Moble i Context. Disseny de Mobiliari

Direcció

Ricard Ferrer

Durada / Horari

Del 13 al 17 de juliol del 2020 (25 hores)
De 16.00h a 21.15h.

Idioma

Castellà

Nivell

Introducció / Mig

Preu

520 €. Els membres de l’Associació d’Antics Alumnes d’ELISAVA, Elisava Alumni categoria Bold, obtindran un 15% de descompte en l’import del programa.

El curs de Summer School planteja una immersió a partir de l'aproximació a un model específic de producció, el de l'edició de mobiliari, que engloba des de petites editores fundades pels propis dissenyadors, en un model d'autoproducció, fins a empreses consolidades, que són un referent a la avantguarda del sector.

Entendre l'edició de mobiliari com un projecte integral, que introdueix en la seva definició una narrativa particular, característica dels interessos diferencials d'una marca o fabricant. En aquest desenvolupament, el producte és un element més que ha de ser coherent amb el discurs elaborat, tenir capacitat de transcendir el propi projecte per esdevenir una eina que comunica uns valors i atributs propis i s'integra en un catàleg existent.

Durant el curs de Summer School es combinarà la realització d'un projecte per a l'empresa BD Barcelona Design amb diverses sessions magistrals, a càrrec de professionals de renom dins el sector, orientades a enfocar aquells aspectes clau del desenvolupament del projecte i introduir l'alumnat a la realitat del sector.


Dia 1 / 5h.

 • Presentació del curs al Showroom de l'empresa - 1h.
 • Projecte, objectius i metodologia - 2h.
 • Classe magistral sobre processos de producció i pautes bàsiques de disseny en la definició de nous productes - 2h.


Dia 2 / 5h.

 • Classe magistral - 2h / Introducció a perfils de referència en l'edició i autoproducció.
 • Desenvolupament del projecte - 3h / Àmbits i tipologies d'actuació / Debat.
   


Dia 3 / 5h.

 • Desenvolupament del projecte - 5h/ seguiment en format d'assemblea de les propostes.

 

Dia 4 / 5h.

 • Desenvolupament del projecte - 5h./ seguiment i desenvolupament de les propostes en format compartit d'assemblea.

 

Dia 5 / 5h.

 • Presentació de Projectes, 3-4h.
 • Classe magistral, 1-2h. / Maneres i modes una introducció al sector del mobiliari.
 • Tancament del curs

Ricard Ferrer
És dissenyador industrial i director/professor del Màster en Disseny de Mobiliari de l'escola Elisava. En acabar els seus estudis, es forma en el sector del mobiliari de la mà de Carles Riart. El 1995 treballa com a dissenyador freelance per a empreses en diversos sectors. El 1999, funda Ricard Ferrer Barcelona, ​​estudi de disseny en el qual consolida la trajectòria iniciada.
www.ferrerbcn.com


Ana Zueras
Arquitecta formada a l'Escola de Barcelona (ETSAB UPC) i al Politècnic de Milà, es va especialitzar en disseny de mobiliari a Elisava. Des que va acabar els seus estudis ha desenvolupat les seves competències professionals en reconeguts estudis d'arquitectura de Barcelona. Actualment treballa a B720 Arquitectes i combina la seva tasca amb l'estudi amb diversos projectes personals.
 

Colaboradores

Otto Canalda
S'inicia en la professió des de la cuina de la indústria. En finalitzar els estudis a l'escola Elisava de Barcelona col·labora amb el departament de desenvolupament de nous productes a BD Barcelona Design. Així mateix, ha desenvolupat projectes per a altres empreses de referència al costat de Ramon Úbeda.
http://bdbarcelona.com/

Estudiants i professionals, dissenyadors de producte, Interioristes, Arquitectes, Enginyers de producte.

Coneixements bàsics de representació 2D / 3D.

Portàtil i material gràfic per treballar en el projecte i la seva presentació.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies