Màster Beyond Branding

Les marques es comporten com a organismes vius, adaptant-se i canviant en temps real. Les audiències modelen i determinen el que és o ha de ser una marca amb el poder dels likes i dels shares. Com prosperar i construir marques fetes per perdurar i sobreviure a aquestes condicions més enllà del branding? 

Sol·licita informació

Les marques es comporten com a organismes vius, adaptant-se i canviant en temps real. Les audiències modelen i determinen el que és o ha de ser una marca amb el poder dels likes i dels shares. Com prosperar i construir marques fetes per perdurar i sobreviure a aquestes condicions més enllà del branding? 

Titulació

Màster Beyond Branding 
Títol propi UVic-UCC. 

Direcció

Albert Folch
Rafa Martínez

Idioma

Anglès

Crèdits ECTS

60

Duració

De setembre a juliol

Preu

12.000 €
(+450 € preinscripció) 

 

Accés i requisits d'admissió

Graduats en Disseny Gràfic, Publicitat, Comunicació i professionals amb experiència acreditada. Excepcionalment, llicenciats en màrqueting, belles arts o audiovisuals amb un portfoli demostrable i coneixements avançats de programari de disseny.
Més informació 

Què significa anar més enllà del branding? 

Creiem que el branding, tal com el coneixem, ha evolucionat molt més enllà dels logotips i els manuals de marca. Les marques com a part de la cultura s'han vist molt influenciades pels canvis de la tecnologia i Internet en els darrers 20 anys. El Màster Beyond Branding d'Elisava i Folch és un programa d'un any de durada amb visió de futur que pretén explorar nous territoris de marca, analitzar el panorama actual de la comunicació i estudiar com l'estètica de les marques i els models de negoci s'han vist influïts pels canvis globals. 

Com que les marques s'han tornat més complexes i requereixen estar presents en diferents mitjans, les persones que estan darrere d'elles han de poder respondre a un nou paradigma de comunicació. Les identitats contemporànies s'han d'adaptar a una sèrie d'audiències, formats, dispositius i narratives. A mesura que el món experimenta fenòmens que influeixen en diferents punts de contacte de les nostres vides, les marques han de trobar la manera d'adaptar-se a nosaltres. 

En aquest programa abordarem qüestions com: 

 • Quins són els elements que ha de tenir una marca per sobreviure a un panorama sempre canviant? 
 • Cap a on es dirigeixen les marques en termes de comunicació? 
 • Quin paper tenen avui les marques en la conversa global al voltant de la política i la cultura?
 • Com afecta això a la comunicació de les marques? 

Branding per a una nova era. L'objectiu final d'aquest programa és desenvolupar un enfocament crític i contemporani de la construcció de marques. Estudiar branding des de la comunicació visual fins a l'estratègia i la seva connexió amb l'ètica i els valors de la marca. Crear conjunts d'eines per crear marques per a éssers humans i no per a clients prefabricats o per a un mercat objectiu. 

El màster pretén girar al voltant de diferents àrees de pensament, i explorar camins en: 

 • L'evolució de les marques a través de la història.
 • La influència de la digitalització en la comunicació de les marques.
 • La humanització de les marques.
 • L’economia de la inspiració i com les marques sobreviuen i prosperen en un món on el valor es fixa en els valors i la comunitat. 
 • Creació de continguts i reflexions sobre l'economia de l'atenció, les marques lluitant per l'atenció en les xarxes socials. 
 • Creació de marques flexibles i versàtils.
 • Creació de comunicació de marca amb un enfocament transmèdia.
 • Comprensió de les marques com a objectes socials i culturals. 
 • Comprensió del pont entre el màrqueting, la publicitat i el disseny en el panorama mediàtic actual. 
   

Una visió interdisciplinària i col·laborativa sobre les marques 

Donat que les marques es construeixen en si mateixes a partir de diferents elements, els professionals que treballen al voltant d'elles han d'entendre les marques i a si mateixos de forma holística. 

Tant els professors com els alumnes, els convidats i els experts d'aquest programa procedeixen de diferents perspectives i àrees, creant un entorn en què s'aprèn per juxtaposició. L'experiència del màster s'enriqueix amb la barreja d'aquests diferents tipus de professionals en cada classe, projecte, taller i masterclasses. Els case studies i les xerrades aporten noves perspectives, ja que experts internacionals s'uniran a nosaltres per qüestionar els límits de les marques en la comunicació. 
 

Trobar el teu lloc en l'espectre de les marques 

El programa del Màster Beyond Branding et permetrà comptar amb diferents reptes que t'ajudaran a trobar la teva pròpia veu i camí en el divers món de les marques. Què és el que més t'interessa? Quins són els camps que vols explorar? Com contribueix la meva experiència a aquest àmbit específic del branding? Ens submergirem en diferents camps de la construcció de marques i en els diferents rols que evolucionen constantment en la indústria. 

El màster té arrels profundes en l'anàlisi i investigació tant de client/brief, com de l'espectre cultural que l'envolta, i també com això es connecta i pren una forma visual que representa la marca, però que és capaç de modificar-se i adaptar-se en el temps. El branding no és una identitat corporativa, és una conversa contínua amb les seves audiències, no hi ha diàleg sense un feedback constant de la gent, que després influeix en el procés i es repeteix. Les marques necessiten escoltar més que mai. 

La pràctica del branding avui dia necessita un model obert que permeti canvis sobre la marxa, una perspectiva àmplia per involucrar a diferents perfils creatius en el procés, per tal de cobrir els múltiples camps que una marca té en contacte directe amb les seves audiències. 

Volem que el Màster Beyond Branding prepari als professionals perquè puguin incorporar-se als grups creatius i a les empreses, amb una mentalitat crítica i la capacitat de treballar interdisciplinàriament, en diferents espais relacionats amb el món de les marques, des de la conceptualització, producció i manteniment, fins a la creació de campanyes i continguts. 

Aquest programa, d'un any de durada, s'estructura al voltant de 3 projectes principals que resumeixen els principals fenòmens actuals al voltant de les marques, amb classes teòriques que donen context i anàlisi per entendre l'àmbit cultural on es desenvolupen les marques.

Per complementar l'experiència, hem preparat 3 tallers per abordar i explorar nous territoris de les marques. 

 • Zeitgeist Analysis.
 • Art Direction for digital environments.
 • Light installation.
Albert Folch
albert_folch

Albert Folch

Director del Màster Beyond Branding
Rafa Martínez
rafa

Rafa Martínez

Director del Màster Beyond Branding

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies