Màster Beyond Packaging

Hem de redefinir com ha de ser el packaging del demà en funció dels reptes als quals s'enfronta el planeta avui dia. Vols unir-te a la conversa i canviar el futur?

Sol·licita informació

Hem de redefinir com ha de ser el packaging del demà en funció dels reptes als quals s'enfronta el planeta avui dia. Vols unir-te a la conversa i canviar el futur?

Titulació

Màster Beyond Packaging 
Títol propi UVic-UCC.

Direcció

Marc Panero 

Idioma

Anglès

Crèdits ECTS

60

Duració

Setembre a juliol

Preu

12.500€ 
(+450€ preinscripció) 
Financiació y beques

Requisits d'accés i d'admissió

Graduats en Disseny i professionals amb experiència. No és essencial haver obtingut un títol universitari per accedir a aquest màster; valorem l'experiència professional tant com la titulació oficial.
Més informació

Busquem dissenyadors gràfics, dissenyadors de producte, dissenyadors industrials, enginyers i perfils creatius que vulguin reformular el packaging d'acord amb el que el nostre ecosistema necessita ara.

El màster Beyond Packaging d'Elisava és un programa innovador d'un any que busca remoure els fonaments de l'statu quo del packaging. En una època en què el consumisme amenaça el planeta, el packaging dels productes es converteix sovint en un símbol d'aquest sense sentit.

Hi ha una creixent consciència de l'amenaça que el sistema capitalista implica per a la vida al nostre planeta. D'altra banda, la profunda crisi generada per la pandèmia COVID-19 ens empeny a prioritzar la "tornada a la normalitat", a les decisions que van provocar la situació actual sense resoldre cap dels problemes preexistents.

Necessitem redefinir els nostres hàbits urgentment i, sens dubte, el packaging també. Hem de consumir menys i consumir millor; cal canviar el joc. Aquest programa de màster planteja donar eines als dissenyadors per crear un futur millor i més ecològic a través del disseny, la investigació, la tecnologia i els materials.
 

En aquest programa abordarem qüestions com:

 • És suficient la sostenibilitat per afrontar l'actual crisi ambiental i social?
 • En quina mesura el disseny pot ajudar a revertir les conseqüències negatives de la societat de consum, a la qual ha contribuït?
 • Quin rol pot tenir el disseny en una societat postcreixement?

Reflexionarem sobre els nostres models econòmics i socials actuals per entendre d'on vénen les tendències de consum i cap a on poden (han d') anar. L'objectiu final d'aquest programa és desenvolupar una consciència crítica com a dissenyadors i ciutadans, per pensar en noves possibilitats i obrir noves oportunitats al voltant del disseny de packaging.

Volem treballar amb estudiants curiosos i inconformistes disposats a utilitzar el disseny per canviar la societat:

 • Proposant nous models de negoci
 • Utilitzant nous materials
 • Pensant nous sistemes
 • Creant nous productes
 • Dissenyant noves realitats
 • Redefinir el packaging per crear un impacte positiu en la societat:
 • Entendre el packaging com un assumpte sociològic
 • Entendre el packaging com un assumpte polític
 • Entendre el packaging com un assumpte mediambiental
 • Entendre el packaging com un assumpte d'investigació
 • Entendre el packaging com un assumpte de disseny

Una visió interdisciplinària del disseny
L'enfocament holístic del programa creu en la pol·linització creuada de les disciplines que se solapen i convergeixen al voltant del packaging.

El nostre procés és col·laboratiu
Comptem amb un gran equip de professors, professionals, experts i convidats als quals els apassiona el que fan, els encanta compartir i generar sinergies. L'experiència es completa amb reptes, projectes, workshops, masterclasses, conferències, showcases i case studies que possibiliten als estudiants connectar amb diferents camps que conflueixen en el panorama del packaging.

 

La pràctica del packaging necessita professionals amb visió de futur i una manera de pensar única, una perspectiva àmplia del disseny contemporani i una bona comprensió del món actual, així com dels reptes en matèria de medi ambient i nous materials. Volem que el nostre programa prepari els estudiants per complir amb aquests objectius a través de l'experimentació activa i el coneixement pràctic amb el suport de professionals de primer nivell.

Mirem el món del packaging d'una manera disruptiva per donar forma a les solucions innovadores del demà. Ens concentrem en idees poc convencionals per millorar en un entorn molt convencional, com acostuma a ser el mercat. Animarem l'exploració i el descobriment per crear noves oportunitats. Buscarem l'inesperat fora dels camins més transitats per canviar l'statu quo.

Aquest màster d'un any està estructurat al voltant de reptes, projectes i tallers dirigits per professionals de referència del disseny, a més de sessions amb orientació teòrica i presentacions càpsula per crítics i conferenciants. Els nostres compromesos professors col·laboraran en el procés i animaran als i les estudiants a anar més enllà, a entrar en detalls sense perdre de vista el pla general, a través d'una combinació equilibrada de pensament, planificació i acció.

El màster Beyond Packaging posa l'accent en les dimensions socials i crítiques del packaging, oferint una comprensió holística de la disciplina en relació amb els reptes contemporanis. És un programa per canviar les coses i passar a l'acció.

Marc Panero
marc_panero

Marc Panero

Director dels Màsters en Disseny Visual, Editorial, Data and Design i Beyond Packaging

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies