TypeJuly - Mark van Wageningen (Novo Typo)

Type and color

Sol·licita informació

Type and color

Durada

Juliol 2022 (TBC)

Idioma

Anglès 

Paraules clau

Cromàtic, tipografia, disseny

Nivell

Estudiants de disseny tipogràfic, tipografia, disseny gràfic-editorial i interessats en tipografia.

Qui pot aplicar

Tots els que tinguin un interès obsessiu en el disseny tipogràfic.

Coneixements/experiència requerida

Habilitats bàsiques de dibuix i experiència bàsica a Adobe Illustrator / InDesign / Photoshop i/o Glyphs.

Nota

Les dates poden canviar i els cursos poden cancel·lar-se segons l'evolució de la pandèmia.

Per què els dissenyadors de tipografies pensen tradicionalment en blanc i negre? El món i la web són en color, Hollywood ja no produeix pel·lícules en blanc i negre... Només els dissenyadors de tipografies segueixen pensant en aquests termes. Els tipògrafs avui en dia viuen a l’Edat d’Or del disseny. Obrim la nostra imaginació i donem color a les nostres lletres. La llegibilitat és un enfocament molt sobrevalorat a la comunicació tipogràfica moderna.
 

Objectius

Aquest taller convida a reconsiderar aquest enfocament tradicional del blanc i negre en el disseny tipogràfic. El modernisme ‘menys és més’ s’ha convertit en una frase buida que il·lustra un enfocament conservador del disseny tipogràfic. Aquest workshop començarà amb la deconstrucció de les formes bàsiques d’un caràcter i acabarà amb la transformació d’una forma estàtica en una dinàmica. Tot es farà a color. Color is the new Bold!
 

Materials

Els participants han de portar el seu propi ordinador portàtil amb Adobe Illustrator / Indesign / Photoshop i/o Glyphs instal·lat. L'escola proporcionarà els materials de dibuix necessaris, encara que els participants són lliures de portar els seus propis materials.

Comencem amb una quadrícula sistemàtica com a base per a un tipus de lletra cromàtica. Podem deconstruir un tipus de lletra amb color? Quina és la diferència entre alt i baix contrast en forma i color? Quins colors esculls? Quines són les teories bàsiques del color? Com es connecten la mida de la font i el contrast de color? Quins són els tres paràmetres d’un disseny tipogràfic multicolor? Com a dissenyador, la teva tasca principal és organitzar la informació.

El color pot ser una eina útil en l’organització editorial del text? Podem transformar una lletra estàtica en dinàmica? Serà el color el nou Bold? Aquest taller se centrarà principalment en la investigació de disseny, el dibuix, l’esbós i l’experimentació amb el color i el tipus. Com a resultat, ens centrarem amb la construcció i deconstrucció d’aquest concepte i no necessàriament acabarem amb un producte de disseny complet. Serà increïble!

Mark van Wageningen és el fundador de Novo Typo, estudi de disseny tipogràfic i fundició tipogràfica a Amsterdam. El 2015, va iniciar el projecte Typewood sobre el disseny, la deconstrucció i la transformació de tipografies digitals multicolors en tipus de fusta per a impressió. Ziza, el seu equivalent amb tipus de plom, va ser creat el 2016. Tots dos projectes mostren el futur del disseny tipogràfic multicolor a través de la revitalització i deconstrucció de les tradicions tipogràfiques.

Mark ha escrit diversos llibres sobre disseny de tipus cromàtics, com Novo Tipus Color Book (2017) i Color and Type (Princeton Architectural Press, 2019). Com autoproclamat ambaixador de la tipografia multicolor, van Wageningen imparteix workshops i conferències sobre disseny tipogràfic policromàtic en diverses congressos i festivals internacionals de disseny.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies