Curs de Senyalització i Wayfinding

CURS POSPOSAT

Sol·licita informació

CURS POSPOSAT

Direcció

Ignasi Bonjoch

Durada // Horari

CURS POSPOSAT

Idioma

Castellà

Nivell

Mitjà

Precio

520 €

Nota

Les dates poden canviar i els cursos poden cancel·lar-se segons l'evolució de la pandèmia.

Curs orientat a Learning by doing, on l'alumne assimila continguts, adquireix habilitats i obté competències alhora que treballa amb les mans elements de senyalització. Als mateixos tallers elaborarem peces de senyalització a escala per superposar en enquadraments fotogràfics d'espais reals. I en altres casos elaborarem peces a mida real per superposar directament en espais interiors. El curs, de durada d'una setmana, està estructurat al voltant de l'eix central usuari-espai.

Desenvoluparem de principi a fi un projecte de realització de senyalètica basat en un cas real dedifici i entorns en espai públic. Analitzarem com la percepció del lloc ordena en certa manera la manera d'aplicar la senyalització i orientació. Aspectes claus dins de la gràfica com a color, contrast, identitat corporativa, tipografia, però també a nivell físic com l'escala, materials, sistemes de fabricació, impacte, seran tractats de forma ordenada tant a nivell teòric en forma de guia, com amb el estudi de casos reals. Des de la concepció inicial, a la presentació a client, formalització i implementació.

Com a esquema s'aborden les temàtiques següents:

  1. Factors humans i sentit comú al Wayfinding
  2. Anàlisi de fluxos i recorreguts. Normatives
  3. Sistemes i materials, tant físics com digitals
  4. Grafisme: color, contrast, tipografia, univers visual
  5. Presentacions a client, mock up, maquetació projecte
  6. Tutoria, entrega projecte i feedback

Aprendrem a gestionar els recursos necessaris per establir les bases de la senyalització des de l'inici d'un projecte, així com a incorporar sistemes lògics i intuïtius d'orientació i identitat als espais existents.

Ignasi Bonjoch

Ignasi Bonjoch és el responsable de l'estudi de disseny orientat a la creació i l'ordenació d'espais interiors amb projectes dins dels àmbits corporatius, comercials, exposicions i museus. El principal objectiu és transmetre identitat i contingut, amb narratives visuals de l'espai que perdurin a la memòria del client i visitant. Els treballs i els projectes dins l'estudi s'afronten des d'una òptica multidisciplinària per poder abastar tots els llenguatges que intervenen en el disseny de les experiències.