Elisava Horizons

Route Artlantique Senegal Elisava
Route Artlantique Senegal Elisava
Route Artlantique Senegal Elisava
Route Artlantique Senegal Elisava

Dades bàsiques

Dates: 2023 (TBC)
Lloc: Casamance, Senegal
Preu: 1.750 € (vols no inclosos). 15% de descompte per a Alumni, i estudiants d’Elisava i LCC. El preu inclou l'assegurança durant l'estada al Senegal 
Data límit d'inscripció: 2023 (TBC)
Nombre mínim d'estudiants: 24
Idioma: Programa en Anglès/Castellà/Francès
Direcció: Ramon Llonch, Saúl Baeza
Nota: Per respecte i cautela amb les comunitats d'artesans/es que es visitaran durant l'estança a Senegal, es demana que els i les alumnes duguin el resultat recent d'una prova Covid-19 negativa

Presentació

Route Artlantique és el primer viatge de workshops creatius al Senegal. Un intercanvi educatiu entre l’Àfrica i estudiants internacionals, professors i professionals de totes les disciplines creatives.

El Senegal és un focus de creativitat a l’Àfrica de l’Oest, on el coneixement i les tècniques ancestrals coexisteixen amb els problemes actuals. La ruta que proposem posarà els participants en contacte amb els dissenyadors, artesans i comunitats locals amb notorietat global.

 • Descobrir el potencial de la creativitat africana.
 • Construir un pont permanent de comunicació fent servir l’idioma de la creativitat.
 • Entendre com la globalització té distancies reduïdes, però no diferències.
 • Assumir que el nomadisme és un punt fonamental de treball futur.
 • Desafiar el límits del disseny, la cultura i la producció.
 • Participa en una experiència única que només podràs viure lluny de les teves rutines diàries.

El programa, de dues setmanes de duració, està organitzat per Ramón Llonch, fundador de la Route Artlantique, i inclou visites a workshops de dissenyadors i artistes locals senegalesos, fent servir fusta, tèxtils, batik o joies, entre d’altres materials. Amb el coneixement de les eines i processos vinculats a cada dissenyador i el context i la gent, els estudiants desenvoluparan diversos projectes.

Situat entre Gàmbia i Guinea-Bissau, Casamance és una part cultural i geogràficament única del Senegal, amb un patrimoni orgullós, un gresol ètnic, un exuberant paradís de verd, vies navegables vibrants custodiades per manglars abundants, palmeres i boscos verds.

Ens situarem a Edioungou, un petit poble prop d'Oussouye; i durant dues setmanes ens mourem per diferents zones, d'est a oest, coneixent artesans locals, compartint tècniques i descobrint la bellesa, els misteris i les tradicions dels habitants de Casamance.

Qui?

Va adreçat a estudiants de disseny i altres persones creatives motivades per treballar en diferents situacions, amb capacitat de donar i rebre. Persones obertes, receptives a noves cultures i tradicions, i que volen incorporar una autèntica experiència intercultural a la seva cartera. Persones amb capacitat per col·laborar dins d'un grup gaudint d'un ambient únic.

Per què?

Volem crear una comunitat de disseny multicultural. Creiem que els dissenyadors tenen la clau per canviar el món per a millor en tot allò que creen, construeixen i imaginen per a la humanitat. Creiem que l'intercanvi amb dissenyadors de diferents cultures ens apropa i ens ensenya sobre nosaltres mateixos i el món que ens envolta, alhora que ens permet crear un canvi pròsper i durador per al planeta i la seva gent. L'escenari de disseny cada cop més sofisticat del Senegal és el lloc perfecte per acollir aquesta experiència única d'aprenentatge mitjançant el viatge. L'objectiu és donar visibilitat i fer ressò de la singularitat dels talents africans, la majoria encara desconeguts per la resta del món, i fins i tot al mateix continent. Route Artlantique també serà una manera d'atreure altres dissenyadors i de preservar vives les tècniques locals i tradicionals.

Contacte i més informació

route@elisava.net

Informació pràctica

Què portar

L'aspecte més important de la Route Artlantique African Workshops for Creatives és el seu element educatiu, però assegureu-vos que també sou conscients d'estar en un país que potser no coneixeu gaire i pot ser un repte. Us recomanem que seguiu els nostres senzills consells, exerciu el sentit comú, allunyeu-vos dels carrers foscos, moveu-vos en taxi i eviteu portar joies cares per aprofitar al màxim el vostre temps a l'estranger i no acabar aclaparat.

Passaport vàlid

Per entrar al Senegal, tots els nacionals d'Austràlia, britànics, canadencs, altres UE i Estats Units requereixen un passaport vàlid almenys tres mesos des de l'entrada. Se us pot denegar l'entrada si no es presenten proves de tornada o continuïtat.

Visats

Els nacionals esmentats anteriorment no requereixen visats per al Senegal.

Assegurança de salut

El preu de la quota inclou l'assegurança durant l'estada al Senegal, proporcionada per Elisava.

Vacunes i medicaments

Encara que el risc per al viatger mitjà al Senegal és baix, preguem evitar riscos i que cada persona s'asseguri d'estar al dia a les vacunes rutinàries abans d'aquest viatge. Per viatjar a Senegal calen les vacunes de la febre groga i l'hepatitis. Per a la malària, és obligatori que cada persona porti les seves pròpies dosis de Malarone o succedanis.

Moneda

La unitat monetària és el Franc de l'Àfrica Occidental (CFA). Les ciutats més grans del país disposen de bancs i oficines de canvi.

Equipatge

Si us plau, manteniu tot l'equipatge personal dins de la restricció de la companyia aèria corresponent, és a dir, 20 kg o menys. Si els viatgers poden, recomanem que portin una motxilla (preferiblement amb marc integrat) i una bossa de dia. No es recomana portar maletes grans, ja que poden ser difícils d'emmagatzemar als vehicles.

Temps

És probable que el temps sigui càlid durant el dia, però podria fer fred o ploure al sud del país.

Altres

 • Fotocòpies del passaport, el visat i la informació de l'assegurança mèdica.
 • Motxilla petita.
 • Medicaments amb recepta a la bossa de mà, en ampolles originals (inclou inhaladors, etc.)
 • Gel de mans antibacterià.
 • Medicaments sense recepta per a al·lèrgies, mals de cap, petites rascades, etc.
 • Productes repel·lents d'insectes per a picades de mosquits.
 • Ampolla d'aigua reutilitzable per omplir cada dia.
 • Tovallola.
 • Crema solar impermeable SPF 30+.
 • Llanterna amb piles de recanvi.
 • Productes d’higiene (sabó, xampú, condicionador, pasta de dents/raspall, etc.).

Elements opcionals

 • Càmera amb targeta de memòria addicional, bateria i carregador (pot ser necessari un convertidor).
 • Bosses per a productes d’higiene i roba mullada.
 • Prismàtics.

Roba

 • Sabates esportives que no t'importi embrutar.
 • Sabates còmodes per caminar o sabatilles esportives caminar.
 • Sandàlies o xancletes (les millors són les sandàlies amb corretges).
 • Banyador.
 • Roba per dormir.
 • Impermeable lleuger.
 • Gorra o ulleres de sol/lentilles (porteu un parell addicional si són receptades).

No portar

 • Joies cridaneres o cares
 • Dispositius electrònics que es puguin fer malbé durant el viatge.
Oaxaca Elisava
Oaxaca Elisava
Oaxaca Elisava
Oaxaca Elisava

Dades bàsiques

Disseny, gent i cultura a Mèxic
Elisava + CADA Foundation
Direcció del programa: Carmen Malvar
Dates: 2023 (TBC)
Idioma: anglès
Lloc: Oaxaca, Mèxic
Preu: 1.750 € (vols no inclosos). 15% de descompte per a Alumni i estudiants d’Elisava. El preu inclou l'assegurança durant l'estada a Mèxic
Data límit inscripcions: 2023 (TBC)
Nota: Per respecte i cautela amb les comunitats d'artesans/es que es visitaran durant l'estança a Oaxaca, es demana que els i les alumnes duguin el resultat recent d'una prova Covid-19 negativa

Introducció

Oaxaca és sinònim de diversitat biològica i cultural. És un paradís on les formes, els colors, els aromes i el saber del passat prehispànic es fonen amb les expressions contemporànies, creant-se així un mosaic d’intercanvis, diàlegs i discussions socials dels nostres temps que ofereixen experiències úniques als seus pobladors i visitants. Oaxaca és actualment una font d’inspiració per a artistes, dissenyadors i amants de l’art, un espai de creixement i aprenentatge per als creadors. A Mèxic, el disseny ha existit sempre a tot arreu: a la botiga de la cantonada, als mercats, a les fondes i, en general, en el dia a dia; som una cultura que s’inclina cap al que és visual. La inspiració ve d’allò que coneixem: de la religió, del menjar, de la natura, dels nostres costums i tradicions; del nostre univers mexicà. És justament aquesta inspiració la que actualment ha portat els artesans i dissenyadors a generar propostes innovadores i de tendència. La barreja dels coneixements dels dos, els processos que cadascun general, culminen en el que molts denominen “disseny mexicà”.

Programa en col·laboració amb CADA Foundation, plataforma que treballa per fomentar i facilitar que els artesans i proveïdors locals s'integrin en l'economia local i global. El seu objectiu és aconseguir, de forma viral, models sostenibles des del punt de vista mediambiental, social i econòmic basats en un diàleg amb l'enfocament artesanal de les diferents comunitats.

Estructura i continguts

Aquest viatge permetrà als participants conèixer i reflexionar sobre el context en què s’està desenvolupant aquest fenomen d’intersecció entre l’artesania, el disseny i l’art. Hi haurà:

 • trobades amb artesans, dissenyadors i artistes; 
 • tallers pràctics per explorar diferents materials i tècniques com la fusta, el fang, els teixits, l'estany, el gravat; 
 • visites a zones arqueològiques, i
 • experiències relacionades amb la gastronomia i la biodiversitat d'Oaxaca.

El viatge té una durada de dues setmanes, inclosos els caps de setmana. L'horari d'activitats per dia és d'aproximadament 8 hores, excepte durant dos dies en què les activitats seran més curtes perquè els participants puguin descansar i fer la seva pròpia activitat.

Professorat

Programme leader: Carmen Malvar
Cultural Liasion: Ana Paula Fuentes

Perfil de l’estudiant

Mínim: 12 participants
Màxim: 14 participants
Àrea: Disseny, arts, estudiants d’arquitectura o professionals

Hotel

Estada en habitacions dobles compartides.
Esmorzars i dinars inclosos (sopars no).

Vols i arribada

Els vols d'anada i tornada no estan inclosos en el preu.
Has d'arribar el 2 de setembre a Oaxaca.
Hi haurà un sopar de benvinguda la nit del 2 de setembre.

Contacte i més informació

director@cadafoundation.com

Informació pràctica

Idioma

No cal saber espanyol; sempre hi ha un traductor amb nosaltres. Si parles una mica d'espanyol, serà bo pel teu viatge. Els mexicans són extremadament hospitalaris i pacients.

Documentació/Passaport i visat de viatge a Mèxic

Els ciutadans que viatgen a Mèxic han de portar un passaport vigent (per als participants d'Espanya, si us plau, comprova els requisits a l'ambaixada de Mèxic a Espanya).

És responsabilitat teva obtenir la documentació adequada. Els participants han de posar-se en contacte amb la seva ambaixada, consolat o companyia aèria nacional del país on viatgen per esbrinar els requisits d’entrada.

La majoria dels viatgers necessiten un visat mexicà per viatjar a Mèxic. Confirma aquestes condicions amb la teva ambaixada. Aquest document, anomenat Forma Migratòria Múltiple, se t'entregarà a l'avió en arribar a Mèxic i se't segellarà en passar per la duana. Guarda aquest visat en un lloc segur. Si el perds seràs multat i possiblement endarrerit en sortir del país.

Diners en efectiu i canvi de moneda

Et recomanem que tinguis una targeta de caixer automàtic o de dèbit per treure diners. Els caixers automàtics són amplis i moderns i estan disponibles a la majoria de les ciutats on ens allotgem. També pots portar diners en efectiu o xecs de viatge per canviar-los per pesos en bancs o cases de canvi, però l'accés a aquests serà limitat. La majoria dels llocs no accepten targetes de crèdit per a les compres, encara que es poden utilitzar en un caixer automàtic o en un banc per obtenir diners en efectiu si es coneix el pin. Al sud de Mèxic no s'accepten pesos no mexicans per a les compres i els xecs personals no tenen valor.

Vestimenta i comportament

Alguns dels pobles i llars que visitarem són molt tradicionals. Encara que no hi ha tabús, és recomanable vestir de manera conservadora per respecte. Als pobles no es recomanen els pantalons curts, els vestits curts, les camises sense mànigues, les samarretes de tirants ni la roba ajustada. A les ciutats més grans o als pobles de la costa la vestimenta és menys conservadora. Es recomana encaridament portar un barret pel sol.

Per afavorir la seguretat personal, es recomana mantenir un perfil baix, a banda de vestir amb discreció, no portar joies ni objectes cars, viatjar amb una quantitat limitada de diners en efectiu, etc. El consum d’alcohol ha d’ajustar-se a la normativa local, recordant que el consum d’alcohol en públic ha de ser responsable i moderat per evitar situacions de vulnerabilitat o inseguretat. Aconsellem encaridament no introduir al país, consumir o comprar cap tipus de droga.

Temps extra

Durant el teu viatge veurem i farem coses que els turistes mai no arriben a fer, però també hi haurà una mica de temps per fer el que fan els turistes: veure les ruïnes i les esglésies daurades, passejar pels museus, les galeries i els mercats, caminar sense rumb per l'increïble parc central, dirigir-se a la tranquil·la costa del Pacífic... Et recomanem encaridament que aprofitis el teu viatge i programis una mica de temps extra abans o després del viatge.

Temes de salut

Si us plau, llegeix les recomanacions del Centre de Control de Malalties dels EUA o del Departament de Salut nacional per viatjar a Mèxic i consulta amb el teu metge sobre les teves necessitats específiques.

El problema de salut més comú a Mèxic per als turistes és la diarrea del viatger causada per microbis als quals els nostres intestins no hi estan acostumats. Rentar-se les mans abans dels menjars és una excel·lent mesura preventiva i és una bona idea portar tovalloletes per a les mans o sabó sense aigua. En general, disposem d’aigua pura a la furgoneta i l’aigua embotellada és fàcil d’aconseguir a les botigues. La deshidratació és un problema comú amb la diarrea. Gatorade és una beguda rehidratant decent i està disponible a Mèxic. Per a un rehidratant de millor qualitat, considera viatjar amb Hydralite en pols o equivalent.

Si prens medicaments amb recepta, porta el teu propi subministrament, incloent una còpia de la teva recepta. Porta un parell d'ulleres extra si les fas servir.

En cas d'accident, lesió, malaltia o robatori, considera la possibilitat de contractar una assegurança de viatge si la teva pòlissa no la cobreix.

Requisits mèdics

Una bona salut física i mental és essencial per gaudir d´aquests tallers i viatges rurals. És possible que vagis a zones escarpades allunyades de les instal·lacions mèdiques modernes. Es recomana una bona condició física com a preparació per a tots els viatges. En enviar el dipòsit i el formulari de reserva signat, el passatger certifica que no té cap condició física o altre tipus de discapacitat que pugui crear un perill per a si mateix o per a altres passatgers. És essencial que qualsevol participant amb una condició mèdica que requereixi un tractament regular o que es pugui veure afectada per l'activitat física moderada, l'altitud, la calor, el fred, la humitat, la pols, altres fenòmens naturals, condicions insalubres o aliments particulars, ho notifiqui a la FUNDACIÓ CADA i als responsables del viatge, per escrit, amb antelació al viatge.

La FUNDACIÓ CADA no assumeix cap responsabilitat per l’atenció mèdica ni per les necessitats dietètiques especials. Es podrà exigir als participants que presentin un certificat mèdic de bona salut. El criteri de la FUNDACIÓ CADA o de l’operador o guia local serà el que determini en última instància l’aptitud d’un participant per emprendre o continuar un viatge.

Les circumstàncies mèdiques no es consideraran excepcions a la nostra política de cancel·lació. Tots els participants han d'estar coberts per una pòlissa d'assegurança mèdica vigent aplicable als viatges a l'estranger durant la durada del viatge, sota la seva responsabilitat. És possible que s'exigeixi una prova de cobertura.

Informació de contacte

Tots els participants han d'emplenar el formulari de participació, que inclou la informació de contacte personal de dues persones a qui cal avisar en cas d'emergència, inclosa la informació sanitària bàsica: informació sobre el grup sanguini i al·lèrgies a medicaments específics (per exemple: aspirina, penicil·lina, etc.), medicaments, estat de salut.