Màster en Direcció Creativa i Comunicació

Al Màster en Direcció Creativa i Comunicació aprendràs els mecanismes i llenguatges de la comunicació visual, fomentaràs la teva creativitat en cada projecte i et formaràs com un especialista en publicitat new media.

Sol·licita informació

Al Màster en Direcció Creativa i Comunicació aprendràs els mecanismes i llenguatges de la comunicació visual, fomentaràs la teva creativitat en cada projecte i et formaràs com un especialista en publicitat new media.

Titulació

Màster en Direcció Creativa i Comunicació.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Marc Aliart
Bernard Arce 
Enric Jaulent

Crèdits ECTS

60

Durada

Setembre a juliol
Febrer a febrer

Preu

Ed. feb 10.250€
(+450€ preinscripció)
Ed. set 10.700€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Castellà

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent en Disseny Gràfic, Comunicació, Publicitat, Belles arts, etc.
Més informació

Com pot una bona planificació estratègica potenciar la creativitat? En el Màster en Direcció Creativa i Comunicació coneixeràs les claus de la comunicació persuasiva, l'estratègia de marca i les tècniques creatives necessàries per ser un especialista del disseny publicitari.

La necessitat de convèncer i vendre en un mercat cada vegada més global, competitiu i visualment sorollós, exigeix noves propostes publicitàries altament creatives. En aquest context, les figures del dissenyador i del redactor es fonen en el Director Creatiu, adquirint una importància decisiva en el moment de generar missatges persuasius i rellevants per a múltiples audiències. El disseny publicitari necessita professionals que dominin els mecanismes i llenguatges propis de la comunicació visual i dels nous mitjans per aconseguir els objectius d'empreses i institucions, generant d'aquesta manera converses rellevants entre marques i consumidors. La gràfica publicitària, l'espot, el branded content, la publicitat interactiva, els nous mitjans i les noves narratives són recursos persuasius i eficaços que el Director Creatiu ha de precisar, conèixer i dominar.

El Màster en Direcció Creativa i Comunicació té el propòsit de transferir coneixements teòrics, metodològics i pràctics, treballant la capacitat analítica de l'alumne i oferint les eines i processos ideals per a desenvolupar el seu talent en cada projecte, amb l'objectiu de formar especialistes en disseny publicitari eficaços, crítics i competitius.
 

La importància del disseny publicitari

En una era en què sembla que en disseny publicitari tot està inventat, els nous especialistes en creativitat i publicitat new media tenen per davant un important repte centrat a oferir als consumidors i empreses solucions creatives i innovadores que permetin apropar les marques a la quotidianitat.

Avui en dia, la publicitat segueix sent una de les claus per aconseguir l'èxit d'una empresa o organització. Per això, el disseny publicitari és un àmbit en el qual queda molt camí per recórrer. Les possibilitats són infinites... Tot i que en diferents formes, el disseny publicitari ha format part de les nostres vides pràcticament des dels inicis de la humanitat. Per tant, es tracta d'una professió de passat i de present, però amb una prometedora projecció de futur.


Estudiar Direcció Creativa a Barcelona

Si ets una persona creativa, analítica, crítica i apassionada del disseny publicitari, el nostre Màster en Direcció Creativa i Comunicació a Barcelona és l'especialització que estàs buscant. A través del nostre màster, podràs adquirir les eines creatives per solucionar les necessitats de marques i anunciants d'una manera holística. 

El nostre Màster en Direcció Creativa i Comunicació té l'objectiu de transferir coneixements teòrics, metodològics i pràctics per formar especialistes en direcció de marques i comunicació creativa, capaços d'adaptar-se a les noves tendències i als constants canvis que es produeixen al sector. 

Si estàs interessat en aquest àmbit però encara no saps on estudiar direcció creativa, has de saber que Elisava es troba entre les escoles de disseny més reconegudes nacionalment i internacionalment. Ens avalen els nostres anys d'experiència i la qualitat del nostre sistema educatiu.

Els objectius principals del Màster en Direcció Creativa i Comunicació són:

 • Generar idees innovadores de caràcter persuasiu mitjançant mètodes creatius abordats en el context del curs.
 • Explicar mètodes i estratègies creatives per al desenvolupament de campanyes integrades, tant en mitjans tradicionals com en new media.
 • Formar professionals amb capacitat d'anàlisi i visió de mercat, que aportin la seva aptitud creativa com a factor diferencial en l'àmbit públic i privat.
 • Incorporar les bases de la comunicació neurobiològica i social per aplicar-les en projectes persuasius.
 • Incorporar la planificació estratègica com a pas per a definir la Proposta de Valor, transformar-la en un Concepte Creatiu i desenvolupar-la en una Expressió Eficient.
 • Aprendre les últimes tendències en comunicació i màrqueting integral.
 • Integrar els coneixements adquirits en una praxi professional des de la perspectiva del disseny.
 • Elaborar estratègies publicitàries que integrin els últims criteris d'investigació en disseny centrat en l'usuari.
 • Identificar els tres nivells semio-narratius del relat canònic i aplicar-los en el món de la comunicació persuasiva.
 • Aptitud per a aportar valor econòmic a les marques, a través de la creativitat i la diferenciació.
 • Capacitat per a explorar i analitzar el mercat, conèixer les seves necessitats comunicacionals i resoldre-les amb habilitats creatives.
 • Potencial per a proposar i desenvolupar conceptes per a la creació de territoris de marca.
 • Habilitat per a crear artefactes comunicatius transmèdia després d'analitzar i definir les necessitats, motivacions i ideals dels usuaris.
 • Capacitat per a elaborar pensaments reflexius nascuts de la pròpia activitat projectual i defensar-los amb criteri i convicció.
 • Aptitud per a planificar un projecte integral de comunicació estratègica multicanal, des del diagnòstic a la presentació final.
 • Capacitat per a analitzar l'entorn, a partir de les necessitats comunicatives, determinant quins són els elements clau, els grups d'interès i els processos que intervenen directament i indirectament en l'àmbit de la nostra acció; per tal de concretar una proposta de valor.
 • Facultat per entendre, assimilar i utilitzar la diversitat de llenguatges, suports i canals amb l'objectiu d'articular estratègies integrals de comunicació capaços de connectar els clients amb els seus usuaris/es.
Marc Aliart
Marc Aliart foto web

Marc Aliart

Codirector del Màsters en Disseny i Creativitat Audiovisual, del Màster en Disseny i Direcció d'Art, i del Màster en Direcció Creativa i Comunicació

Ber Arce
Ber Arce Elisava

Ber Arce

Codirector del Màster en Disseny i Direcció d’Art i del Màster en Direcció Creativa i Comunicació

Enric Jaulent
Enric Jaulent Elisava

Enric Jaulent

Codirector del Postgrau en Disseny i Estratègies de Comunicació