+450€ preinscripció)
Ed. set 10.700€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Ed. Anglès: Anglès alt
Ed. Castellà: Castellà alto i anglès mitjà

Requisits d'admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent en Arquitectura o Disseny d'Interiors. Coneixement bàsic de 2D i 3D en representació d’espais.
Més informació

Què cal tenir en compte a l’hora de crear espais propis per a les marques? Al Màster en Disseny de l'Espai Comercial: Retail Design aprendràs a com aplicar el disseny a un espai comercial.

El Màster en Disseny de l'Espai Comercial: Retail Design està destinat als professionals que volen adquirir un coneixement complet en el camp de el disseny comercial: des del disseny a petita escala i nous formats fins a disseny a gran escala, des de botigues fins a grans marques multinacionals, aprendrem com s'apliquen les diferències en cada escenari, treballant directament amb marques i briefings d'empresa reals.

Les empreses convidades són, entre d'altres, Antonio Miro, World Duty Free, IKEA, SONY, Swarovski, Vitra, Tous, MUJI i Nike.

La majoria d'àrees d'aquest Màster en Retail Design tracten tant casos teòrics com pràctics, aquestes tindran una importància especial l’anàlisi i l’estudi de tendències i la innovació del mercat i la societat per poder assolir el màxim detall del disseny d’un espai comercial (nous formats, espai, comunicació, circulació, exposició, virtual, sensorial, i altres). L’art i les anàlisis són la base de qualsevol projecte, juntament amb el concepte i la projecció de l’espai. Treballem perquè l’alumnat surti amb la màxima preparació i capacitat per treballar amb les empreses més exigents que hi ha al mercat.
 


Estudiar Retail Design 

El Retail Design combina aspectes de diferents disciplines, com l'arquitectura, el disseny, la publicitat o les vendes. Per això, es tracta d'una especialització interdisciplinària, que permetrà als estudiants adquirir una àmplia visió del disseny comercial.

En aquest sentit, no hi ha millor escenari per endinsar-se en el món del Retail Design que la ciutat de Barcelona. No només perquè es tracta d'una de les ciutats europees més cosmopolites, modernes i adaptada a les noves sinergies que emergeixen de l'univers del disseny, sinó també perquè a la ciutat cohabiten diferents espais comercials de gran trajectòria. Estudiar Retail a Barcelona t'obrirà les portes cap a un futur ple d'èxits.
 

Màster Retail Design

El nostre màster en Retail Design forma els professionals del futur, proporcionant als estudiants les eines necessàries per fer front a les necessitats reals que emergeixen del sector laboral. El que diferencia al nostre màster en Retail Design és precisament la transició sorgida entre el món acadèmic i el professional. Els estudiants compten amb un ambient de treball pròxim al que s'experimenta a l'entorn laboral.

 • Analitzar el lloc que ocupa el món del retail design en l’entorn de l’estratègia comercial en totes les seves escales.
 • Aprofundir en els tipus de retail, les seves diverses funcions, la forma de tractar la seva demanda, el lloc que ocupa en la seva activitat econòmica i social, i els reptes a què s’haurà d’enfrontar aquest sector en el futur.
 • Mostrar i analitzar el procés de disseny per al desenvolupament d’un format d'espai comercial.
 • Conèixer i aplicar estudis socials i de mercat per tal d’aprendre a interpretar i treballar amb aquesta informació i obtenir així un disseny òptim.
 • Creació d’un projecte complet sobre el disseny d’un espai comercial a gran escala amb tots els aspectes que cal tenir presents per a una bona realització final.
 • Domini de la conceptualizació i realització d’aparadors.
 • Domini de les eines de branding estrategic relacionades amb el Retail.
 • Coneixement d’estratègies, plans de mercat i models d’expansió.
 • Domini de les eines de comunicació visual.
 • Coneixement del Retail aplicat al comerç virtual.
 • Domini de les diferents tendèncias en eco-il·luminació.

El Màster en Retail Design gestiona visites de camp a grans companyies referents del sector del retail com a estratègia d'aprenentatge perquè l'alumnat adquireixi un contacte directe amb el sector empresarial.

Durant el recorregut, els alumnes tenen l'oportunitat de conèixer de prop les instal·lacions, equips, tecnologies, projectes desenvolupats, necessitats, èxits i reptes de les empreses més exigents del mercat del retail.

Els estudiants realitzen visites a estudis d'arquitectura i proveïdors que treballen amb grans marques globals, entre elles el grup Inditex, la gran seu del qual es troba a Arteixo, Galícia. Aquesta visita permet als estudiants viure de principi a fi les instal·lacions de la marca passant per sectors on es troben dissenyadors, country managers, comercials, analistes, modistes, cosidores, fotògrafs, simuladors de botigues físiques, i encarregats de logística i distribució, entre altres.

L'experiència pràctica del Màster en Retail Design es complementa amb workshops de la mà dels principals proveïdors del grup Inditex. Aquestes empreses són les encarregades de la fabricació de mobiliari per al desenvolupament integral de les botigues físiques, com també les que lideren el sector digital a través d'experiències audiovisuals, màrqueting olfactiu i big data analytics.

Retail Lab by Elisava inclou també The Catalyst, un espai que acull un grup reduït d'alumnes seleccionats/des per desenvolupar diversos projectes de disseny i innovació.

Donada la seva flexibilitat horària i les seves comoditats, aquesta plataforma afavoreix les trobades entre clients i professionals de diverses disciplines mitjançant un model acadèmic innovador que permet als estudiants conviure i interactuar directament amb un entorn de retail actiu. Això els permetrà conèixer de primera mà el sector i els oferirà la possibilitat de continuar la seva experiència amb pràctiques curriculars o extensió del màster a nivell pràctic mitjançant formació professional i pràctica, així com la materialització de projectes reals.

En aquest context, Retail Lab by Elisava (The Catalyst) se suma a The Hood per crear una experiència anti-centres comercials impulsada per la cultura urbana i l'art com a vehicles per a crear una atmosfera acollidora, culta i fresca. Un motor d'energia creativa en el qual explorar i viure experiències inoblidables. El seu objectiu: connectar la gent amb i a través de les seves arrels, inspirar-la a través de l'art i millorar les seves experiències d'oci i temps lliure al voltant de valors com l'experimentació, el localisme i la creativitat.

Si t'interessa aquest programa, també et pot interessar el curs d'estiu Visual Merchandising i Aparadorisme.

Dra. Carmen Malvar
carmen-malvar-professorat.png

Dra. Carmen Malvar

Directora de l'Àrea de Retail i Directora del Màster en Disseny per a la Resiliència
Marta Hardisson
Marta Hardisson

Marta Hardisson

Directora del Màster en Retail Design