Màster Beyond Art Direction

Una visió disruptiva, experimental, exploratòria i multidisciplinària de la Direcció d’Art per identificar, qüestionar i reformular els convencionalismes en el món del disseny i la creativitat.

Sol·licita informació

Una visió disruptiva, experimental, exploratòria i multidisciplinària de la Direcció d’Art per identificar, qüestionar i reformular els convencionalismes en el món del disseny i la creativitat.

Titulació

Màster Beyond Art Direction 
Títol propi UVic-UCC. 

Direcció

Bernard Arce, Lucía Colombo 

Idioma

Anglès 

Crèdits ECTS

60

Duració

Setembre a juliol

Preu

12.000 € 
(+450 € preinscripció)  
Financiació y beques 

Requisits d'accés i d'admissió

Títol oficial de grau o equivalent en Disseny Gràfic, Comunicació Audiovisual, Publicitat, Belles Arts, etc.
Més informació 

El Màster Beyond Art Direction s'apropa a l'univers de la direcció d'art amb una perspectiva definida per tres principis: experiència, experimentació i expressió, qüestionant i reinterpretant mètodes creatius tradicionals per trobar conceptes i estètiques inesperades i originals. 

La direcció d'art és una professió amb especialitzacions molt diverses i concretes, per això juga un paper cada vegada més rellevant a través de les múltiples indústries creatives, la qual cosa obliga a conèixer en detall la naturalesa i els recursos expressius de múltiples llenguatges com són: la paraula, la fotografia, el vídeo, l'objecte i la interacció. En aquest sentit, el Director o Directora d'Art no interpreta les propostes estratègiques sinó que també s’apropa a la realització, la producció, el treball de camp i la creació. Per aquest motiu aquest màster té un format de permanent workshop a on els projectes es porten més enllà del plantejament creatiu i estètic. 

Aquest programa conté una bona dosi de disrupció en la seva essència i té com a una de les seves premisses identificar, qüestionar i destruir convencionalismes en el món del disseny i la creativitat. Per aquesta raó ens situarem en els extrems de l'espectre artístic tant en l'analògic i artesanal, com en el CGI i la virtualitat. El programa busca explorar gèneres i estils específics com l'horror, el documental i l'erotisme. Aquest màster percep la innovació com una àrea que no només li pertany a la revolució digital i busca potenciar el seu caràcter experimental barrejant formats i codis de manera conscient i inesperada, a la recerca de nous resultats. 

A nivell contextual el programa s'enfoca en un espai i temps metamodernistes en què els processos i discursos narratius i deconstructius coexisteixen de manera que provoquen el remix i la intertextualitat. Sota la premissa d'explorar en categories alternatives de la bellesa es visitaran estètiques orientals i nòrdiques. 

Sota la premissa d'apropar-nos a la realització treballarem en la recerca i desenvolupament de projectes d'autor, que ajudin els participants a definir i potenciar la seva estètica i marca personal. El treball col·lectiu també es potenciarà incloent projectes on el grup haurà de complementar-se per assolir els objectius. 

El projecte final s'acostarà al món de la moda i el film, on es desenvoluparan pel·lícules capaces de reptar i explorar en els principis d'aquesta categoria i oferir una mirada fresca, autèntica i transgressora. 

 • Impulsar una visió disruptiva que permet un abordatge fora de la norma a l'hora de crear, el principal valor que pot tenir un creatiu en el context actual. 
 • Construir un perfil professional competitiu i innovador que integri els últims criteris i tendències en comunicació. 
 • Potenciar les aptituds creatives i l'habilitat de transició entre llenguatges, com a qualitats per aportar valor en un mercat en constant canvi: fomentant la immersió en la cultura audiovisual, propiciant la multidisciplinarietat i interrelació de llenguatges i plataformes creatives (música, teatre, cinema, fotografia, recursos audiovisuals, performance, etc.). 
 • Oferir els instruments i les eines necessàries d’una metodologia per a l’anàlisi, la conceptualització i definició formal d’una estratègia. 
 • Fomentar la immersió en la cultura visual, propiciant la multi-disciplinarietat i la interrelació de mitjans i llenguatges creatius (música, teatre, cinema, instal·lació, Internet...) amb la voluntat de gestionar referents i aplicar-los en projectes visuals i/o audiovisuals. 
 • Destacar el paper preponderant de l’estratègia estètica com a valor transformador, econòmic i social.  
 • Atorgar les eines per a propulsar projectes propis, sota una marca personal, un perfil i un estil creatiu definit i únic. 
 • Formar professionals creatius amb una visió i un pensament estratègics en el context de la comunicació i la direcció d’art; perquè elaborin solucions reals i eficients als problemes plantejats en el context del mercat actual. 
 • Formar professionals amb el domini de les competències i les funcions pròpies del director d’art, capaços de crear i dirigir projectes en l’àmbit dels missatges visuals. 
 • Planificar un projecte integral de comunicació estratègica multicanal, des del diagnòstic a la presentació final. 
 • Analitzar l’entorn, a partir de les necessitats comunicatives, determinant quins són els elements clau, els grups d’interès i els processos que intervenen directa i indirectament en la definició d’una proposta de valor i concepte creatiu. 
 • Utilitzar la diversitat de llenguatges, suports i canals, amb l’objectiu d’articular estratègies integrals de comunicació capaces de connectar als clients amb els usuaris. 
 • Generar nous mons possibles mitjançant mètodes projectuals disruptius. 
 • Gestionar el procés creatiu, implícit en qualsevol projecte de direcció d’art, a través de les diferents etapes analític-generatives que el caracteritzen. 
 • Incorporar la Direcció d’Art dins del context professional. 
 • Entendre els mecanismes d’expressió estètica i la seva capacitat per transmetre idees i sensacions. 
 • Conèixer els mecanismes neurològics inherents als processos creatius per aplicar-los als processos generatius. 
 • Canalitzar la creativitat i convertir-la en un valor diferencial, econòmic i de mercat. 
 • Dominar les tècniques de creativitat i estratègia estètica. 

Un cop realitzat amb èxit el programa, estaràs preparat per exercir en els següents entorns professionals: 

 • Productores audiovisuals (publicitat, cinema i TV). 
 • Agències creatives. 
 • Estudis i empreses de disseny. 
 • Empreses de comunicació multimèdia. 
 • Direcció d’Art “in house” en empreses i institucions. 

Beatriz Barco: Neurobiòloga especialista en comunicació. És guionista i periodista freelance, especialitzada en temes relacionats amb la ciència. Actualment treballa a l'agència de comunicació científica Ubik Media. 

Xavier Camós: Brand manager de cerveses Moritz. Ha participat en el llançament de la flagship de la marca, la Fàbrica Moritz Barcelona, així com de l'estratègia de comunicació actual de la mateixa. 

Andrés Hispano: Realitzador audiovisual, comissari artístic, docent i escriptor especialitzat en cinema. Actualment desenvolupa per al CCCB la plataforma audiovisual SOY CÁMARA. 

Nacho Gómez: Professor i realitzador audiovisual, especialitzat en documentals i publicitat. Ha estat premiat en diferents festivals com el de Sant Sebastià, El Sol o El Ojo Iberoamericano, a Buenos Aires. 

Sònia Figueras: Producer d'imatge fixa i en moviment. En els últims 10 anys, ha treballat com a productora en diferents àmbits, des del rodatge (live action), a l'animació (CGI), fotografia com en campanyes interactives. 

Marc Sancho: Dissenyador gràfic i director d’art. Es fundador de l’estudi Querida, especialitzat en direcció creativa i estratègia de continguts. El seu últim projecte ha estat fundar la productora audiovisual Mañana. 

 

Col·laboradors

Mimi Margalef: Director creatiu, director d'art i dissenyador de producció. Ha treballat en ambdues parts de la publicitat durant més de 15 anys en agències com C14 Barcelona o Contrapunto BBDO Barcelona. 

Flowers by Bornay: Creadors d'art floral. El taller ha estat i és responsable de la decoració floral d'hotels, esdeveniments i accions per a marques com Hermès o Louis Vuitton. Reconegut com un dels millors tallers d'art floral al món.  

Michele Pinna: Director d'art que treballa a la indústria de la moda amb una sòlida formació en disseny gràfic i digital. Ara treballa com a director d’art de Desigual.  

Beatriu Malaret: Consultora i formadora del desenvolupament de perfils professionals orientats a la gestió integral i estratègica al sector del disseny i la moda. Professora de teoria de la moda i el disseny. 

Isabel Domènech: Estilista i directora creativa, amb experiència en estilisme editorial, a e-commerce, en publicitat, en videoclips i assessorament de marques. Ha treballat per a clients com Rosalia o Nike. 

Pepi de Boissieu: Dirigeix un estudi creatiu on el menjar és l’eix central. Utilitza el disseny i l’art per crear instal·lacions d’aliments a mida i experiències alimentàries.  

Albert Majos: Professional del màrqueting olfactiu i creador d'Akewuele, que ha creat el odotip per a marques com: PSC, BMW, o MINI i treballant per a la línia cosmètica i perfumeria de Pull & Bear i Oysho. 

Zoe Barceló: Director creatiu. Amb un perfil creatiu i estratègic porta a terme projectes de comunicació, disseny i innovació en col·laboració amb agències de publicitat, estudis de disseny, d'arquitectura i clients finals. 

Jesús Obelmejías: Regional Manager a Opinno, una consultoria d’innovació. Conferenciant i especialista en comunicació i innovació tecnològica. 

Dedo Ciego: Directors de mixmedia i artistes visuals. Exploren la imatge en moviment combinant tècniques artesanals, materials digitals i processos analògics a la recerca de resultats únics en la creació de vídeos. 

Berta Valls: Productora d’esdeveniments. Ha treballat com a directora creativa en VICE en els últims 10 anys i ara col·labora externament sobretot en la conceptualització d'esdeveniments i experiències de marca. 

Domestic Data Streamers: Consultoria de comunicació estratègica que crea narracions a través de dades. Han realitzat instal·lacions per a diferents museus i institucions tant a nivell nacional com internacional. 

David Carabén: Cantant, guitarrista i compositor del grup Mishima. Columnista esportiu setmanal a La Vanguardia i col·laborador en alguns programes de RAC1.  

Ainhoa Nagore: Directora d’art independent que ha treballat amb marques, agències de publicitat i estudis de disseny. Ofereix serveis creatius que van des de l’estratègia d’imatge fins a solucions de marca. 

Dani Trujillo: Compositor, dissenyador de so, mescla i postproducció d'àudio. Ha realitzat la música d'espots per a marques com Toyota o Audi, i també ha compost la música de diversos llargmetratges i curtmetratges. 

Ber Arce
Ber Arce Elisava

Ber Arce

Codirector del Màster en Disseny i Direcció d’Art
Codirector del Màster en Direcció Creativa i Comunicació
Lucía Colombo
Lucía Colombo

Lucía Colombo

Directora del Màster Beyond Art Direction i professora del Màster en Direcció d'Art

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies