Espais Interiors

Direcció

Daniela Hartmann

Durada / Horari

Del 12 al 23 de juliol de 2021 (40 hores)
De 10.00h a 14.15h

Nivell

Principiants amb experiència creativa i estudiants.

Idioma

Anglès

Preus

840 €

Nota

Les dates poden canviar i els cursos poden cancel·lar-se segons l'evolució de la pandèmia.

Els espais interiors són el nucli de l'entorn construït que organitza estructures i facilita les nostres vides, activitats i comportament social. L'enfocament principal del curs, per tant, no és només en la definició de l'espai en la seva forma i funció física, sinó en l'experiència de l'espai, la seva percepció pels humans i com ens relacionem amb l'espai que evoca diferents respostes emocionals.

En aquest curs, els estudiants coneixeran les complexitats del desenvolupament d'espais interiors que és, per una banda, un procés mental, i per una altra, requereix un coneixement espacial. Per dissenyar l'espai, és necessari desxifrar les característiques de la seva naturalesa i descobrir els missatges revelats per la seva forma i estètica.

El programa del curs proporciona una excel·lent base i estructura per aprendre i reunir experiència en el disseny d'espais i el desenvolupament del pensament crític. El mètode d'aprenentatge s'enfoca en la promoció d'habilitats intel·lectuals, comunicatives, experiencials i aplicades per permetre que l'estudiant passi per un procés d'aprenentatge amb èxit. Al cor del projecte està la creació d'un espai estèticament atractiu i funcional que millora la cultura i la qualitat de vida d'un resident.

En finalitzar el curs, els estudiants hauran après els fonaments del desenvolupament de conceptes i dissenys espacials. Es dona prioritat a les estratègies d'aprenentatge que fomenten el pensament crític, la resolució de problemes i les capacitats de presa de decisions. Conjuntament amb el coneixement teòric adquirit, els estudiants podran produir models, esbossos i dibuixos a petita escala que aprofundiran el coneixement i proporcionaran les habilitats necessàries per a una comunicació i presentació precises.

El curs es divideix en 3 parts:

Part 1: Introducció a l'espai com un entorn construït que serveix com a marc per les formes socials i culturals. La seva forma física pot considerar-se significativa quan es tracta de diversos aspectes, com ara el clima, la ubicació i la funció que sempre han definit un edifici. Els estudiants desxifren les qualitats de la seva naturalesa i descobreixen el que l'espai revela a través de la seva forma i context per comprendre la qualitat i els principis dels espais.

Part 2: Percepció espacial. L'espai és més que un simple volum que ens rodeja. El desig d'estar en un espai en particular no només es troba influenciat per les funcions, sinó també pels nostres sentiments sobre aquests espais. La percepció d'una habitació evoca una reacció emocional. Les eines per la percepció de l'espai són principalment visuals i, per tant, es relacionen amb els elements estètics. Els estudiants exploren escala, geometria, color, material i llum com a elements de disseny de l'espai.

Part 3: Procés de disseny. S'analitzen els conceptes bàsics del desenvolupament de conceptes espacials i estratègies de disseny. En activar el procés de disseny a les fases de conceptualització i representació, els estudiants es familiaritzen amb la metodologia de disseny d'interiors.

Daniela Hartmann és una arquitecta d'interiors professional graduada a Alemanya. És la fundadora de dhd Daniela Hartmann Design, un estudi de disseny d'interiors amb seu a Barcelona que s'especialitza en projectes residencials, comercials i públics. Abans de formar dhd, va ser cofundadora de l'oficina d'arquitectura Hidalgo Hartmann. La seva carrera ha estat guardonada amb nombrosos premis i ha sigut àmpliament publicada a revistes i llibres especialitzats nacionals i internacionals.

Daniela té una àmplia experiència com a docent en estudis de Grau i Postgrau a Elisava, Escola de Disseny i Enginyeria. 

El curs es dirigeix a estudiants que desitgin seguir una carrera en la disciplina creativa i multifacètica del disseny d'interiors. És adequada tant per estudiants amb antecedents creatius d'altres camps de disseny com per aquells que tinguin algun coneixement en disseny d'interiors i desitgin centrar la seva atenció en espais interior amb caràcter domèstic. 

Obligatori: Coneixements y habilitats informàtiques bàsiques: Word, Adobe, InDesign.
Habilitats desitjables: Sketch-Up Illustrator, Photoshop.

Obligatori: Ordinador portàtil amb els programes necessaris anteriorment mencionats i telèfon mòbil amb càmera de fotos. 
Suggerit: Quadern d'esbossos DIN A5 o DIN A4, llapis per dibuixos precisos, llapis de colors i altres tipus de bolígrafs per dibuixos a mà alçada.

Els alumnes matriculats a Elisava tenen un descompte especial del 25% en els programes de ‘Creació i Renderitzat d'Objectes i Espais’ i ‘Les Eines del Dissenyador Gràfic: Crea, Retoca i Presenta amb Suite Adobe’. Els estudiants del curs d'estiu ‘Sustainable Materials for Design’ que després facin el 'Master’s Degree in Design through New Materials' tindran el descompte de l'import del curs d'estiu al preu del màster.

Descomptes abans del 15 d'abril *

Participació en un curs: es paga el 100% del preu del curs.
Participació en dos cursos: es paga el 100% del primer curs i el segon curs té un 15% de descompte.
Participació en tres o més cursos: es paga el 100% del primer curs, el segon curs té un 15% de descompte i el tercer curs i següents un 20% de descompte.

Descomptes per a Alumni Bold *

Participació en un curs: descompte Alumni Bold del 15%.
Participació en dos cursos: descompte Alumni Bold del 15% en el primer curs i descompte del 20% en el segon curs.
Participació en tres o més cursos: descompte Alumni Bold del 15% en el primer curs, descompte del 20% en el segon curs i el tercer curs i següents un 25% de descompte.

* Tots els descomptes correspondran a l'import del curs de menys valor.

A partir del 16 d'abril, només s'aplicarà el descompte estàndard d'un 15% per als Alumni Bold.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies