Grau en Disseny

El Grau en Disseny resol problemes i respon a les necessitats que els individus generen en el seu entorn. Aprèn a utilitzar el disseny com a eina de reflexió, posicionament i transformació tant a escala individual com social.

Sol·licita informació

El Grau en Disseny resol problemes i respon a les necessitats que els individus generen en el seu entorn. Aprèn a utilitzar el disseny com a eina de reflexió, posicionament i transformació tant a escala individual com social.

Branca de coneixement

Arts i Humanitats

Titulació

Graduat/a en Disseny - Grau Universitari en Disseny, títol homologat expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Menció

Disseny Gràfic
Disseny de Producte
Disseny d'Espai
Disseny d'Experiències Interactives

Durada

4 anys

Horari

Curs 1 i 2 – de 9h a 14:30h
Curs 3 i 4 – matí o tarda (segons optatives)

Data d'inici

Setembre

Idioma

Català / Castellà
Algunes assignatures en anglès

Places de nou accés

170

Crèdits

240 ECTS
(60 ECTS per curs acadèmic)

Preu

157 €/ECTS
Finançament i beques

Nota de tall 2018-19

5

A Elisava creiem que tu ets qui ha de decidir el teu propi camí. En el nostre Grau en Disseny repensarem junts els límits del disseny i totes les seves disciplines perquè tinguis a la teva disposició totes les eines, coneixements i recursos necessaris per a treure el màxim partit del teu pas per l'Escola. Volem que potenciïs al màxim les teves capacitats i construeixis pas a pas el perfil de dissenyador o dissenyadora que vulguis ser.

Estudiar disseny a Barcelona

Creiem en el “fer” com a motor per al canvi i la innovació. Per això, el nostre model educatiu es basa en el treball per projectes, on totes les disciplines coexisteixen i es combinen per a obtenir els resultats més originals i disruptius possibles. En el Grau en Disseny d'Elisava aprendràs a generar idees i superar reptes que conformin nous paradigmes i realitats. Pensem en l'Escola com un hub de connexions i, per això, fomentem i reforcem les relacions amb el teixit empresarial i institucional, els i les professionals del disseny i l'enginyeria i els nostres exalumnes. Així, tindràs al teu abast una xarxa de contactes nacionals i internacionals de primera línia ja sigui per a realitzar pràctiques, participar en projectes o anar-te d'Erasmus.


Ets dels que es passen el dia dibuixant en els marges dels tovallons? T'interessa l'anàlisi del color, la llum i la forma? T'agrada repensar espais i les seves funcionalitats? El Grau en Disseny d'Elisava està fet a la teva mida.

Objectius del Grau en Disseny

El Grau en Disseny posa a la teva disposició totes les eines perquè et converteixis en un dissenyador o dissenyadora capaç de resoldre problemes i satisfer les necessitats en la relació de l'individu amb el seu entorn, així com d'usar el disseny com a eina de reflexió i posicionament personal. Durant els quatre anys de formació, desenvoluparàs les teves capacitats i aptituds per a ser un o una professional del disseny amb la capacitat de decisió i de creació de nous elements de comunicació, productes, serveis i entorns socials que millorin el dia a dia de les persones, així com amb l'habilitat necessària per a dialogar amb experts d'altres disciplines i per a afrontar reptes actuals i futurs.

Perfil d'ingrés recomanat

Vols estudiar disseny? Si vols accedir a aquest grau, és important que tinguis una gran curiositat intel·lectual i un interès per la comprensió de la complexitat del món. També tenim en compte les actituds personals relacionades amb les capacitats de representació, anàlisi, síntesi i comunicació, i creiem imprescindible posseir habilitats tècnico-artístiques, així com predisposició i ganes de treballar en equip. ¿Les disciplines que més encaixen amb tu són les de lletres? Valorem l'interès per les belles arts, les humanitats i les ciències socials, així com la creativitat, la imaginació, la innovació i l'interès per l'aprenentatge continu. Si t'hi sents identificat, ja només et falta tenir un bon domini de la teva llengua pròpia i una bona base en una llengua estrangera.

Aquestes són les principals competències que desenvoluparàs durant els teus quatre anys de formació en el Grau en Disseny:

  • Desenvolupar una actitud creativa d'experimentació (dibuixar, construir, expressar, testar, prototipar...) amb l'objectiu de treure conclusions i explorar aportacions rellevants i innovadores.
  • Saber detectar i qüestionar les necessitats dels usuaris i interpretar el context històric, social, cultural, econòmic i tecnològic per a obtenir una visió personal i creativa del disseny, amb la qual configurar noves realitats que s'anticipin als problemes futurs.
  • Elaborar un projecte de disseny que sigui coherent amb un posicionament personal per a expressar inquietuds (socials, mediambientals, polítiques, ètiques i estètiques).
  • Identificar el potencial propi per posar-lo en valor i també detectar les manques per a millorar-les, a més d'aprendre a treballar amb autonomia i en equip, de manera organitzada i optimitzant els recursos disponibles.
  • Resoldre projectes de disseny complexos dialogant amb professionals d'altres àmbits (enginyers, arquitectes, artistes, antropòlegs, sociòlegs, etc.) i gestionar coneixements propis d'altres disciplines de forma resolutiva.

Les mencions del Grau en Disseny a triar són:

Disseny Gràfic
Disseny Gràfic

Aquesta especialitat del Grau en Disseny et formarà com a professional competent i et permetrà adquirir els coneixements i l'experiència necessaris en el camp del disseny gràfic i la comunicació visual. Podràs aprofundir en àrees com la direcció d'art, la imatge corporativa, el disseny editorial, el disseny web i d'aplicacions, el disseny de dades i informació, el packaging, la il·lustració, la tipografia o la senyalètica.

Disseny de Producte
Disseny de Producte

Si curses aquesta especialitat del Grau en Disseny obtindràs un ampli coneixement en el disseny de producte i/o disseny industrial. Treballaràs en camps com el disseny de mobiliari, d'il·luminació, d'automoció, de packaging i d'objectes i accessoris. També en el disseny de productes, sistemes i serveis.

Disseny d'Espai
Disseny d'Espai

Aquesta és l'especialitat del Grau en Disseny que has d'escollir si vols convertir-te en un o una professional expert/a i competent en el disseny d'espais interiors –habitatges, bars, restaurants–, però també en disseny d'estands, exposicions, intervencions en l'espai públic, escenografies d'esdeveniments i espectacles, muntatges efímers o disseny d'aparadors.

Disseny d'Experiències Interactives
Disseny d'Experiències Interactives

Tria aquesta especialitat del Grau en Disseny si vols convertir-te en un/a expert/a en el disseny d'interacció i experiències interactives (disseny web, disseny audiovisual, disseny multimèdia, disseny d'experiència d'usuari, disseny d'interfícies digitals, disseny de producte i entorns interactius).

Hauràs de triar la teva menció del Grau en Disseny abans de començar el segon any. Durant el tercer curs podràs aprofundir en la disciplina que hagis triat o bé crear un perfil més polivalent cursant assignatures d'altres mencions.

En acabar el Grau en Disseny tindràs els coneixements i capacitats necessaris per a desenvolupar la teva activitat laboral en un ampli ventall de sectors i àmbits, participant en totes les fases del procés de disseny:

  • Disseny d'espais (espais interiors – bars, restaurants, habitatges... –, disseny d'estands, exposicions, intervencions en espai públic, escenografia, muntatges efímers, escaparatisme).
  • Disseny de producte i/o disseny industrial (mobiliari, il·luminació, automoció, embalatge, objectes i accessoris, així com també tot tipus de productes, sistemes i serveis).
  • Disseny gràfic i comunicació visual (direcció d'art, imatge corporativa, disseny editorial, disseny web, disseny d'aplicacions, disseny d'informació, embalatge, il·lustració, tipografia, senyalística).
  • Disseny d'experiències interactives i interacció (disseny web, disseny audiovisual, multimèdia, experiència d'usuari, disseny d'interfícies digitals, disseny de producte i entorns interactius).
  • Educació i recerca en disseny (crítica, recerca, desenvolupament teòric i pedagògic del disseny).

El 90% de l'alumnat troba treball en els mesos consecutius a la finalització del Grau i la majoria estan satisfets amb el seu treball actual (puntuació: 8/10). A més, gairebé el 80% repetiria Grau*. *Fuente: Font: estudis.aqu.cat/dades/web/inici

Alguns exalumnes del Grau en Disseny que potser coneguis:

La col·laboració amb el sector empresarial i institucional forma part del dia a dia de l'Escola. És per això que, durant els quatre anys del Grau en Disseny, tindràs la possibilitat de participar en projectes acadèmics, workshops i altres activitats realitzades en col·laboració amb empreses i institucions com Hard Rock Cafè, Sony, Swarovski, HP, Desigual, Danone, SEAT, Santa&Cole, Sónar, Mira, MACBA, Fundació Arrels, Desis Network o el Victoria & Albert Museum. A més, a partir del 3er curs (o quan tinguis 120 crèdits superats), tindràs la possibilitat de cursar pràctiques curriculars i/o extracurriculars en empreses de primera línia perquè puguis incorporar-te al món laboral amb totes els coneixements i recursos necessaris.

A Elisava creiem que l'intercanvi i la mobilitat d'estudiants i professors enriqueixen la formació universitària i, per això, potenciem les relacions internacionals de l'Escola amb altres centres educatius, universitats i centres de recerca de tot el món. Actualment, tenim convenis amb més de 70 de les universitats més reconegudes i influents del món del disseny i l'enginyeria a nivell mundial.

Pla d'estudis del Grau en Disseny a partir del curs 2018-19

Aquí pots consultar el pla d'estudis complet amb la relació de totes les assignatures que conformen el nostre Grau en Disseny. Per si prefereixes veure-ho tot d'un sol cop d'ull, et deixem aquest enllaç perquè puguis descarregar-te el quadre amb el resum d'assignatures per curs. Si prefereixes aprofundir en el contingut de cada assignatura, ja pots començar a llegir.

Estructura i continguts

El Grau en Disseny es desenvolupa en quatre anys.

El primer curs està format per assignatures de formació bàsica on s'introdueixen les diferents disciplines del disseny i on descobriràs les eines d'expressió i comunicació que conformaran el seu llenguatge propi.

En el segon curs hauràs de triar la menció en la qual et voldràs especialitzar. Durant aquest any, adquiriràs les eines, coneixeràs els materials i integraràs les tècniques pròpies de la teva especialitat, així com les metodologies de disseny aplicades en projectes disciplinessis.

En el tercer curs, podràs continuar aprofundint en la menció triat o bé desenvolupar un perfil més global cursant assignatures d'altres mencions. També en aquest curs, podràs realitzar pràctiques curriculars o cursar un semestre en una universitat estrangera a través del programa Erasmus.

A l'últim curs, hauràs de desenvolupar dos projectes globals de caràcter multidisciplinari a més del Treball Fi de Grau (TFG) on demostraràs el teu posicionament personal enfront del disseny a través d'un projecte que integri i demostri totes les competències que hauràs adquirit al llarg del Grau.

Dr. Albert Fuster
Albert Fuster

Dr. Albert Fuster

Director Acadèmic
Dra. Danae Esparza
danae_esparza

Dra. Danae Esparza

Cap d'Estudis
Dra. Daria De Seta
daria_deseta

Dra. Daria De Seta

Coordinadora de l'Àrea d'Espai
Tona Monjo
tona_monjo

Tona Monjo

Coordinadora de l’Àrea d’Experiències Interactives
Dr. Francesc Ribot
francesc_ribot

Dr. Francesc Ribot

Coordinador de l’Àrea de Disseny Gràfic
Mariana Eidler
mariana_eidler

Mariana Eidler

Coordinadora de l’Àrea de Projectes Globals
Salvador Fàbregas
salva_fabregas

Salvador Fàbregas

Coordinador de l'Àrea Eines, Materials i Tècniques
Cristina Taverner
Cristina Taverner

Cristina Taverner

Coordinadora Acadèmica de Relació amb Empreses
Professora de l'Àrea de Disseny de Producte
Dr. Paolo Sustersic
Dr. Paolo Sustersic

Dr. Paolo Sustersic

Professor de l'Àrea de Context
Professor de l'Àrea de Disseny d'Espai
Dr. Juan Jesús Arrausi
juan_arrusi

Dr. Juan Jesús Arrausi

Coordinador de l'Àrea Pedagògica
Laura Quesada
laura_quesada

Laura Quesada

Professora de l'Àrea d'Eines, Materials i Tècniques
Dr. Roger Paez
roger_paez

Dr. Roger Paez

Professor de 'Àrea de Disseny d'Espai
Joaquim Matutano
MATUTANO

Joaquim Matutano

Professor de l'Àrea de Disseny d'Espai
Ramón García
ramon_garcia

Ramón García

Professor de l'Àrea de Disseny d'Espai
Dr. Romualdo Gondomar
romualdo_gondomar

Dr. Romualdo Gondomar

Professor de l'Àrea d'Eines, Materials i Tècniques
Professor de l'Àrea de Disseny de Producte
Dr. Rafael Pozo
rafael-pozo-ok.png

Dr. Rafael Pozo

Professor del l'Àrea de Disseny Gràfic
Dr. Toni Llàcer
toni_llacer

Dr. Toni Llàcer

Professor de l'Àrea de Context
Dr. Ariel Guersenzvaig
Ariel

Dr. Ariel Guersenzvaig

Professor de l'Àrea de Projectes Globals
Ricard Ferrer
ricard ferrer

Ricard Ferrer

Professor de l'Àrea de Disseny de Producte
Stefano Colli
stefano-colli-ok.png

Stefano Colli

Professor de l'Àrea de Disseny d'Espai
Gastón Lisak
gaston lisak

Gastón Lisak

Professor de l'Àrea de Projectes Globals
Martín Azúa
martin_azua

Martín Azúa

Professor de l'Àrea de Disseny de Producte
Jordi Sàbat i Ortiz
jordi_sabat

Jordi Sàbat i Ortiz

Professor de l'Àrea d'Eines, Materials i Tècniques

Curs 4

1 Trimestre

2 Trimestre

3 Trimestre

Pla d'estudis anterior al curs 2018-19

Si vas començar el Grau abans del curs 2018-19, aquest és el pla d'estudis que segueix el teu Grau i les assignatures que cursaràs.

 

Curs 1 (en extinció)

 

1r Trimestre

Metodologia del disseny

Matemàtiques per al disseny

Fonaments del projecte I

Principis del dibuix

 

2n Trimestre

Geometria aplicada

Forma, materials i tècniques

Fonaments del projecte II

Serveis i societat de consum

 

3r Trimestre

Matèria i ciència

Fonaments del projecte III

Objectes, figures i espais

Arquitectura, disseny i modernitat

 

Curs 2 (en extinció)

 

1 Trimestre

Arquitectura, Disseny i Contemporaneïtat 

Física per al Disseny 

Projectes I (Comunicació Gràfica) 

Projectes I (Producte i Espai) 

 

2 Trimestre

Laboratori Digital 

Projectes II (Comunicació Gràfica) 

Projectes II (Producte i Espai) 

Tècniques I (Comunicació Gràfica) 

Tècniques I (Producte i Espai) 

 

3 Trimestre

Dibuix per al Disseny

Processos i Productes Sostenibles 

Projectes III (Comunicació Gràfica 

Projectes III (Producte i Espai) 

Tècniques II (Comunicació Gràfica) 

Tècniques II (Producte i Espai)

 

Curs 3

 

Producte, context i usuari

Usos acadèmics en terminologia específica en anglès I

Disseny, economia i empresa

Gestió del disseny

Projecte Global I

 

Curs 4

 

Projecte global II

Noves tendències en disseny

Usos acadèmics en terminologia específica en anglès II

Tecnologia, interacció i societat

Innovació

Treball Fi de Grau

 

Optatives

 

DISSENY GRÀFIC

Editorial

Identitat i marca

Publicitat

 

INTERACCIÓ DIGITAL

Editorial

Narratives visuals

Interacció

Experimentació digital

 

DISSENY DE PRODUCTE

Equipament de l'interior 

Eines i complements personals

Experimentació de producte

Mobilitat i transport

Packaging

 

DISSENY D'ESPAI

Hàbitat

Narratives de l'espai

Contract

 

Mencions

 

DISSENY GRÀFIC

Comunicació gràfica III

Tècniques gràfiques II

 

INTERACCIÓ DIGITAL

 

Comunicació d'interacció digital III

Tecnologia d'interacció digital III

 

DISSENY DE PRODUCTE

Comunicació del producte III

Tecnologia del producte III

 

DISSENY DE ESPAI

Comunicació de l'espai III

Tècniques per al disseny d'espai  III

Asimetrías
Asimetrías

Grau en Disseny

Asimetrías

Laia Amigó Ayats

Grau en Disseny

Asimetrías

Laia Amigó Ayats
Entre redes
Grau en Disseny

Entre redes

Amalia Puga

Entre redes

Amalia Puga
Bonafide
Bonafide

Grau en Disseny

Bonafide

Oriol Carbonell Aguilera

Grau en Disseny

Bonafide

Oriol Carbonell Aguilera
5 Tools for Digital Detox
Grau en Disseny

5 Tools for Digital Detox

Ferran Bretcha

5 Tools for Digital Detox

Ferran Bretcha
Re-dar
Grau en Disseny

Re-dar

Alberto Gracia

Re-dar

Alberto Gracia
Luca
Grau en Disseny

Luca

Laura Gusart

Luca

Laura Gusart
Alice
Grau en Disseny

Alice

Elise Chukri, Miquel Estany, Marta Esteban, Anna Gayete, Tatiana Glock, Laia Gonzalez, Laura Gusart, Mariana Magalhaes, Aida Pastor, Amalia Puga, Elisabeth Pujol, Albert Sanz, Valentí Soler, Marta Velasco

Alice

Elise Chukri, Miquel Estany, Marta Esteban, Anna Gayete, Tatiana Glock, Laia Gonzalez, Laura Gusart, Mariana Magalhaes, Aida Pastor, Amalia Puga, Elisabeth Pujol, Albert Sanz, Valentí Soler, Marta Velasco
(Sex)abled
Grau en Disseny

(Sex)abled

Guillem Alemany

(Sex)abled

Guillem Alemany
Souvenir. Made in BCN
Grau en Disseny

Souvenir. Made in BCN

Ignacio Sánchez Fernández

Souvenir. Made in BCN

Ignacio Sánchez Fernández

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies