Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial et permetrà dissenyar, redissenyar, gestionar i desenvolupar productes mentre adquireixes unes capacitats projectuals i tècniques per transformar una idea de disseny en una solució industrial.

Sol·licita informació

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial et permetrà dissenyar, redissenyar, gestionar i desenvolupar productes mentre adquireixes unes capacitats projectuals i tècniques per transformar una idea de disseny en una solució industrial.

Branca de coneixement

Enginyeria i Arquitectura

Titulació

Graduat en Enginyeria de Disseny Industrial - Grau Universitari en Enginyeria de Disseny Industrial, títol homologat expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Mencions

Disseny de Producte
Desenvolupament de Producte
Gestió de Producte

Durada

4 anys

Horari

Curs 1 i 2 – de 8h a 14h
Curs 3 i 4 – de 15.15h a 21h (depenent de les optatives l'horari pot ampliar-se)

Data d'inici

Setembre

Idioma

Català / Castellà / Anglès

Places de nou accés

90

Crèdits

240 ECTS
(60 ECTS per curs acadèmic)

Preu

152,50 €/ECTS
Finançament i beques

Nota de tall 2018-19

5

A Elisava creiem que tu ets qui ha de decidir el teu propi camí. En el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial repensarem junts els límits del disseny i l'enginyeria i totes les seves disciplines perquè tinguis a la teva disposició totes les eines, coneixements i recursos necessaris per a treure el màxim partit del teu pas per l'Escola. Volem que potenciïs al màxim les teves capacitats i construeixis pas a pas el perfil d'enginyer o enginyera que vulguis ser. Creiem en el “fer” com a motor per al canvi i la innovació.

Per això, el nostre model educatiu es basa en el treball per projectes, on totes les disciplines coexisteixen i es combinen per a obtenir els resultats més originals i disruptius possibles. En el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial aprendràs a generar idees i superar reptes que conformin nous paradigmes i realitats. Pensem en l'Escola com un hub de connexions i, per això, fomentem i reforcem les relacions amb el teixit empresarial i institucional, els i les professionals del disseny i l'enginyeria i els nostres exalumnes. Així, tindràs al teu abast una xarxa de contactes nacionals i internacionals de primera línia ja sigui per a realitzar pràctiques, participar en projectes o anar-te d'Erasmus.

Creus que la ciència és la màgia del s.XXI? Vols ser capaç de crear nous productes, sistemes i serveis per a solucionar problemes quotidians? T'interessa l'estètica, el disseny i també la tecnologia? El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial d'Elisava es per a tu.

El paper de l'enginyer o l'enginyera en disseny industrial és capital en la societat actual. Cada dia es descobreixen nous materials, processos productius amb una infinitat de possibles aplicacions. Existeixen avanços científics i tecnològics que fan que l'entorn social i industrial en el qual vivim estigui en contínua transformació. Canvis constants que requereixen repensar contínuament el significat dels productes, els sistemes i els serveis.

 

Objectius del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial posa a la teva disposició les eines necessàries per a entendre aquests canvis i convertir-los en realitats, fent de pont entre societat, tecnologia i empresa. Durant els quatre anys de formació, desenvoluparàs les teves capacitats i aptituds per a convertir-te en un o una professional capaç de transformar tendències socials i tecnològiques en oportunitats de disseny, idees en formes, dibuixos en prototips, experiments amb materials en experiències d'usuari, prototips tecnològics en dissenys viables industrialment, propostes de valor en models de negoci sostenibles econòmica, ecològica i socialment.

Perfil d'ingrés recomanat

Vols cursar el nostre Grau en Enginyeria de Disseny Industrial? Considerem important que tinguis una gran motivació i una notable curiositat intel·lectual. També tenim en compte la teva bona capacitat observadora i crítica respecte al funcionament i muntatge de diferents peces de productes, objectes i utensilis.¿Destaques en les teves habilitats tècniques i artístiques? Si la resposta és sí, només et cal tenir una bona una predisposició a treballar en equip i un bon domini de la teva llengua, així com una bona base en una llengua estrangera.

La finalitat del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial és la d'oferir-te els coneixements i les competències necessaris perquè siguis capaç de dissenyar, desenvolupar i gestionar de manera integral un producte, des de la seva creació fins al seu llançament, intervenint i planificant totes les fases del seu cicle de vida. Les mencions no es basen en el camp d'aplicació sinó en la fase del procés de disseny en la qual els estudiants volen innovar:

Menció en Disseny de Producte
Menció en Disseny de Producte

Innovar mitjançant la tecnologia en la conceptualització de producte.

Aquesta és l'especialitat del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial que has de triar si vols convertir-te en un o una professional expert i competent que pugui intervenir en qualsevol de les fases del procés de conceptualització i experimentació d'un producte; és a dir, en la seva creació o redissenyo de manera innovadora i amb capacitat crítica.

Menció en Desenvolupament de Producte
Menció en Desenvolupament de Producte

Innovar mitjançant la tecnologia en el procés de producció i disseny de detall.

Si curses aquesta especialitat del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial seràs capaç de fer “fabricable” la idea d'un nou producte, garantint que funcioni correctament, que mantingui una relació funció-forma adequada, que es fabriqui de forma eficient i sostenible i que, a més, incorpori elements innovadors des de tots els punts de vista: simulació, materials avançats, integració tecnològica...

Menció en Gestió de Producte
Menció en Gestió de Producte

Innovar mitjançant la tecnologia en l'experiència d'usuari i els models de negoci.

Aquesta especialitat del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial et formarà com a professional competent i et permetrà adquirir els coneixements i l'experiència projectual necessaris per a la gestió de la innovació, dels nous productes i models de negoci: data-driven design, disseny d'interacció...

Qualsevol d'aquestes àrees d'especialització del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial implica convertir-se en un o una professional identificat amb el procés tècnic, formal i creatiu del disseny, tenint en compte les tendències del moment (socials, culturals, estètiques, tecnològiques, econòmiques i mig ambientals). Una persona responsable del projecte tècnic de desenvolupament de producte, capaç de donar viabilitat tecnològica i econòmica al producte. Algú que estigui identificat amb el procés productiu, amb visió per a definir les tecnologies necessàries per a la fabricació del producte i l'optimització dels recursos. En definitiva, un o una professional amb capacitat de millorar l'entorn.

Una vegada finalitzat el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial, tindràs els coneixements i les habilitats necessàries per a promoure millores qualitatives en l'activitat de qualsevol empresa, estudi, departament d'I+D, oficina tècnica o projecte del qual formis part. O fins i tot podràs iniciar el teu propi projecte i muntar una start-up en qualsevol àmbit i sector.

Alguns exemples són:

 • Transport i mobilitat: disseny de cotxes o components per a cotxes, bicis elèctriques, patinets elèctrics, avions…
 • Electrònica de consum: disseny o desenvolupament de productes i dispositius electrònics com a mòbils o tauletes.
 • Alimentació: disseny d'embalatge i envasos.
 • Biomèdica: desenvolupament de material per a hospitals, pròtesis, eines de laboratori, etc.
 • Esport: innovació en materials, disseny d'equipament esportiu, calçat, roba, etc.
 • Wearables: integració de tecnologia en teixits, accessoris electrònics.
 • Aplicacions digitals: disseny i desenvolupament de pàgines web, aplicacions mòbils, internet de les coses, aplicacions de realitat augmentada i realitat virtual…

El 90% dels nostres estudiants troba treball en els mesos consecutius a la finalització del Grau i la majoria estan satisfets amb el seu actual treball (puntuació: 8/10). A més, el 80% repetirien Grau i Universitat*. *Font: estudis.aqu.cat/dades/web/inici

Alguns exalumnes del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial que potser coneguis:

 • Elena Vivas per a Reebook
 • Meritxell Pujol per a IKEA
 • Cesar Rojo per a Cero Design
 • Mireia Vilalta per a Danone
 • David Matanzas per a AIRK Drones
 • Ivan Pajares per a IDNEO
 • Oriol Berotmeu per a Grifols
 • Eduard Niubo per a Rucker
 • Alejandro Mesonero per a SEAT – Head of Design
 • Marc Illan per a Adidas - Senior Footwear Designer
 • Raquel Ojeda per a LEGO (Dinamarca)
 • José López per a OIKO
 • Aleix Inglés per a Samsung (Inglaterra)

La col·laboració amb el sector empresarial i institucional forma part del dia a dia de l'Escola. És per això que, durant els quatre anys del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial, tindràs la possibilitat de participar en projectes acadèmics, workshops i altres activitats realitzades en col·laboració amb empreses i institucions com Hard Rock Cafè, Sony, Swarovski, HP, Desigual, Danone, SEAT, Santa&Col·le, Sónar, Mira, MACBA, Fundació Arrels, Desis Network i el Victoria & Albert Museum. A més, a partir del 3er curs (o quan tinguis 120 crèdits superats), tindràs la possibilitat de cursar pràctiques curriculars i/o extracurriculars en empreses de primera línia perquè puguis incorporar-te al món laboral amb totes els coneixements i recursos necessaris.

A Elisava creiem que l'intercanvi i la mobilitat d'estudiants i professors enriqueixen la formació universitària i, per això, potenciem les relacions internacionals de l'Escola amb altres centres educatius, universitats i centres de recerca de tot el món. Actualment, tenim convenis amb més de 70 de les universitats més reconegudes i influents del món del disseny i l'enginyeria a nivell mundial.

Aquí pots consultar el pla d'estudis complet amb la relació de totes les assignatures que conformen el nostre Grau en Enginyeria de Disseny Industrial. Si ets dels quals prefereix veure-ho tot d'un sol cop d'ull, et deixem aquest enllaç perquè puguis descarregar-te el quadre amb el resum d'assignatures per curs. I si prefereixes aprofundir en el contingut de cada assignatura, ja pots començar a llegir.

Estructura i continguts

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial es desenvolupa en quatre anys.

El primer curs està format per assignatures que et donaran una visió global dels conceptes fonamentals de l'enginyeria i el disseny. Durant el segon curs et donarem una visió global del futur de la professió. Podràs experimentar amb les tecnologies més avançades i emergents.

Així, durant els dos primers anys aprendràs, d'una banda, les eines cientificotècniques, d'expressió i representació necessàries per a la resolució tècnica, la formalització i el desenvolupament del producte; i per l'altre, et submergiràs en la cultura de l'estètica i el disseny, necessària per a la contextualització i formalització del producte necessària per al desenvolupament de la professió.

El tercer curs és un any d'innovació on aplicaràs els coneixements obtinguts en la part del procés de disseny en la qual et vulguis especialitzar, la teva menció. També en aquest curs, podràs realitzar pràctiques curriculars o cursar un semestre en una universitat estrangera a través del programa Erasmus.

A part de les assignatures pròpies de la teva menció, durant el tercer i el quart curs, cursaràs assignatures obligatòries de l'àrea de projectes i unes altres de caràcter multidisciplinari en l'àmbit de l'empresa, els processos industrials i la programació i interacció en el producte. Aquests continguts t'aportaran els coneixements i competències necessàries per a aplicar estratègies per a la innovació, la gestió, l'emprenedoria i els nous models de negoci en el camp de l'enginyeria i el producte

El quart curs és un any professionalizador durant el qual hauràs de desenvolupar el teu Treball Fi de Grau (TFG), on demostraràs el teu posicionament personal a través d'un projecte que integri i demostri totes les competències que hauràs adquirit al llarg del Grau.

Dr. Oscar Tomico
oscar_tomico

Dr. Oscar Tomico

Cap d'estudis
Jessica Fernández
jessica_fernandez

Jessica Fernández

Coordinadora de l'Àrea de Projectes d'Enginyeria
Marta Janeras
marta_janeras

Marta Janeras

Coordinadora de l’Àrea de Ciència i Tecnologia
Dra. Marta González
Dra. Marta González

Dra. Marta González

Cap de l'Àrea de Materials
Dra. Anna del Corral
ANNA_MARIA_CORRAL

Dra. Anna del Corral

Coordinadora de l'Àrea d'Expressió, Representació i Dades
Dra. Laura Clèries
laura_cleries

Dra. Laura Clèries

Professora de l'Àrea de Materials
Coordinadora d'Elisava Research
Dr. Javier Peña
Javier Peña

Dr. Javier Peña

Director General 
Xavi Riudor
XAVIER RIUDOR

Xavi Riudor

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Dra. Pilar Mellado
pilar_mellado

Dra. Pilar Mellado

Professora de l'Àrea d'Expressió Gràfica
Coordinadora del Programa d'Estudis Simultanis i de TFG
Dr. Martin Andreas Koch
martin_koch

Dr. Martin Andreas Koch

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia 
Coordinador del laboratori de Ciència i Tecnologia
Guillem Martin Casacuberta
guillem casacuberta

Guillem Martin Casacuberta

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Dr. Pere Llorach
pere_llorach

Dr. Pere Llorach

Professor de l'Àrea de Materials
Coordinador de Sostenibilitat i Agent d'Igualtat
Dr. Jonathan Chacón
jonathan-chacon.jpg

Dr. Jonathan Chacón

Professor de l'Àrea d'Expressió, Representació i Dades
Coordinador del Laboratori de Captura de Moviment
Dr. Juan Crespo
 Juan Crespo

Dr. Juan Crespo

Professor de l'Àrea de Projectes d'Enginyeria
Dr. Joan Gómez
Joan Gómez

Dr. Joan Gómez

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Coordinador del Laboratori d'Electrònica i d'Interacció

Curs 3

2 Trimestre

3 Trimestre

Curs 4

2 Trimestre

3 Trimestre

Optatives

Desenvolupament de producte

Projecte de sostenibilitat
Projecte d'energia
Smart Skin
Smart Skin

Programa d'Estudis Simultanis

Smart Skin

Carla Calomardo; Mar Martín; Àlex Ribes; Laia Sunyer; Eva Vázquez; Marta Vives

Programa d'Estudis Simultanis

Smart Skin

Carla Calomardo; Mar Martín; Àlex Ribes; Laia Sunyer; Eva Vázquez; Marta Vives
If Maps Could Talk
If Maps Could Talk

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

If Maps Could Talk

Alexandra Ballotta

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

If Maps Could Talk

Alexandra Ballotta
Sonora
Sonora

Màster en Enginyeria de Disseny Industrial

Sonora

Alejandro Plasencia Tapia

Màster en Enginyeria de Disseny Industrial

Sonora

Alejandro Plasencia Tapia
Colla
Colla

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Colla

Oriol Massanés Flores

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Colla

Oriol Massanés Flores
Nui
Nui

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Nui

Carlos Borràs, Anna Plana i Ferran Verdaguer

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Nui

Carlos Borràs, Anna Plana i Ferran Verdaguer
Mae
Mae

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Mae

Humberto Iess

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Mae

Humberto Iess
Oxo
Oxo

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Oxo

Diversos autors

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Oxo

Diversos autors
Cocoon
Cocoon

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Cocoon

Ona Bombí

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Cocoon

Ona Bombí

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies