Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial posa a la teva disposició totes les eines, coneixements científics i recursos tecnològics necessaris per assumir els canvis del nostre entorn social i industrial i convertir-los en realitats, connectant societat, tecnologia i empresa. 

Sol·licita informació

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial posa a la teva disposició totes les eines, coneixements científics i recursos tecnològics necessaris per assumir els canvis del nostre entorn social i industrial i convertir-los en realitats, connectant societat, tecnologia i empresa. 

Branca de coneixement

Enginyeria i Arquitectura

Titulació

Graduat/da en Enginyeria de Disseny Industrial, títol homologat expedit per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

Mencions

Disseny i Materials 
Desenvolupament i Simulació 
Gestió i Dades 

Durada

4 anys

Horari

Curs 1 i 2 – de 8h a 14h
Curs 3 i 4 – de 15.15h a 21h (depenent de les optatives l'horari pot ampliar-se)

Data d'inici

Setembre

Idioma

Català / Castellà
Algunes assignatures en anglès

Places de nou accés

90

Crèdits

240 ECTS
(60 ECTS per curs acadèmic)

Preu

161 €/ECTS
Finançament i beques

Nota de tall

5,3

En el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial repensaràs els límits del disseny i l’enginyeria industrial per convertir-te en un professional capaç de transformar tendències socials i tecnològiques en oportunitats de disseny, idees en formes, dibuixos en prototips, experiments amb materials en experiències d’usuari. A més crearàs prototips tecnològics en dissenys industrialment viables, interpretaràs dades en interaccions digitals, i generaràs propostes de valor en models de negoci sostenibles econòmicament, ecològica i social. 

Tenim clar que només en el “fer” es troba la clau per assolir el canvi i la innovació que tant requereixen els nous temps. Per això, el nostre model educatiu es basa en el treball a partir de projectes, on totes les disciplines poden coexistir i combinar-se per a obtenir resultats únics i originals.

Estudiar Enginyeria de Disseny Industrial a Barcelona

En el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial aprendràs a generar idees i a superar els reptes necessaris, i després d'aquests quatre anys formant-te, el teu pas per l'escola t'haurà convertit en un gran professional del disseny i l'enginyeria indsutrial capaç de conformar nous paradigmes i realitats.

Des d'Elisava pensem en la nostra pròpia escola com un concentrador d'infinitat de connexions. Per això, ens mantenim en ple contacte amb el teixit empresarial i institucional, també amb els professionals del disseny i l'enginyeria industrial a Barcelona i, sobretot, amb els i les nostres exalumnes. Així, hem creat una xarxa de contactes nacionals i internacionals de primer nivell que sempre tindràs al teu abast. Ja sigui per realitzar pràctiques, per a participar en projectes o per anar-te'n d'Erasmus, la gran comunitat que conforma Elisava sempre estarà al teu costat.


Un grau en Enginyeria Industrial i Disseny que és per a tu

Creus que la ciència és la màgia del s.XXI? Vols ser capaç de crear nous productes, sistemes i serveis per a solucionar problemes quotidians? T'interessa l'estètica, l'enginyeria industrial, el disseny i també la tecnologia? El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial d'Elisava és per a tu.

El paper de l'enginyer o l'enginyera en disseny industrial és capital en la societat actual. Cada dia es descobreixen nous materials, processos productius amb una infinitat de possibles aplicacions. Existeixen avanços científics i tecnològics que fan que l'entorn social i industrial en el qual vivim estigui en contínua transformació. Canvis constants que requereixen repensar contínuament el significat dels productes, els sistemes i els serveis.

 

Objectius del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial posa a la teva disposició les eines necessàries per a entendre aquests canvis i convertir-los en realitats, fent de pont entre societat, tecnologia i empresa. Durant els quatre anys de formació, desenvoluparàs les teves capacitats i aptituds per a convertir-te en un o una professional capaç de transformar tendències socials i tecnològiques en oportunitats de disseny, idees en formes, dibuixos en prototips, experiments amb materials en experiències d'usuari, prototips tecnològics en dissenys viables industrialment, propostes de valor en models de negoci sostenibles econòmica, ecològica i socialment.

Perfil d'ingrés recomanat

Vols cursar el nostre Grau en Enginyeria de Disseny Industrial? Considerem important que tinguis una gran motivació i una notable curiositat intel·lectual. També tenim en compte la teva bona capacitat observadora i crítica respecte al funcionament i muntatge de diferents peces de productes, objectes i utensilis.¿Destaques en les teves habilitats tècniques i artístiques? Si la resposta és sí, només et cal tenir una bona una predisposició a treballar en equip i un bon domini de la teva llengua, així com una bona base en una llengua estrangera.

La finalitat del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial és la d'oferir-te els coneixements i les competències necessaris perquè siguis capaç de desenvolupar una actitud creativa d’experimentació, amb criteris científics i humanístics, rellevants i innovadors. Aprendràs a configurar noves realitats per a interpretar el context històric, social, cultural, econòmic i tecnològic. I, també, a integrar la sensibilitat formal com a part fonamental del procés del projecte. 

 • Avalua les propietats dels materials i els seus processos de fabricació per a seleccionar-los i caracteritzar-los. 
 • Aplica les tècniques de modelització i simulació per a prendre decisions en el desenvolupament del projecte. 
 • Comprèn i aplica les dades, de les més abstractes a les més concretes. 
 • Aplica tècniques d’expressió gràfica per a visualitzar i comunicar el disseny i desenvolupament del producte. 
 • Utilitza els fonaments bàsics d’economia i empresa per a gestionar una organització, en el treball per compte propi o en qualsevol empresa. 
 • Elabora prototips que permetin la comunicació i la justificació tècnica del projecte. 
 • Reconeix mètodes científics per a integrar fonts d’investigació en la presa de decisions. 
 • Comprèn la realitat industrial actual per a treballar en l’entorn professional. 
 • Identifica tecnologies emergents que puguin aportar valor al projecte. 

Disseny i Materials 

Procés tècnic, formal i creatiu del disseny. En el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial experimentaràs amb materials tenint en compte les tendències del moment (socials, culturals, estètiques, tecnològiques, econòmiques i del medi ambient). 

Desenvolupament i Simulació 

Procés creatiu amb visió per a definir tecnologies de fabricació de producte i optimització de recursos. Aquesta menció del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial et formarà en la simulació de processos, estructures i formes abans que existeixin. 

Gestió i Dades 

Aquesta menció del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial t'especialitzarà en la gestió tècnica del projecte amb viabilitat tecnològica i econòmica. Innovació i millora contínua del producte, sistema o servei. Gestió i ús de les dades per a influenciar el procés de disseny de principi a fi. 

Diseño y Materiales Grado en Ingeniería de Diseño Industrial
Desarrollo y Simulación Grado en Ingeniería de Diseño Industrial
Gestión y Datos Grado en Ingeniería de Diseño Industrial

Una vegada finalitzat el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial, tindràs els coneixements i les habilitats necessàries per a promoure millores qualitatives en l'activitat de qualsevol empresa, estudi, departament d'I+D, oficina tècnica o projecte del qual formis part. O fins i tot podràs iniciar el teu propi projecte i muntar una start-up en qualsevol àmbit i sector de l'enginyeria industrial.

Alguns exemples són:

 • Transport i mobilitat: disseny de cotxes o components per a cotxes, bicis elèctriques, patinets elèctrics, avions i mobilitat autònoma. 
 • Electrònica de consum: disseny o desenvolupament de productes i dispositius electrònics com a mòbils o tauletes; a més d'accessoris electrònics i teixits intel·ligents. 
 • Wearables: integració de nous materials i tecnologia en teixits i accessoris electrònics.
 • Biomèdica: desenvolupament de material per a hospitals, pròtesis, eines de laboratori, etc.
 • Alimentació: disseny d'embalatge i envasos.
 • Esport: integració de tecnologia en teixits i accessoris electrònics.
 • Aplicacions digitals: disseny i desenvolupament de pàgines web, aplicacions mòbils, internet de les coses, aplicacions de realitat augmentada i realitat virtual.
 • Sostenibilitat: experimentació amb materials biodegradables, disseny circular i reciclatge, anàlisi ambiental de productes. 

El 90% dels nostres estudiants troba treball en els mesos consecutius a la finalització del Grau. A més, el 80% repetirien Grau i Universitat*. *Fuente: estudis.aqu.cat/dades/Web/Inici 

Alguns exalumnes del Grau en Enginyeria Industrial que potser coneguis:

 • Elena Vivas per a Reebook
 • Meritxell Pujol per a IKEA
 • Cesar Rojo per a Cero Design
 • Mireia Vilalta per a Danone
 • David Matanzas per a AIRK Drones
 • Ivan Pajares per a IDNEO
 • Oriol Berotmeu per a Grifols
 • Eduard Niubo per a Rucker
 • Alejandro Mesonero per a SEAT – Head of Design
 • Marc Illan per a Adidas - Senior Footwear Designer
 • Raquel Ojeda per a LEGO (Dinamarca)
 • José López per a OIKO
 • Aleix Inglés per a Samsung (Inglaterra)

Per a Elisava, el contacte amb el sector empresarial i institucional és un dels pilars fonamentals de la formació. Les relacions i col·laboracions amb diferents empreses i institucions formen part del dia a dia de la nostra escola. Per això, durant tota la teva etapa formativa podràs participar en workshops, projectes acadèmics i altres activitats realitzades en col·laboració amb empreses i institucions com Hard Rock Cafè, Sony, Swarovski, HP, Desigual, Danone, SEAT, Santa & Cole, Sónar, Mira, MACBA, Fundació Arrels, Desis Network i el Victoria & Albert Museum. A partir dels 120 crèdits assolits, també podràs cursar pràctiques curriculars i/o extracurriculars en empreses líders en el sector. Viure aquesta experiència et permetrà aprendre i adquirir els coneixements i recursos necessaris per incorporar-te al món laboral.

Un altre dels pilars que des d’Elisava considerem fonamentals per enriquir la formació és l’intercanvi i la mobilitat d’estudiants i també de professors. Per aquest motiu, treballem dia rere dia per aconseguir potenciar les relacions internacionals d’Elisava amb altres institucions, centres educatius, universitats i cercles d’investigació mundialment. La prova del nostre treball constant en aquest àmbit és que avui dia disposem de convenis amb més de 70 universitats. Entre elles, es troben les més reconegudes i influents en el sector del disseny i l’enginyeria industrial mundialment. 

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial (UVic-UCC, a partir del curs 2021-22)

El primer curs del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial està format per assignatures que et donaran una visió global dels conceptes fonamentals de l'enginyeria industrial i el disseny. Durant el segon curs et donarem una visió global del futur de la professió. Podràs experimentar amb les tecnologies més avançades i emergents.

Així, durant els dos primers anys aprendràs, d'una banda, les eines cientificotècniques, d'expressió i representació necessàries per a la resolució tècnica, la formalització i el desenvolupament del producte; i de l'altra, et submergiràs en la cultura de l'estètica i el disseny, necessària per a la contextualització i formalització del producte necessària per al desenvolupament de la professió.

El tercer curs és un any d'innovació on aplicaràs els coneixements obtinguts en la part de el procés de disseny en la qual et vulguis especialitzar, la teva menció. També en aquest curs, podràs fer pràctiques curriculars o cursar un semestre a una universitat estrangera a través del programa Erasmus.

A part de les assignatures pròpies de la teva menció, durant el tercer i el quart curs, cursaràs assignatures obligatòries de l'àrea de projectes i altres de caràcter multidisciplinari en l'àmbit de l'empresa, els processos industrials i la programació i interacció en el producte. Aquests continguts t'aportaran els coneixements i competències necessàries per aplicar estratègies per a la innovació, la gestió, l'emprenedoria i els nous models de negoci en el camp de l'enginyeria industrial i el disseny de producte.

El quart curs és un any professionalitzador durant el qual hauràs de desenvolupar el teu Treball Fi de Grau (TFG), on demostraràs el teu posicionament personal a través d'un projecte que integri i demostri totes les competències que hauràs adquirit al llarg del Grau.

Segell de qualitat

Curs 1

Semestre 1  

Matèria
Introducció general i amb base científica als materials en l'enginyeria, partint de models atòmics i moleculars bàsics. Estudi de les principals famílies de materials (metalls, polímers, compòsits, ceràmiques, materials biològics) i les seves propietats. Aprofundiment en conceptes com la bioenginyeria, la circularitat i la sostenibilitat dels materials.

Àlgebra i Càlcul  
Conceptes matemàtics fonamentals i eines de càlcul aplicables a l'enginyeria. Aplicació computacional de les matemàtiques com a eina de disseny. A àlgebra es posa l'èmfasi en la visió geomètrica i en les transformacions en l'espai. A càlcul, d’altra banda, en la representació de corbes i superfícies, i en les aplicacions de les derivades i integrals.

Fonaments de Programació
Llenguatges de programació en l’enginyeria de disseny industrial: creació de variables, sentències condicionals, estructures de control, definició de funcions i orientació a objectes. Programació aplicada a l’enginyeria: exemples en diferents àmbits com la resolució matemàtica, programació tangible, robòtica, anàlisi del moviment, visualització de dades i programació d'apps.

Expressió Artística 
Competències bàsiques de comunicació gràfica mitjançant treballs de dibuix, fotografia i disseny gràfic per estructurar, comunicar i donar expressivitat a la comunicació dels projectes d'enginyeria.

Metodologies del Disseny
Base metodològica del procés de disseny en l'enginyeria, per potenciar les capacitats d'investigació, experimentació, disseny i comunicació. Coneixements bàsics de l'anàlisi sistèmic i el mètode científic necessaris per investigar i raonar un procés de disseny i desenvolupament de producte. 

Semestre 2  

Física de Materials
Aprendre les propietats físiques dels materials, principalment mecàniques, per a realitzar una selecció de materials correcta i òptima per al desenvolupament de productes en l'enginyeria de disseny industrial sostenibles.  Al laboratori de ciència s’experimentarà amb materials metàl·lics, ceràmics, polimèrics y compostos.  

Mecànica
Càlcul i simulació de l'optimització d'un producte a nivell estructural i de funcionament mecànic. Estudi de l'estàtica de sistemes mecànics, les bases de la cinemàtica i dinàmica de mecanismes i l'aplicació del balanç de potència per resoldre sistemes mecànics i problemes tècnics concrets. 

Computer-Aided Design
Introducció al modelat paramètric 3D per al disseny i desenvolupament de producte i la seva comunicació. Se centra en 4 aspectes claus: reconèixer i modelar mitjançant software paramètric 3D les formes geomètriques bidimensionals i tridimensionals d'un producte; plantejar diferents estratègies en el modelatge paramètric; solucionar problemes en el modelatge i les unions del conjunt 3D; i organitzar els diversos components de la representació d'un producte en 2D i en 3D (ENG). 

Tecnologia Elèctrica i Electrònica
Observar i entendre les diferents tecnologies associades als circuits elèctrics i electrònics, als fenòmens magnètics i als diferents tipus de motors. La base teòrica es combinarà amb casos pràctics de programació tangible, aplicables a les diferents etapes de desenvolupament de productes, sistemes i serveis. 

Estètica i Disseny
Aprenentatge per entendre els objectes des de la cultura de la forma, per adquirir el coneixement necessari per a l’anàlisi històric, social, cultural i formal d'un objecte o disseny. Mitjançant la realització de dos projectes s’integren aquests coneixements en el procés de disseny, desenvolupament i prototipatge d’objectes quotidians amb elements tecnològics. 

Curs 2

Semestre 3 

Industrial processes 
Introducció als processos de fabricació per a les diferents famílies de materials: ceràmiques, metalls, polímers i “composites”. Des de l'emmotllament a la fabricació additiva, passant per la mecanització, la injecció o el conformat en fred. S'aprofundeix en els aspectes tecnològics del procés de disseny i desenvolupament d'un producte, i en les decisions tècniques d'un producte, definint els materials que el componen i els processos de fabricació (ENG). 

Càlcul Estructural 
Dimensionar elements estructurals sotmesos a esforços combinats, analitzant sistemes mecànics (productes) i avaluant les càrregues que hi actuen i els esforços que provoquen. S'aprendrà a calcular les tensions i deformacions en règim elàstic, i a dimensionar elements amb el factor de seguretat adient, aplicant el criteri de fallada corresponent a cada material. 

Mètodes Estadístics 
Metodologia necessària per poder fer càlculs estadístics en l'àrea descriptiva i inferencial. Aplicar adequadament els mètodes de recollida de dades, treballar amb variables aleatòries i poder definir distribucions de probabilitat. Realització d’intervals de confiança per garantir la fiabilitat de les dades, tècniques de regressió lineal i correlació per a fer hipòtesis a partir de dades recollides. 

Expressió Gràfica 
Bases per la comunicació gràfica amb tècniques de dibuix en croquis i programes de CAD. Punt de partida per assolir els coneixements de representació gràfica en l'enginyeria mitjançant la creació de conjunts industrials i els especejament dels seus components, incloent la representació aplicant les normatives per plànols de fabricació, toleràncies i acabats. 

Projecte de Disseny i Experimentació 
Introducció al projecte des de la vesant més explorativa i experimental, amb el coneixement científic com a punt inicial de la investigació. S’aprofundirà en el rol de la documentació tècnica de la recerca científica per a la justificació de les decisions preses. Es proposa un briefing o problemàtica a resoldre per implementar tècniques i metodologies projectuals, que permetin arribar a una proposta de valor sòlida.  

Semestre 4 

Tecnologia dels Materials 
Estudiar i comprendre els principis que regeixen el comportament de la matèria des d'un punt de vista òptic, termodinàmic i fluídic. Anàlisi de fenòmens òptics com la reflexió/refracció, dispersió i polarització amb els materials existents. La transmissió de calor: conducció, inducció, convecció i radiació, i també, les nocions fonamentals dels fluids i el seu comportament a escala micro i macro. 

Fabricació Assistida per Ordinador 
Disseny de productes per a la seva fabricació i assemblatge: disseny de peces per al procés productiu, resolent els sistemes d'unions i assemblatges mecànics de producte i generant la documentació tècnica corresponent. S'aprofundirà en les tecnologies industrials i en els sistemes de digitalització per a la fabricació. 

Technology and Interaction 
Tecnologia i experiència d'usuari. Metodologies de concreció de l'arquitectura de productes, sistemes i serveis interactius, per atendre tot el cicle de vida: usabilitat, funcionalitat, fabricació, distribució i rebuig. Tècniques d'experiència d'usuari per prendre decisions de disseny, adaptant el producte a les diferents realitats culturals, socials, econòmiques, ètiques i de perspectiva de gènere (ENG). 

Gestió de Projectes Tecnològics 
Diferents models d'empresa, formes de gestionar un projecte i estudis de mercat. Tècniques per a gestionar equips, liderar departaments. Eines i recursos per delegar tasques i fer seguiment d'objectius. Èmfasi en la gestió amb perspectiva de gènere. 

Projecte de Desenvolupament i Sostenibilitat 
Introducció a projectes d’ecologia industrial mitjançant l’aplicació de tècniques d’anàlisi sostenible, econòmic i social, aplicat en el cercle de vida d'un producte, sistema i/o servei. Estudi de metodologies existents i normativa vigent, i realització de la documentació per la viabilitat tècnica.

Curs 3

Semestre 5 

Materials Avançats 
Estudi de les diferents famílies de materials (ceràmics, metàl·lics i polimèrics) en un marc de sostenibilitat i circularitat dels materials. Disseny i desenvolupament de nous materials tècnics circulars a través de la revaloració de residus. Creació de nous materials aptes per a fabricació additiva o la creació de  “composites”. 

Simulació 
Optimització del comportament mecànic d’un producte amb eines de simulació. Anàlisi de mecanismes i sistemes mecànics complexos, dimensionats per a la seva funció i per a complir el factor de seguretat corresponent. Definició de les condicions de contorn i propietats del material amb eines de simulació, per a obtenir les tensions i desplaçaments de la peça.  

Mecatrònica i Robòtica 
Història de la robòtica. Definició de les tecnologies associades a la robòtica, així com les diferents tipologies de robots, i aplicacions domèstiques i industrials. Coneixements de mecanismes complexos, anàlisis de forces, velocitats i graus de llibertat, anàlisis de posicions crítiques, optimització de mecanismes i redisseny tècnic aplicat a robòtica. 

Optatives – a escollir 1 assignatura (veure el final del pla d’estudis)* 

Semestre 6 

Optatives – a escollir 4 assignatures (veure el final del pla d’estudis)* 

Curs 4

Semestre 7  

Design Research 
Introducció a la recerca mitjançant disseny, i a les tècniques i eines de recerca científica aplicables al disseny i desenvolupament d'un projecte. Metodologies de recerca del procés de disseny tenint en compte les diferents realitats culturals, socials, econòmiques, ètiques i de gènere. El context d'aplicació serà la investigació prèvia del treball de final de grau amb l'objectiu de guiar les primeres exploracions i arribar a una proposta de valor (ENG). 

Pràctiques Externes I i II 
Aplicació dels coneixements i habilitats obtingudes durant el grau a un entorn professional, ja sigui en institucions, empreses, o centres de recerca. Desenvolupament i reflexió sobre la identitat professional d'una manera pràctica i en context. 

Semestre 8 

Optatives – a escollir 1 assignatura (veure el final del pla d’estudis)* 

Innovation and Entrepreneurship 
Definició i desenvolupament d’un pla de negoci del Treball Fi de Grau o de qualsevol altre projecte creat a l'escola o personal. Anàlisi del seu cicle de vida, valorant les seves implicacions industrials, d’organització empresarial, de finançament i rendibilitat en el marc jurídic-fiscal actual, per assolir una situació d’èxit (ENG). 

Communication & Academic Writing 
Eines i estratègies de comunicació visual, oral i escrita d’un projecte, dirigides a la comunitat científica i la societat en general. Aplicació en el Treball Fi de Grau o qualsevol altre projecte a desenvolupar, tant a nivell acadèmic com empresarial (ENG). 

Treball Fi de Grau 
Desenvolupament del Treball Fi de Grau que parteix d'una proposta pròpia o de col·laboració amb institucions, empreses o centres de recerca. Comptarà amb una fonamentació teòrica, una metodologia de recerca, un desenvolupament formal i tècnic, un estudi de viabilitat econòmica i una documentació i exposició final. 

Assignatures optatives

Menció de Disseny i Materials 

Projecte de Materials 
Disseny i desenvolupament de producte (o tecnologia aplicada) a partir d'un material i les seves propietats. Creació d'un prototip funcional que integra el material investigat, la comunicació integral de la investigació i els resultats en un context científic, cultural, social i econòmic. 

Disseny i Biomaterials 
Estudi i experimentació amb materials d’origen biològic i/o materials aptes per a la interacció biològica, o biomaterials. Introducció als materials biològics avançats, la implantació en sistemes vius, i a l’enginyeria de teixits. Impressió 3D i 4D per a la fabricació digital de teixits i sistemes vius. Microestructures naturals i nanomaterials.  

Sostenibilitat i Regeneració 
Visió holística sobre la sostenibilitat i aprofundiment en l'anàlisi del cicle de vida d'un producte, sistema o servei. Interpretació de dades de l'impacte ecològic, econòmic i social del procés de disseny, fabricació i ús de productes, sistemes i serveis, com a principi per a regenerar el teixit econòmic, social i industrial local. 

Materials Híbrids i Sensòrics 
Exploració i creació de materials híbrids, combinant materials orgànics i inorgànics, i tècniques com la serigrafia, l'electrònica impresa, el tèxtil i la fabricació additiva. Exploració de capes externes amb propietats interactives sobre el cos en forma de wearables i segones pells. 

Menció de Desenvolupament i Simulació 

Projecte de Simulació 
Gestió i desenvolupament d'un projecte d'enginyeria real mitjançant la validació virtual del producte. Aplicació de tecnologies digitals que utilitza la indústria, i eines de simulació emergents que donen suport a la fabricació, muntatge i ús. 

Simulació Estructural i Multifísica 
Disseny basat en la simulació i anàlisi d'elements finits. Simulació estructural com a eina de validació i disseny. Generació de disseny a partir de l'optimització topològica i simulació multifísica. 

Simulació Cinemàtica i Dinàmica 
Creació de connexions cinemàtiques complexes de sistema mecànic. Avaluació dels requeriments tècnics necessaris per al disseny i el funcionament d'un producte. Interpretació i avaluació dels resultats obtinguts en una simulació cinemàtica i dinàmica d'un mecanisme. Optimització del moviment d’un producte. 

Implementació i Desenvolupament Tècnic 
Gestió del cicle de vida del producte durant el seu desenvolupament, validació tècnica i producció mitjançant un cas pràctic. Implementació industrial basada en el desenvolupament per a la fabricació, funció i assemblatge de components, sota els estàndards de processos de fabricació i qualitat. 

Menció de Gestió i Dades 

Projecte de Dades 
Integració en l'empresa d’un procés d'innovació i de control del sistema productiu per a ser competitiu en el canviant context actual. Aplicació dels processos per a experimentar i validar la integració de la innovació, per a poder prendre les decisions adequades, implementar-les, i organitzar equips humans. 

Fabricació i Sistemes Intel·ligents 
Tecnologies digitals per al desenvolupament, fabricació i distribució d'un producte, sistema i servei. Aplicació en els contextos de la indústria 4.0, el món maker i la nova artesania digital. 

Ecosistemes Connectats 
Fonaments de comunicació entre dispositius (wifi, bluetooth o comunicació per ràdio-freqüència). Creació d’arquitectures per a la gestió de dades captades per sensors i processament d’aquesta informació amb sistemes bàsics d'intel·ligència artificial. 

Anàlisi i Visualització de Dades 
Eines per a l'anàlisi i la correcta visualització de les dades, en un panorama on cada vegada hi ha més informació. Creació de visualitzacions i representacions diferents, amb un enfocament artístic. 

Optatives Transversals del Grau en Disseny

Crossover Project 
Desenvolupament de projectes transversals: treball amb equips amb diverses especialitats del disseny i interpretació de coneixement de diferents camps. Estratègies de comunicació fent ús de diferents mitjans (ENG). 

Projecte Disseny Gràfic 
Aprenentatge de l'estructura de les fases d'un projecte: des de la investigació i l'anàlisi d'un encàrrec específic, a l'estudi dels sistemes gràfics, l'aplicació en diferents suports i, finalment, la fase de normativització i producció. 

Projecte Disseny de Productes  
De l'humà a la màquina. Aproximació al disseny de producte especulatiu i tecnològic. Metodologies projectuals específiques per dissenyar propostes prospectives. Noves Realitats: Repensar els escenaris Post-COVID 2025 i Escalfament Global 2030. Tecnologia i benestar: Disseny de productes a través del monitoratge de dades de salut, per millorar la vida de les persones. 

Projecte Disseny d’Espais  
Desenvolupament de metodologies que permeten definir el projecte d'espais d'ús públic en les diferents fases, des de les relacions amb el lloc a nivell físic, cultural i social, a la distribució dels espais i dels detalls constructius. 

Projecte Disseny d’Experiències Interactives  
Revisió de conceptes i perspectives teòriques i recorregut per projectes interactius en l’àmbit del disseny, les arts digitals i les arts electròniques. Ideació i construcció d’una interfície física que respongui a possibles escenaris futurs. 

Taller Processos i Materials: Disseny Gràfic 
Composició avançada de textos, control de kerning, tracking i P&J, disseny i ús de retícules complexes i disseny de fonts tipogràfiques. Coneixement i reconeixement dels materials, suports per a la producció gràfica i la seva relació amb els sistemes productius. 

Taller Processos i Materials: Disseny de Productes 
Aprenentatge a través d'exercicis teòric-pràctics per conèixer i experimentar nous processos i materials industrials, tecnologies de fabricació digital i nous materials. 

Taller Processos i Materials: Disseny d’Espais 
Taller per aprendre detalls i sistemes constructius, i per dur a terme el control de la sostenibilitat d'un projecte (impacte mediambiental i de benestar en el context d'espai). 

Taller Processos i Materials: Disseny d’Experiències Interactives 
Conceptualització, disseny i construcció d'un prototip que, des dels diferents components, permet adquirir coneixements al voltant de la programació creativa amb Arduino, circuits electrònics, i la fabricació d'objectes interactius per posar en relació el món físic amb el món digital. 

Dr. Oscar Tomico
oscar_tomico

Dr. Oscar Tomico

Cap d'estudis
Dra. Jessica Fernández
jessica_fernandez

Dra. Jessica Fernández

Coordinadora de l'Àrea de Disseny i Projectes d'Enginyeria
Marta Janeras
marta_janeras

Marta Janeras

Coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament i Simulació
Dr. Jonathan Chacón
jonathan-chacon.jpg

Dr. Jonathan Chacón

Coordinador de l'Àrea de Gestió i Dades
Dr. Juan Crespo
 Juan Crespo

Dr. Juan Crespo

Cap de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Dr. Martin Andreas Koch
martin_koch

Dr. Martin Andreas Koch

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia 
Coordinador del laboratori de Ciència i Tecnologia
Dra. Marta González
Marta González

Dra. Marta González

Cap de l'Àrea de Materials
Dra. Anna del Corral
ANNA_MARIA_CORRAL

Dra. Anna del Corral

Coordinadora de l'Àrea d'Expressió, Representació i Dades
Dra. Laura Clèries
Dra. Laura Clèries

Dra. Laura Clèries

Directora Científica
Directora d'Elisava Research
Professora de l'Àrea de Materials al Grau en Enginyeria de Disseny Industrial
Dr. Javier Peña
Javier Peña

Dr. Javier Peña

Director General
Xavi Riudor
XAVIER RIUDOR

Xavi Riudor

Director del Màster en Disseny i Desenvolupament de Producte i del Postgrau en Desenvolupament de Producte
Professor del Grau en Enginyeria
Guillem Martin Casacuberta
guillem casacuberta

Guillem Martin Casacuberta

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Dr. Pere Llorach
pere_llorach

Dr. Pere Llorach

Professor de l'Àrea de Materials
Coordinador de Sostenibilitat i Agent d'Igualtat