Màster en Procés Creatiu

Edició

2a. edició

Quan?

D'abril a juliol 2019

On?

Barcelona (ELISAVA, Materfad, SPECS) / Empordà (elBullifoundation. Cala Montjoi, Ceramic School La Bisbal).

Idioma

Anglès

Horari

Dimecres, dijous i divendres de 18.00h a 21.00h (presencial) / 3 stages d'1 setmana (temps complet) / Treball online.

Preu

19.575 € (més 400 € en concepte de drets de preinscripció).

Perfil del participant

Professionals de qualsevol camp que vulguin dur la seva pràctica més enllà desenvolupant el seu "creative thinking".

Documents a entregar

CV + Portfoli + Carta de motivació + DNI / Passaport.

Selecció de candidats

25 de febrer de 2019


El Màster en Procés Creatiu d'ELISAVA, Escola de Disseny i Enginyeria de Barcelona, i elBulliFoundation és un programa que et permetrà aprendre i adquirir habilitats de pensament creatiu per transformar i preparar la teva pràctica professional per al futur. Aquest programa, basat en la creativitat i la innovació, ofereix una garantia de qualitat acadèmica i profunditat científica. A més, la teva transformació creativa està assegurada per una sèrie d'experiències creatives úniques amb professionals multidisciplinaris d'avantguarda. Un viatge d'aprenentatge personalitzat sobre el procés de pensament creatiu guiat per una xarxa global privilegiada de mentors i experts multidisciplinaris, i l'oportunitat d'aplicar les teves habilitats de pensament creatiu recentment adquirides en el teu propi repte professional.

El món d'avui és una revolució constant. Des dels últims avenços en tecnologia fins als canvis complexos de la societat i de l'economia, els avenços exponencials i els canvis ràpids han definit els últims anys. Els professionals d'avui necessiten preparar-se amb noves habilitats que els ajudin a comprendre els entorns sotmesos a un alt grau d'incertesa i canvi. Se sap des de fa molt de temps que les habilitats creatives ajuden a fer front a aquests desafiaments. Però, com es pot dominar el procés creatiu?

La creativitat sempre ha estat considerada d'alguna manera com un "talent": una sensibilitat innata amb la qual es neix. Però aquí, a ELISAVA i en elBulliFoundation, creiem que la creativitat també és una habilitat, i, com qualsevol habilitat, es pot aprendre i desenvolupar per qualsevol persona. Amb aquest programa, el nostre objectiu és donar ús al nostre coneixement sobre creativitat, adquirit a mitjançant un projecte de recerca a llarg termini en col·laboració amb Ferran Adrià i elBulli, per ajudar-te a augmentar el teu potencial i convertir-te en una versió professional i renovada de tu mateix.

Motivació

Descobreix un enfocament únic basat en la investigació per aprendre creativitat dissenyada per avançar en la teva carrera professional
Tenint com a punt de partida el projecte de recerca "Decoding", una col·laboració entre Elisava Research i elBulliFoundation, ELISAVA ha desenvolupat una sèrie de metodologies destinades a desxifrar i ensenyar creativitat. Amb el suport d'una sèrie d'eines i metodologies, aprendràs les habilitats i el mètode que t'ajudarà a innovar en el teu camp professional.

Transformació

Recorre una sèrie d'experiències úniques en els nostres centres d'innovació de Barcelona i L'Empordà
Des de cuinar a elBulli amb Ferran Adrià fins a descobrir els últims avenços en neurobòtica en SPECS, el teu viatge d'aprenentatge es veurà recolzat per una sèrie d'experiències creatives úniques en centres d'innovació d'alt nivell, on podràs experimentar el procés creatiu fora de l'oficina i en un entorn natural.

Personalització

Navega en una xarxa d'avantguarda que compta amb els millors professionals, els quals et entrenaran en el teu procés d'aprenentatge
Durant tot el programa, tindràs una xarxa de mentors a temps complet composta per experts en coneixement del procés creatiu d'ELISAVA Research i elBulliFoundation, la funció és acompanyar-te en el teu procés d'aprenentatge, garantir el teu progrés i examinar la teva evolució.

Viabilitat

Descobreix el teu nou professional i aplica les teves habilitats creatives al repte professional que desitgis
Al final del programa podràs aplicar les teves noves habilitats en un repte professional de la teva elecció. ELISAVA et guiarà per assegurar l'impacte de la teva idea i t'ajudarà a deixar empremta un cop finalitzis el programa.

Al final del programa tindràs les habilitats per:

 • Identificar i comprendre sistemes creatius.
 • Analitzar amb criteri quantitatiu i qualitatiu qualsevol procés creatiu i innovador.
 • Gestionar i potenciar sistemes i processos creatius.
 • Aplicar eines i metodologies creatives i basades en el disseny.
 • Crear i desenvolupar projectes, serveis i productes innovadors i disruptius.
 • Gestionar la innovació en empreses, institucions i iniciatives pròpies.
 • Liderar processos creatius en equips complexos, de la mà dels departaments de negocis, tecnologia, màrqueting, producció, recursos humans i altres departaments administratius.

Elisava

Escola de Disseny i Enginyeria de Barcelona. Resol els teus coneixements experimentant un ambient d'aprenentatge d'excel·lència a través del disseny.

elBulli labs

Laboratori d'innovació. Comença teu procés creatiu mitjançant l'experimentació de primera mà de la vida en el laboratori de Ferran Adrià.

Materfad

Centre de Materials. Trenca els límits físics de la innovació explorant els últims avenços materials.

SPECS - IBEC Barcelona

Centre de Recerca en Tecnologia Cognitiva. Desembolica els processos darrere l'intel·lecte submergint-te en els misteris de la intel·ligència artificial.

Escola de ceràmica- La Bisbal

Taller i espai comunitari. Explora noves formes de pensar participant en una experiència de convivència i pràctica amb la xarxa d'artesans.

L'MPC està basat en la comprensió d'Elisava i elBulliLAB del procés creatiu i s'estructura en 3 mòduls d'aprenentatge, 3 etapes i un projecte principal:

Mòdul 1: Decodificació del procés creatiu

Aquest mòdul es basa en la comprensió de tot l'espectre de problemes personals, ambientals i sistèmics relacionats amb el procés creatiu.

Mòdul 2: Creativitat en acció

Aquest mòdul està enfocat en l'exercici en diferents contextos, amb un espectre de metodologies ampli i en col·laboració amb diversos equips.

Mòdul 3: Eines creatives 

Aquesta part abordarà el desplegament i l'avaluació de tots els coneixements i competències anteriors a la recerca d'un projecte final altament impactant, transformador i comunicatiu.

3 stages

Les stages construeixen una xarxa de problemes i criteris que s'han de comprendre i tenir en consideració en el Procés Creatiu. També proporcionen experiències per desenvolupar habilitats fonamentals i resultats relacionats amb el projecte, la gestió i la innovació. Els tutors i mentors connectaran gradualment, juntament amb l'estudiant, els resultats d'aquestes stages amb el projecte final.

El programa es durà a terme seguint diferents metodologies d'aprenentatge:

 • Plataforma de apoyo al aprendizaje virtual.
 • Xerrades - tallers a càrrec d'experts i tutors. Diàlegs personalitzats. La creativitat a través de diferents perspectives.
 • Experiències creatives. Revelar noves realitats i coneixements sobre diversos contextos, objectius i resultats.
 • Seguiment i tutories.
 • Projecte de Final de Màster.

La dedicació de l'estudiant serà aproximadament de:

 • 120 hores en línia distribuïdes al llarg del programa.
 • 120 hores de contacte dels dimecres, dijous i divendres, de 18 h a 21 h
 • 160 hores en les stages de temps complet d'1 setmana.
Experts d'avantguarda

Descobreix idees inspiradores d'influències reconegudes local i globalment de diferents disciplines i coneix els teus enfocaments de la creativitat en un ambient relaxat i íntim, apartat dels formats asèptics de conferències.

 • Ferran Adrià
  Xef. Fundador de elBulliLab
 • Toni Segarra
  Fundador i Director Creatiu de l'agència de publicitat SCPF.
 • Luki Huber
  Dissenyador de productes i creador de la metodologia de Pensament Manual.
 • Paul Verschure
  Professor ICREA a IBEC i expert en ciència cognitiva, robòtica i intel·ligència artificial, director del laboratori SPECS.
 • Ezio Manzini
  Fundador de la xarxa Desis.
 • Libby Garrett
  Dissenyador futurista i educador.
Guies creatives

Millora les teves habilitats a través d'un equip dedicat de mentors professionals i tutors de projectes que t'acompanyaran durant tot el teu procés d'aprenentatge i desenvolupament.

 • Albert Fuster
  Director acadèmic d'ELISAVA.
 • Ariel Guersenzvaig
  Professora titular i investigadora a ELISAVA.
 • Laura Clèries
  Investigadora a ELISAVA.
 • Oscar Tomico
  Dissenyador d'interacció i investigador.
 • Danae Esparza
  Investigadora i doctora en Espai Públic i Regeneració Urbana.
 • Pau García
  Cofundador de Domestic Data Streamer.
 • Martí Sánchez
  Director CSIM, Màster en Sistemes Cognitius i Mitjans Interactius, UPF.
 • Sander Wassink
  Dissenyador i artista, cofundador de Sectie C Eindhoven.
 • Anna Mura
  Investigadora en SPECS, IBEC, amb experiència en neurociència, comportament i creativitat.
 • Xavi Mora
  Fundador de Bagdisseny

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies