Curs de Creativity and Artificial Intelligence

Direcció

Bruno Caldas Vianna 

Duració // Horari

Del 10 al 14 de juliol (25 hores)
De dilluns a divendres de 9h a 14.15h

 

Idioma

Anglès

Nivell

Bàsic / Intermedi

Preu

650 €

La intel·ligència artificial està canviant la nostra relació amb la creativitat i portant-la a un nivell diferent. La capacitat de les eines basades en IA per generar textos, imatges i música està desafiant el paper dels mateixos artistes. Però més que una amenaça per als creadors, la IA ha de ser vista com un recurs immensament poderós que pot ampliar els límits de la imaginació humana. Els sistemes que utilitzen els models GPT-3 generen 4.500 milions de paraules de text cada dia avui; ja l'any 2019, un quadre creat amb el model StyleGAN es va vendre per 432.000 dòlars; diversos àlbums recents contenen melodies i sons creats amb mètodes d'aprenentatge automàtic, i amb la introducció del model de difusió estable, es poden crear imatges fotorealistes a partir de qualsevol indicació textual.

En aquest curs, entendrem què pot fer i què no pot fer la intel·ligència artificial en termes de creativitat. Farem una ullada ràpida a la teoria i la història bàsiques darrere dels mètodes d'aprenentatge automàtic. A continuació, analitzarem les plataformes en línia que proporcionen accés a eines d'intel·ligència artificial generativa i experimentarem amb elles. Analitzarem el treball dels artistes utilitzant tot tipus de tècniques assistides per màquina. Finalment, crearem un projecte final que pot ser una peça acabada o un prototip d'una nova eina.

  • Apropar els conceptes i els recursos d'IA als professionals creatius amb la tecnologia.
  • Introduir la teoria bàsica de la IA a persones no tècniques,
  • Comprendre el potencial i les limitacions de Ai per a usos creatius
  • Familiaritzar-se amb els artistes de tendència que utilitzen la IA, el seu treball i els seus mètodes
  • Demostrar eines d'IA en línia fàcils d'utilitzar per generar i manipular text, imatges i vídeos
  • Proporcionar els fonaments dels projectes basats en IA
  • Desenvolupar un projecte o peça creatiu senzill d'IA.

Bruno Caldas Vianna

Bruno Caldas Vianna és doctorand a Uniarts Helsinki, investigant la intel·ligència artificial i les belles arts. Té un màster en Telecomunicacions Interactives per la Universitat de Nova York. Té una llarga experiència en el desenvolupament de projectes tècnics així com de treballs audiovisuals creatius. Durant 6 anys va ensenyar programació creativa a Oi Kabum! Escola d'Art i Tecnologia de Rio de Janeiro.

 

També et pot interessar el Màster in Design for Responsible Artificial Intelligence.