Disseny Editorial

Taller de publicacions experimentals

Sol·licita informació

Taller de publicacions experimentals

Direcció

Pol Pérez

Durada // Horari

Del 19 al 23 de juliol de 2021 (25h)
De 16h a 21.15h

Idioma

Castellà

Nivell

Introductori / Mitjà

Preu

520 €

Nota

Les dates poden canviar i els cursos poden cancel·lar-se segons l'evolució de la pandèmia.

Vivim en un món cada vegada més ple de mitjans de comunicació. I és innegable que la informació d'actualitat, el que compartim amb la gent que ens envolta, la publicitat... tenen lloc majoritàriament en l'àmbit digital. En aquest context, és habitual sentir a dir que la publicació impresa ha caigut en desús, i que la seva falta d'immediatesa i ús de recursos materials l'ha convertit en un mitjà obsolet.

Contràriament al que se suposa, la publicació física segueix sent d'absoluta rellevància. La irrupció dels mitjans digitals ha fet que ens qüestionem quins continguts han d’existir com a objectes físics, i quins han d'existir en línia -a conseqüència d'això, els processos d'edició i publicació han d’optimitzar els seus esforços per assignar el suport adequat a continguts de naturaleses diferents. Per aquest motiu, la publicació impresa es dedica a aquells continguts que es beneficien de les seves qualitats: la permanència, la independència de fonts energètiques i la materialitat -amb tots els valors i atributs que aquesta presenta. La xarxa és l'espai idoni per a transmetre dades i proporcionar informació d'absoluta actualitat. La publicació impresa? És el lloc en el qual s'expliquen les històries.

 Al llarg del curs, els participants se submergiran en un projecte editorial. En ell, crearan una publicació impresa on faran servir els recursos que tinguin a mà, traient-los partit i optimitzant els seus esforços. Mitjançant el treball posaran a prova les seves capacitats com a storytellers i dissenyadors, aprofundint en l'elaboració de conceptes transversals que puguin ser aplicats a tipografia, layout i direcció d'art, amb un fort èmfasi en la producció impresa i l'economia de recursos.

 • Adquirir sensibilitat per l'edició, aplicable a tot projecte de disseny.
 • Exercitar l'originalitat en la forma d'explicar històries.
 • Revalorar el mitjà editorial imprès per les seves qualitats específiques.
 • Aprendre sobre les qualitats dels materials i tècniques de producció, i aprendre a treure’ls-hi partit.
 • Adquirir els recursos i estratègies del disseny editorial.
 • Visió general del mitjà imprès i dels seus detalls
 • Storytelling: històries escrites, històries en imatges
 • Comunicació no verbal: el que es diu a través del mitjà
 • Tipografia pràctica i expressiva
 • Composició i maquetació de text
 • Mitjans de producció: materials i tècniques
 • Crítica del projecte imprès

Pol Pérez
El Pol Pérez és graduat en disseny gràfic a Elisava el 2010. Treballa en diversos estudis i agències de Barcelona (Folch Studio, * S, C, P, F..., Bendita Gloria, Avanti Avanti, entre d'altres) fins que el 2015 funda Affaire juntament amb Josep Román. Després d'un any de transició en l'agència ...,Staat (Amsterdam), torna a Barcelona i inicia una nova etapa com a Studiopol (2020). Combina la seva feina en disseny amb la docència a Elisava, on ha estat tutor de projectes editorials i d'identitat visual en els màsters en Disseny Editorial, Identitat Visual, i Fotografia.

Dissenyadors gràfics, siguin editorials o no ho siguin -encara que el treball sigui específicament editorial i imprès, el mindset de l'exercici és aplicable a qualsevol àrea del disseny de comunicació. Professionals de l'edició. Fotògrafs. Il·lustradors. Artistes visuals. Professionals de tot tipus que vulguin experimentar en l'àmbit del disseny, l'storytelling i el publishing.

Coneixement basic d’InDesign i Photoshop.
Ordinador portàtil amb accés als programes de Suite Adobe.
L'estudiant haurà de proporcionar els seus propis materials de treball específics per a l'experimentació del projecte editorial.

Els alumnes matriculats a Elisava tenen un descompte especial del 25% en els programes de ‘Creació i Renderitzat d'Objectes i Espais’ i ‘Les Eines del Dissenyador Gràfic: Crea, Retoca i Presenta amb Suite Adobe’. Els estudiants del curs d'estiu ‘Sustainable Materials for Design’ que després facin el 'Master’s Degree in Design through New Materials' tindran el descompte de l'import del curs d'estiu al preu del màster.

Descomptes abans del 15 d'abril *

Participació en un curs: es paga el 100% del preu del curs.
Participació en dos cursos: es paga el 100% del primer curs i el segon curs té un 15% de descompte.
Participació en tres o més cursos: es paga el 100% del primer curs, el segon curs té un 15% de descompte i el tercer curs i següents un 20% de descompte.

Descomptes per a Alumni Bold *

Participació en un curs: descompte Alumni Bold del 15%.
Participació en dos cursos: descompte Alumni Bold del 15% en el primer curs i descompte del 20% en el segon curs.
Participació en tres o més cursos: descompte Alumni Bold del 15% en el primer curs, descompte del 20% en el segon curs i el tercer curs i següents un 25% de descompte.

* Tots els descomptes correspondran a l'import del curs de menys valor.

A partir del 16 d'abril, només s'aplicarà el descompte estàndard d'un 15% per als Alumni Bold.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies