Creació d'Espais Temporals

Professorat

Ignasi Bonjoch, Maria Güell i Mariona Garcia

Durada // Horari

Del 1 al 12 de jul 2019 (40 hores) 17.00 h a 21.15 h.

Preu

770 €. Els membres de l’Associació d’Antics Alumnes d’ELISAVA, Elisava Alumni amb categoria Bold, obtindran un 15% de descompte en l’import del programa.

Idioma

Castellà

Nivell

Introducció / Mig

La conceptualització i el disseny d’espais efímers com a disciplina que engloba múltiples llenguatges. Des dels espais comercials a salons o fires fins a exposicions argumentals o patrimonials.

En aquest curs de Summer School aprendràs que les empreses que inverteixen els seus recursos en presentacions a fires o esdeveniments cada vegada exigeixen més creativitat i eficàcia en la seva comunicació. Els centres culturals que preparen exposicions necessiten cada vegada més la figura del dissenyador-organitzador que gestiona alhora els continguts i l'espai expositiu.

Destinataris
Professionals del disseny i la comunicació amb tasques orientades a l’arquitectura firal, disseny d’estands i exposicions. Estudiants del Grau en Disseny de l’últim curs que vulguin adquirir coneixements sobre la matèria.

  • Aprofundir en tota la magnitud en el món de l’efímer: esdeveniments, presentacions, fires, exposicions, espectacles.
  • Analitzar a fons els recursos narratius: guió, escena, tempo, continguts.
  • Conèixer els mitjans tècnics: llum, audiovisuals, color, aplicació gràfica, mètrica de l’espai.
  • El mapa conceptual i mental com a organitzador i generador d’idees.
  • L’encàrrec professional: com encarar un briefing, formular preguntes resolutives al nostre interlocutor, què espera el nostre client, què necessiten els proveïdors.
  • La pràctica professional: com funciona una fira i una exposició; normativa, calendaris i planning. Gestió del projecte. Normativa de concursos.
  • El disseny: aplicació d’un programa, la construcció d’un relat expositiu, la formalització dels continguts, els atributs d’una marca.
  • El muntatge: coordinació d’industrials i proveïdors. Pla de treball i planning.

Ignasi Bonjoch
Dissenyador i professor d'Elisava. Professor de Màsters a la UB, UPF i UPC. Dissenya estands i botigues per a firmes de moda. Ha dissenyat exposicions per al CCCB, el Museu d'Història de Catalunya, La Casa Encendida, Azkuna Zentroa Bilbao, El Born CCM o Museu del Disseny Hub Barcelona. Utilitza sovint la tècnica dels mapes mentals per a la representació en l'espai d'un guió expositiu.
bonjoch.com/es

Maria Güell
​Lighting designer. La seva formació prové del món de l'espectacle, el disseny i la concepció de l'espai escènic mitjançant la llum. 
lainvisible.pro

Mariona Garcia Solé
Graphic designer. Ha dissenyat la gràfica de l'espai en nombroses exposicions, professora d'Elisava, Eina i Bau. Especialista en exposicions d'àmbit cultural. 
marionagarcia.com

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies