Curs de Mobiliari i Context

CURS POSPOSAT

Sol·licita informació

CURS POSPOSAT

Direcció

Ricard Ferrer i Ana Zueras 

Durada / Horari

CURS POSPOSAT

Idioma

Castellà

Nivell

Introducció / Intermedi

Preu

520 €

Nota

Les dates poden canviar i els cursos poden cancel·lar-se segons l'evolució de la pandèmia.

El curs de Summer School planteja una immersió a partir de l'aproximació a un model específic de producció, el de l'edició de mobiliari, que engloba des de petites editores fundades pels propis dissenyadors, en un model d'autoproducció, fins a empreses consolidades, que són un referent a la avantguarda del sector.

Entendre l'edició de mobiliari com un projecte integral, que introdueix en la seva definició una narrativa particular, característica dels interessos diferencials d'una marca o fabricant. En aquest desenvolupament, el producte és un element més que ha de ser coherent amb el discurs elaborat, tenir capacitat de transcendir el propi projecte per esdevenir una eina que comunica uns valors i atributs propis i s'integra en un catàleg existent.

Ricard Ferrer

És dissenyador industrial i director/professor del Màster en Disseny de Mobiliari de l'escola Elisava. En acabar els seus estudis, es forma en el sector del mobiliari de la mà de Carles Riart. El 1995 treballa com a dissenyador freelance per a empreses en diversos sectors. El 1999, funda Ricard Ferrer Barcelona, ​​estudi de disseny en el qual consolida la trajectòria iniciada.
www.ferrerbcn.com

Ana Zueras

Arquitecta formada a l'Escola de Barcelona (ETSAB UPC) i al Politècnic de Milà, es va especialitzar en disseny de mobiliari a Elisava. Des que va acabar els seus estudis ha desenvolupat les seves competències professionals en reconeguts estudis d'arquitectura de Barcelona. Actualment treballa a B720 Arquitectes i combina la seva tasca amb l'estudi amb diversos projectes personals.
 

Col·laboradors

Otto Canalda

S'inicia en la professió des de la cuina de la indústria. En finalitzar els estudis a l'escola Elisava de Barcelona col·labora amb el departament de desenvolupament de nous productes a BD Barcelona Design. Així mateix, ha desenvolupat projectes per a altres empreses de referència al costat de Ramon Úbeda.

bdbarcelona.com

Pablo Figuera

Pablo Figuera (Madrid, 1988) és dissenyador de producte per Elisava (Barcelona) i Postgrau en Design Management per la UPC (Barcelona). Compagina la teva activitat professional amb la docència. El 2012 crea juntament amb Álvaro Goula l'estudi Goula/Figuera, des d'on desenvolupen disseny de producte contemporani per a empreses i consultoria creativa. El 2018 l'estudi presenta GOFI, una editora que posa al mercat una col·lecció de mobiliari, il·luminació i accessoris que es comercialitza a tot el món. El treball de Goula / Figuera s'ha exposat a ciutats com Estocolm, Frankfurt, Madrid o Milà, i ha estat premiat, entre d'altres, amb el Delta d'Or, el Design Plus, el Premi Injuve, el Premi de la Crítica Red-AEDE o el Lexus Design Award.

goulafiguera.com

gofi.es

Angel Valiente

Angel Valiente és un dissenyador industrial establert a Barcelona que treballa en el camp del disseny de mobles, productes i interiors. És llicenciat en enginyeria de disseny industrial i té estudis de postgrau en disseny de producte conceptual i disseny de mobiliari contemporani a Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, on actualment imparteix classes.

Els seus projectes se centren sempre en la consciència de la funció, l'estètica entenedora, la simplicitat radical i l'atenció precisa al detall.

angelvaliente.com