Curs d'Interior Spaces

Direcció

Daniela Hartmann

Durada / Horari

Del 11 al 22 de juliol de 2022 (40 hores)
De 10.00h a 14.15h

Nivell

Principiants amb experiència creativa i estudiants.

Idioma

Anglès

Preu

840 €

Nota

Les dates poden canviar i els cursos poden cancel·lar-se segons l'evolució de la pandèmia.

Els espais interiors són el nucli de l'entorn construït que organitzen les estructures i ens faciliten la vida, les activitats i el comportament social.

En aquest curs, els estudiants s'introdueixen en les complexitats del desenvolupament d'espais interiors, que requereix una reflexió especial sobre com les persones ocupen l'espai, tant a escala de l'entorn domèstic com a escala de l'entorn urbà.

Aquest programa de dues setmanes explorarà la relació entre les persones i el lloc. L'objectiu principal de l'assignatura, per tant, no és només la definició de l'espai en la seva forma física i funció, sinó en particular en com ens relacionem amb l'espai que ens envolta, l'experiència de l'espai i la seva percepció que evoca diferents respostes emocionals.

En estudis experimentals pràctics els estudiants analitzen els espais i els seus elements constructius per investigar com determinen el comportament humà, la identitat i el benestar.

El mètode pedagògic fomenta una manera flexible, adaptable i creativa de desenvolupar projectes de disseny i fomenta la capacitat d'autoreflexió i una perspectiva individual entre l'espai i l'usuari. Els estudiants desenvoluparan habilitats d'observació i dibuix espacial, fabricació de models i investigacions de materials juntament amb una investigació i anàlisi exhaustiva com a part del procés de disseny.

Al final del curs els estudiants hauran après els fonaments del desenvolupament dels conceptes espacials i del disseny. Es dona prioritat a les estratègies d'aprenentatge que fomenten el pensament crític, la resolució de problemes i la capacitat de presa de decisions. Juntament amb els coneixements teòrics adquirits, els estudiants seran capaços de produir maquetes a petita escala, esbossos i dibuixos que aprofundeixin en els coneixements i proporcionin les habilitats necessàries per a una comunicació i presentació acurades.

Daniela Hartmann

Daniela Hartmann és una arquitecta d'interiors professional graduada a Alemanya. És fundadora de dhd Daniela Hartmann Design, un estudi d'interiorisme amb seu a Barcelona especialitzat en projectes residencials, comercials i públics. Abans de formar dhd, va ser cofundadora de l'oficina d'arquitectura Hidalgo Hartmann. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb nombrosos premis i ha estat àmpliament publicada en revistes i llibres especialitzats nacionals i internacionals.

Daniela té una àmplia experiència docent en estudis de grau i postgrau a l'Escola Superior de Disseny i Enginyeria Elisava.