Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial et permetrà dissenyar, redissenyar, gestionar i desenvolupar productes mentre adquireixes unes capacitats projectuals i tècniques per transformar una idea de disseny en una solució industrial.

Sol·licita informació

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial et permetrà dissenyar, redissenyar, gestionar i desenvolupar productes mentre adquireixes unes capacitats projectuals i tècniques per transformar una idea de disseny en una solució industrial.

Branca de coneixement

Enginyeria i Arquitectura

Titulació

Graduat en Enginyeria de Disseny Industrial - Grau Universitari en Enginyeria de Disseny Industrial, títol homologat expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Mencions

Disseny de Producte
Desenvolupament de Producte
Gestió de Producte

Durada

4 anys

Horari

Curs 1 i 2 – de 8h a 14h
Curs 3 i 4 – de 15.15h a 21h (depenent de les optatives l'horari pot ampliar-se)

Data d'inici

Setembre

Idioma

Català / Castellà
Algunes assignatures en anglès

Places de nou accés

90

Crèdits

240 ECTS
(60 ECTS per curs acadèmic)

Preu

157 €/ECTS
Finançament i beques

Nota de tall 2018-19

5

En el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial qüestionarem els límits del disseny i l’enginyeria en totes les seves disciplines. Durant els quatre anys que dura el grau, aniràs adquirint totes les eines, coneixements i recursos necessaris per a treure el màxim profit del teu pas per Elisava. Com a escola de disseny, el nostre principal objectiu és ajudar-te a potenciar al màxim les teves capacitats i a construir, pas a pas, el perfil d'enginyer o enginyera que vols ser.

Tenim clar que només en el “fer” es troba la clau per assolir el canvi i la innovació que tant requereixen els nous temps. Per això, el nostre model educatiu es basa en el treball a partir de projectes, on totes les disciplines poden coexistir i combinar-se per a obtenir resultats únics i originals.

Estudiar Enginyeria de Disseny Industrial a Barcelona

En el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial aprendràs a generar idees i a superar els reptes necessaris, i després d'aquests quatre anys formant-te, el teu pas per l'escola t'haurà convertit en un gran professional de l'enginyeria capaç de conformar nous paradigmes i realitats.

Des d'Elisava pensem en la nostra pròpia escola com un concentrador d'infinitat de connexions. Per això, ens mantenim en ple contacte amb el teixit empresarial i institucional, també amb els professionals del disseny i l'enginyeria i, sobretot, amb els i les nostres exalumnes. Així, hem creat una xarxa de contactes nacionals i internacionals de primer nivell que sempre tindràs al teu abast. Ja sigui per realitzar pràctiques, per a participar en projectes o per anar-te'n d'Erasmus, la gran comunitat que conforma Elisava sempre estarà al teu costat.


Creus que la ciència és la màgia del s.XXI? Vols ser capaç de crear nous productes, sistemes i serveis per a solucionar problemes quotidians? T'interessa l'estètica, el disseny i també la tecnologia? El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial d'Elisava es per a tu.

El paper de l'enginyer o l'enginyera en disseny industrial és capital en la societat actual. Cada dia es descobreixen nous materials, processos productius amb una infinitat de possibles aplicacions. Existeixen avanços científics i tecnològics que fan que l'entorn social i industrial en el qual vivim estigui en contínua transformació. Canvis constants que requereixen repensar contínuament el significat dels productes, els sistemes i els serveis.

 

Objectius del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial posa a la teva disposició les eines necessàries per a entendre aquests canvis i convertir-los en realitats, fent de pont entre societat, tecnologia i empresa. Durant els quatre anys de formació, desenvoluparàs les teves capacitats i aptituds per a convertir-te en un o una professional capaç de transformar tendències socials i tecnològiques en oportunitats de disseny, idees en formes, dibuixos en prototips, experiments amb materials en experiències d'usuari, prototips tecnològics en dissenys viables industrialment, propostes de valor en models de negoci sostenibles econòmica, ecològica i socialment.

Perfil d'ingrés recomanat

Vols cursar el nostre Grau en Enginyeria de Disseny Industrial? Considerem important que tinguis una gran motivació i una notable curiositat intel·lectual. També tenim en compte la teva bona capacitat observadora i crítica respecte al funcionament i muntatge de diferents peces de productes, objectes i utensilis.¿Destaques en les teves habilitats tècniques i artístiques? Si la resposta és sí, només et cal tenir una bona una predisposició a treballar en equip i un bon domini de la teva llengua, així com una bona base en una llengua estrangera.

La finalitat del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial és la d'oferir-te els coneixements i les competències necessaris perquè siguis capaç de dissenyar, desenvolupar i gestionar de manera integral un producte, des de la seva creació fins al seu llançament, intervenint i planificant totes les fases del seu cicle de vida. Les mencions no es basen en el camp d'aplicació sinó en la fase del procés de disseny en la qual els estudiants volen innovar:

Menció en Disseny de Producte
Menció en Disseny de Producte

Innovar mitjançant la tecnologia en la conceptualització de producte.

Aquesta és l'especialitat del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial que has de triar si vols convertir-te en un o una professional expert i competent que pugui intervenir en qualsevol de les fases del procés de conceptualització i experimentació d'un producte; és a dir, en la seva creació o redisseny de manera innovadora i amb capacitat crítica.

Menció en Desenvolupament de Producte
Menció en Desenvolupament de Producte

Innovar mitjançant la tecnologia en el procés de producció i disseny de detall.

Si curses aquesta especialitat del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial seràs capaç de fer “fabricable” la idea d'un nou producte, garantint que funcioni correctament, que mantingui una relació funció-forma adequada, que es fabriqui de forma eficient i sostenible i que, a més, incorpori elements innovadors des de tots els punts de vista: simulació, materials avançats, integració tecnològica...

Menció en Gestió de Producte
Menció en Gestió de Producte

Innovar mitjançant la tecnologia en l'experiència d'usuari i els models de negoci.

Aquesta especialitat del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial et formarà com a professional competent i et permetrà adquirir els coneixements i l'experiència projectual necessaris per a la gestió de la innovació, dels nous productes i models de negoci: data-driven design, disseny d'interacció...

Qualsevol d'aquestes àrees d'especialització del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial implica convertir-se en un o una professional identificat amb el procés tècnic, formal i creatiu del disseny, tenint en compte les tendències del moment (socials, culturals, estètiques, tecnològiques, econòmiques i mig ambientals). Una persona responsable del projecte tècnic de desenvolupament de producte, capaç de donar viabilitat tecnològica i econòmica al producte. Algú que estigui identificat amb el procés productiu, amb visió per a definir les tecnologies necessàries per a la fabricació del producte i l'optimització dels recursos. En definitiva, un o una professional amb capacitat de millorar l'entorn.

Una vegada finalitzat el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial, tindràs els coneixements i les habilitats necessàries per a promoure millores qualitatives en l'activitat de qualsevol empresa, estudi, departament d'I+D, oficina tècnica o projecte del qual formis part. O fins i tot podràs iniciar el teu propi projecte i muntar una start-up en qualsevol àmbit i sector.

Alguns exemples són:

 • Transport i mobilitat: disseny de cotxes o components per a cotxes, bicis elèctriques, patinets elèctrics, avions…
 • Electrònica de consum: disseny o desenvolupament de productes i dispositius electrònics com a mòbils o tauletes.
 • Alimentació: disseny d'embalatge i envasos.
 • Biomèdica: desenvolupament de material per a hospitals, pròtesis, eines de laboratori, etc.
 • Esport: innovació en materials, disseny d'equipament esportiu, calçat, roba, etc.
 • Wearables: integració de tecnologia en teixits, accessoris electrònics.
 • Aplicacions digitals: disseny i desenvolupament de pàgines web, aplicacions mòbils, internet de les coses, aplicacions de realitat augmentada i realitat virtual…

El 90% dels nostres estudiants troba treball en els mesos consecutius a la finalització del Grau i la majoria estan satisfets amb el seu actual treball (puntuació: 8/10). A més, el 80% repetirien Grau i Universitat*. *Fuente: estudis.aqu.cat/dades/Web/Inici 

Alguns exalumnes del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial que potser coneguis:

 • Elena Vivas per a Reebook
 • Meritxell Pujol per a IKEA
 • Cesar Rojo per a Cero Design
 • Mireia Vilalta per a Danone
 • David Matanzas per a AIRK Drones
 • Ivan Pajares per a IDNEO
 • Oriol Berotmeu per a Grifols
 • Eduard Niubo per a Rucker
 • Alejandro Mesonero per a SEAT – Head of Design
 • Marc Illan per a Adidas - Senior Footwear Designer
 • Raquel Ojeda per a LEGO (Dinamarca)
 • José López per a OIKO
 • Aleix Inglés per a Samsung (Inglaterra)

Per a Elisava, el contacte amb el sector empresarial i institucional és un dels pilars fonamentals de la formació. Les relacions i col·laboracions amb diferents empreses i institucions formen part del dia a dia de la nostra escola. Per això, durant tota la teva etapa formativa podràs participar en workshops, projectes acadèmics i altres activitats realitzades en col·laboració amb empreses i institucions com Hard Rock Cafè, Sony, Swarovski, HP, Desigual, Danone, SEAT, Santa&Col·le, Sónar, Mira, MACBA, Fundació Arrels, Desis Network i el Victoria & Albert Museum. A partir dels 120 crèdits assolits, també podràs cursar pràctiques curriculars i/o extracurriculars en empreses líders en el sector. Viure aquesta experiència et permetrà aprendre i adquirir els coneixements i recursos necessaris per incorporar-te al món laboral.

Un altre dels pilars que des d’Elisava considerem fonamentals per enriquir la formació és l’intercanvi i la mobilitat d’estudiants i també de professors. Per aquest motiu, treballem dia rere dia per aconseguir potenciar les relacions internacionals d’Elisava amb altres institucions, centres educatius, universitats i cercles d’investigació mundialment. La prova del nostre treball constant en aquest àmbit és que avui dia disposem de convenis amb més de 70 universitats. Entre elles, es troben les més reconegudes i influents en el sector del disseny i l’enginyeria mundialment. 

A continuació pots consultar el pla d'estudis complet, amb vigència des del curs 2018-19. Descobreix totes les assignatures que conformen el nostre Grau en Enginyeria de Disseny Industrial. També pots descarregar-te el quadre amb el resum d'assignatures per curs i aprofundir en el contingut de cada assignatura. Per qualsevol dubte relacionat amb el pla d’estudis o qualsevol altra consulta, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t!

Estructura i continguts

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial es desenvolupa en quatre anys.

El primer curs està format per assignatures que et donaran una visió global dels conceptes fonamentals de l'enginyeria i el disseny. Durant el segon curs et donarem una visió global del futur de la professió. Podràs experimentar amb les tecnologies més avançades i emergents.

Així, durant els dos primers anys aprendràs, d'una banda, les eines cientificotècniques, d'expressió i representació necessàries per a la resolució tècnica, la formalització i el desenvolupament del producte; i per l'altre, et submergiràs en la cultura de l'estètica i el disseny, necessària per a la contextualització i formalització del producte necessària per al desenvolupament de la professió.

El tercer curs és un any d'innovació on aplicaràs els coneixements obtinguts en la part del procés de disseny en la qual et vulguis especialitzar, la teva menció. També en aquest curs, podràs realitzar pràctiques curriculars o cursar un semestre en una universitat estrangera a través del programa Erasmus.

A part de les assignatures pròpies de la teva menció, durant el tercer i el quart curs, cursaràs assignatures obligatòries de l'àrea de projectes i unes altres de caràcter multidisciplinari en l'àmbit de l'empresa, els processos industrials i la programació i interacció en el producte. Aquests continguts t'aportaran els coneixements i competències necessàries per a aplicar estratègies per a la innovació, la gestió, l'emprenedoria i els nous models de negoci en el camp de l'enginyeria i el producte

El quart curs és un any professionalizador durant el qual hauràs de desenvolupar el teu Treball Fi de Grau (TFG), on demostraràs el teu posicionament personal a través d'un projecte que integri i demostri totes les competències que hauràs adquirit al llarg del Grau.

Dr. Oscar Tomico
oscar_tomico

Dr. Oscar Tomico

Cap d'estudis
Jessica Fernández
jessica_fernandez

Jessica Fernández

Coordinadora de l'Àrea de Projectes d'Enginyeria
Marta Janeras
marta_janeras

Marta Janeras

Coordinadora de l’Àrea de Ciència i Tecnologia
Dra. Marta González
Dra. Marta González

Dra. Marta González

Cap de l'Àrea de Materials
Dra. Anna del Corral
ANNA_MARIA_CORRAL

Dra. Anna del Corral

Coordinadora de l'Àrea d'Expressió, Representació i Dades
Dra. Laura Clèries
Laura Clèries

Dra. Laura Clèries

Professora de l'Àrea de Materials
Directora d'Elisava Research
Dr. Javier Peña
Javier Peña

Dr. Javier Peña

Director General 
Xavi Riudor
XAVIER RIUDOR

Xavi Riudor

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Dra. Pilar Mellado
pilar_mellado

Dra. Pilar Mellado

Professora de l'Àrea d'Expressió Gràfica
Coordinadora del Programa d'Estudis Simultanis i de TFG
Dr. Martin Andreas Koch
martin_koch

Dr. Martin Andreas Koch

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia 
Coordinador del laboratori de Ciència i Tecnologia
Guillem Martin Casacuberta
guillem casacuberta

Guillem Martin Casacuberta

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Dr. Pere Llorach
pere_llorach

Dr. Pere Llorach

Professor de l'Àrea de Materials
Coordinador de Sostenibilitat i Agent d'Igualtat
Dr. Jonathan Chacón
jonathan-chacon.jpg

Dr. Jonathan Chacón

Professor de l'Àrea d'Expressió, Representació i Dades
Coordinador del Laboratori de Captura de Moviment
Dr. Juan Crespo
 Juan Crespo

Dr. Juan Crespo

Cap de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Dr. Joan Gómez
Joan Gómez

Dr. Joan Gómez

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Coordinador del Laboratori d'Electrònica i d'Interacció

Curs 3

2 Trimestre

3 Trimestre

Curs 4

2 Trimestre

3 Trimestre

Optatives

Desenvolupament de producte

Projecte de sostenibilitat
Projecte d'energia
Smart Skin
Smart Skin

Programa d'Estudis Simultanis

Smart Skin

Carla Calomardo; Mar Martín; Àlex Ribes; Laia Sunyer; Eva Vázquez; Marta Vives

Programa d'Estudis Simultanis

Smart Skin

Carla Calomardo; Mar Martín; Àlex Ribes; Laia Sunyer; Eva Vázquez; Marta Vives
Ammartaggio
Ammartaggio Grau Enginyeria Disseny Industrial

Programa d'Estudis Simultanis

Ammartaggio

María Carrión

Programa d'Estudis Simultanis

Ammartaggio

María Carrión
Griber
Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Griber

Marta Tudurí i Noemí Vives

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Griber

Marta Tudurí i Noemí Vives
The Cyborg Hand
Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Programa d'Estudis Simultanis

The Cyborg Hand

Judit Parés

Programa d'Estudis Simultanis

The Cyborg Hand

Judit Parés
Efímero
Efímero Grado Ingeniería Diseño Industrial

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Efímero

Paula Gomez Moreno

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Efímero

Paula Gomez Moreno
Triton Alicella
Triton Alicella Grado Ingeniería Diseño Industrial

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Triton Alicella

Oriol Povill

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Triton Alicella

Oriol Povill
Oxo
Oxo

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Oxo

Diversos autors

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Oxo

Diversos autors
Estudi biomecànica. Sortida de velocista
Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Estudi biomecànica. Sortida de velocista

Albert Vidal, Manel Cera i Tomás Revilla

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Estudi biomecànica. Sortida de velocista

Albert Vidal, Manel Cera i Tomás Revilla

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies