Storytelling: Filosofia de Projecte i Branding Personal

Direcció

Salva Rubio

Durada // Horari

Del 15 al 19 de juliol del 2019 (25 hores) // De 9h a 14.15h

Idioma

Castellà

Nivell

Introducció / Mig

Preu

520 €. Els membres de l’Associació d’Antics Alumnes d’ELISAVA, Elisava Alumni amb categoria Bold, tindran un 15% de descompte en l’import de la matrícula.

En aquesta època, és difícil cridar i mantenir l'atenció del públic: clients i seguidors viuen distraccions constants, més opcions que mai, i les tècniques tradicionals de màrqueting i publicitat tradicionals ja no serveixen per atreure'ls cap als nostres serveis professionals.

No obstant això, hi ha empreses, influencers, professionals, productes i serveis que aconsegueixen mantenir la nostra atenció, des d'Apple fins a petits artistes, perquè la seva història, i la dels seus productes i serveis s'incorpora a la nostra pròpia història.

Llegeix més

Aquesta és la base de l'storytelling. Es tracta d'explicar històries, sí, però no de qualsevol manera: l'storytelling és l'art de transmetre una narrativa viva, sempre actual, projectada al futur, del que fem com a professionals i sobre com volem que el que fem canviï la història i la vida dels nostres seguidors, usuaris o clients.

Les històries de marca, ja siguin de grans empreses, de petits emprenedors, d'artistes que comencen o d’influencers en xarxes, no depenen de les característiques o capacitats tècniques del que oferim, sinó de la relació que aconseguim entaular amb els nostres seguidors, i de com el que fem canviarà les seves vides.

L’Storytelling és el que crea aquesta relació, a través d'experiències compartides, valors, creences i un sentit de pertinença global, que ja no depèn de les tècniques de la publicitat tradicional, sinó d'un diàleg constant entre seguidors, col·laboradors, clients .. .

Així, l’Storytelling s'ha convertit en una eina imprescindible per a dissenyadors, experts en màrqueting, publicistes, arquitectes, interioristes, enginyers, informàtics i qualsevol professional que hagi de dissenyar, conceptualitzar o vendre productes o serveis que requereixin una interacció o connexió emocional per part del consumidor.

Hem de saber comunicar la nostra pròpia història de marca a través de diferents tècniques, formats i habilitats per incorporar-los als nostres processos creatius i de venda, per poder seguir narrant el que som, i que els nostres receptors converteixin la seva història en la nostra.

Destinataris
Dissenyadors, publicistes, marketers, RRPP, professionals de la comunicació, arquitectes, aparadoristes, interioristes, comerciants, enginyers, informàtics, programadors, dissenyadors de producte i estudiants d’aquestes disciplines.

Coneixements necessaris
Per a un major aprofitament del curs, es recomana tenir coneixements bàsics d'Office o iWork.

Material necessari: Ordinador portàtil.

 • Capacitar alumnes de diferents backgrounds i disciplines perquè puguin aplicar de forma efectiva  el Storytelling en els seus respectius camps.
 • Realitzar un exercici pràctic (tipus workshop) perquè l’alumne apliqui els coneixements adquirits en l’elaboració del seu propi personal branding usant el Storytelling.
 • Assimilar les eines principals del Storytelling en relació a la narrativa tradicional: theme, estructura, tema, personatges, etc. i posar-les en pràctica.

Llegeix més

 • Aprendre a transformar dades en històries captivadores, persuasives i convincents que uneixen un component narratiu, visual i emocional.
 • Potenciar les capacitats tècniques i creatives de l’alumne per satisfer la demanda d’habilitats al Storytelling per part del mercat contemporani.
 • Deconstruir diverses brand stories i entendrem com han estat utilitzades en diferents mitjans de comunicació  (TV, online, premsa, xarxes socials, etc.) per ampliar el marketing reach.
 • Aprendre a descodificar les tècniques de Storytelling usades en diferents campanyes i comunicacions de marca, adaptat a mitjans específics.

1. Principis i processos bàsics del Storytelling

 • Història vs. Dades
 • Empatia i connexió emocional
 • Narració com a persuasió
 • L’aprenentatge com a arc de transformació

Llegeix més

2. Storytelling per comunicar marca

 • Creació i valors de marca
 • Insight per a l’empatia emocional
 • Influència i motivació
 • Transformació de l’usuari/receptor
 • El consumidor com a agent de canvi

3. Bases del Storytelling: fonaments narratius

 • Del mite a l’argument universal  
 • Del viatge de l’heroi a l’estructura
 • De l’arquetipus al personatge

4. Eines bàsiques per al Storytelling

 • Theme i missió: identificació, receptor i consumidor
 • Personatges i arc: transformació i user experience
 • Estructura moderna: del conflicte a l’objectiu                     

5. Storytelling aplicat: Anàlisi de casos d’estudi

 • Storytelling en comunicació de marca, disseny de producte, publicitat i disseny gràfic, anàlisi i presentació de dades, xarxes socials, transmedia, disseny web, videojocs, màrqueting…

Pràctica: durant el curs, els alumnes desenvoluparan paral·lelament el seu propi projecte de personal branding, per crear la seva pròpia marca.

SALVA RUBIO / www.salvarubio.info
Salva Rubio és storyteller professional. Actualment compta amb diversos llargmetratges en producció i desenvolupament, és analista de projectes cinematogràfics i també compta amb experiència en guió d’animació. Com a novel·lista, ha publicat dues obres amb Penguin Random House i està treballant en la tercera. Com a guionista de novel·la gràfica, està preparant diverses obres per a l’editorial franco-belga Le Lonbard, i com a docent, ha impartit classes en escoles com ara la Universidad Europea de Madrid, ESNE o ELISAVA.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies