Curs de Visual Merchandising i Aparadorisme

Direcció

Claudio Astudillo i Chené Gómez

Durada // Horari

Del 3 al 14 de juliol (40 hores)
De dilluns a divendres de 16h a 20.15h

Idioma

Castellà

Nivell

Introducció / Mig

Preu

800 €

El curs pretén acostar-se al món del retail i conèixer la seva situació actual a través del merchandising visual i l'aparadorisme. Amb un enfocament principalment pràctic i activitats de taller, els estudiants podran implicar-se des del que és vivencial i participatiu a través de diferents exercicis pràctics realitzats a classe.

S'analitzaran totes les actuacions necessàries a realitzar al punt de venda per aconseguir una correcta implementació del visual merchandising, tant a la seva disposició interna com externa. També s'analitzaran les diferents tècniques d'animació utilitzades a l'espai comercial. Es revisarà el panorama creatiu actual de l'aparadorisme amb una visió internacional, analitzant les necessitats, objectius, tipologies, composicions i plantejaments conceptuals.

Durant el curs, els alumnes realitzaran el disseny, la producció i la implementació d'un aparador en un punt focal de les instal·lacions d'Elisava.

El marxandatge i l'aparadorisme són actualment eines fonamentals per arribar al nou consumidor, més experimentat, exigent i informat. El merchandiser i l'aparadorista han de saber gestionar els espais comercials cada cop més saturats i més competitius, a través de les diferents eines especialitzades per fer que el consumidor ens esculli, alhora que es potencia la imatge de marca.

Saber com arribar al nostre consumidor, conèixer com pensa i actua davant dels productes i serveis que el mercat li ofereix, o posicionar la marca dins del mercat és la missió del merchandiser i l'aparadorisme.

  • Entendre els diferents components del visual merchandising i l'aparadorisme aplicat a un espai comercial.
  • Analitzar i entendre el punt de venda, els seus continguts des de la morfologia i el concepte de la façana exterior, fins a la correcta col·locació dels productes al lineal de l'interior, estudiant així tots els aspectes relacionats amb el consumidor i el recorregut d'aquest per espai comercial.
  • Definir els diferents elements que conformen l'animació al punt de venda, revisant els diferents aspectes del marxandatge sensorial i els elements que configuren l'interior d'un espai comercial.
  • Conéixer la trajectòria històrica de l'aparadorisme com a fenomen social, i entendre la situació actual de l'aparadorisme i els seus objectius.
  • Conéixer el panorama actual de les últimes tendències en aparadorisme.
  • Dissenyar, produir i elaborar, a partir d'un briefing de marca i considerant els principis apresos, un aparador en una instal·lació física real.

Claudio Astudillo

Retail. Branding & Education.
Visual Merchandiser / Director Creatiu del seu propi estudi des del 2007.
Especialitzat en interiorisme comercial i disseny d’elements del punt de venda.
Dins el marc del producte participa en projectes decoratius i creatius per a espais promocionals, presentacions de producte i actuacions corporatives de la marca. Ha treballat per al departament d'In-Store Marketing d'Antonio Puig com a visual merchandiser, tant a la seva filial de Xile com a la seva seu de Barcelona. La seva participació al camp de la docència va començar a Santiago de Xile l'any 1998 i actualment col·labora amb altres institucions de Barcelona.

Chené Gómez

Director Creatiu i Educador Artístic.
La seva trajectòria professional es desenvolupa al voltant de l'educació artística, el disseny i el desenvolupament creatiu. Ha estat durant 10 anys professor d'aparadorisme dins del Màster en Disseny de l'Espai Comercial: Retail Design d'Elisava i és director i educador artístic a l'ONGD Creart, treballant a l'educació de la infància a través de l'art. Va ser professor al Màster d'Arquitectura Creativa de l'Acadèmia Italiana di Design a Florència.

Ha participat en projectes internacionals com el Museu Marí de Trieste. Ha estat director artístic de la Galeria d'Art Contemporani Domo Gallery a Nova Jersey, i ha estat jurat diverses vegades a la Parsons School of Design de Nova York.

 

També et pot interessar el Màster en Disseny de l’Espai Comercial: Retail Design.