A la plaça: Tipus d'apropiació de l'espai públic a Barcelona


Títol

A la Plaça: Modes of Public Space Appropriation in Barcelona

Curs

Master’s degree in Ephemeral Architecture and Temporary Spaces (MEATS), 2017-18

Autoria

Toni Montes + Roger Paez (coords.), Manuela Valtchanova i estudiants del MEATS

Col·laboradors

Civic-City, Théâtre Saint-Gervais (Ginebra), Centre Pompidou (París)

Aquest projecte prové de ‘Places en Relation’, una col·laboració internacional on escoles de disseny de diferents ciutats del món aborden, relacionen i transformen les places de la seva ciutat per generar i intercanviar idees que promoguin la responsabilitat, la conversa, la participació i els processos i pràctiques de presa de decisions que permetin nous modes de governança de sistemes complexos com ciutats.

Cadascuna de les places escollides encarna i il·lustra un tipus específic d'apropiació i ajuda a desenvolupar nous modes d'interacció social en l'espai públic. ALP pretén entendre   maneres radicalment diferents a través de les quals es produeix l'apropiació pública de les places,obrint així un debat sobre com s'utilitza l'espai públic avui i com es podria apropiar encara més per teixir persones i llocs de manera significativa per generar un sentit de pertinença i de comunitat que fomenti les responsabilitats individuals i compartides.

Utilitzant eines de cartografia (‘mapping’), comprenem maneres radicalment diferents mitjançant les quals es produeix l'apropiació pública de les places. Usant eines  narratives (‘storytelling’) recopilem experiències i creem narracions basades en usos reals de l'espai públic.

Com podem entendre millor les relacions entre persones i llocs? Com podem utilitzar els espais existents per generar nous patrimonis urbans comuns (‘urban commons’)?

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies