Democràcia Participativa i Interacció


Títol

Democràcia Participativa i Interacció: Redisseny de decidim.barcelona, una plataforma en línia que permet als ciutadans participar, fer propostes i debatre sobre la ciutat.

Curs

Interacció, optativa de 3r curs del Grau en Disseny 2017-18.

Autors

Tona Monjo (coord.), Natàlia Herèdia, José Vittone, Carol Romero, Pau Avançat i estudiants de l'assignatura Interacció.

Collaborators

Decidim, Ajuntament de Barcelona.
 

Decidim planteja els estudiants d'Interacció d'Elisava el repte d'augmentar la participació dels ciutadans a la plataforma. Això comporta dos objectius inherents: d'una banda, difondre el coneixement de la plataforma entre els ciutadans; d'altra banda, dissenyar una plataforma més usable que no presenti barreres al contingut i faciliti la participació.

Atès que la població barcelonina és molt diversa, l'objectiu es va centrar en persones d'entre 18 i 30 anys. Inicialment, els estudiants van realitzar una investigació a partir de la qual es van obtenir tres perfils d'usuaris (involucrats, ocasionals i apàtics). També es van revelar diverses idees del projecte (utilitzar el llenguatge del ciutadà, proporcionar confiança, habilitar la interacció del lloc, proporcionar un retorn a l'usuari, millorar la comunicació de la plataforma). A continuació, els estudiants van redissenyar l'arquitectura de la informació i prototipar la interfície, a través de diverses interaccions i avaluacions amb els usuaris, fins al prototip final. Finalment, es van desenvolupar sis propostes diferents, algunes centrades en l'ordinador i altres al mòbil com a principal dispositiu d'interacció.

La narrativa ('storytelling') va ser l'eina inicial per descriure persones, escenaris i 'users' journey ', i per a comprendre la informació rellevant relacionada amb la interacció amb la plataforma. Per engendrar idees clau per al projecte, es va treballar amb la generació de conceptes ('concept generation') a través de pluges d'idees i tècniques d'avantprojecte. Els resultats finals van ser desenvolupats mitjançant prototipat iteratiu ('prototyping') des del disseny d'interacció ('wireframe') fins als prototips gràfics finals ('Mockup'), actualitzant constantment ('upgrading') mitjançant avaluacions amb els usuaris per identificar millores en els prototips.

Com poden les noves formes d'interacció ajudar els ciutadans a ser més participatius?

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies