TypeJuly - Manuel Krebs (Norm)

Modular typefaces as a design tool

Sol·licita informació

Modular typefaces as a design tool

Durada

Juliol 2022 (TBC)

Idioma

Anglès

Paraules clau

Experimentar, curiositat, ordre, estructura 

Nivell

Tots els nivells.

Qui pot aplicar

Dissenyadors gràfics i de tipografia (el bo, el dolent i el lleig).

Coneixements/experiència requerida

Veure 'Qui pot aplicar'.

Nota

Les dates poden canviar i els cursos poden cancel·lar-se segons l'evolució de la pandèmia.


Quan el dia acaba i comença la nit, hi ha un moment que no queda clar a quin dels dos estats pertany. En francès, aquest moment s’anomena ‘entre chien et loup’ (entre gos i llop). En certa manera, aquest moment també existeix dins la tipografia, l’escriptura és el dia i la imatge és la nit.

Exactament així és com flueix la frontera entre el dissenyador gràfic i el dissenyador tipogràfic, perquè des de quan el dissenyador gràfic és un dissenyador tipogràfic i el dissenyador tipogràfic un dissenyador gràfic? El taller tracta aquestes àrees grises.
 

Objectius

El workshop se centra en el desenvolupament de fonts modulars. Es desenvoluparà un inventari de mòduls que permetin la creacrió de lletres. Els mòduls són les mol·lècules del projecte. Per aplicar els mòduls, es desenvoluparan eines per crear-los i reproduir-los. L’objectiu és tenir el control de tot el procés de producció (literalment) a les seves pròpies mans.
 

Materials

Eines estàndard per a treball digital. L'escola proporcionarà els materials de dibuix necessaris, encara que els participants són lliures de portar els seus propis materials.

  • Introducció al brief.
  • Discussions individuals sobre el projecte.
  • Discussions en grup sobre el projecte.
  • Presentacions.

Manuel Krebs (1970, Berna, Suïssa) va estudiar disseny gràfic a l’Escola d’Arts Aplicades de Biel-Bienne. L’any 1999 funda amb Dimitri Bruni l’estudi de disseny gràfic Norm i l’any 2007 s’incorpora Ludovic Varone. Norm se centra en el disseny i la publicació de llibres i tipografies. El disseny de llibres inclou la investigació auto-comissionada en el camp del disseny tipogràfic i gràfic, sent les més rellevants Norm: Introduction (2000) i Norm: The Things (2002).

Els seus encàrrecs inclouen nombroses col·laboracions amb museus (MoMA, Tate Modern, Louvre, Centre Pompidou, Triennale Milano, Kunsthaus Zurich, Museum für Gestaltung Zurich) i artistes (Fischli & Weiss, Simon Starling, Christian Marclay, Kelley Walker, Shirana Shahbazi).

Entre altres, han dissenyat la tipografia ‘Simple’ per a l’aeroport de Colonia/Bonn, la tipografia corporativa dels rellotges Omega i Swatch; i els tipus de lletra ‘Replica’ i ‘Riforma’.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies