Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial posa a la teva disposició totes les eines, coneixements científics i recursos tecnològics necessaris per assumir els canvis del nostre entorn social i industrial i convertir-los en realitats, connectant societat, tecnologia i empresa. 

VISITA LA GUIA ONLINE

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial posa a la teva disposició totes les eines, coneixements científics i recursos tecnològics necessaris per assumir els canvis del nostre entorn social i industrial i convertir-los en realitats, connectant societat, tecnologia i empresa. 

Branca de coneixement

Enginyeria i Arquitectura

Titulació

Graduat/da en Enginyeria de Disseny Industrial, títol homologat expedit per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

Mencions

Disseny i Materials 
Desenvolupament i Simulació 
Gestió i Dades 

Durada

4 anys

Horari

Curs 1 i 2 – de 8h a 14h
Curs 3 i 4 – de 15.15h a 21h (depenent de les optatives l'horari pot ampliar-se)

Data d'inici

Setembre

Idioma

Català / Castellà
Algunes assignatures en anglès

Places de nou accés

90

Crèdits

240 ECTS
(60 ECTS per curs acadèmic)

Preu

161 €/ECTS
Finançament i beques

Nota de tall 2020-21

5

En el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial repensaràs els límits del disseny i l’enginyeria industrial per convertir-te en un professional capaç de transformar tendències socials i tecnològiques en oportunitats de disseny, idees en formes, dibuixos en prototips, experiments amb materials en experiències d’usuari. A més crearàs prototips tecnològics en dissenys industrialment viables, interpretaràs dades en interaccions digitals, i generaràs propostes de valor en models de negoci sostenibles econòmicament, ecològica i social. 

Tenim clar que només en el “fer” es troba la clau per assolir el canvi i la innovació que tant requereixen els nous temps. Per això, el nostre model educatiu es basa en el treball a partir de projectes, on totes les disciplines poden coexistir i combinar-se per a obtenir resultats únics i originals.

Estudiar Enginyeria de Disseny Industrial a Barcelona

En el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial aprendràs a generar idees i a superar els reptes necessaris, i després d'aquests quatre anys formant-te, el teu pas per l'escola t'haurà convertit en un gran professional del disseny i l'enginyeria indsutrial capaç de conformar nous paradigmes i realitats.

Des d'Elisava pensem en la nostra pròpia escola com un concentrador d'infinitat de connexions. Per això, ens mantenim en ple contacte amb el teixit empresarial i institucional, també amb els professionals del disseny i l'enginyeria industrial a Barcelona i, sobretot, amb els i les nostres exalumnes. Així, hem creat una xarxa de contactes nacionals i internacionals de primer nivell que sempre tindràs al teu abast. Ja sigui per realitzar pràctiques, per a participar en projectes o per anar-te'n d'Erasmus, la gran comunitat que conforma Elisava sempre estarà al teu costat.


Un grau en Enginyeria Industrial i Disseny que és per a tu

Creus que la ciència és la màgia del s.XXI? Vols ser capaç de crear nous productes, sistemes i serveis per a solucionar problemes quotidians? T'interessa l'estètica, l'enginyeria industrial, el disseny i també la tecnologia? El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial d'Elisava és per a tu.

El paper de l'enginyer o l'enginyera en disseny industrial és capital en la societat actual. Cada dia es descobreixen nous materials, processos productius amb una infinitat de possibles aplicacions. Existeixen avanços científics i tecnològics que fan que l'entorn social i industrial en el qual vivim estigui en contínua transformació. Canvis constants que requereixen repensar contínuament el significat dels productes, els sistemes i els serveis.

 

Objectius del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

El Grau en Enginyeria de Disseny Industrial posa a la teva disposició les eines necessàries per a entendre aquests canvis i convertir-los en realitats, fent de pont entre societat, tecnologia i empresa. Durant els quatre anys de formació, desenvoluparàs les teves capacitats i aptituds per a convertir-te en un o una professional capaç de transformar tendències socials i tecnològiques en oportunitats de disseny, idees en formes, dibuixos en prototips, experiments amb materials en experiències d'usuari, prototips tecnològics en dissenys viables industrialment, propostes de valor en models de negoci sostenibles econòmica, ecològica i socialment.

Perfil d'ingrés recomanat

Vols cursar el nostre Grau en Enginyeria de Disseny Industrial? Considerem important que tinguis una gran motivació i una notable curiositat intel·lectual. També tenim en compte la teva bona capacitat observadora i crítica respecte al funcionament i muntatge de diferents peces de productes, objectes i utensilis.¿Destaques en les teves habilitats tècniques i artístiques? Si la resposta és sí, només et cal tenir una bona una predisposició a treballar en equip i un bon domini de la teva llengua, així com una bona base en una llengua estrangera.

La finalitat del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial és la d'oferir-te els coneixements i les competències necessaris perquè siguis capaç de desenvolupar una actitud creativa d’experimentació, amb criteris científics i humanístics, rellevants i innovadors. Aprendràs a configurar noves realitats per a interpretar el context històric, social, cultural, econòmic i tecnològic. I, també, a integrar la sensibilitat formal com a part fonamental del procés del projecte. 

 • Avalua les propietats dels materials i els seus processos de fabricació per a seleccionar-los i caracteritzar-los. 
 • Aplica les tècniques de modelització i simulació per a prendre decisions en el desenvolupament del projecte. 
 • Comprèn i aplica les dades, de les més abstractes a les més concretes. 
 • Aplica tècniques d’expressió gràfica per a visualitzar i comunicar el disseny i desenvolupament del producte. 
 • Utilitza els fonaments bàsics d’economia i empresa per a gestionar una organització, en el treball per compte propi o en qualsevol empresa. 
 • Elabora prototips que permetin la comunicació i la justificació tècnica del projecte. 
 • Reconeix mètodes científics per a integrar fonts d’investigació en la presa de decisions. 
 • Comprèn la realitat industrial actual per a treballar en l’entorn professional. 
 • Identifica tecnologies emergents que puguin aportar valor al projecte. 

Disseny i Materials 

Procés tècnic, formal i creatiu del disseny. En el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial experimentaràs amb materials tenint en compte les tendències del moment (socials, culturals, estètiques, tecnològiques, econòmiques i del medi ambient). 

Desenvolupament i Simulació 

Procés creatiu amb visió per a definir tecnologies de fabricació de producte i optimització de recursos. Aquesta menció del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial et formarà en la simulació de processos, estructures i formes abans que existeixin. 

Gestió i Dades 

Aquesta menció del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial t'especialitzarà en la gestió tècnica del projecte amb viabilitat tecnològica i econòmica. Innovació i millora contínua del producte, sistema o servei. Gestió i ús de les dades per a influenciar el procés de disseny de principi a fi. 

Diseño y Materiales Grado en Ingeniería de Diseño Industrial
Desarrollo y Simulación Grado en Ingeniería de Diseño Industrial
Gestión y Datos Grado en Ingeniería de Diseño Industrial

Una vegada finalitzat el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial, tindràs els coneixements i les habilitats necessàries per a promoure millores qualitatives en l'activitat de qualsevol empresa, estudi, departament d'I+D, oficina tècnica o projecte del qual formis part. O fins i tot podràs iniciar el teu propi projecte i muntar una start-up en qualsevol àmbit i sector de l'enginyeria industrial.

Alguns exemples són:

 • Transport i mobilitat: disseny de cotxes o components per a cotxes, bicis elèctriques, patinets elèctrics, avions i mobilitat autònoma. 
 • Electrònica de consum: disseny o desenvolupament de productes i dispositius electrònics com a mòbils o tauletes; a més d'accessoris electrònics i teixits intel·ligents. 
 • Wearables: integració de nous materials i tecnologia en teixits i accessoris electrònics.
 • Biomèdica: desenvolupament de material per a hospitals, pròtesis, eines de laboratori, etc.
 • Alimentació: disseny d'embalatge i envasos.
 • Esport: integració de tecnologia en teixits i accessoris electrònics.
 • Aplicacions digitals: disseny i desenvolupament de pàgines web, aplicacions mòbils, internet de les coses, aplicacions de realitat augmentada i realitat virtual.
 • Sostenibilitat: experimentació amb materials biodegradables, disseny circular i reciclatge, anàlisi ambiental de productes. 

El 90% dels nostres estudiants troba treball en els mesos consecutius a la finalització del Grau. A més, el 80% repetirien Grau i Universitat*. *Fuente: estudis.aqu.cat/dades/Web/Inici 

Alguns exalumnes del Grau en Enginyeria Industrial que potser coneguis:

 • Elena Vivas per a Reebook
 • Meritxell Pujol per a IKEA
 • Cesar Rojo per a Cero Design
 • Mireia Vilalta per a Danone
 • David Matanzas per a AIRK Drones
 • Ivan Pajares per a IDNEO
 • Oriol Berotmeu per a Grifols
 • Eduard Niubo per a Rucker
 • Alejandro Mesonero per a SEAT – Head of Design
 • Marc Illan per a Adidas - Senior Footwear Designer
 • Raquel Ojeda per a LEGO (Dinamarca)
 • José López per a OIKO
 • Aleix Inglés per a Samsung (Inglaterra)

Per a Elisava, el contacte amb el sector empresarial i institucional és un dels pilars fonamentals de la formació. Les relacions i col·laboracions amb diferents empreses i institucions formen part del dia a dia de la nostra escola. Per això, durant tota la teva etapa formativa podràs participar en workshops, projectes acadèmics i altres activitats realitzades en col·laboració amb empreses i institucions com Hard Rock Cafè, Sony, Swarovski, HP, Desigual, Danone, SEAT, Santa & Cole, Sónar, Mira, MACBA, Fundació Arrels, Desis Network i el Victoria & Albert Museum. A partir dels 120 crèdits assolits, també podràs cursar pràctiques curriculars i/o extracurriculars en empreses líders en el sector. Viure aquesta experiència et permetrà aprendre i adquirir els coneixements i recursos necessaris per incorporar-te al món laboral.

Un altre dels pilars que des d’Elisava considerem fonamentals per enriquir la formació és l’intercanvi i la mobilitat d’estudiants i també de professors. Per aquest motiu, treballem dia rere dia per aconseguir potenciar les relacions internacionals d’Elisava amb altres institucions, centres educatius, universitats i cercles d’investigació mundialment. La prova del nostre treball constant en aquest àmbit és que avui dia disposem de convenis amb més de 70 universitats. Entre elles, es troben les més reconegudes i influents en el sector del disseny i l’enginyeria industrial mundialment. 

Grau en Enginyeria de Disseny Industrial (UVic-UCC, a partir del curs 2021-22)

El primer curs del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial està format per assignatures que et donaran una visió global dels conceptes fonamentals de l'enginyeria industrial i el disseny. Durant el segon curs et donarem una visió global del futur de la professió. Podràs experimentar amb les tecnologies més avançades i emergents.

Així, durant els dos primers anys aprendràs, d'una banda, les eines cientificotècniques, d'expressió i representació necessàries per a la resolució tècnica, la formalització i el desenvolupament del producte; i de l'altra, et submergiràs en la cultura de l'estètica i el disseny, necessària per a la contextualització i formalització del producte necessària per al desenvolupament de la professió.

El tercer curs és un any d'innovació on aplicaràs els coneixements obtinguts en la part de el procés de disseny en la qual et vulguis especialitzar, la teva menció. També en aquest curs, podràs fer pràctiques curriculars o cursar un semestre a una universitat estrangera a través del programa Erasmus.

A part de les assignatures pròpies de la teva menció, durant el tercer i el quart curs, cursaràs assignatures obligatòries de l'àrea de projectes i altres de caràcter multidisciplinari en l'àmbit de l'empresa, els processos industrials i la programació i interacció en el producte. Aquests continguts t'aportaran els coneixements i competències necessàries per aplicar estratègies per a la innovació, la gestió, l'emprenedoria i els nous models de negoci en el camp de l'enginyeria industrial i el disseny de producte.

El quart curs és un any professionalitzador durant el qual hauràs de desenvolupar el teu Treball Fi de Grau (TFG), on demostraràs el teu posicionament personal a través d'un projecte que integri i demostri totes les competències que hauràs adquirit al llarg del Grau.

*Títol verificat per AQU Catalunya.

Curs 1

Semestre 1  

Matèria
Introducció general i amb base científica als materials en l'enginyeria. Partint de models atòmics i moleculars bàsics de la matèria, l'estudiant ha de comprendre com estan conformades les principals famílies de materials (metalls, polímers i compòsits, ceràmiques, materials biològics) i per què posseeixen les seves propietats característiques. Aquesta assignatura permetrà a l'estudiant aprofundir i entendre conceptes com la bioenginyeria o la circularitat i sostenibilitat dels materials.

Àlgebra i Càlcul  
Aquesta assignatura aporta una base sòlida de conceptes matemàtics fonamentals i eines de càlcul aplicables a l'enginyeria. El focus de l'assignatura està en l'aplicació computacional de les matemàtiques com a eina de disseny. L'assignatura es divideix en dues parts diferenciades: àlgebra i càlcul. A àlgebra es posa l'èmfasi en la visió geomètrica i en les transformacions en l'espai. A càlcul en la representació de corbes i superfícies, d'una banda, i en les aplicacions de les derivades i integrals, de l'altra.

Fonaments de Programació
Aquesta assignatura introdueix a l'estudiant en els llenguatges de programació necessaris per a qualsevol enginyer/a de disseny industrial actual: creació de variables, sentències condicionals, estructures de control, definició de funcions i orientació a objectes. Les bases teòriques i pràctiques d'aquesta assignatura s'ampliaran posteriorment en assignatures com Tecnologia Elèctrica i Electrònica o Tecnologia i Interacció.

Expressió Artística 
En l'assignatura d'Expressió artística, els estudiants aprofundiran en les competències bàsiques de comunicació gràfica mitjançant un treball simultani en dibuix, fotografia i disseny gràfic que els permetrà estructurar, comunicar i donar expressivitat a la comunicació dels seus projectes d'enginyeria.

Metodologies del Disseny
L'assignatura té com a objectiu general oferir una base metodològica del procés de disseny en l'enginyeria, aportant a l'estudiant un procés de treball d'ample espectre per potenciar les seves capacitats d'investigació, experimentació, disseny i comunicació (tant escrita com visual). En aquest sentit, proporciona els coneixements bàsics de l'anàlisi sistèmica i el mètode científic necessaris que permetin investigar i raonar un procés de disseny i desenvolupament de producte.

Semestre 2  

Física de Materials
L'assignatura de Física de Materials es focalitza en les propietats físiques dels materials, principalment mecàniques. El seu coneixement permetrà a l'estudiant realitzar una selecció de materials correcta i òptima per al desenvolupament de qualsevol producte en l'enginyeria de disseny industrial. L'assignatura, que també tracta les dimensions sensorial i de circularitat i sostenibilitat dels materials, posseeix un caràcter àmpliament pràctic en què l'alumne/a experimentarà al laboratori amb les diferents famílies de materials.  

Mecànica
Aquesta assignatura estableix les bases perquè els/les estudiants puguin resoldre mitjançant càlcul i simulació l'optimització d'un producte a nivell estructural i de funcionament mecànic. En aquest context, s'estudiarà l'estàtica de sistemes mecànics, les bases de la cinemàtica i dinàmica de mecanismes i l'aplicació del balanç de potència per resoldre sistemes mecànics i problemes tècnics concrets.

Computer-Aided Design
Assignatura introductòria al modelat paramètric 3D per al disseny i desenvolupament de producte i la seva comunicació. L’assignatura se centra en 4 aspectes claus: reconèixer i modelar mitjançant software paramètric 3D les diferents formes geomètriques bidimensionals i tridimensionals d'un producte; plantejar diferents estratègies en el modelatge paramètric; solucionar problemes en el modelatge i les unions del conjunt 3D; i organitzar els diversos components de la representació d'un producte tant en 2D com 3D.

Tecnologia Elèctrica i Electrònica
Aquesta assignatura proporciona a l'alumne/a els coneixements necessaris per observar i entendre les diferents tecnologies associades als circuits elèctrics i electrònics, als fenòmens magnètics i als diferents tipus de motors. La base teòrica es combinarà amb casos pràctics de programació tangible aplicables a les diferents etapes de desenvolupament de productes, serveis i sistemes.

Estètica i Disseny
L’objectiu principal d'aquesta assignatura és que l’estudiant adquireixi el coneixement necessari per a l’anàlisi històric, social, cultural i formal d'un objecte o disseny. Mitjançant la realització de dos projectes es pretén que l'estudiant integri aquests coneixements en el procés de dissenyar, desenvolupar i prototipar dos objectes que continguin elements tecnològics per al seu funcionament. 

Curs 2

Semestre 3 
Processos Industrials 
Càlcul Estructural 
Mètodes Estadístics  
Expressió Gràfica  
Projecte de Disseny i Experimentació  

Semestre 4 
Tecnologies dels Materials 
Fabricació Assistida per Ordinador  
Interacció i Tecnologia  
Gestió de Projectes Tecnològics  
Projecte de Desenvolupament i Sostenibilitat  

Curs 3

Semestre 5 

Materials Avançats 
Simulació  
Mecatrònica i Robòtica  

Menció en Disseny i Materials
Projecte de Materials

Menció en Desenvolupament i Simulació
Projecte de Simulació

Menció en Gestió i Dades
Projecte de Dades

Semestre 6

Menció en Disseny i Materials
Disseny i Biomaterials
Sostenibilitat i Regeneració
Materials Híbrids i Sensòrica

Menció en Desenvolupament i Simulació
Simulació Estructural i Multifísica
Simulació Cinemàtica i Dinàmica
Implementació i Desenvolupament Tècnic

Menció en Gestió i Dades
Fabricació i Sistemes Intel·ligents
Ecosistemes Connectats
Anàlisi i Visualització de Dades

Optatives transversals
Crossover Project
Projecte de Disseny Gràfic
Taller de Composició Tipogràfica i Materials
Projecte de Disseny de Producte
Taller de Processos Industrials i Fabricació Digital
Projecte de Disseny d'Espai
Taller de Detalls i Sistemes Constructius
Projecte de Disseny d'Interacció
Taller de Disseny d'Interfícies Tangibles

Curs 4

Semestre 7 
Design Research 
Pràctiques Externes I 
Pràctiques Externes II  

Semestre 8 
Optatives  
Innovació i Emprenedoria  
Communication and Academic Writing  
Treball Fi de Grau  

Dr. Oscar Tomico
oscar_tomico

Dr. Oscar Tomico

Cap d'estudis
Jessica Fernández
jessica_fernandez

Jessica Fernández

Coordinadora de l'Àrea de Disseny i Projectes d'Enginyeria
Marta Janeras
marta_janeras

Marta Janeras

Coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament i Simulació
Dr. Jonathan Chacón
jonathan-chacon.jpg

Dr. Jonathan Chacón

Coordinador de l'Àrea de Gestió i Dades
Dr. Juan Crespo
 Juan Crespo

Dr. Juan Crespo

Cap de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Dr. Joan Gómez
Joan Gómez

Dr. Joan Gómez

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Coordinador del Laboratori d'Electrònica i d'Interacció
Dr. Martin Andreas Koch
martin_koch

Dr. Martin Andreas Koch

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia 
Coordinador del laboratori de Ciència i Tecnologia
Dra. Marta González
Marta González

Dra. Marta González

Cap de l'Àrea de Materials
Dra. Anna del Corral
ANNA_MARIA_CORRAL

Dra. Anna del Corral

Coordinadora de l'Àrea d'Expressió, Representació i Dades
Dra. Laura Clèries
Laura Clèries

Dra. Laura Clèries

Directora d'Elisava Research
Professora de l'Àrea de Materials al Grau en Enginyeria de Disseny Industrial
Dr. Javier Peña
Javier Peña

Dr. Javier Peña

Director General 
Xavi Riudor
XAVIER RIUDOR

Xavi Riudor

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Guillem Martin Casacuberta
guillem casacuberta

Guillem Martin Casacuberta

Professor de l'Àrea de Ciència i Tecnologia
Dr. Pere Llorach
pere_llorach

Dr. Pere Llorach

Professor de l'Àrea de Materials
Coordinador de Sostenibilitat i Agent d'Igualtat

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies