Docència Curs 2020-21

Projecte d’Escola

Elisava ha posat en marxa, des de fa anys, un projecte pedagògic que concep l’Escola com una plataforma per estimular l’aprenentatge de l’alumnat, per ampliar les seves capacitats creatives, crítiques i tecnològiques, i per connectar-lo amb els entorns i persones que li permetin construir una experiència d’aprenentatge personal alhora que col·lectiu, de qualitat i significativa.

Aquest projecte s’alinea amb l’Espai Europeu d’Educació Superior, que entén l’educació com un viatge d’aprenentatge de l’alumnat, en el que interactua amb tot tipus d’agents i fonts, en les quals el professorat, els equipaments, els entorns i el propi alumnat són referents essencials tots al mateix nivell.

Sota el concepte d’Escola Distribuïda, Elisava creu i projecta una Escola que fa del coneixement un instrument de llibertat i de les relacions humanes una pedra angular. Ho fa de forma integrativa i dinàmica, tant des de l’espai físic distribuït, com a través d’unes maneres d’aprendre, uns criteris, unes inquietuds i unes visions del món on la diversitat a tots els nivells es manifesta com a rellevant. Un projecte que proposa modalitats d’aprenentatge diverses, actives i motivadores que inclouen diferents entorns educatius tant interns com externs.

Són aquests entorns d’aprenentatge els que, des de ja fa temps, estan generant l’experiència d’una Escola que afronta el present sempre valorant el passat i projectant el futur. A Elisava aquesta experiència es veu reflectida en escenaris, persones i recursos com, per exemple, estades a l’Escola de Ceràmica de La Bisbal, Elisava Circular, projectes amb Adidas Alemanya, l’espai Elisava Racing Team, la plataforma Design for City Making, l’Ateneu de Fabricació de Gràcia, Elisava Research, experiències d’estudi al Salone del Mobile de Milano, a la Xina i la seva indústria, a Lisboa...
 

Curs 2020-21

La situació d’emergència sanitària actual ha reafirmat Elisava en aquesta direcció, alhora que ha potenciat la visió oberta i diversa de l’experiència d’aprenentatge i ha adaptat l’ús intensiu de les plataformes digitals educatives que Elisava ja tenia, fent del contacte humà i les seves relacions valor i projecte. De cara a l’any acadèmic 2020-21, segons les indicacions de les autoritats sanitàries i en acord amb la Universitat Pompeu Fabra, des d’Elisava proposem emfasitzar aquest projecte pedagògic en base a les següents línies d’acció:

+ Tres modalitats de docència dins les hores de contacte previstes pels plans d’estudi:

 • Aula. 50% (aprox)
  Aules, tallers, laboratoris, espais propis de l’edifici de l’escola, en ràtios petites i límits d’ocupació del 40% (20 alumnes).
   
 • Campus Obert. 20% (aprox)
  En nous entorns i equipaments distribuïts pel territori local i internacional, mitjançant la xarxa d’estudis, empreses, institucions, ONGs... de què disposa Elisava.
   
 • Aula Virtual. 30% (aprox)
  Tecnologia en remot que permeti una interacció amb el professorat i alumnat tant sincrònica com asincrònica.

+ Interacció en temps real. Mitjançant les tecnologies digitals, el campus virtual i l’App Elisava Life busquem una interacció entre l’alumnat i l’Escola capaç de reaccionar i adaptar-se a les inquietuds particulars i als ritmes d’aprenentatge, sempre entenent que aquestes tecnologies digitals són eines de present que potencien l’experiència i les relacions humanes, i l’Escola som les persones.

+ Pla d’Acció Tutorial. L’experiència personal de l’alumnat és guiada per un tutor/a individual que acompanya, assessora i atén qüestions relatives al seu aprenentatge. Des del primer dia d’universitat fins al lliurament del Treball Fi de Grau, el tutor o la tutora serà un referent que vetlli per la qualitat i la transcendència de l’educació a Elisava.
 

Et convidem a participar en aquest projecte. Vols formar part d’Elisava?
Si tens qualsevol dubte, recorda que pots escriure’ns al correu grau@elisava.net.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies