Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals

El Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals proposa una exploració en profunditat dels principals formats d'arquitectura efímera i espais temporals: des d'esdeveniments i pop-ups a exposicions i intervencions en espais públics.

Sol·licita informació

El Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals proposa una exploració en profunditat dels principals formats d'arquitectura efímera i espais temporals: des d'esdeveniments i pop-ups a exposicions i intervencions en espais públics.

Titulació

Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals.
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Roger Paez
Toni Montes

Crèdits ECTS

60

Durada

Setembre a juliol

Preu

11.500€
(+500€ preinscripció)
Finançament i beques

Idioma

Anglès

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent. Coneixements de CAD, modelat 3D, software de disseny gràfic, dibuix i modelatge físic.
Més informació

Com podem reconsiderar els objectius, metodologies i resultats de les pràctiques de l’arquitectura i disseny espacial en l'era on "temporal és el nou permanent"? Al Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals aconseguiras trobar l'equilibri entre els recursos disponibles i projectes temporals?

El disseny d'espais temporals és una activitat cada vegada més rellevant, que abasta una àmplia gamma de formats ben establerts tant en l'àmbit cultural com en el món empresarial.

El Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals proposa una exploració en profunditat dels formats principals d'espais temporals (esdeveniments, pop-ups, intervencions de l'espai públic i exposicions) amb l'objectiu de proporcionar als estudiants eines conceptuals i instrumentals generals, tractant totes les fases del disseny de la conceptualització a la resolució detallada específica.

El Màster estableix una connexió ferma entre formació acadèmica (recerca) i praxi (construcció), amb l'objectiu d'ampliar la comprensió dels alumnes, desenvolupant la seva especialització, i situar-los en un creixent mercat laboral.
 


Estudiar arquitectura efímera a Barcelona

Avui dia, estudiar arquitectura efímera suposa una encertada decisió de present i de futur. El mercat laboral experimenta un augment de la demanda de professionals especialitzats en l'arquitectura i el disseny d'espais temporals, que aportin una visió única i estratègica al procés de construcció en qualsevol dels seus formats. Per altra banda, els creixents reptes socials i humanitaris requereixen la implicació de dissenyadors amb habilitats per a gestionar processos en constant transformació. 

Per això, si ets una persona creativa, curiosa, compromesa i resolutiva, a Elisava t'acompanyarem en el procés d'aprenentatge i et facilitarem les eines necessàries per arribar a ser el professional especialitzat en disseny d'espais temporals que requereix el mercat actual. El nostre Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals és la formació acadèmica de postgrau que estàs buscant i amb la que aconseguiràs fer créixer el teu perfil professional. 

L'objectiu principal del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals és la formació integral dels estudiants en el camp del disseny d'espais temporals.

Aquesta formació implica l'adquisició de les capacitats següents:

 • Capacitat creativa
 • Capacitat de pensament estratègic
 • Capacitat de recerca
 • Capacitat de treball multidisciplinari i negociació amb els altres agents en el procés de disseny
 • Capacitat de presentar i comunicar dissenys
 • Capacitat de desenvolupar solucions materials per dissenys
 • Capacitat de crear propostes de disseny

L'estructura temàtica i metodològica s'organitza per complir aquest objectiu principal, per garantir que els estudiants que superin el Màster adquiriran un perfil professional d'alt valor afegit especialitzat en el disseny d'espais temporals de tots els formats diferents.

A més de la preparació acadèmica de postgrau, el Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals proporciona formació pràctica a través de la construcció de moltes de les propostes de disseny, de manera que proporciona als estudiants experiència professional especialitzada que els posiciona molt bé en el mercat laboral per al disseny d'espais temporals.

 • Coneixement avançat sobre teoria del disseny d'espais temporals i els seus diversos formats.
 • Especialització en l'àmbit professional emergent en el camp de l'arquitectura efímera i el disseny d'espais temporals.
 • Habilitats avançades en el pensament de disseny estratègic i conceptualització.
 • Habilitats avançades en el desenvolupament tant de recerca aplicada com de projectes orientats a la pràctica.
 • Coneixements teoricopràctics en sistemes de mediació gràfica: mapes, diagrames, puntuacions, guions i protocols.
 • Habilitats avançades en presentacions gràfiques d'alt valor afegit mitjançant múltiples formats i softwares.
 • Capacitat de desenvolupar prototips físics utilitzant les eines avançades del Elisava Lab (impressió 3D, tallador làser, màquines fresadores CNC, emmotllament al buit, màquines per treballar l’acer i la fusta, etc.).
 • Coneixements pràctics en sistemes de construcció de disseny d'espais temporals.
 • Capacitat per preparar presentacions professionals i comunicar els projectes als clients.
 • Experiències reals de treball en equip, des de col·laboradors externs de la fase de disseny de concepte fins a la construcció (pop-ups, esdeveniments, instal·lacions d'art, exposicions i projectes d'espai públic temporal).
 • Habilitats en l'organització de treball en equip orientat a la investigació, i en la planificació i la coordinació.

 

Perfil del professorat

El perfil i la qualitat del professorat és un altre dels factors diferenciadors del nostre programa formatiu. L'equip de professors està integrat pels millors dissenyadors i artistes professionals locals en cadascuna de les àrees d'especialització que es treballen al màster. A més, es troba encapçalat pel Dr. Roger Paez i el Sr. Toni Montes, dos arquitectes i investigadors amb una àmplia i destacada trajectòria.  

Dr. Roger Paez
roger_paez

Dr. Roger Paez

Director del Master’s Degree in Ephemeral Architecture and Temporary Spaces
Toni Montes
Toni

Toni Montes

Co-director del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals