Grau en Disseny i Innovació

El Grau en Disseny i Innovació posa a la teva disposició totes les eines, coneixements i recursos necessaris perquè desenvolupis al màxim les teves capacitats i aprenguis a utilitzar el disseny com a eina de reflexió i posicionament personal.

VISITA LA GUIA ONLINE

El Grau en Disseny i Innovació posa a la teva disposició totes les eines, coneixements i recursos necessaris perquè desenvolupis al màxim les teves capacitats i aprenguis a utilitzar el disseny com a eina de reflexió i posicionament personal.

Branca de coneixement

Arts i Humanitats

Titulació

Graduat/da en Disseny i Innovació, títol homologat expedit per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Títol verificat per AQU Catalunya.

Mencions

Disseny Gràfic
Disseny de Producte
Disseny d'Espai
Disseny d'Experiències Interactives

Durada

4 anys

Horari

Curs 1 i 2 – de 9h a 14:30h
Curs 3 i 4 – matí o tarda (segons optatives)

Data d'inici

Setembre

Idioma

Català / Castellà
Algunes assignatures en anglès

Places de nou accés

175

Crèdits

240 ECTS
(60 ECTS per curs acadèmic)

Preu

161 €/ECTS
Finançament i beques

Nota de tall 2020-21

5

A Elisava volem formar dissenyadors i dissenyadores amb un perfil creatiu, amb pensament crític, amb una visió exploratòria del món, capaços de qüestionar i dialogar transversalment amb altres agents de l’entorn social, productiu, científic o cultural. Volem també que tinguin una gran capacitat de decisió i influència en el plantejament d’estratègies per a generar, desenvolupar i implementar nous elements de comunicació, serveis, productes o entorns per a la societat. 

Estudiar disseny a Barcelona

Creiem en el “fer” com a motor per al canvi i la innovació. Per això, el nostre model educatiu es basa en el treball per projectes, on totes les disciplines coexisteixen i es combinen per a obtenir els resultats més originals i disruptius possibles. En el Grau en Disseny i Innovació d'Elisava aprendràs a generar idees i superar reptes que conformin nous paradigmes i realitats. Pensem en l'Escola com un hub de connexions i, per això, fomentem i reforcem les relacions amb el teixit empresarial i institucional, els i les professionals del disseny i l'enginyeria i els nostres exalumnes. Així, tindràs al teu abast una xarxa de contactes nacionals i internacionals de primera línia ja sigui per a realitzar pràctiques, participar en projectes o anar-te d'Erasmus.


Ets dels que es passen el dia dibuixant en els marges dels tovallons? T'interessa l'anàlisi del color, la llum i la forma? T'agrada repensar espais i les seves funcionalitats? El Grau en Disseny i Innovació d'Elisava està fet a la teva mida.

Objectius del Grau en Disseny i Innovació

El Grau en Disseny i Innovació posa a la teva disposició totes les eines perquè et converteixis en un dissenyador o dissenyadora capaç de resoldre problemes i satisfer les necessitats en la relació de l'individu amb el seu entorn, així com d'usar el disseny com a eina de reflexió i posicionament personal. 

Perfil d'ingrés recomanat

Vols estudiar disseny? Si vols accedir a aquest grau, és important que tinguis una gran curiositat intel·lectual i un interès per la comprensió de la complexitat del món. També tenim en compte les actituds personals relacionades amb les capacitats de representació, anàlisi, síntesi i comunicació, i creiem imprescindible posseir habilitats tècnico-artístiques, així com predisposició i ganes de treballar en equip. ¿Les disciplines que més encaixen amb tu són les de lletres? Valorem l'interès per les belles arts, les humanitats i les ciències socials, així com la creativitat, la imaginació, la innovació i l'interès per l'aprenentatge continu. Si t'hi sents identificat, ja només et falta tenir un bon domini de la teva llengua pròpia i una bona base en una llengua estrangera.

Al finalitzar el Grau en Disseny i Innovació disposaràs dels coneixements i competències necessaris per a desenvolupar la teva activitat laboral en una gran varietat de sectors i participar en totes les fases del procés de disseny: 

 • Defineix el teu posicionament personal del disseny a partir d’una visió social, mediambiental, política, ètica i estètica. 
 • Dissenya escenaris per anticipar les necessitats del futur.
 • Dialoga amb professionals d’altres àmbits (tècnics, artístics, científics...), gestionant coneixements propis d’altres disciplines de forma resolutiva. 
 • Experimenta amb materials, processos i tècniques per aportar valor al projecte de disseny. 
 • Desenvolupa projectes de disseny en diferents àmbits laborals, per compte propi o en qualsevol model empresarial o institucional. 
 • Comunica de manera efectiva en cadascuna de les fases del projecte de disseny. 
 • Aplica el coneixement dels diferents àmbits del disseny adaptats a l’evolució i a les necessitats del context professional.

Disseny de Producte 

Si curses aquesta especialitat del Grau en Disseny i Innovació obtindràs un ampli coneixement en el disseny de producte i/o disseny industrial. Aprofundirás en camps com el disseny de mobiliari, d'il·luminació, d'automoció, de packaging i d'objectes i accessoris. També en el disseny de productes, sistemes i serveis.

Disseny Gràfic 

Aquesta especialitat del Grau en Disseny i Innovació et formarà com a professional competent i et permetrà adquirir els coneixements i l'experiència necessaris en el camp de el disseny gràfic i la comunicació visual. Podràs aprofundir en àrees com la direcció d'art, la imatge corporativa, el disseny editorial, el disseny web i d'aplicacions, el disseny de dades i informació, el packaging, la il·lustració, la tipografia o la senyalètica.

Disseny d'Experiències Interactives

Tria aquesta especialitat del Grau en Disseny i Innovació si vols convertir-te en un expert/a en el disseny d'interacció i experiències interactives (disseny web, disseny audiovisual, disseny multimèdia, disseny d'experiència d'usuari, disseny d'interfícies digitals, disseny de producte i entorns interactius).

Disseny d'Espai 

Aquesta és l'especialitat del Grau en Disseny i Innovació que has de triar si vols convertir-se en un o una professional expert/a i competent en el disseny d'espais interiors -habitatges, bars, restaurants-, però també en disseny d'estands, exposicions, intervencions en l'espai públic, escenografies d'esdeveniments i espectacles, muntatges efímers o disseny d'aparadors.

Grado Diseño Producto
Grado Diseño Gráfico
Grado Diseño Experiencias Interactivas
Grado Diseño Espacio

Hauràs de triar la teva menció del Grau en Disseny i Innovació abans de començar el segon any. Durant el tercer curs podràs aprofundir en la disciplina que hagis escollit o bé crear un perfil més polivalent cursant assignatures d'altres mencions.

En acabar el Grau en Disseny i Innovació tindràs els coneixements i capacitats necessaris per a desenvolupar la teva activitat laboral en un ampli ventall de sectors i àmbits, participant en totes les fases del procés de disseny:

 • Disseny d'espais (espais interiors – bars, restaurants, habitatges... –, disseny d'estands, exposicions, intervencions en espai públic, escenografia, muntatges efímers, escaparatisme).
 • Disseny de producte i/o disseny industrial (mobiliari, il·luminació, automoció, embalatge, objectes i accessoris, productes, sistemes i serveis).
 • Disseny gràfic i comunicació visual (direcció d'art, imatge corporativa, disseny editorial, disseny web, disseny d'aplicacions, disseny d'informació, embalatge, il·lustració, tipografia, senyalística).
 • Disseny d'experiències interactives i interacció (disseny web, disseny audiovisual, multimèdia, experiència d'usuari, disseny d'interfícies digitals, disseny de producte i entorns interactius).
 • Educació i recerca en disseny (crítica, recerca, desenvolupament teòric i pedagògic del disseny).

El 90% de l'alumnat troba treball en els mesos consecutius a la finalització del Grau. A més, gairebé el 80% repetiria Grau*. *Font: estudis.aqu.cat/dades/web/inici

Alguns exalumnes del Grau en Disseny que potser coneguis:

La col·laboració amb el sector empresarial i institucional forma part del dia a dia de l'Escola. És per això que, durant els quatre anys del Grau en Disseny i Innovació, tindràs la possibilitat de participar en projectes acadèmics, workshops i altres activitats realitzades en col·laboració amb empreses i institucions com Hard Rock Cafè, Sony, Swarovski, HP, Desigual, Danone, SEAT, Santa & Cole, Sónar, Mira, MACBA, Fundació Arrels, Desis Network o el Victoria & Albert Museum. A més, a partir del 3er curs (o quan tinguis 120 crèdits superats), tindràs la possibilitat de cursar pràctiques curriculars i/o extracurriculars en empreses de primera línia perquè puguis incorporar-te al món laboral amb totes els coneixements i recursos necessaris.

A Elisava creiem que l'intercanvi i la mobilitat d'estudiants i professors enriqueixen la formació universitària i, per això, potenciem les relacions internacionals de l'Escola amb altres centres educatius, universitats i centres de recerca de tot el món. Actualment, tenim convenis amb més de 70 de les universitats més reconegudes i influents del món del disseny i l'enginyeria a nivell mundial.


Grau en Disseny i Innovació (UVic-UCC, a partir del curs 2021-22)*


El Grau en Disseny i Innovació es desenvolupa en quatre anys. El primer curs està format per assignatures de formació bàsica on s'introdueixen les diferents disciplines del disseny i on descobriràs les eines d'expressió i comunicació que conformaran el teu llenguatge propi.

Al segon curs hauràs de triar la menció de la qual et voldràs especialitzar. Durant aquest any, adquiriràs les eines, coneixeràs els materials i integraràs les tècniques pròpies de la teva especialitat, així com les metodologies de disseny aplicades en projectes.

A tercer curs, podràs continuar aprofundint en la menció escollida o bé desenvolupar un perfil més global cursant assignatures d'altres mencions. També en aquest curs, podràs participar en projectes transversals, realitzar pràctiques curriculars o cursar un semestre a una universitat estrangera a través del programa Erasmus.

A l'últim curs, hauràs de desenvolupar dos projectes globals de caràcter multidisciplinari a més del Treball Fi de Grau (TFG) on demostraràs el teu posicionament personal davant el disseny a través d'un projecte que integri i demostri totes les competències que hauràs adquirit al llarg del Grau en Disseny i Innovació.

*Títol verificat per AQU Catalunya.

Curs 1

Semestre 1 

Descobrir
Els llenguatges de representació i d'expressió com a eina primordial d’anàlisi i de comunicació en el camp del disseny. Introducció a les eines i conceptes de forma, volum, color, imatge i matèria. 

Processos de Disseny
Introducció al procés projectual del disseny des de els mètodes i els processos com a eines per investigar, idear, desenvolupar, i solucionar un projecte de disseny. 

Introducció al Disseny
Introducció en el món del disseny amb tota la seva complexitat estètica, funcional, tècnica i cultural. Adquirir, com a primer pas, una mirada pròpia. Això requereix desenvolupar la capacitat d'observació, en tant condició indispensable per a descobrir les lògiques projectuals del disseny i, al mateix temps, les pròpies potencialitats de l'alumne. 

Fonaments del Disseny de Productes
Introducció als processos i llenguatges propis de la menció de Disseny de Producte des del coneixement i desenvolupament dels seus codis propis. Ús dels elements bàsics i comuns que fonamenten els principis del disseny. 

Fonaments del Disseny d’Espais
Introducció als processos i llenguatges propis de la menció de Disseny d'Espai des del coneixement i desenvolupament dels seus codis propis. Ús dels elements bàsics i comuns que fonamenten els principis del disseny. 

Semestre 2 

Construir
Els codis tècnics i elements visuals que utilitza el llenguatge del disseny per comunicar-se segons els esquemes normalitzats. El dibuix analític i descriptiu incorporant el manipulat de materials, a fi de portar el pla a la tercera dimensió. Identificar i desenvolupar un llenguatge propi. 

Introducció al Projecte Transversal
Desenvolupament d’un projecte transversal a totes les mencions, aplicant els mètodes i els processos pertinents a les diferents fases del disseny. Incorporar la metodologia del projecte transversal al procés de disseny propi de cada alumne. 

Històries del Disseny
Conèixer dissenys significatius; dissenys que han canviat la història del disseny i les nostres maneres de viure i estar en el món. Aprendre a articular discursos crítics. Estudi de teories i dissenys en relació al seu context històric (art, cultura, societat, etc.) per entendre millor el present i poder plantejar així un projecte de futur.

Fonaments del Disseny Gràfic
Introducció als processos i llenguatges propis de la menció de Disseny Gràfic des del coneixement i desenvolupament dels seus codis propis. Ús dels elements bàsics i comuns que fonamenten els principis del disseny. 

Fonaments del Disseny d’Experiències Interactives
Introducció als processos i llenguatges propis de la menció de Disseny de Experiències Interactives des del coneixement i desenvolupament dels seus codis propis. Ús dels elements bàsics i comuns que fonamenten els principis del disseny.

Curs 2

Semestre 3 

Context i Usuari

Menció en Disseny Gràfic
Taller I. Tipografia i Processos Tècnics
Comunicació I. Formats
Projecte I. Disseny Gràfic
Art i Disseny Gràfic Contemporanis

Menció en Disseny de Producte
Taller I. Materials i Processos Artesanals
Comunicació I. Dibuix i Representació de Producte
Projecte I. Disseny de Producte
Art i Disseny de Producte Contemporanis

Menció en Disseny d'Espai
Taller I. Materials i Components Constructius
Comunicació I. Representar l'Espai
Projecte I. Disseny d'Espai
Art i Disseny d'Espai Contemporanis

Menció en Disseny d'Experiències Interactives
Taller I. Codi Creatiu
Comunicació I. Narratives Audiovisuals
Projecte I. Disseny d'Interacció
Art i Disseny Interactius Contemporanis

Semestre 4 

Disseny i Tecnologia
Nous Models Socials i Econòmics

Menció en Disseny Gràfic
Taller II. Composició Tipogràfica i Materials
Comunicació II. Estratègies
Projecte II. Disseny Gràfic

Menció en Disseny de Producte
Taller II. Processos Industrials i Fabricació Digital
Comunicació II. Fotografia de Producte i Direcció d'Art
Projecte II. Disseny de Producte

Menció en Disseny d'Espai
Taller II. Detalls i Sistemes Constructius
Comunicació II. Narrar l'Espai
Projecte II. Disseny d'Espai

Menció en Disseny d'Experiències Interactives
Taller II. Disseny d'Interfícies Tangibles
Comunicació II. Entorns Interactius
Projecte II. Disseny d'Interacció

Curs 3

Semestre 5 
Experimentació Material  
Identitat Personal 
Projecte Personal 
Teories Crítiques 

Semestre 6  
Experimentació Visual  
Crossover Project  
Projecte Context 

Curs 4

Semestre 7 
Projecte Transversal 
Investigació i Disseny 
New Trends 
Design Management  

Semestre 8 
Pràctiques Externes 
Treball Fi de Grau  
Communication and Academic Writing  

Dr. Albert Fuster
Albert Fuster

Dr. Albert Fuster

Director Acadèmic
Dra. Danae Esparza
danae_esparza

Dra. Danae Esparza

Cap d'Estudis
Dra. Daria De Seta
daria_deseta

Dra. Daria De Seta

Coordinadora de l'Àrea d'Espai
Luis Eslava
Luis Eslava

Luis Eslava

Coordinador de l'Àrea de Producte
Raúl Goñi
Raúl Goñi

Raúl Goñi

Coordinador de l'Àrea d'Experiències Interactives
Dr. Francesc Ribot
francesc_ribot

Dr. Francesc Ribot

Coordinador de l’Àrea de Disseny Gràfic
Mariana Eidler
mariana_eidler

Mariana Eidler

Coordinadora de l’Àrea de Projectes Globals
Salvador Fàbregas
salva_fabregas

Salvador Fàbregas

Coordinador de l'Àrea Eines, Materials i Tècniques
Dr. Ramon Faura
Ramon Faura

Dr. Ramon Faura

Coordinador de l'Àrea de Ciències Socials i Experimentals
Cristina Taverner
Cristina Taverner

Cristina Taverner

Àrea Relacions Acadèmia – Empreses
Professora de l'Àrea de Disseny de Producte
Dr. Paolo Sustersic
Dr. Paolo Sustersic

Dr. Paolo Sustersic

Professor de l'Àrea de Context
Professor de l'Àrea de Disseny d'Espai
Dr. Juan Jesús Arrausi
juan_arrusi

Dr. Juan Jesús Arrausi

Coordinador de l'Àrea Pedagògica
Laura Quesada
laura_quesada

Laura Quesada

Professora de l'Àrea d'Eines, Materials i Tècniques
Dr. Roger Paez
roger_paez

Dr. Roger Paez

Professor de l'Àrea de Disseny d'Espai
Tona Monjo
tona_monjo

Tona Monjo

Professora del Grau en Disseny
Joaquim Matutano
MATUTANO

Joaquim Matutano

Professor de l'Àrea de Disseny d'Espai
Ramón García
ramon_garcia

Ramón García

Professor de l'Àrea de Disseny d'Espai
Dr. Romualdo Gondomar
romualdo_gondomar

Dr. Romualdo Gondomar

Professor de l'Àrea d'Eines, Materials i Tècniques
Professor de l'Àrea de Disseny de Producte
Dr. Rafael Pozo
rafael-pozo-ok.png

Dr. Rafael Pozo

Professor del l'Àrea de Disseny Gràfic
Dr. Toni Llàcer
toni_llacer

Dr. Toni Llàcer

Professor de l'Àrea de Context
Dr. Ariel Guersenzvaig
Ariel

Dr. Ariel Guersenzvaig

Professor de l'Àrea de Projectes Globals
Ricard Ferrer
ricard ferrer

Ricard Ferrer

Professor de l'Àrea de Disseny de Producte
Stefano Colli
stefano-colli-ok.png

Stefano Colli

Professor de l'Àrea de Disseny d'Espai
Gastón Lisak
gaston lisak

Gastón Lisak

Professor de l'Àrea de Projectes Globals
Martín Azúa
martin_azua

Martín Azúa

Professor de l'Àrea de Disseny de Producte
Jordi Sàbat i Ortiz
jordi_sabat

Jordi Sàbat i Ortiz

Professor de l'Àrea d'Eines, Materials i Tècniques

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies